Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Riccsiz_h

aktív tag

sziasztok !

Az lenne a kérdésem hogy kizárólag a RAM hibájára gyanakodjak a következő esetben vagy valami más is okozhatot hibát ?

Építettem egy gépet a következő újonnan vásárolt alkatérszekkel: MSI B450-A-PRO alaplap, Ryzen 2700X CPU, G.SKILL Aegis 32GB (2x16) DDR4 3000MHz RAM, BeQuiet 600W táp, GTX 1650 VGA

Kapot stressz tesztet minden rendben volt, BIOS update, is megvolt, majd RAM -> 1.35V + XMP profile 3000Mhz szintén minden rendben. Majd 1 napig nem használtam, következő nap pedig sima Adobe Illustrator projektben volt benne már pár órája, egyszercsak "A Windows hibát észlelt" (kékhalál) majd elment a kép. A gép nem indult ezután újra, hiába áramtalanítottam akkor sem, csak felpörögtek a ventilátorok és a fények és semmi kép. Gyanakodtam a videókártyára, kicseréltem ugyanez. Majd láttam az alaplapon hogy az "önellenörző" ledek a CPU feliratnál elkadnak, mondom ez gyanús és kivettem az egyik 16GB-os RAM sticket

Innentől felbootolt a gép, az egyik sticket bármelyik foglaltba teszem nem történik semmi a géppel, a másikkal stickel viszont bármelyik foglalatból felbootol. Ezek alapján következik a két stickből az egyik elszállt (ha a "hibás" stick benne van, egy memtest-ig nem jutok mert nem postol a gép). Azonban a kérdésem az hogy gyanakodhatok-e bármi más alkatrész hibájára amiért ez bekövetkezett ? Esetleg az alaplapra vagy a tápegységre ? Vagy valamiféle rövidzárlatra ami hibát okozott ? A jól működő 1 szál 16GB-al azóta hibátlanul üzemel a masina, de a héten megy vissza majd garanciába a RAM kit. Előre is köszönök bármiféle tanácsot :R

Új hozzászólás Aktív témák