Hirdetés
-
PROHARDVER!
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnibooo
aktív tag
Fun fact
Az ügyfélszolgálton azt se tudták, hogy mi az a Vowifi és, hogy elérhető-e. -
szaboi6512
őstag
Home net L csomagom volt 100/100 gb ~6000/hó.
Ügyfélszolgálat a 80/80 as csomagot adná helyette 25% kedvezménnyel.
Aki váltana, jó ha tudja.
Jómagam megszüntettem a szolgáltatást. -
tomp
félisten
válasz
EA's hit #95788 üzenetére
Kifelejtetted a legfontosabb faktort: Yettel
Anno nekem a MyMusic mellett fogyasztotta az adatkeretet a Tidal. Nem akarták elhinni aztán 1,5hónap alatt csak sikerült normálisan megcsinálniuk.
De emiatt kb 3naponta hívni kellett őket, hogy adjanak plusz adatot freeben. 3naponta ment el 5GB és max 5-öt adtak egyszerre. -
törölt tag
válasz
szaboi6512 #95793 üzenetére
Ez már jobb mint a semmi. Mondjuk pont böngészőben, amit az emberek 90%-a WiFiről használ? Az appnál lenne inkább érdekes hogy lehessen spórolni mobiladattal. Persze ez nem érdeke a szolgáltatónak. Ha már kivezettetik az ingyen szolgáltatásokat, ezt is szabályozhatná az EU, hogy legyen kötelező felbontásállítási lehetőséget tenni minden streaming appba, ahol nincs letöltés opció.
-
válasz
szaboi6512 #95793 üzenetére
Igen, ennyi van.
-
szaboi6512
őstag
válasz
Viktor0610 #95791 üzenetére
.
-
-
csacsi67
addikt
válasz
Viktor0610 #95781 üzenetére
De lehet állitani a böngészöben ha ott lépsz be.
-
EA's hit
őstag
válasz
szaboi6512 #95786 üzenetére
Akkor variálhattál valamit mostanában a csomagon. Cserélted másik csomagra, vagy csak lemondtad és újrarendelted, ilyesmi. Ha 2017 óta aktív lenne ugyanaz a csomag, akkor most sem fogyasztaná a keretet, ez 100%.
-
szaboi6512
őstag
válasz
Viktor0610 #95785 üzenetére
Meg a Yettelnek, hogy megszünteti A Yettel Stream szolgáltatást.
Sőt méh a Hipernet L csomagom is.
Ehhez tényleg lehet gratulálni. Más lehetőség után nézek, ha kivezetik. -
válasz
szaboi6512 #95782 üzenetére
Az EU-nak gratulálj!
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
Nem tudom de semmit nem számol, 1 héttel ezelőtt kb 10gb-om maradt, most van 5gb (laptop, 2 telefon, böngészés, kisebb letöltések voltak) és minden nap majdnem egész nap megy a yettel tv 720p-ben. Régebb óta él a csomagom és azóta semmihez nem nyúltam. Olyankor szokott számolni már ha valamit módosít az user egy ideje: pl. más tv csomag, vagy mikor rendelte meg...
-
EA's hit
őstag
válasz
Attól függ, mikor rendelted meg. Akik régóta használják, régen rendelték meg, azoknak március végéig még nem fogyasztja az adatkeretet, aki mostanában rendelte meg, annak igen. Március végével meg úgyis megszűnik.
-
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
szaboi6512 #95768 üzenetére
Nekem nem számolja.
-
Somatom
veterán
válasz
sfdrakex #95772 üzenetére
Köszi! Ezt nem tudtam és vszínűleg már nem is fogom megtapasztalni, mivel a feltöltősöket kizárta a Yettel. Azt mondta a pultos, hogy a legolcsóbb csomag vmi öt rugó lenne havonta. Ennyit fél év alatt sem telefonálok el. Értem, hogy ebben lenne még 5GB netem, de nem lelkesültem fel attól, hogy még 5GB -ot hozzácsaphatok a flottás korlátlanomhoz. Fogalmam sincs, hogy ez, így miért jó a Yetinek. Most a plusz Yetis TV előfizu helyett, maradok az ingyen TVGO -nál.
-
sfdrakex
nagyúr
-
törölt tag
válasz
szaboi6512 #95768 üzenetére
Dik. És azt lehet tudni mennyi adatot fogyaszt egy óra Yettel TV? Mondjuk levenném 720p-re akkor. Tehetnének az appba csak hang opciót, elég lenne hallanom az időmérő elejét. Így kiszúrni szegény Forma 1 kedvelőkkel.
Még ez a 360p se vészes itt, YouTube-on pedig már nézhetetlen.
-
törölt tag
Nem tudjátok meddig használható a Yettel TV adarforgalom számítás nélkül?
-
válasz
donjohnson #95754 üzenetére
-
Landsmann
addikt
válasz
bociusz #95760 üzenetére
Érdekes. Az utóbbi kb 1 hónapban, hiába vagyok 5G-s területen, a Cellmapperre vagy nem kerül fel, vagy csak mint 4G. Példa a szerdai gyulai kirándulás. Képet is tettem fel, hogy 5G (NSA) hálón volt a telefon. Ezt látta a Network Cell Info. De hoyg a Cellmapper hogy csinált belőle 4G-t a térképre, azt nem értem. Indulás előtt direkt megnéztem a térképet, azon a területen, abban az utcában nem volt semmilyen yetteles nyom.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Katicza #95758 üzenetére
Szerintem túlspilázod a dolgot. Igen nagy eséllyel a cégnél nem találsz sem embert, sem automatizmust, ami az egyes előfizetésekhez használt eszközöket monitorozná. Azaz a kutya nem fog azzal foglalkozni, hogy milyen eszközzel netezel, feltéve persze ha az nem akasztja ki a rendszert. És ezzel messze nem leszel egyedül...
-
Katicza
tag
válasz
EA's hit #95757 üzenetére
Pedig reméltem, hogy azok sem fognak mivel nemrég frissítették a céggel, már belekalkuláltak dolgokat, mert van benne némi emelés. Rengetegen decemberben kötötték meg, illetve hosszabbítottak. Most meg pár hónap és kapnak emelést ismét.
Viszont a routerre találtam választ, hogy nemhogy látják, még állítani is tudják a távolból:
"Eszközök távoli managementje: A Yettel Magyarország által nyújtott OtthonNet és OtthonNet Pro router eszközök hálózati távfelügyelet alá tartoznak, amelynek keretében a router meghatározott, a Yettel Magyarország hálózatához való kapcsolódásra, valamint helyi hálózati (wifi) teljesítményre vonatkozó adatok távoli lekérdezését teszi lehetővé a Yettel Magyarország számára, amelynek célja a gyors hibaelhárítás és távoli
teljesítményoptimalizálási lehetőségek megteremtése. Az eszközadatok lekérdezésén túl a hálózati távfelügyelet lehetőséget biztosít az eszköz meghibásodása vagy nem megfelelő teljesítménye esetében a különféle eszközoptimalizálási beavatkozásokra (különösen újraindítás kikényszerítése, firmware frissítése, sebességteszt elvégzése, gyári beállítások visszaállítása, hibalista lekérdezése). A Yettel Magyarország kizárólag előfizetői megkeresés alapján alkalmazza a hálózati távfelügyelettel történő adatlekérdezést és eszközoptimalizálási beavatkozásokat. A kapcsolódó adatkezelésről a szolgáltatói ÁSZF 2. mellékletében (Adatkezelési Tájékoztató) található teljeskörű információ."Szóval amennyiben veszek routert, akkor látják, hogy nem az üzemel amit ők biztosítottak, és tisztában vannak vele, hogy a szokásos 120-260Mbps közötti sebesség helyett ha van 5G és megfelelő térerő akkor ez lehet akár 300-600Mbps is, akkor is ha még a lakóhelyemen nincs hivatalos 5G lefedettség. Viszont ők maximum 300Mbps sebességet tudnak garantálni "akár 150Mbps" mert ennyit tud a 4G. Vagyis sejthetik, hogy Pro szerződés nélkül nagyobb sebességet kaphatok, mint mondjuk a szomszéd akinek 4G-s router biztosítja a netet. Erről nem mertem kérdezni őket, csak én vagyok ilyen, hogy ezen rágódom pár napja, amióta olvastam a részleteket az oldalon
"Az otthoni internet szolgáltatásainkat lehetőséged van saját routerrel is használni, amennyiben az műszakilag megfelelő, OtthonNet Pro esetén képes 3600 Mhz frekvencián 5G hálózaton működni."
-
Katicza
tag
Átolvastam az inflációkövető díjkorrekciót az oldalon. A felsorolásban nem találtam az OtthonNet és a Yettel tv csomagokat. Azok nem változnak márciustól? Mobilra dolgozói csomagom van, amit általában 2-3 éve mindig megújítanak. Legutóbb november végén volt frissítés, akkor változtak a csomagok. Kíváncsi vagyok, hogy ott milyen változás lesz.
-
donjohnson
addikt
válasz
Zoolee19 #95753 üzenetére
nekem most kiírja itt, belépés után a fiókomba: https://fiok.yettel.hu/telefonszam/keszulek/keszulekinfo
neked is kiírja? illetve jól írja ki? -
-
Landsmann
addikt
A Cellmapper a DSS 5G-t csak 4G-nek jelöli? Jó ideje nem kerülnek fel az 5G-s bejárt nyomvonalak. 4G-ként viszont igen. Pedig tuti, hogy 5G-n volt a telefon. Még tesztet is csináltam.
-
EA's hit
őstag
válasz
Viktor0610 #95748 üzenetére
Az app marad korlátlan, a speedtestről még nem tudok hivatalosat.
#95745 Zoolee19: ez nem jelenti azt, hogy mindenki rálát, üzletben vagy ügyfélszolgálaton pl. valószínűleg nem, de vannak, akik hozzá tudnak férni. Logikus is, pl. ha van egy műszaki panaszod, annak aki azt kivizsgálja, fontos infó lehet ez is. De ettől még nem látja mindenki.
-
szkaroly
senior tag
Azoknak akiknek megszünik a csomagja, érdemes esetleg bemenni egy boltba, megkérdezni mik az opciók. A Prime+- ra kaptam 30%-os kedvezményt, 11 hónapos szerződést vállalva 8300 ft-os havidíj már okés szerintem, amúgy Hello Data Start havidíja is növekedett volna 14%-al 6800-ra.
-
Katicza
tag
válasz
Viktor0610 #95748 üzenetére
Megnyugodtam, mert rengeteget mértem mostanában a speedtest-el. Ez a táblázat 2022. májusi. Gondolom március végén lesz friss. Most néztem a paramétereket, ez a router képes 600Mbps-ra, viszont csak 4G. Tehát ezen a hálózaton sosem lesz annyi. Nem tudom mennyi lehet a 4G maximális sebessége, én mértem már otthon 260-280Mbps-ot is.
-
-
Katicza
tag
És ez mit jelent?
"Szolgáltatások, alkalmazások, amelyek nem számítanak be a díjcsomagba foglalt adatforgalmi keretbe (pl. nullás díjszabású csomagok esetén bizonyos alkalmazások) - Yettel Fiók, Speedtest"
Közben előtte lévő sorban ott van, hogy:
"Díjcsomagba foglalt adatforgalmi keret (le- és feltöltés irányban) - belföldön: korlátlan"
Ezt a leíró táblázatban találtam, minden csomagnál bele van írva.
-
-
Katicza
tag
válasz
Hoorus #95743 üzenetére
Rendben látja. És mi a szolgáltató lépése a véleményed szerint, amennyiben van érvényes szerződésem, ők adtak egy 4G routert és ránézve azt látja, hogy egy saját routerben van, ami tudja az 5G-t de hivatalosan nálam nincs 5G. Mit tesz ilyen esetben a szolgáltató, hiszen az oldalon ezt írja:
"Az otthoni internet szolgáltatásainkat lehetőséged van saját routerrel is használni, amennyiben az műszakilag megfelelő, OtthonNet Pro esetén képes 3600 Mhz frekvencián 5G hálózaton működni."
Én pedig egy mindenben megfelelő paraméterekkel rendelkező készüléket tervezek választani és vásárolni.
-
-
Katicza
tag
válasz
csacsi67 #95737 üzenetére
Amennyiben megtarthattad volna az 5G-s routert, és talál 5G-s jelet, akkor pedig annyi a letöltés amennyi. Még ha nem is éri el az 1000Mbps-ot, "csak" 300-800 között mozog pl. az akkor is több mint a 4G-s 150-250.
El is kezdem nézni melyik lenne a legjobb vétel számomra.
Gondolom a szolgáltató pedig azt látja, hogy a kártya aktív. Azt nem milyen készülékben van.
-
csacsi67
addikt
válasz
Katicza #95734 üzenetére
Iagazság szerint minden kártyával megy az 5G tehát ennek nem lehet akadálya. Én amikor kértem flottás korlátlan kártyát 5g routert kértem hozzá meg is kaptam majd 2 hét mulva jött egy levél routert adjam le mert ebben a csomagban nincs ilyen router adtak helyette egy olyat mint a tied ,de ha egy összegben kifizettem volna megtarthattam volna az 5G-set.
-
Katicza
tag
válasz
CellWalker #95735 üzenetére
Köszönöm, ez jó ötlet a telefon 5G-s
-
Katicza
tag
Ismét egy laikus kérdés. Írtam, hogy egyre többször "fogok" 5G-t mobilon a lakásban, és a ház környékén is szinte már állandó. A lefedettségi térkép szerint szinte körbe vagyunk véve. Hivatalosan nincs, ezért a sima otthon netet ajánlották ki és arra is kötöttem a szerződést. Huawei B628-350 LTE routert kaptam. Viszont olvastam, hogy saját eszköz is engedélyezett, amennyiben megfelel a követelményeknek. Ha én rászánok egy nagyobb összeget és veszek 5G LTE routert, akkor amennyiben érzékeli az 5G-s jelet és megfelelő a térerő akkor lehet nagyobb sebességű vételt is elérni? Írtam az ügyfélszolgálatnak, hogy engem a PRO szolgáltatás érdekel, de azt írták, hogy csak akkor köthetek rá szerződést, ha a Yettel által hivatalosan elismert lefedettségi zónában vagyok. Az oldalukon lévő címellenőrző sajnos csak a 4G-t ajánlja ki. Mi történik ha veszek routert és átrakom a sim kártyát?
-
Somatom
veterán
Ami only netes kártya esetén totál lényegtelen. Ha bukik a flotta, akkor mit bukik a szerződő? Intézendő sem nagyon van. Mit lehetne igényelni egy korlátlan netes csomagnál? Még több netet?
Számlavita sincs, mivel az összeg fix. Nekem sok éve van flottás korlátlan netem. Havonta jön mélben a számla, onlány befizetem és ennyi.
-
tomp
félisten
hmm na annyire azért nem ismertem.
Regisztráltam az oldalukon. Akkor kiválasztom milyen paraméter kell, megkérem a papírt és bemegyek a yettelhez, hogy ezt kérem és átváltják a Hello Data Startot arra?
Gondolom ugyan úgy a Yettel küldi majd a számlát a nevemre és neki kell fizetni. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
A KÜF előfizetés annyiban különbözik a lakosságitól, hogy szerződéskötés előtt kapsz egy papírt a flottától, hogy jogosult vagy a tarifájukra szerződni.
Te leszel az előfizető, mindent tudsz intézni személyesen vagy a 1220-on.
Sok szó volt róluk a Mobil flották topikban. -
kl122
tag
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
Viktor0610 #95717 üzenetére
hívnám én ha lenne miről. yettelbe csak adatkártya van
akkor majd be nézek személyesen ha arra járok. -
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
Viktor0610 #95714 üzenetére
pedig nekem azt dobja fel, hogy az előfizetésemre milyen csomagok érhetőek el. van hűséggel fül ott van a otthon net lite, a hűség nélkül fülön meg ezek a 30/80/250GB-osak. én lehet váltanék de hűség nélkül akarok ez így félre vezető infó az oldalon. nem akarok bele futni véletlenül, szóval nem értem már az egészet.
-
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
Viktor0610 #95711 üzenetére
a már meglévő hipernet home M-ről váltanék a otthonnet lite-ra és csak hűséggel lehet. belépve a profilomba így tudok tarifa csomit váltani rá. miért nem lehet hűség nélkül ha már újként megvéve meg lehetséges?
meg kéne szüntetnem a jelenlegi netes kártyám és újat kötni hűség nélkülire?
ezt a részét nem értem. -
Spush
lelkes újonc
válasz
Bl.Gyo. #95709 üzenetére
Nekem a honlap azt írja címeden elérhető az OtthonNet Lite is de mikor rákattintok a linkre egy olyan oldalra visz ahol a hordozható csomagok vannak és ott már nem szerepel ez a csomag csak a 30/80/250GB-os csomagok. Ebből én arra következtetnék, hogy ez is megszűnik.....
-
-
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
Viktor0610 #95706 üzenetére
-
lm83
őstag
válasz
pdr755 #95661 üzenetére
Látom a régi Praktikum kártyás csomagokat is kivezetik, ne telefonáljon az ember már 50 forintos percdíjjal, meg magas kapcsolási díjjal... Ja azokat nem...
Ott nem számít korszerűnek az új csomag, hogy átrakják az embereket? Maradhatnak 20 éves csomagban...
Persze dííídzsúúúz mehetett a levesbe annak idején...Szuper most majd lehet választani új csomagok közül kétszerannyiért...
-
válasz
Viktor0610 #95706 üzenetére
Értem végül is jól gondoltam.
De ahogy látom, ennek a csomagnak az ára nem fog változni? -
-
válasz
Viktor0610 #95703 üzenetére
Régi ügyfeleknek is?
Mert kb 2 hónapja lett hosszabbítva. -
Bl.Gyo.
őstag
válasz
Viktor0610 #95703 üzenetére
Úgy érted hogy a csomagon amiről menne a váltás és hűség van rajta akkor ez nem elérhető?
Hiper netek 2017esek már ezer éve nincs. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macbook Air 13" M1 - 2020, 8/256GB, 6 ciklus, 100% - garancia (75)
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Victus 16-s0276ng 16" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 32GB DDR5 512GB NVMe gar
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest