Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ASUS notebook topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
Jó kis gép ez, de sajnos a foxconn komolyan vette a Xeon speckót. És csak 1066 MHz ramot enged. Hiába tolom fel a szorzót 1600MHz-re, akkor is 1066-n megy. A ramfesz meg egy külön vicc, amikor készült a legutolsó bios-a, akkor még nem volt 1,25-1,35V-s ramok. Így 1,38V a minimum, ami adható. Ez nem gond, max szűkíthetném az időzítést, vagy a ram sebességét növelném..... Ha hagyná.
Róka fogta csuka. Sz'al lehet, hogy semmire se megyek vele, alacsony vid ide, vagy oda.
A xeon X56xx sorozat szerintem nagyon jól sikerült véletlenül az intelnél. Elég simán hozzák a 4GHz+-t erőlködés nélkül. Vétek nem meghajtani őket. Az a 4GHz@1,27V elég szép eredmény. Lehet, hogy van még mit faragni. Ha tele van az összes ram slot, akkor valamelyik pll-t
emelve még faragható a vcore. (Vissza kéne keresni a topikban....
)
-
mpierre
veterán
Na ugye.
Mondjuk egy 0,1V-s tüsi a régi 920-am 4,2GHz körül - amihez tán 1,42xxV kellett - simán a bitmezőkre vágta volna. Nekem az maradt meg, hogy kikapcsolva jobb.
Szerk.: Lehet meg kéne néznem, hogy a pofátlanul alacsony vid-es X5650 mit menne a foxconn deszkában. A netezés siralomvölgyébe taszajtott x58 rendszerről beszélek..
... Na jó..... azt a fiam nyüstöli a gépet és néha kap egy kis projekt cars-t is az arcába a minecrafton kívül.
-
mpierre
veterán
-
bajtokarpi
őstag
Köszönöm szépen!
1060 alá nem szeretném adni. Egy GA-X58A-UD5 lap van a proci alatt, és egy ARCTIC COOLING Freezer 13 Pro hűtené. Annyi még a gikszer, hogy csak 2x 4gb-os Kingston 1333 Mhz-es modulok vannak a lapban, de a jövőhéten lesz még egy modul, és akkor tud menni a trichannel. Kíváncsi leszek.
Köszönöm
-
AXisBOLD
addikt
hát ha azt mondod nem lesz cpu limit akkor marad a stock cooler és az alap freki
Láma kérdés, de a Turbo Frequency hogy/mikor működik?
(#41930) mpierre: azon vagyok
, de egyszerűen annyira szűk a hely, hogy alaposan szemügyre kell venni a hűtő méreteket. Nem akarok befürödni, hogy nem fér be.
de kicsit visszakanyarodva a fontosabb kérdésre, hőfokok így a normális szinten vannak, cpu nem fog szépen lassan megfőni?
"indítás után 35-40 fok, fél óra stressz tesz után nyitott házzal 78 fok, zárt házban 82 fok max" -
Laci2277
senior tag
Adtam neki még 30 perc RealBench stressz tesztet és állta a sarat. Úgy gondolom, hogy kezdetnek ez elég lesz. 4.5GHz-en 1.35V-tal 1 órát ment, ez sem rossz. Egy normális vízhűtéssel akár feljebb is menne, vagy ezeken a szinteken kevesebb feszt kérne. Egyelőre elégedett vagyok vele.
-
Laci2277
senior tag
Kösz.
Egyelőre 36perc Aida cpu tesztet futtattam minden probléma nélkül, a prime vagy linx tesztek alatt már nem lehetne kordában tartani a hőmérsékletet és el is hasalna, ezért ezeket kihagyom. Végre nekem is lehet szerencsém egy jól húzható procival, mert eddig eléggé elkerült.
(#41902) core i7
Én egy GTX1070-nel használom, eddig mindenhol kifutja magát a vga 1440p-ben.
-
snowball
tag
Ettől tartottam én is.
Szerinted az segít, ha az alaplapon található molexek közül bekötök egyet? Elvileg azt írják, hogy csak több vga esetén kellhet. De ennek fényében lehet javítana a helyzeten. Meg/vagy esetleg a második 8 tűs cpu csatit is bekötni? Azért csodálkozom egy kicsit, mert szerintem a gtx 970 nem annyira nagy étvágyú kártya. És még ezzel sem bír el egy eleve highend cuccokhoz szánt méregdrága amikor megjelent) alaplap?! -
mpierre
veterán
-
-
-
-
Yézi
aktív tag
Én élveztem hogy 10-15 perc alatt sikerült belőni az i7 2600-at 4GHz-re, és hogy jól átlátható az UEFI BIOS.
Remélhetőleg itt is sikerül kiigazodnom, így éjszakára pedig elmerülök a fórumokban hogy legyen valami kiindulási pontom legalább.Köszöntem a segítséget mindenkinek!
-
Az új a direkt heatpipe miatt hatékonyabb, mint amit a nem túl nagy bordából kinézne az ember (és jobb, mint az elődje), én nem használom a 6 magosakat 4 GHz felet, nekem tökéletes. Én nem azt mondom, hogy csúcs hűtő, de használtan jó ár/érték arányban meg lehet venni és korlátlanul újraszerelhető, jár hozzá 2. venti rögzítő is.
Tény vannak sokkal jobbak (és drágábbak) is. és szerencsével ki lehet fogni jobbat is jó áron. -
-
Dareius
tag
Ja én nem azt erőltetem hogy 100% sőt azt nem is lehet mondani relevánsan, hogy minden kártya legjobb pc összeállításban 100%-on van használva mert ha a játék nem igényli akkor nem is lesz nekem ez a tapasztalatom. Meg SP-ben néztem 10 percig, mert mással szeretek mostanában játszani és a minimum 60 fps gondtalanul megvan FULL HD-n és ez a fő számomra. Ha kell 4K-is letudom tesztelni a TV-n.
De csak akkor ha valakit érdekel, de egy 1080-as is kevés 4K-ar Gsync vagy freesync monitorok, csökkentik a Kevés fps problémát valamilyen szinten.
Az esetek nagy %-ában a rossz kihasználtságért a játék motorja a ludas, ilyen szempontból az SWtor a kedvenc példám bármennyire is szeretem azt a játékot, egy katasztrófa.
Én csak azt akarom mondani, bizonyítani, hogy ezek a vasak a mai napig megállják a helyüket elég rendesen, persze húzva. Lehet rosszul jött át tőlem a dolog mert néha elég hülyén fogalmazok. Meg hogy lehet mellé erős VGA-at berakni mert azért rendesen kihasználja.
Tehát én azt akarom mondani akinek hasonló gépe van, vagy aprópénzért hozzájut játékra még mindig tökéletes az én nézőpontom szerint, mert aki 2-10 fps + ért elkölt +400k az gáz, ha meg meg engedheti magának az más tészta, de M.O. Átlagbérét tekintve elég szűk ez a szegmens.Basszus, de hosszú lett.
-
-
-
rgqjx
aktív tag
Ez igen valószínű.
Halandóknak gyártott x58 alaplapon eddig csak 3x2 foglalatost láttam. (Az evga sr2-t szerintem nem halandóknak készítették, a szerver és munkaállomás lapokat sem feltétlen oda sorolom)
Nyolcasokkal megpakolva meg is van az áhított 48GB. Kérdés, hogy működik-e? Emlékeim szerint volt itt erről szó és talán ment is az illetőnek. Azért vásárlás előtt érdemes utána járni. -
A 36xx az Gulftown, nem Westmere-Ep,. de csak egy név az igaz az architektúra alapja westmere mindkettőnél.
De felesleges teljesen túlragozni, a hozzászólás arról szólt, hogy nyugodtan bevállalhat Core i7 970 helyett x56xx-es Xeont, mert olcsóbb és könnyebben beszerezhető. -
Szia!
Nem teljesen van így, EP a névben azt jelenti "Efficient Performance" , csak jelent valamit , ha nem is sokat, és a különség csak árnylatnyi pl. QPI link száma is 2, 1 helyett, de lényeg amit írtam, hogy olcsóbb és könnyebben beszerezhető.
Xeon és desktop proci különbségével 2 procis stb én is tisztában vagyok.(#41630) zuchy
Az én Giga/EVGA lapjaimban mennek a RAM-ok 1866-on, de ha nem megy akkor a RAM időzítést vedd lejjebb, akár 7-7-7-2x-re vagy kisebbre, akkor majdnem olyan gyors lesz mint az 1866-on 11-11-11-3x-en
(fejből nem emlékszem a 4 értékre, meg egyébként is RAM függő) -
Ganz-[HUN]
addikt
Hát... a proci olcsó, ebben igaza van.
De az alaplapban neked. Májustól azzem' július közepéig vadásztam, és megtaláltam az X58A-UD3R Rev 2-t.Szűk keresztmetszet emulátoroknál előferdülhet, de 4GHz-re pattintva nekem nem volt sehol sem bajom, legalábbis ami elfutott 4850 alatt. ott a VGA volt a szűk. Dolphin 4.0.1 Stable-nél elég szűk volt a proci, de a legújabb buildek már egy noti i5-ön lazán elfutnak Intel HD-val. PCSX2-ről ez sajnos nem mondható el, még az újakkal sem.
-
Most eléggé félreértelmezed a válaszom és egyrészt nem neked szólt, nem tudom miért írsz nekem...
Az volt a kérdés, hogy milyen VGA-t tud kihajtani... én arra válaszoltam, hogy egy leggyorsabbat ( pl. Nvidia 980 TI ) biztosan nem, de nem is várható egy ilyen olcsó 6-8 éves, processzortól, és nem is hiszem, hogy valaki aki CPU-ra ennyit szán, akkor 100 000Ft-ot költene egy GPU-ra.
De egy 750Ti/960Ti nyugodtan mellé tehető az E5620 4GH-n jól fog fog teljesíteni a legtöbb játékban ezekkel a GPU-kkal.
És 25 000 -35 000Ft-os alaplap és most piszok olcsó RAM mellé- ha nem akar költeni többet be lehet vállalni a számodra túl olcsó CPU-t, mert megfelelő lesz. Az alap nincs a boltban, de ha van egy kis türelme lehet venni.
Én is tudtam 4 db-ot egyet szólóban 27E, 3 -at lap+CPU (+RAM) konfigban 50E alatt, vagy vagy 12GB RAM-mal minimálisan felette. -
Dareius
tag
Persze ezzel egyet is értek azzal amit írtál én is így gondolom, azért is írtam, hogy nem teljesen fedi a valóságot, azaz gondoltam rá inkább… De néha olvasom a proci VGA választó és a hajam égnek áll, hogy ez meg az szar nem hajtaná ki vegyél új 7600K me az sirály(kicsit kifigurázva) , aztán utána néz az ember, és röhögve jól működnének együtt. Mások meg teljesen jót írnak és tényleg megmondják hogy mire lehet számítani, meg megvan hozzá kellő tapasztalatuk és tudásuk.
Amit meg írtam eléggé sarkos és van rajta fogás bőven. Csak hirtelen jutott eszembe.
Erről az ADM VS Nvidia FPS battle átlag fps huzavona jutott eszembe amúgy. volt az egyiknek nagy volt a maximuma és kb 0 a minimumja a másik meg jóval kisebb maximumal de minimum fps-e jóval több volt imádtam… mindeni max fps-et választotta met az átlaga jobb volt, de az élmény oda.. pedig.…. Marketing gépezett meg jól működött max fps-el .(sokan rá és fáztak)
-
-
-
-Gabesz-
senior tag
Hogy érted azt, hogy nehezebb a mostani rendszered lefektetni? Gondolom úgy érted, hogy hétköznapi használat során talán fürgébbnek tűnik az x58? Szerintem egyébként késleltetési időben elég jól mennek tripla chanelbena ramok, ez azért sokat számíthat normál használatnál is.
Mpierre: Köszi az infót, ez kimaradt a tudástáramból
Közben a uncore-t visszavettem 3500 körüli értékre 1,25v mellett, minden más változatlan maradt. Stabil idáig. Az Aida szerint a 3731-es uncore-hoz képest történt azért érezhető lassulás olvasás és írás területén főleg. (R:26900--->25900, W:23650--->20900, Késleltetés: 54,4--->56,2) Szóval sokat nyom a latba még az pár száz Mhz is.
Az az igazság, hogy motoszkál bennem, hogy esetleg lecseréljem a gépet mondjuk egy 1151-es rendszerre, de az egyetlen igazán nyomós ok csak az, hogy az új lenne és lekötne egy darabig a szerelgetése, tuningolása.
-
-Gabesz-
senior tag
Köszi az infót!
Hiába állítottam be xmp profilt 2400-ra, 2133-ra alacsony bclk mellett, nem indult el.Manuális beállítással sem. Csak 1333-on vagy a bclk sebességén indul.Egyenlőre stabil, majd ráengedek valami komolyabb tesztet is.
A 3731 uncore kell az 1866-os ramnak
A qpi/dram feszt felraktam 1,35-re, régi 920-as időkből úgy rémlik az uncorenak ennyi a max ajánlott. Fölé nem megyek. (auton 1,25 volt)
Aidás memória sebesség tesztek alapján így fürgébb, mint 1600-on.
de még így sem mondható valami villámnak az újabb szériás i7-esekhez képest :S
-
Dareius
tag
Én amit észrevettem 5670-el 4400 Mhz, hogy régebbi játékoknál HT off-al jobban kihasználja, újabbaknál kikapcsolva vagy bekapcsolva egyre megy, de az is lehet hogy vga limit van a dologba sőt biztos VGA limit GTX660-om van jelenleg a gépbe, elég sovány már nekem, de a pacalt kivárom.
-
Többet már nem írok róla.... nem akarok magyarázkodni. " fiaimnak is x58-as lapja van, és ők nem nagyon örülnének ha tönkremenne és nem tudnám egyből megjavítani. Enyém lett volna a tartalék, mert én simán lemondok róla, de véletlenül összejött egy lap (ráadásul az a legjobb). És eddig nem tudtam kipróbálni, mert a működő gépeket nem akartam szétszedni, ezért is kellett olcsó proci.
-
-
Előbb-utóbb majd beszerzek egy x5650-est is
, mivel kíváncsi vagyok mindig másra...
Ezt a 3500FT-os E5620-ast teljes mértékben tartalékba vettem, ha egyik Xeon megadná magát legyen a polcon egy....
Ilyen régi-boltban nem kapható - dolgoknál szeretem ha van tartalék alkatrész.
(A lap is tartalék amiben van, a RAM-ok, VGA, táp, HDD levetettek, szóval messze van a 100 000Ft-tól) -
-
-
Csak arra utaltam ezzel, hogy nem kell sok plusz Vcoret adni neki, és csak azért 3.0Ghz kürül mert a BCLK emelést nem bírja tovább a lap...és 13K-ért ha valaki nem csak játszik sokkal jobb, mint egy 4 magos...
Ha valakinek lenne tönkrement x58-as lapról chipset (north bridge) és Vreg bordája, érdekelne...(egyik lapunk vizesblokkal jött, de nincs vízhűtésünk...) (EVGA előnyben EVGA x58 SLI LE a alap)
-
Ktm123
tag
Lehetséges, nem olyan rossz ez valóban.
Körülbelül annyi feszt kér mint az i7 920-am anno, csak azt már a víz se győzte hűteni 4,6 körül, ellenben ezzel. Én GA-X58-USB3 deszkában hajtom, nincs rá panaszom, mind a két procim jól szaladt benne, stabil kis lap. Nálad sem lesz szerintem semmi gond, az egy jól összerakott lap.
-
Ktm123
tag
Jól fog jönni az a +1 szorzó.
Én is 5660-at szerettem volna, csak amikor ezt vettem nem találtam sehol sem, csak ebayen. Egyébként kicsit visszaolvastam és láttam hogy volt téma az uncore szorzó állítás. Nálam csak a legfrissebb biossal lehetett állítani a szorzót, tehát ilyenekre érdemes odafigyelni. Ha a régivel hozzányúltam a szorzóhoz, akkor képet sem adott a masina. A frissítést követően nem igazán ütköztem semmiféle határba a mai napig ezzel kapcsolatba, szabadon állíthatom bárhová.
-
Ktm123
tag
Jól döntöttél az x5660 mellett. De azért az x5650-es prociknak sincs szégyenkezni valója. Az enyém így szalad: [3dmark 4620mhz] , 5060mhz valid.
-
Laraxior
titán
Azért kell rá a víz, hogy kihajthasd belőle a maximumot.
Sosem úgy tuningoltam, hogy nézzük meg a 4GHz-et és jónapot. Feszültséget a legkisebbre venni és mehet.
Lóf *szt.
Feszültséget belőni a maximumra, mondjuk 1.392V-ra, aztán az órajelet addig húzni amíg stabil lesz.
Nehogy már megálljon 4GHz-en, ha egyszer benne van a 4.4GHz.X5660: Dupla turboja van. Tehát két szorzója lesz, nem csak egy, mint a többi 1366-o processzornak. Jó motyó, én szerettem.
-
mpierre
veterán
-
Racecam
nagyúr
Röviden: Azt csinálsz vele, amit csak akarsz.
(Persze a max. szorzó típushoz képest fix.)Hosszabban: Nálam az X5670 200-as BCLK-val megy, csak a szorzót állítgatom hozzá, ha úgy van kedvem (meg persze a feszeket ennek megfelelően). De mindenféle BCLK verzióval próbáltam és nincs különbség, megy mindegyikkel, viszont így szimpatikus a RAM 1600MHz-en nekem.
Itt egy 4.0GHz-es verzió.
u.i.: Itt még nem volt meg a 3. RAM modulom, azért dual channel.
-
-
Racecam
nagyúr
Az nagyon barátságos!
Az én szegény kis X5670-em bizony elég melegedős fajta 4.2GHz-en még tudom hűteni, de 4.4-en már AIDA64 FPU teszten elhasal 90°C-os hőmérséklettel. A fesz kérdés is érdekes, mert alapből nagyon keveset kér és 3.6-ig is elvan 1.2V-al, de felette már elég keményen kell feszelni...
(Nyilván ezért is melegszik annyira.
) 4.4-en már csak 1.4V-al megy.
Itt egy kép, amit a videókártya tuning miatt csináltam, itt a procit visszavettem 4GHz-re nehogy amiatt legyen esetleg stabilitási gond. Most ez van kéznél, mert melóban vagyok.
u.i.: Közben kapott még egy RAM modult, így már 24GB van benne triple channelben. (Idegesített, hogy azt írja "dual", amikor írhatná azt is, hogy "triple".
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Futás, futópályák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- TCL LCD és LED TV-k
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Konteó topic
- Politika
- További aktív témák...
- Intel Core i5 13500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 14400F - 4.7 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest