Új hozzászólás Aktív témák

• anaqer

veterán

"Ismét tanultam valamit (amit már mindenki tud:P)" rovatunkban ma:

1) Keringenek néha a neten ilyesféle városi legendák, hogy a modernebb stabik már elég "okosak" ahhoz, hogy felismerik, ha állványozol, és olyankor elvonulnak cigiszünetre. Nos, ez talán bizonyos prémium obiknál tényleg így is van - de mind a Sigma 17-70C, mind a Tami 70-300 VC próbált nemlétező rezgéseket korrigálni. Eredmény: aktívan bemozgatják a képet, tehát tényleg figyelni kell rá, hogy állványozásnál kézzel ki kell őket kapcsolni. Biztos, ami biztos.

2) Figyelem, ez kicsit reklámszagú lesz* : a Joby GorillaPod SLR Zoom egy atom jó állvány azoknak, akik nem szeretnek állványt cipelni. (Jelentkezem.) Tényleg csak ajánlani tudom koca-állványosoknak, mert kis helyre elpakolható, súlyra meg nincs 40 deka - könnyebb mint egy átlag zoom obi, vagy egy vaku. És ha kicsit is kitanulod, rá lehet tekerni szinte bármire - faág, szék háttámlája, Belgrád rakpart vaskerítésének díszgömbje :DDD... majdnem akármi. (Egyszer egy kilincsre is megpróbáltam, de az már tényleg sok volt neki.) (Sajnos valami egészen eszetlen mértékben felment az ára - három éve még 22 volt itthon gömbfejjel együtt, most meg másfélszerese. :Y Külföldről még vannak olcsóbb megoldások.

*ha úgy gondoljátok, ez a rész törölhető - mondjuk anyagi érdekem nem fűződik hozzá, nem a saját cuccomat hirdetem (el a kezekkel tőle:D)

[ Szerkesztve ]

And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You

Új hozzászólás Aktív témák