- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Számos VGA kihalhat a memóriapánik miatt
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
psg5
veterán
válasz
tPedro_
üzenetére
Az igazság az, hogy már fél éve is küzdöttem vele, majd vissza is olvasgatok, mert ha jól emlékszem másik topikban biosban lévő feszültség,szorzó változtatásokat javasoltak, de azok nem váltak be, így hagytam, azonban mivel nem hibás, így nem érvényesíthető a jótállás a RAM-ra, ezért újra előszedtem, hogy hátha valaki tud valamit javasolni.
Nem lehet, hogy itt a Pro-n segítettek neked is gépösszekrakásban és a "Milyen asztali gépet vegyek" topikban jártál annak idején? Talán ezért a nagy hasonlóság a gépek közt
. Na de hogy a hiba is ugyanaz 
Remélem lesz megoldás.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
tPedro_
üzenetére
Az eltérő bios verziókban szokták módosítani a ram kezelést, de többnyire ezek inkább csak javítanak rajta mint sem rontanának de nem elképzelhetetlen ennek ellenkőzje sem (volt már rá példa).
Lehet, nincs két egyfomra memvezérlő, mivel ezt is cserélted a procival együtt könnyen lehet hogy az új memevezérlőd nem olyan toleráns mint az előződ volt.
Ha egyenként jók akkor az együttműködéssel lesz a gond. Érdemes ez esetben a régi biossal próbálkozni hátha segít.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- MIUI / HyperOS topik
- PlayStation 5
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Számos VGA kihalhat a memóriapánik miatt
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple Watch
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Kingston FURY 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Beast RGB XMP/EXPO - 2 év bolti garival!
- KINGSTON FURY 32GB Beast DDR5 5200MHz CL40 KIT KF552C40BBK2-32
- RAM Bazár!!! Corsair, Hyperx, minőségi fémházas DDR4-es RAM-ok kiárusítása 8-32 GB-ig akár KIT-ben i
- CORSAIR VENGEANCE LPX 16GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 3200MHz C16
- G.SKILL Trident Z Royal 32GB (2x16GB) DDR4 4600MHz CL19 - Élettartam garancia
- Gombászkönyvek egyben
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3253, 100% Akksi
- XBOX Series X 1TB // Számla+Garancia //
- VICC ÁR! Dell Precision 7530 - Xeon E2186M (i9-8950HK++) / 32GB RAM 512GB SSD Quadro P2000
- EK Quantum Velocity 2 D-RGB AM5 Nickel Processzor blokk
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

fudi2002