- Monitor hiba topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
Aktív témák
-
hgwells
csendes tag
Hali !
A gép nagyon tetszik.
Igaz amatőr szinten fotózok......
Vettem mellé egy tamron 75-300 garanciális objektívet 30.000 ért és nagyon jónak tűnik az is.
Lehet addig mig nem látok jobbat , de egyelőre az én igényeimnek (tanulni) jó ez is.
Nem kell egyből a 100.000 feletti kategóriát erőltetni objektív ügyben , mert azokban is van elég szórás minőséget illetően.
A zsinór szerepe előttem is ismeretlen , kérdezd meg a vaterán aki árulja , az nem kerül pénzbe... -
hgwells
csendes tag
Sziasztok !
Én is D70 tulaj vagyok és itt egy link a dupla elemtartós markolatra.
http://www.vatera.hu/item/view/real.php?cod=2949339
Csak azért , hogy nehogy igaza legyen a nincs ilyen hozzászólónak -
micro
addikt
A D70 új firmware-je letölthető az amerikaioldalról. Bővebben: link
-
DVD_2_U
senior tag
válasz
braincruiser #34 üzenetére
netedd... ha ennyi fölös pénzed van, inkább támogass meg vele
D70-nél egyébként sokkal sokkal jobb a D100 ... S2Pro, meg gagyi.. bár ha azt nézzük mind3 -
DVD_2_U
senior tag
volt szerencsém egy D70-et kézbe fogni... hát, elég barkácsolt érzetet keltett az a fekete műanyag ház... mint valami szovjet termék. Nem azért mert Canon párti vagyok... de nem tetszik, és ráadásul sok praktikus dolgot lehagytak róla. Mert a Kelvin fok azért százszor fontosabb, mint egy grip
-
micro
addikt
Nem tudja valaki, hogy D70-re lehet-e kapni ''multi funkciós elemtartót''? (magyarul portréhoz markolatot)
-
micro
addikt
Egy Hír: Bővebben: link
-
Norbert75
csendes tag
válasz
Szia Braincruiser!
Nekem van egy vadonatúj D70 vázam eladó. Magyarországi vásárlás, magyarországi garanciás, bontatlan csomagolású. Ha érdekel írj mailt és megbeszéljük a részleteket.
Üdv: Norbert -
micro
addikt
Nem tudjátok, hogy lesz-e valami új váz, ami a 20D konkurenciája lesz majd.
-
csiga997
őstag
válasz
Ne az adatlapokat bújd, hanem próbáld ki mindegyiket.
Az pedig ne zavarjon, hogy valami ''kifutott modell'', ha az tetszik jobban akkor azt kell megvenni.
A három váz közül a fő különbség a vakurendszer. A D70 a legfejlettebb, viszont csak az új sb600/800 iTTL vakukkal működik. A D100 megy a régebbi DX vakukkal is, a fuji pedig mindenféle vakuval, viszont nem tudja a legfrissebb szuper-trükköket. Persze kérdés, hogy erre neked szükséged van-e.
A beépített vaku nagyjából mindháromnál felejtős.
A koszolódás igaz, de szervizben 1 perc alatt kitisztítják. Lehet persze házilag is barkácsolni, kisecset, sűrített levegő, etc. de ezt én nem ajánlanám. -
micro
addikt
válasz
Az érzékelő koszolódhat sűrű cserélgetésnél, de 5 perc alatt tisztítható.
Szerintem a D100 és a D70 közül a D70-et vedd.
A Fujit nem ismerem. Az is Nikon bajonettes? -
braincruiser
csendes tag
sziasztok,
egész nap az e-boltokat meg az adatlapokat bújom.
dilemmám van.
nikon d70 váz újonnan
vagy nikon d100 (kicsit drágábban) használtan.???
vagy netán (used-one) fuji finepixs2pro?? (tom ez már kifutott modell)
ti mit vennétek?
sokan írják, hogy a DSLR-ek egyik hátránya, hogy koszolodik a lapka.... ezt mennyire tapasztaljátok? -
Tersius
tag
Az index topicban egen-foldon keresunk valakit, akinek ilyen vakuja van, senki nem mer elso lenni a vasarlasban
Ez valoban nagyon jo ar. Mi jar hozza? (terelolapok, diffuzor, ilyesmi?)
Tenyleg minden jol mukodik? (zoom, szabalyozas, tavolrol villantas, ilyesmik)
Az ara valoban igen barati, joval olcsobb az SB800-nal (foleg amennyiert itthon aruljak).
Esetleg valami uton-modon ki lehetne probalni? -
Póloska
csendes tag
Egy hónapja vettem én is D70-et az alap 18-70mm obival, meg a Nikkor 70-300mm olcsó telével. Aztán kezdett hiányozni egy jobb fix nagylátószögű obi. Így vettem egy AF 24mm/f2.8D obit. Ezzel nagyon szép képeket lehet már kis fényerő mellett is készíteni. Ennek ellenére, néha korlátozottnak éreztem a beépített vaku lehetőségeit. Tegnap kiugrottam Ausztriába, ahol vettem e Sigma vakut, ami kompatibilos az iTTL rendszerrel. 139 Euro volt. Itt a link: http://www.geizhals.at/a69737.html Nem volt sok időm még tesztelni, de amit eddig készítettem, azzal meg vagyok elégedve, főleg az árához képest. Van egy Super változatú, az kb az Sb-800-nak felel meg. 220 Euro.
-
onlysony
aktív tag
csáóóó
Nekem egy Nikon Coolpix 3700-esem van és imádom nagyon jó -
micro
addikt
Volt a gépem érzékelőjén pár porszem, amit nem tudam pumpával eltávolítani.
Bevittem a masinát a Nikába, és ingyen kitisztították, pedig nem is ott vettem!
Nagyon rendesek! -
micro
addikt
Parci haverjai, hol vagytok?
-
Smogus
őstag
Igen enyim is pont ilyen
Én meg vagyok vele elégedve diára szoktam fényképezni és tényleg jó
szobába sajnos édes kevés a fényereje de szabadban nagyon jól elboldogul az autofocus nem túl gyors de hát nem egy csúcsketegória és nem is csendes de hát elviseli a fülem még egyszer sem riadtam meg hogy úr isten mi volt ez
Gyorsan kellet olcsón50k-ért vettem használtam meg vagyok vele elégedve
Egykét technikai dolog:
cromatikus aberációt nem nagyon tapasztaltam mondhtjuk egyáltalán élességel meg vagyok elégedve szép a rajzolat ezt nem csak diáról mondom mivel nagyítattam belőle és nem volt probléma szépek lettek a képek már csak a hozzáértésemet kell csizsolni egy kicsit
Összegezve szerintem megéri az árát ha jól tudom atusnak is volt egy ilyenje vagy valami hasonló teléje de ő is eladta esetleg kérdezd meg őt is -
Smogus
őstag
Még nincsen sok obim mivel ezt is csak nemrég vettem nem is igazán szándékozom DSLR-t venni mert sokkal jobban tetszik a filmes fényképezés sőt még a fílingje is jobb
Egy alap obim van amit a vázhoz kaptam valamint egy telém egy Sigma APO 75-300 -as
nem egy csúcskategóriás szett de nemsokára szándékozom egy nagylátót venni
Nagyon be voltam indulva a telére és gyorsan kellet valami ezért vettem azt de mostanában kezdek rájönni hogy egy jó fix nagylátó is jó lenne főleg téli tájképeknél jött elő most ez a probléma -
micro
addikt
Lehet Kis Nikon DSLR topik-nak kellett volna neveznem!
-
Smogus
őstag
Nem gondoltad rosszul csak szerintem kevesen vesznek Nikon DSLR-t sajnos mindenki Canon Eos300 mániában él
pedig szerintem jobb választás a D70
Nekem sajnos még nincsen DSLR-em csak síma EOS300-am de majd ha beruházok egyre akkor szerintem NIKON lesz az(vagy még lehet hogy változik
)
-
micro
addikt
Úgy gondoltam, hogy nyitok egy ilyen topikot, ahol a Nikon tulajok is megoszthatják tapasztalatiakt egymással.
Többnyire a technikai tippek és trükkök átbeszélésére gondoltam, nem a fényképezés eszétikájára.
Mivel a Digitális fényképeim topikban a hozzászólások nagy része Canon-os, ezért ne zavarjuk ott Őket, hanem rájuk át inkább a témát itt.
El is kezdem:
Van egy D70-em. A minap jöttem rá, hogy van ennek is AF-C (Canonnál AI Servo) módja, ami magyrul követő fókuszt jelent. Nagyon praktikus funkció sportfotózáshoz.
Aktív témák
- Canon EOS 250D gépek kiegészítőkkel, táskával (1000 expoval / ÚJ!!! )
- LAMAX W 10.1 Akciókamera + 256GB SD kártya + kerékpárra szerelhető tartó + úszó szelfibot GARANCIA
- Fujifilm Fujinon XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WR
- Nikon F rendszer Nikon D750 Sigma ART 24-105 F4 Nikon F 28-300 Nikon 50mm AF-D
- Panasonic DC-BGH1 komplett filmes rendszer eladó!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest