- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED monitor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
badxgirl
aktív tag
Szasztok.
Konfigom:
Asrock fatality b450 gaming k4 alaplap
Ryzen 5 1600x proci
2x4gb hyperx predator 3200 mhz ram kit.Ram 2666 mhz-en 1,2v ram fesszel szépen ketyeg, gyári 0.9v soc voltage mellett.
3000mhz-es xmp profillal (ram feszt itt alapból 1,35 voltra teszi) már szétesik, memtest azonnal hibázik. 1.025 soc voltage mellett memtest okés, de játék alatt szerintem nem oké, átlag óránként kidob a játék asztalra valami semmitmondó hibaüzenettel, szerintem a ram miatt mert 2666 mhz-en nem csinálja
Kérdésem milyen léptékben, és meddig emelhetem a soc feszt neki. 1.1 környékéig elmehetek? Érdemes esetleg a 3200mhz-el is kísérletezni?
Ha esetleg már túl magas a soc voltage, azt miből veszem észre, hogyan nyilvánul meg?Hűtés még elbír kicsit szerintem, a proci x óra masszív játék alatt is 52-55 fokon mozog, az alaplapot hirtelen emlékezetből meg nem mondom, azt hiszem 40-42 fok körüli értékek szoktak lenni játék alatt, hogy pontosan hol, azt csak ő maga tudja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Munkahelyek tízezreit szünteti meg az AI
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Óra topik
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- További aktív témák...
- Kinston 8GB DDR5 5600MHz SO-DIMM memória
- Corsair Vengeance Pro RGB 2x8GB 3200mhz DDR4
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RGB 7800MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix 8 GB DDR5 5600MHz SO-DIMM
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 8700 16GB DDR4 512B SSD RX 6650 XT 8GB Zalman N5 OF ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

fudi2002