- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Eltűntek a mobil GPU-k az AMD és az Intel útitervéből is
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Home server / házi szerver építése
- Újabb AI gyorsítóktól búcsúzhat Kína?
Aktív témák
-
FEDman
addikt
válasz Throme #31498 üzenetére
A 16Mp-es Pana vázak (G3, GX1, GH2) csak egy hajszállal maradnak el az OM-D teljesítményétől. Ellenben a 12Mp-es mFT vázakban mai szemmel nézve már egy elavult szenzor van. Azért ez se tragédia, nekem is ilyen van még, fényerős obikkal megfotózok így is mindent vele.
Nikon nyelven, hogy legyen mihez viszonyítsatok a 12Mp-es mFT vázak nagyjából a Nikon D80 szintjét hozzák.
Olympusnál ilyen téren egy picit bealudtak a fiúk, de most hogy az OM-D végre új szenzort kapott várhatóan ez hamarosan lecsurog a kisebb olcsóbb modellekbe is, állítólag már szeptemberben jönnek új PEN vázak.Egyébként jól látod, legjobban akkor jönnek ki a különbségek, ha obikkal együtt vizsgáljuk őket.
Például az OM-D Lumix 12-35/2,8 OIS (ekv. 24-70mm) obival ekkora.
Fix alappal.
Vagy hogy ha pici fényerős fix nagylátó obit szeretnél akkor mFT-re van 12/2 (ekv. 24mm) és 14/2,5 (ekv. 28mm) is nagyon jó minőségben. Ezzel szemben APS-C Nikonra nincs egy szál fix nagylátó obi se, csak nagy dög zoom obik között lehet válogatni. De ha terveznének is akkor is sokkal nagyobbak lennének a nagyobb bázistávolság miatt.
Gondolom a fentiekből már kiderült hogy én alapvetően fix obi párti vagyok, ennek megfelelően az Oly 14-150-ről olyan túl sokat nem tudok mondani. Bár szerintem a Nikon 18-200-nál jobb, ha mást abban hogy az Oly legalább nem torzít olyan vadul.
De ha gyakorlati tapasztalatokra vagy kíváncsi akkor Parcit érdemes kérdezned, szerintem neki van tapasztalata bőven mind a két obival.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Nintendo Switch 2
- Elektromos cigaretta 🔞
- Delta Force (2024)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest