-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
El Kebir
őstag
válasz
moongoose
üzenetére
a 3x2GB-os kit háromcsatornás memóriavezérlőhöz van, kétcsatornáshoz (mint amilyen a tiéd), 2db-os vagy 2db 2db-os vagy 4db-os kit-et illik venni. (meg bármit lehet, ha nem is szerepel az alaplap memóriakombatibilitási listáján, csak akkor neked kell kitesztelni...)
(3 modullal nem tudom, hogyan tesztelted, ha még nem volt, próbáld meg úgy feltölteni a slotokat, hogy a cpu-hoz legközelebbi maradjon üres, általában úgy mennek páratlanul a csatornák, hogy a csatorna távolabbi foglalatába kell a ramot tenni, a közelebbi üres)
-
válasz
moongoose
üzenetére
A CPU-Z az SPD-t olvassa ki a RAM-ból, ez a RAM valós órajele (ez persze pongyola megfogalmazás, remélem daa-raa mester nem olvassa
), tehát a 3-3-3-4 mondjuk 400MHz-en, a 4-4-4-x 600MHz-en és az 5-5-5-x 800MHz-en értendő természetesen. Ha alap FSB-n járatod a procit, akkor célszerű a memóriát 2:3-ban felosztani, így 200-as FSB-n 600MHz-en mehet cl4-ben. Ha tuningolni fox, akkor pakold őket 1:1-be, 5-5-5-15-re, aztán, ha megvan a proci vagy a lap vége, akkor ráérsz az időzítéseken és a RAM feszeken finomítani.
[Szerkesztve] -
válasz
moongoose
üzenetére
Például te sem találtál semmit róla a neten. Rákeresve arra, hogy A-Data Expert, az egyetlen használható találat Gianni bazárja, plusz a gyártó honlapján meg sem említik, hogy lenne ien moduljuk.
A ''de, annyi''-t arra értettem, hogy 1.85V az alapfesze. A RAM-ok alapfesze nem esik egybe a lap default RAM feszével. Nekem a lap alapból 1.85V-t ad, de a moduljaimnak 2.3V az alapfesze, ienkor kézzel add meg a megfelelő értéket a gyártó ajánlása szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair Vengeance Pro RGB 2x8GB 3200mhz DDR4
- BESZÁMÍTÁS! 64GB(2x32GB) Kingston Fury Beast 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- 4x16GB Kingston HyperX Impact DDR4 3200MHz CL20 RAM (Garis)
- DDR3 , DDR4 ramok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3579, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- HP Z-Book G3 ! Csere-Beszámítás! I7 6820HQ / Nvidia Quadro M1000M 2GB / 16Gb DDR4 ! Új Akksi!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3680, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

selejt
nekem is van egy Kingmaxom... esetleg ha visszaragasztod le tudod gariztatni
külső sérelmi nyom végülis nincsen rajta
fudi2002