- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
válasz whatnot #32799 üzenetére
Nézd, én csak segíteni akarok neked a saját keserves tapasztalatommal, de attól még neked lehet szerencséd is éppen, de kicsi esély van rá.
Tudod, én egy éve használtam ezeket a kiteket, pontosabban az elsőt akkor vettem (az ezüstöt) 35 ezerért......
Utána meg kb. 2 hónappal rendeltem egy ugyanolyat, és a kék kit jött (az is volt vagy 33 ezer).Mikor a meglévő ezüst kit mellé bepattintottam az új kék kitet, be sem csippant a gép.
Gondolhatod. Tök ideg voltam.
Miután megfordítottam, és a két kit helyetcserélt, utána beindult a gép, látta is a 8 gigát és a win7 64bit még kezelte is jól, de jött egy prime95 blend, és csak úgy röpködtek a hibák.Mindenféle trükköt kipróbáltam, ráment vagy két hónapom és voltak olyan időszakok, hogy úgy tünt végre stabil lett a rendszer, de utána pl. játék közben (STALKER CLEAR SKY) hasalt el, pontosabban csontra fagyott. Többször is.
Lényeg, hogy bármiket feszeltem, meg állítgattam, semmiképpen nem tudtam együtt stabil működésre bírnom a két kitet.Érdekes, hogy az Intel rendszerek ebböl a szempontból sokkalta rugalmasabbak tudnak lenni mint az AMD. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom.
Úgyhogy eladtam mindkét kitet karácsony előtt és gazdagodtam pár ősz hajszállal......
Ha jót akarsz magadnak, veszel egy KINGSTON KVR1333D3N9K2/8G kitet, olyan 12 ezres környékén meg is kapod, oszt azzal letudva a memókérdés, a Corsairt meg vagy beteszed a fiókba tartaléknak, vagy eladod apróba 5-6 ezerért.
Remélem tudtam segíteni!
[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
válasz whatnot #32776 üzenetére
Vigyázz!
Ne zavarjon a tipusjel mert az ezüst kit csomagja :
A másik kit meg :
És anno írtam a Corsairnek én is és hadomáltak nekem az IMC feszemelésröl (amit megírtam nekik, hogy már kipróbáltam) és utána a második levelemet meg letojták.....
Úgyhogy vigyázz!
Qru fórumtársnak igaza lehet, hogy a Corsair olyan memókat pakol a hűtés alá, amilyeneket éppen be tud szerezni!
[ Szerkesztve ]
-
Pracli88
csendes tag
Az uncore órajel az = a qpi frekvenciával? mert nálam nem uncore van hanem qpi frekvencia.
Azt nem tudom ő csak a szorzókat állította a proci húzáshoz, ő feszültségekkel nem foglalkozott (mondtam neki hoyg nagy hiba, de ez van).
[ Szerkesztve ]
-
Pracli88
csendes tag
Sziasztok!
Mostanában kezdtem el tuningolni a gépemet, és van egy két dolog amit nem értek főleg a memóriákat illetően, ezért is írom ide a kérdésemet.
Nos a helyzet a következő:
Alapalap: Gigabyte p55a-ud3
Cpu: core i3 540 c2
Memóriák: Kingston HyperX KHX1600c9d3k2/4gNos a jelenlegi állás szerint amire eljutottam és stabil:
BLCK: 200MHZ
CPu szorzó: 20X
Memória osztás: 8 (1600 MHZ-en mennek)
Cpu Freki: 4000MHZVeszültségek:
vcore 1,25
qpi/vtt: 1.21
Dram: 1,64Azt szeretném elérni, hogy valahogy a memóriákat húzzam, olvastam, hogy dd3-nál az időzítések már nem számítanak annyira mint elődeiknél, ezért arra godnoltam hogy a frekit húznám, de próbálkozásaim alapján 1700 MHZ volt amin beindult, de teszt során kékhalállal újraindult.
Ismerősömnek ugyan ezek a memóriák Amd-s gigabytos lapban 1740MHZ-en mennek röccenés nélkül.Kérdésem: Lehet e ezeket tovább pörgetni? Hogyan tudnám gyorsítani őket úgy hogy azért ne izzadják szét az agyukat?
Mi a javasoltok milyen értékekre állítsam a biosban a dolgokat?.A célom az lenne hogy 24/7-es tuning összejöjjön a cpu legyen kb~ 4000 MHZ-en.
Szerintem a feszültségekkel nem vagyok teljesen tisztában, pedig elolvastam mindenféle útmutatót, csak egy kicsit félek a túl feszeléstől.
Előre is köszi a választ.
Üdv.: Pracli
ui.: Bocs ha nem teljesen kellő helyre írtam a hozzászólásomat.
-
Máté94
addikt
Sziasztok!
Igazából csak upgrade-hez kellene segítség. Most 2x1GB DDR2 RAM-om van, de többet szeretnék bele. Úgy működne a dolog, hogy még +4GB-ot bele(2x2GB) vagy inkább 4x2GB lenne jobb? Vagyis inkább, hogy működne?
Köszi a segítséget! -
Szajo
őstag
Sziasztok! Nem tudjátok véletlen, hogy a Kingston KVR800D2N6/2G (2x2gb) ramjaim miért nem akarnak menni a P5Q lapomban Dual Channelben? Előző Gigabyte lapban mentek! és ebben a lapban is mentek az előző ramok DC ben, (Geil 800MHz es)
Segítségetek előre is köszönöm!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz artiny #32784 üzenetére
Nincs olyan nagy különbség a két sebesség között érzetre. Játékokban is jó ha 1-2 FPS-el kapsz kevesebbet.
De lődd be 800-ra a biosban, emled meg a ram szorzót.Igazából felesleges 6GB ram ha nem munkára használod a gépet. Még a 4-et se használják ki a játékok.
Max akkor érdemes betenni ha nem tudod eladni a 2x1GB-os kit-et. Akkor már inkább dolgozzon mint porosodjon a polcon.
De be lehet lőni 6GB-ot is 800-ra.#nincsbennetarcsi
-
artiny
őstag
Qru bíztam,hogy majd Te válaszolsz.
A teszt közötti különbséghez mit szólsz?
szerited fellehet tenni szerinted őket 800MHz-re őket?
és még lenne egy 5-6€ -ért még egy Kingston 1GB DDR2 800MHZ CL5-s ram -így ha visszajönne a 2*2GB ramom így ha megvenném akkor lenne 6GB.
Szerinted betudnám lőni őket,hogy így működjenek 800MHZ ? -
artiny
őstag
Belehet állítani, hogy a két ram 800MHZ -n menjen?
Vettem egy Kingston 1GB DDR2 800MHZ CL6 6-6-6-18 ramot.Tegnap elromlott az egyik modulom egy 2*2GB 1066MHZ CL5 kitből. De viszont nem használtam 1066MHZ csak 800MHZ amit az alaplap automatikussan beállitott. Visszakuldenem a kitet reklamalni és ha visszajonnek akkor belehet állitani,hogy a kit és a 1GB modul menjen 800MHZ-n?
Kiprobaltam úgy,hogy az egyik működő 2GB modul + 1GB 800MHZ es modul....de viszont a kettő együtt 333MHZ en mukodik.
Csináltam egy tesztet everestel:
kép -
Qru
MODERÁTOR
KIT-be vetted akkor gariztasd (ha más lapban sem megy DC-ben). Ha nem KIT-be vetted akkor bizony előfordulhat, hogy nem mennek DC-ben azonos típus szám esetén sem.
mod:
whatnot: Corsair csak kvázi átcímkézi a ramokat. Mikor éppen milyen chipet tud venni olcsón olyan kerül rá. Nagyon kevés az olyan gyártó (pl Kingmax) aki 100%-ban maga állítja elő a ramjait.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
whatnot
őstag
-
-
fanti
addikt
válasz whatnot #32766 üzenetére
Szia!
Nekem AMD-s rendszerben voltak ilyen ramjaim :
És bizony hiába egyezett meg mindenféle specifikáció a két kit esetében, mégsem mentek együtt, pedig az IMC emeléstöl a memófeszen át, az 1066Mhz-es működtetésig mindent kipróbáltam........
GA-790XTA-UD4 lapom volt és egy Phenom II 955 (C3)Már csak a fentebbi kérdésedre reflektálok, hátha segít.
-
Gauronx
csendes tag
Nemrég találtam a neten egy jó alkut erre:
Geil Value 2GB 400MHz PC3200 CL2 Dual Kit 2x1GB DDR MemóriaArra lennék kiváncsi hogy szerintetek ezt vagy 2 db 1gb-os kingston ramot vegyek?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Bj Brooklyn #32768 üzenetére
Menne, de értelemszerűen csak 1,8V-on lenne stabil az 1,8V-os kit. LGA775 nem érzékeny a ram feszre, tolhatod neki lazán az 1,8V-ot.
Csak az újabb Intelek háklisak, amiknél a prociba van integrálva a memvezérlő de nálad még az NB-ben van.mod:
hunkryo: Ha egy színűben van. MSI lapoknál van csak, hogy más színűbe kell rakni a DC-hez.
piadex2:
Nem stabil és/vagy hibás a ramod. Előfordulhat fagyás, kékhalál...
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Szajo
őstag
P5Q lapban, a Dual Channel úgy van, ha egymás mellett van a 2 ram, vagy ha egy színűben?
-
piadex2
senior tag
sziasztok!
mi a különbség a memtest86 és a memtest86+ között?
mind a kettőt fejlesztik ugyanis...
kösz:piadex2
kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
Bj Brooklyn
aktív tag
Esetleg erre valaki?
Ha a Google a barátod, akkor a Wiki a barátnőd :)
-
whatnot
őstag
-
gerzsol
aktív tag
tudtok valami egyszerű kis RAM teszter programot mondani? lecsekkolnám hogy teljesen hibátlanak-e a Ramjaim (nem műkszik normálisan a gépem néha kékhalál)
köszi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Regirck #32754 üzenetére
Oda jól jön a 4GB, de a 8 játékra teljesen felesleges. Nekem 6GB-t van és 3,5-4GB-nál eddig semmi nem evett többet. Rgo nekem is felesleges az a +2 GB. 4 bőven elég még vagy 2-3 évig.
mod:
artiny: Nekem egy nap után ment tönkre az OCZ ddr3 ramom anno.
Attól nem romlik el még akkor sem ha fogja és a tápot lekapcsolja. Szvsz nem az ő hibája.[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Regirck
senior tag
válasz whatnot #32755 üzenetére
Ritkának tartom azért a mostani játékok között is azt amelyik kihasználná a 6Gb-t nem, hogy 8Gb-t. Ma még sztem 4Gb-al vidámman ellehet lenni, ha az ember beéri egy 75% High- 25%Mediummal és nem szerkeszt videót.
Nem vagyok HardCore Gamer így elég lesz nekem. 2-3-4 év múlva meg talán egy új gép és kész.
-
artiny
őstag
Hogyan tud elromlani egy ram?
Az egyik ramom megdöglött .
Jövök haza melóból akarom bekapcsolni a gépet felpörög minden,de a monitor narancssárgán világít csak a gombja nem pedig kéken amikor aktív,mint amikor ad képet is.
Próbálgattam lekakapcsolni a hdd,alaplapos vga-t használni stb. Majd végül kivettem az egyik ramot és hátulsót előre raktam és egy rammal beindult a gép. Hagytam azt elő és mögé szúrtam azt ami idáig elő volt. De win7 csak 2 gb.t lát. Nem próbáltam tunningoli stb.
A bátyám szok játszani GTAIV-t a gépen ha dolgozom,...de azzal hogyan lehet elrontani..vagy olyantól elromolhatott hogy pl...ment a játék vagy stb..és közben power gombbal lekapcsolta?! (nem beeszéltem vele h mit csinalt a gepen azota) -
Regirck
senior tag
Kedves Qru,
köszönöm szépen válaszodat!Leginkább a GTA IV miatt szeretném, mert nem folyamatosan laggol hanem ilyen 5-10mp (térképen való haladás szintjétől függően) úgy érzem, hogy el kell neki a 4Gb memória. Jövőre nézve is alapkövetelmény lassan. Utána 1-2 évig nem akarok gépre költeni...
Már most is Win7 64bit-est használok, ezzel nem lesz gond.
Még egyszer köszönöm a pontos, korrekt válaszokat!
-
whatnot
őstag
A Corsair TW3X4G1333C9D és TW3X4G1333C9A között van különbség a bordán kívül?
Utóbbi van, de jelenleg drágább és alig kapható a boltokban. -
Regirck
senior tag
Köszönöm a segítséged.
A gépembe 4 férőhely van és volt már benne 4x1Gb, de az csak kölcsön miatt és arra írta, hogy Unganged mode.
Lényegében akkor nyugodtan vehetek mellé még 2x1Gb, mert megérik/kell...stb.
Az unganged az a 2x64 vagy az 1x128bit-es. (logika alapján a 2x64, de ez csak az én logikám)
Mi az a DC?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Regirck #32741 üzenetére
Dualban megy akkor is. Mert maximum két csatornát tud kezelni a géped. 4x1GB esetén annyi a különbség, hogy egy csatornában nem 1GB hanem 2GB ram lesz. Sebességbéli különbség nem lesz.
Triple C. nem tud a géped, ha három darab modult teszel be a gépbe akkor vagy levált single-re vagy asszimetrikus Dual-ban fog futni (ilyenkor egy csatornában lesz 2GB a másikban meg 1GB ha pl 3 db 1GB-os modult teszel bele).4x1 vs 2x2GB: Csak tuningnál van jeletőssége/előnye a 2x2GB-nak. Ha nem tuningolsz akkor kvázi nincs előnye. Max annyi, hogy kevesebb modul kevesebb hőt termel.
Időzítésnél a kisebb érték a jobb, azt jelöli, hogy egy-egy utasítást milyen gyorsan tud végrehajtani a memória. Érezhető különbség nincs, inkább csak a szintetikus tesztekben látványos a különbség, meg a tömörtő programokban.
Unganged/ganged: Ez azt jelöli, hogy a memóriavezérlő a memóriával 2x64bit-es buszon kommunikáljon vagy 1x128-ason (ha van DC). A különböző alkalmazások különböző módon profitálnak belőle. Kérdés egyszerre több kisebb ram igényű program fut (2x64 a nyerő) vagy egy nagyobb ram igényű (1x128 a nyerő).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Regirck
senior tag
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz kungzi #32746 üzenetére
Nem biztos, hogy geilt kéne venni.
Nézz meg más márkát, biztos ott is találsz fekete hűtőset, ha nagyon azt szeretnél. Corsair, kingston, kingmax, g. skill. Ezek jók, de még lehetne sorolni bőven.Az alacsonyabb időzítés a jobb, de ez, a szintetkikus teszteken kívül, sehol nem számít.
-
kungzi
veterán
sziasztok
Geil Black Dragon CL9 DDR3 1600MHz KIT 4 GB
v.
Geil Enhance Corsa 2*2GB DDR3 1600Mhz
erről mi a véleményetek? elég jó árban van most
vagy ajánljatok légyszi fekete nyákos vagy fekete hűtős ddr3 1600mhz ramot.
köszi
és melyik a jobb időzítés? a cl9 vagy az alacsonyabbak?
[ Szerkesztve ]
-
SLYM
veterán
sziasztok. [link] ebben a cikkben, a 21. oldalon, a lap alján az uccsó táblázatban egy számomra teljesen új dologról olvastam, mégpedig, hogy a ramok órajele elég rendesen beleszól a játékok FPS számába. ez csak az APU-k sajátossága, vagy ez bármilyen rendszeren ígyvan? ugye régebben azt ajánlotta mindenki, hogy nem számít a ram órajele, inkább vegyél többet belőle
-
Carasc0
őstag
válasz 04ahgy #32742 üzenetére
Üdvözlet!
Köszönöm szépen a helyreigazítást, akkor már értem mi volt a hiányosságom! Nekem azt mondták hogy nem ajánlatos az XMP-t alkalmazni mert állítólagosan a kezdeti XMP támogatott RAM modulok alkalmazása során az XMP aktiválásával nem megfelelő specifikus értékek kerültek érvénybe. Ebbe biztos van igazság, de nekem ezek szerint minden oké. Ma reggel még egyszer lefuttattam a Memtest86+ diagnosztikát és semmi probléma.
Az általad elmondottak alapján tehát ahogy én most beállítottam, az megfelelő?
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
Szajo
őstag
Sziasztok, vettem 2x2kb kingston ramot, de nem viszi a dual channelt, beletettem az eggyiket, és a másikat is és fekete a képőernyő. ha kiveszem bejön minden ahogy kell. NaDE! Ha a Geilem rakom az eggyik Kingstonnal párba akkor meg jó! Most akkor hogy van ez? Mit csináljak?
-
04ahgy
nagyúr
válasz Carasc0 #32737 üzenetére
Az XMP-ben van QPI fesz. profil is, ott volt a hiba, hogy azt nem emelted. Ne fefedd, hogy Bloomfield-nél a RAM freki 1066-ról 1600MHz-re emelésével a névleges 2133MHz-ről 3200MHz-re tuningolódik az uncore, és az messze meghaladja a specifikált értéket, mint az is, hogy a támogatott RAM órajel Bloomfield esetén 1066MHz DDR3.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Regirck
senior tag
Sziasztok szeretnék még 2x1 Gb memóriát venni. Ugyan azon gyártó, ugyan azon képességű ramját szeretném megvásárolni.
Kérdésem. Ha 2 memória van az Dual-ba működik, viszont 4db a Dual-Dual-ba vagy az az Unganged? Szóval attól, hogy négy van összetudnak "dolgozni". Mi az elönye a Dual-nak vagy a Triple-nek az Unganged-el szemben? Érezhető vagy csak mérhető?
4x1Gb vagy 2x2Gb lenne jobb teljesítményben?
Időzítéseknél a CL 5 vagy 6 a jobb? (esetleg 7) ez is mérhető vagy érezhető különbség?
Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Szia!
Megoldottam a problémát. A manuálisan beállított RAM időzítésekkel volt a gond. Valamit rosszul csináltam. XMP-vel teljesen jó. De persze a RAM-hoz kapcsolódó minden fesz normalon van és nem auto-n. Így most szépen 1.5V-n ahogy a nagy könyvbe megvan írva szépen megy.
-
balikabo
tag
Hali sziaszok!
Olyan problémám lenne hogy volt a gépemben eddig 4x1GB Kingmax 1066 Mhz ram, 1066 on ment is stabilan rendesen. Most kaptam 2x2 GB Corsair 1066 Mhz ramot, gondoltam betszem 2 kingmax mellé és lesz 6 GB ramom. A dolog ott akadt meg hogy csak 800 Mhz-n hajlandó működni a gép ha feltolom 1066ra akkor kék halál memóriahibára hivatkozva. Mi lehet a gond? valamint hogy ha nemtudom megoldani akkor a 6 GB 800 mhz jobb mint a 4 GB 1066? pls help
-
Carasc0
őstag
Szép napot mindenkinek!
Óriási gondom lenne. Kb 3 hete vettem egy új konfigot amely elolvasható az adatlapomon.
A probléma most az első komoly játéknál a Starcraft 2 alatt merült fel. Kék halál, SC report stb. Mindenhol Memory dump, és memory access meg címzési hibák. Ohh mondom ez frankó, mehet a MEMTEST.A memtest 55%-nál a random memory secquence-nél darálja a piros problémákat.
A kérdésem a következők:
- A CPU-t egy picit alulfeszeltem (-0.043V) Másik topic mesterei szerint ezzel nem ártok a CPU-nak. Befolyásolhatja hogy a ramokkal gond van? A QPI feszt auto-ra állítottam de ott is kidobta a hibát.
Amúgy véleményem szerint gyári hibás a ram. G.Skill-re pedig azt mondták hogy tök jó ram, hát lehet most kifogtam valami gagyit.
Csere? Vagy előtte nézzem meg azért modulonként hogy melyik a rossz?
Előre is köszönöm!
(Memória pontos típusa: G.Skill 3*2GB 6Gb/1600 CL9-9-9-24 (F3-12800CL9T-6GBNQ) Tri kit.
Amúgy manuálisan állítottam be az időzítési értékeket és nem XMP alapján. Sokak szerint így a jó!
-
törölt tag
Egy kérdés, ha van két darab Kingston 512MB 400 MHz-es memóriám, és belerakom őket egy alaplapba, ami max 300MHz-ig kezel memóriát, akkor működni fog a dolog? Az odáig oké, hogy a 400MHz-et nem fogják lefutni a ramok, de ettől függetlenül életképes lesz a rendszer, működhet a dolog? A választ előre is köszönöm!
-
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Segítség kellene. Most frissítettem a biosom, így mostmár a ram időzítést is be tudom állítani. A rendszerem nekem a ramjaimat 5-5-5-18-ban járatja, de memóriák CL4-ek.
Beállíthatom-e a biosban az időzítéseknél manuálisan a 4-4-4-12-őt? Illetve a többi értéket át kell-e állítanom, vagy elég csak a fenti értéket beállítani?
Előre is köszönöm!
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
csaky_87
csendes tag
Üdv mindekinek!
Segítségre lenne szükségem. Most áll össze az új konfigom, ami azt jelenti hogy...
GIGABYTE GA-P67A-D3-B3 alaplap I5 2500as procival. A kérdés az lenne hogy milyen ramot érdemes hozzá venni?
Annyira szeretném leszűkíteni a dolgot hogy 8 gigás dual kit legyen és max 15 ezer Ft-ig.
Az I5 elvileg 1333as ramnál nagyobbat nem támogat ha jól tudom, érdemes 1600ast venni? Vagy max a tuning szempontjából lenne csak jelentősége.
Segítségeket előre is köszönöm! -
04ahgy
nagyúr
válasz macika62 #32727 üzenetére
A Phenom II memóriavezérlője hivatalosan 1333MHz-et, gakorlatilag 1600MHz-nél nem többet támogat csak (Deneb esetén). Felesleges a 965 mellé 1600-nál gyorsabb RAM mert soha nem fog menni.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
---Lasali---
Közösségépítő
Aham, nekem is ez volt róla a véleményem. Csak azért nem véletlenül lehet 55 fok írva a kingston oldalára. Mondjuk amekkora garancia időket adnak ma már a ramokra, azért hogy azt túl is éljék, nem árt rájuk vigyázni. De most mit tudom én, ha 5 évet elmegy, akkor már jó, értéke meg nem sok van. 5K ért vettem meg a második 2 gigát.
Venti szótól viszketni kezd a hátam közepe Passzív vízhűtésem van, és összesen 1 leszabályzott 12 centis venti van a gépben, a táp venti mellett.. szóval pluszba nem lesz berakva semmi.
Megnéztem biosba hogy a múltkor mennyire tudtam optimálisan beállítani a feszültséget, 2.016 volton megy jelenleg a ram. -
kmisi99
addikt
Már kiírtam máshova is de azért ide is beírom. Ma jött meg szomszédom gépe és én szépen össze is raktam de ram problémák vannak. A fontosabb alkatrészek
ASROCK M3A770DE lap
Kingmax ddr3 1333Mhz 2x2GB kités ezek történtek
64 es win7 et próbáltam felrakni első körben. De a fájlok kibontásánál 10% nál ezzel a kékhalállal újraindult [link] majd bejött sok hülyeség (nem a szokott telepítő már nem tudom mi de a telepítőt el tudtam érni) amikor újra telepíteni akartam a windows loadings files résznél kapásból újraindult itt kínlódtam sokat majd kivettem az egyik ramot majd újra eljutottam a telepítésig de 10% nál kékhalál. Jó akkor 32 es XP felraktam úgy látszik jó volt bár 1-2 kékhalált dobott 1 rammal is. De jól ment utána nem volt gond. Na akkor megpróbáltam a másik ramot vissza. Az xp betölt kékhalál jó egyel arrább a ramot kékhalál megint arrább kékhalál. És sehogy se volt jó csak egy modullal. Akkor hazamentem egy másik Win7 ért mert a mosatni lemezem eléggé hulla volt. Végre Win7 64 bit felment. Ez szépen ment semmi gond nem volt minden driver minden jól felment. Itt még nem próbáltam meg két rammal jelenleg itt tartok. Holnap tudom megint megnézni a gépet. Ötletek tanácsok? Majd a saját gépembe meg tudom lesni a ramokat de nem hiszem hogy hibásak. -
macika62
csendes tag
Hölgyeim, Uraim üdv! Lenne egy nagy kérésem hozzátok! Kérlek segítsetek! Új gépezetet építek. Asus M5A99X EVO alaplapom van, mibe egy AMD Phenom II x4 (965) 3,4Ghz True Qad-Core Black Edition ül. Most jött el a pill, hogy ramot vásároljak bele. 1866-s vagy 2000Mhz-re gondoltam. Ugyanis szeretek, szeretnék játszani a nagy gépigényü játékokkal. Mivel nem igazán értek hozzá és nem szeretnék olyat venni mi nem illik bele ezért kérném segítségteket mit előre is megköszönök néktek. Üdv. Macika
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Eladtam a 2x2GB ramomat, és most visszatettem egy régebbről marad 2GB-os RAM modulom. Az a gáz vele, ha beteszem az első két DIMM akármelyikébe, akkor nem bootol a gép, tehát mintha nem lenen benne RAM.
Ellenben, ha a 3-4. slotok valamelyikébe teszem akkor meg indul és most is erről írok...
Mi miatt lehet ez? Rémlik, mintha régebben is kínlódott volna, mikor még "FŐ" használatban volt...
═════════════════════════════════════════
-
04ahgy
nagyúr
válasz sdavic01 #32718 üzenetére
Nem okoz hibát (valószínűleg) a hiányzó hidegítő, kb. 100nF-os SMD kondenzátor. Ha a RAM nem működik, az nem ezért van.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
"2,3V az sok. DDR2-nél max 2,2V ami adható hosszútávra."
És mi lesz a 2,4V-os névleges fesszel rendelkező 1066Mhz-es GEIL Ultra CL5 RAM tulajokkal?
HGyu
-
sdavic01
tag
Tudna valaki segitenii ???
-
artiny
őstag
Igen a lap állítja automatikussan. Egyszer probaltam feltenni oket 1066,5 5 5 15 alap. talán 1,8V-al de kékhalálozott ...azután probaltam a modulon lévő feszultséggel talán 2,1 vagy 2,3 V igy is kékhalálozott..adtam neki még feszt és az egyik modul el is szállt. Gariztattam kb. 3hónap utan jott a webshoptol nem a hosszab fajta (eredetileg ilyen volt)hanem a rovidebb...everest szerint picivel gyorsabb ez a rovidebb....és mivel harom honapig tartott ....igy hagytam a fenébe és ezeket már nem probaltam belőni 1066-ra.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz artiny #32717 üzenetére
Kézzel állítod az időzítést vagy a lap automatikusan, lehetnek eltérő időzítésűek de akkor a gyengébb időzítésűnek megfelelő időzítést kell beállítanod. Persze az alacsonyabb időzítésűhöz is állíthatod az időzítést, de az ugye tunign és nem biztos hogy stabil marad a dolog.
Ha nincs nagy különbség akkor általában lehet a kisebb/gyorsabb időzítésűhöz állítani a dolgot.Ha nem használod 1066-on akkor érdemes olcsóbb 800-st benned. Minek fizess olyan teljesítményért amit nem is használsz ki?
mod:
Játékra 4GB is elég, és bőven elég egy CL5-ös. Játékok nem érzékenyek a ram sebességre.
Lasali: Kicsit magas de nem vészes. Esetleg ha egy ventivel megtudnád hűteni nem lenne baj de így sem fog hamar elpatkolni.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
sdavic01
tag
Sziasztok van egy használaton kívüli Kingmax klcd48f-a8kb5 ramom 1gb ddr2 és itt hiányzik róla egy mikro valami !
1. mi az ?
2. mi a feladata ?
3. lehet pótólni egy másik eszközről ugy hogy ugyan az a betü számja ?
Előre is köszii ![ Szerkesztve ]
-
artiny
őstag
UP UP UP!!!
Hogy van ez a ramokkal?
Ha van egy 1066 mhz ddr2 ramom cl5-(5-5-5-15),de a gépemben mivel nem húztam fel 1066-ra így csak 800mhz üzemel(5-5-5-18 időzítéssel talán).
Ha vennék a mostani mellé más gyártó 1066mhz ramját akkor annak is 5-5-5-15 időzítésűnek kell lennie( az is húzás nélkul 800mhz menne?)?
Ha vennék olcsóbban mondjuk egy 800mhz ugyan attol a gyártótól (Kingston HyperX fajtát)
akkor működnének együtt mind a 4drb 800mhz?(ha nem húznám fel a mostanikat 1066-ra)(Melyik a jobb,gyorsabb ha minnél kisebb CL* szám)(4gb vs 8gb érezhetö gyorsulás játékban? +40€ használt ram megérné befektetni rá DDR2-ramra?)
-
Blabcsi
senior tag
Köszi, a feszültségén nem állítottam, csak az időzítést vettem vissza 9-9-9-24 ről 7-7-7-20 ra.
Arra gondoltam, hogy ugyan ilyen kingmax 1333-ast vennék mellé csak épp 1Gb-ost ( 32 bit )
Majd kiderül.https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
Hőfokról kérnék valami tapasztalatokat.
Van 4 darab 1066 mhz es DDR2 -m, Kingston Hiperx, 980 on mhz en üzemeltetem, olyan 2.162 volt körül, de majd erre ránézek a biosban. És közéjük dugtam egy hőmérő szenzort, jelenleg prime95 el terhelem a gépet, azzal az opcióval ami a ramot terheli jobban, és jelenleg 73 fokot mérek
A kingston az oldalukon 55 fok max operating temperature-t ír ezekre a ramokra, tökre fogom így tenni őket? -
Qru
MODERÁTOR
válasz Blabcsi #32712 üzenetére
Csak a túl magas fesz ártalmas ha az órajelet emeled attól nem lesz baj hosszútávon sem.
Nem biztos hogy ha veszel bele még ramot akkor stabil marad, ki kell majd tesztelned. A tuning mindig lutri.Kortes: Nézz körbe az aprón, hogy mennyiért mennek.
Amúgy persze, max nem fog a névleges sebességén futni csak azon a sebeségen amit a memvezérlő maximálisan támogat.#nincsbennetarcsi
-
GLOCK34
aktív tag
Üdv!
Van egy Dell xps l702x notim és szeretném megpakolni memóriával.
Jelenleg 4+2gb Hynix 2rx8 pc3-10600s ram van benne.1333Mhz,ddr3.Arra gondoltam,a 4-es maradna +3x4 menne mellé,csak sehol nem kapok.
Esetleg valaki tudja hol lehet beszerezni?
Más típusból mit lenne érdemes megvenni ami jó minőségű?[ Szerkesztve ]
-
Blabcsi
senior tag
Tehát:
Adott: GA-EP35C-DS3R alaplap F4 bios, E5500 proci, 2Gb kingmax DDR3 1333Mhz RAM modul.
Az FSB emelve lett 50%-kal, a proci szorzója 14-ről 10-re visszavéve, így max 3Ghz-en megy.
Az FSB emelése által a RAM már 1200 Mhz efektív órajelen megy, az időzítésén ( 9-9-9-24 ) állítottam 7-7-7-20-ra.
Jelenleg stabil és gyors.
Kérdés, hogy az FSB emelés lesz-e, lehet-e a későbbiek során káros hatással?
Illetve ha később veszek bele még egy 1Gb-os DDR3/1333 modult, akkor ezekkel a beállításokkal fog-e stabilan menni?
A választ előre is köszönöm.https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
Kortes
csendes tag
Üdv!
Szeretném megduplázni a laptopom (HP 620) memóriáját, jelenleg egy Hynix 2 GB-os DDR3-as van benne.
Arra gondoltam, hogy eladnám ezt a modult, és egyszerűen vennék helyette egy 4 GB-os Kingstont 5500-6000 körül. Ha 3000 fölött el tudom adni a régit, akkor így olcsóbb, mintha vennék bele még egy 2 GB-osat (mert kb. így számoltam). Így egy későbbi esetleges bővítésnél is egyszerűbb lenne a dolgom.
Szerintetek ez mennyire jó ötlet, és mekkora rá az esély, hogy elkel a Hynix 3k fölött?Másik kérdés, csak úgy általánosságban: az alaplapnak ugye mindegy a memória modul órajele, tehát kompatibilis-e bármilyen órajelű memóriával?
-
Qru
MODERÁTOR
-
cross56
senior tag
Hellotok. Szerintetek EZ belemegy a Gigabyte GA-770T-D3L AM3-as alaplapomba?
-
nVIPER
senior tag
Sziasztok. Notebookba keresem a leggyorsabb ramot. 8GB (2x4) kellene DDR3-as. Milyen márkát ajánlotok? Kingstonból láttam 1866-osat, de nem tudom mennyire strapabíróak. Előre is köszi a segítséget!
-
goodboy007
senior tag
válasz RootRulez #32694 üzenetére
A Bull hivatalosan támogatja az 1866MHz-es DDR3-akat, úgyhogy szerintem az 1600MHz-es és 1333MHz-es moduloknak még bőven esni fog az ára.
Mondjuk én is beruházok a biztonság kedvéért 8 gigára, ha elment a gépem .
"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
artiny
őstag
Hogy van ez a ramokkal?
Ha van egy 1066 mhz ddr2 ramom cl5-(5-5-5-15),de a gépemben mivel nem húztam fel 1066-ra így csak 800mhz üzemel(5-5-5-18 időzítéssel talán).
Ha vennék a mostani mellé más gyártó 1066mhz ramját akkor annak is 5-5-5-15 időzítésűnek kell lennie( az is húzás nélkul 800mhz menne?)?
Ha vennék olcsóbban mondjuk egy 800mhz ugyan attol a gyártótól (Kingston HyperX fajtát)
akkor működnének együtt mind a 4drb 800mhz?(ha nem húznám fel a mostanikat 1066-ra)(Melyik a jobb,gyorsabb ha minnél kisebb CL* szám)(4gb vs 8gb érezhetö gyorsulás játékban? +40€ használt ram megérné befektetni rá DDR2-ramra?)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest