Aktív témák
-
A Zéé
addikt
válasz
Balageaxe #17908 üzenetére
Erről érdemben én nem tudok nyilatkozni, mert még sajnos nincs gépem, csak elmondom a saját véleményem és gondolatmenetem. Szóval ez csak egy laikus véleménye lesz
Az, hogy mennyire érdemes foglalkozni velük, az attól is függ, hogy mennyi pénzed van, és milyen az ajánlat.
Én a D3100 vázat néztem ki magamnak (ezért is kérdeztem andorrát, hogy miért nem ajánlaná azt a vázat), csak azt nem tudom még, hogy milyen obival vegyem.
Valószínű, hogy a 18-105 lesz a befutó nálam is a jobb zoomátfogása miatt, és tényleg nem kell az elején bíbelődni a cserélgetéssel, így is elég lesz megtanulni rendesen használni a gépet, és ezzel az obival azért pár hónap alatt rájöhetsz, hogy milyen irányba kéne fejleszteni az objektívparkot. Kell-e hosszabb tele, vagy elég ez is, esetleg makro kell, vagy egy jobb nagylátószögű (én valószínű ilyent szeretnék majd idővel).Ha újonnan veszed a kittet, akkor tulajdonképp a plusz obit nagyjából annyi pénzért kapod, amennyibe egyébként is kerülne (D3100 18-55-tel 150k, 18-55 + 55-200al 208k, maga a 55-200 pedig 60k, szóval a duplaobis kit "2k-val éri meg jobban"), viszont a múltkor a Media Marktban volt D5000 váz 18-55 + 55-200 duplakittel 168k-ért, ami szerintem nagyon megérte volna, csak nem volt annyi pénzem, hogy megvehessem, kölcsön kérni meg nem akartam senkitől se. Ha ilyen ajánlat van, akkor érdemes foglalkozni a duplakittel
A csere valamennyire biztos macerás, és így is úgy is porosodni fog a szenzor és az obi, a tisztogatást nem úszni meg, de ha odafigyel az ember, és betart pár alap szabályt, akkor nem kell sterilszoba cseréhez. Egy hátránya tud lenni a csereberének, ha gyorsan kéne fotózni valamit, és azért csúszol le róla, mert nem a megfelelő obi van fenn. Ez mindenképp a 18-105 javára billenti a mérleg szárát.
Aktív témák
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- TCL LCD és LED TV-k
- One mobilszolgáltatások
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest