Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DarkByte

    addikt

    Sziasztok!

    Szüleimnél külterületen (tanya) nagyon gyenge a GSM térerő, látszólag romlott az elmúlt években a jelszint, ugyanis mostanra alig tudunk beszélni úgy hogy a mondandó felében ne szűnjön meg a hang, vagy akár meg is szakadjon a hívás. Nem csak beltéren, kültéren is küzdeni kell, hogy hol tartózkodjanak.

    Lehet ezzel valamit kezdeni, jelezni a Telenor-nak? Esetleg valamilyen segédeszközt beszerezni ami javíthat a jelszinten? GSM repeater-ek úgy látom teljesen illegálisnak számítanak itthon és rosszul beállítva le is tudnak blokkolni egy cellát, így ezekkel nem is merek próbálkozni. GSM terminálon gondolkodtam még, amihez lehet kültéri GSM antennát csatlakoztatni, de az viszont kiüti a mobilitást, és mindketten használják a telefont útközben is.

    LTE-hez használok náluk egyébként kültéri tetőtéri antennát router-hez, a 800Mhz-es sávhoz. Nem tudom hogy ez okozhat-e problémát, de emlékeim szerint ez a gond jóval hamarabb kezdődött mint hogy lett 4G internet náluk. Elvileg az LTE és a GSM között van közel 100Mhz különbség, nem szabadna gondot okozni, illetve nem dzsunka eszközöket vettem a 4G-hez. Gyanítom hogy a DVB-T-t sokkal hamarabb kiütné ha rossz lenne az eszköz, mert frekvenciában közelebb vannak egymáshoz.

    Köszi előre is! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák