- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jhonny06
veterán
-
Jhonny06
veterán
válasz DonThomasino #32412 üzenetére
Mire használnád a gépet?
-
Jhonny06
veterán
A konvertálás inkább CPU igényes, a többire jelenleg bőven elég 8 giga. Ha még egy jó darabig marad ez a konfigod vagy váltásnál nem kell lecserélni a ramokat másra, azaz sokáig tudod őket használni és nincs jobb helye annak a 14k-nak, akkor végül is miért ne? Befektetésnek jó, de jelenleg nem tudod kihasználni, tehát kvázi csak pihenne a gépben, tehát kétesélyes a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz fgordon #32382 üzenetére
De hogy lenne már ez a gond? Számold már össze a screenshoton, hogy mennyi memóriát esznek azok a programok, amik futnak. Hol van az a 4GB-hoz képest? Sehol. Ennyitől nem kellene lelassulnia egy ilyen erős gépnek, már ezerszer leírtam, hogy szinte semmi program nincs fent a drivereken kívül, egy Firefox + iTunes + lejátszó + kodek nyilván nem eszik meg 4 gigát. Ezért írtam, hogy frissen újratelepített rendszeren ez lehetetlen. A régi gépem gyorsabb volt 2 gigával, hónapok után, amikor már tele volt szeméttel. Ez nem normális, hogy hirtelen ~800 megáról felkúszik a memóriahasználat 4 gigára (csak úgy hirtelen, a semmitől), gondolom ez világos.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz Superhun #32371 üzenetére
Ezen látsz bármi furcsát? Mert én nem. 90+%-os memóriahasználat, semmi az ég világon nem fut, nemrég újratelepített rendszer, csak alap programokkal. Vírusellenőrzés volt, semmit nem talált. Néha lecsökken a használat normálisra, de akkor is lassabb a gép, mint amilyennek lennie kéne. Gondolkozom egy win reinstallon, de ki tudja, meddig tartana. Memtest egy órát futott, a prime-al sincs gond, alapon van most minden, nincs tuning.
-
Jhonny06
veterán
Elkezdte a rendszer felzabálni a RAM-ot csak úgy magától, nemrég raktam össze egy gépet (i5 2500K+4GB RAM) és gyanús volt, hogy nem indul minden pöccre; megnyitottam a feladatkezelőt és ez a látvány tárult elém. Ezt kb. egy perc múlva screenshotoltam, kb. 600 MB-ról indult és csak úgy elkezdett emelkedni magától a felhasznált memória, jelenleg olyan lassú a gép, hogy semmit nem tudok vele kezdeni. Frissen telepített gép, az összerakás után nem tapasztaltam ezt, csak mostanában (konkrétan ma először), mi lehet ez? NOD32-t futtattam, de semmit nem talált.
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Ismerős gépébe kéne új RAM, nem vásárlással kapcsolatos tanácsot kérek, hanem az érdekelne, hogy pontosan milyen kéne a gépébe? Összesen egy 512-es volt benne, ezt sikerült leolvasni róla:
Samsung 512MB 1Rx8 PC2 4200U 444 12 ZZ
A PC2 a DDR2-t takarja? Azt csak sejtem, hogy 533MHz-es (4200), de nem vagyok benne biztos, annyira nem értek a témához. Ez pl. jó lenne bele?
Kingston DDR2-RAM 1GB PC-4200
Memória
- méret: 1024 MB
- frekvencia: 533 MHz
- típus: DDR2
- cache: CL4
- adatátvitel: PC4200Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Gigabyte GA-EP35-DS3L típusú alaplaphoz milyen memóriákat ajánlotok? 2X2GB-os, 1066-os kit kellene. A Giga honlapján a memória-támogatottsághoz nagyon kevés modell van felsorolva, így tanácstalan vagyok. Egyelőre nem tuningolnám, de természetesen ez sem hátrány. Lehet a közép- vagy drágább kategóriából is, nem szeretnék gagyit, mert hosszabb távra lesz. Köszönöm.
-
Jhonny06
veterán
pcmatyi, te a fizika tanáromra emlékeztetsz. Hoppá
-
Jhonny06
veterán
A Kingmax nem jó (először azt akartam írni, hogy szar, de ez azért nem teljesen indokolt), de a Corsair egy tökéletes választás, van olyan jó, mint a többi. Egy éve használom és nagyon jó teljesítményük van, a hütőbordájukat nagyon meg lehet dícsérni és a tuningpotenciájuk se az utolsó, én jó szívvel ajánlom mindenkinek.
-
Jhonny06
veterán
Köszi mindkettőtöknek. És mit ajánlotok, hogy ezek után hogy tegyem bele a két modult? Melyik lenne a legésszerűbb megoldás?
-
Jhonny06
veterán
válasz Jhonny06 #2836 üzenetére
Huh, lehet, hogy félreértettem. Ha csak egy modult használok, akkor kell a DIMM_A1 vagy a DIMM_B1 foglalatba tenni, de mivel én kettőt fogok, akkor vagy a DIMM_A1 és DIMM_B1-be (amit ugye nem tudok, mert a DIMM_A1-re teljesen rátelepedett a hűtő légterelője), vagy a DIMM_A2 és DIMM_B2-be, ugye? De ez arra vonatkozik, ha két modult kétcsatornásan akarok használni. És ha nem, akkor hogyan és mire jó, ha kétcsatornásan használom?
[Szerkesztve] -
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
A processzorhűtő miatt az első memóriafoglalatba nem tudom berakni a RAM modulokat, de az alaplap (M2N32-SLi Deluxe) útmutatója azt írja, hogy az első kettőbe kéne betenni, mert ha a második-harmadikba, vagy a harmadik-negyedikbe tenném, akkor az teljesítménycsökkenést vonna maga után. Ez igaz? Két darab egy gigás modulról van szó.
[Szerkesztve] -
Jhonny06
veterán
A HyperX mondjuk a gyári hűtőborda miatt előnyösebb lenne, nem akarok még azzal is szarakodni.
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
A következő helyzet állt elő. Konfigváltás előtt állok, eladom a most (még) meglévő 1 gigás Kingston HyperX RAM-omat, mert jó árat ajánlottak érte és vagy veszek egy 2X1 gigás ugyanilyen Kingston HyperX RAM-ot, vagy egy 2X1 gigás Corsair XMS2 Twin2X RAM-ot. Egy árban vannak, szóval teljesen mindegy, mostmár csak az a kérdés, hogy Ti melyiket ajánlanátok inkább? Mindkettő CL 4-4-4-12 időzítésű.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- KINGSTON FURY BEAST - 32 GB (2X16) Kit. DDR5 5200 MHz AMD EXPO
- Eladó Kingston 2x8GB DDR3 1600MHz hyperx kit memória (16GB)
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- G.SKILL Trident Z RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GTZR
- G.SKILL FlareX 2x8GB DDR4 3200MHz F4-3200C14D (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- Hyper X 2x8 Gb DDr4
- Patriot Viper Steel 2x8GB DDR4 3600MHz PVS416G360C4K (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- ÚJ BONTATLAN Kingston Client Premier 8GB DDR4 2666MHz KCP426SS8/8 Több darab!
- Corsair VENGEANCE LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz keresek!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest