Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
kasza blanka
aktív tag
válasz
mpierre #41876 üzenetére
anno kérdeztem ezt is: a furcsa, hogy a VRM-en lévő rész ilyen rugós felfogatású, de a chipsetnél már ilyen torx szerű csavar van(vagy szegecs???)
nem meretm hozzányúlni. az asrock feliratú lemezt már leszedtem róla, de nem tudom milyen ventit és hova tudnék rá rakni.pont ilyen a felfogatása, mint ezen az extreme6-on
Az Extreme3-ra már gyárilag raktak ventit
OFF: valaki nagyon jól járt itt: egy hozzá nem értő kolléga 16ezerért adott el egy hibátlan x58 sabertooth-ot 950-essel együtt
én homályosítottam fel szegényt, de már későn
ki volt a szerencsés??Dareius: persze, megy ez 4200ön is, de 200-as BCLK-nál simán van 80C a chipset.
-
kasza blanka
aktív tag
Srácok!
Szerintetek érdemes lecserélni egy Asrock X58 Extreme + X5660 kombót P8P67+I7 2600K-ra?
Előbbi öcsémé, utóbbit vagy eladom, vagy nekiadom, és akkor a 1366-os lesz eladva.
Az X58-t nem nagyon merjük 200Mhz-en használni, mert akkor a Chipset nagyon melegszik, így 160x23-n megy. A teljesítménnyel nincs gond, elsősorban zenélésre lett véve, azért kellett a sok szál/teljesítmény, viszont komoly chipset hűtés nélkül ebben a konfigban már nincs plusz, és a 4mag/8szál 4.2/4.5-n csak hozná u.azt a teljesítményt. A sandy bridge vmivel frissebb generáció, kevesebbet fogyaszt, annyira nem is melegszik és a 1366 most még elég jó áron elmenne szerintem, így kb nullszaldóra jönne ki a csere.
Mit gondoltok? Ti cserélnétek?
Köszi
-
kasza blanka
aktív tag
válasz
Racecam #41355 üzenetére
hasonló cipőben járunk. milyen memóriád van?
mi vettünk egyelőre 2x8 GSKILL 2400-est a RAMBAZÁR-os sráctól, hogy majd vmikor jan/feb-ban veszünk még egy kitet, és az egyik 8-ast eladjuk, vagy megy a másik 880+phenom2-es kombómba.(előbbinél gond lenne, hogy gariztatni, csak együtt lehet)
de ha neked is ilyesmi ramjaid vannak, megbeszélhetjük, hogy veszünk egy 2x8-as kitet együtt27-28e volt a 2x8 GSKILL 2400 cl 11
más: nálam az 5660 megy 4.2-n simán, de a 4.4 már nem, hiába adtam neki jóval nagyobb feszt :/
-
kasza blanka
aktív tag
válasz
Mbazsika #41349 üzenetére
HP Z800, szóval tuning nem lesz... 2x2.66Ghz, oszt jónapot. Míg x58-ba csak 1db megy ugyan, de simán lehet 4Ghz fölé húzni.
csak akkor vedd meg, ha kapsz hozzá gyári házat és tápot is. nem megy bele semmilyen ATX/EATX házba, és a tápcsatija is 18+10tűs, szóval vehetsz 2 ilyen minifit csatlakozót és gányolhatsz sokat.
a 750W kevés lesz, a kisebb gyári táp is 850W-os, 8x12V-os ág, 18A áganként, 70A kombinált. a nagyobb meg 92.5Aitt egy cikk neked
amúgy mi az, amihez nem elég 1db 5650 4ghz-en, 24gb rammal? sztem mindent egybe vetve jobban járnál vele, mint 2x2.66GHz-zel.
-
kasza blanka
aktív tag
válasz
szemmelver #41303 üzenetére
lap+proci 25-30e (a 920 kb 5ezret ér. ha d0, akkor talán szerencsével 7ért eladható)
memória - mivel 3 csatornás, nagyon nehezen eladható - max 18ezer a 18GB együtt
videókártya - 45ért van jegelve egy itt hardveraprón bolti garival
táp - fogalmam sincs, de a 120 akkor jön ki, ha a táp 30ezer -
kasza blanka
aktív tag
Nézd meg azt, mert nálam is ez van - először be is paráztam - hogy a kék slotokban csak akkor ismeri fel a ramot, ha ugyanannak a csatornának a fehér slotjába is teszek egy modult.
ha egyik csatornában a fehérbe teszek egy modult, a másikban a kékbe, akkor nem látja csak a felét. ha csak a kékekbe teszek, akkor el sem indul. ha egy csatorna mindkét (fehér és kék) slotjába teszek 1-1-et, akkor faszán látja.tudom, hogy nem szabad, de most az egyszer hagy kérdezzem meg itt is 'főnök'
már úgyis csak kevesen vagyunk ezen a platformon, így a hardveraprón nem nagyon érdeklőnek: vkinek egy 3x2-es Corsair Platinum kit esetleg?
-
kasza blanka
aktív tag
válasz
kasza blanka #41260 üzenetére
Megvan a bűnös: az Asus Xonar Phoebus az. Ha kiveszem, akkor faszán felkel sleepből, ha bent van, akkor b2 post code-nál meghal. próbáltam Asus 6870-nel, HD2600XT-vel, de mindig ez volt a vége, ha a hangkártya bent volt. Kipróbáltam másik táppal, mert ugye a hangkártyának is külső tápcsatija van, de semmi.
Azért érdekes, mert u.ez a hangkártya M4785TD-V EVO + Phenom II-vel nem produkált ilyesmit.
A b2 post code-ra hiába kerestem, nem jutottam előrébb. -
kasza blanka
aktív tag
válasz
-Gabesz- #41259 üzenetére
asus 6870. feltettem a gyári drivert, az még Ati néven fut, nem AMD, szal nem mai darab, de ugyanaz, mint amúgy.
Ma este vagy holnap megnézem egy 2600XT-vel, más nincs itthonGANZ: az a beállítások miatt van, nem? wireless egér mozgásra ébreszt, zsinóros meg gombnyomásra. vezérlőpult/energiasémák beállításainál ébresztési időzítőket letiltottad?
-
kasza blanka
aktív tag
válasz
kasza blanka #41256 üzenetére
érdekes, a hibernálás működik, de a hibrid alvás megintcsak nem. az alvás meg sehogy, se hibrid módban, se normál módban nem kel fel. kikapcsoltam minden fícsört alaplapon/procin, hátha változik vmi, de nem.
-
kasza blanka
aktív tag
válasz
kasza blanka #41252 üzenetére
senki?
-
kasza blanka
aktív tag
Abban tudtok segíteni, hogy az új szerzemény miért hal meg ha sleepből fel akarom kelteni?
Rákerestem, és ez egy elég gyakori probléma X58-náé. Valahol azt írták, hogy Win7 SP1 után jelentkezett, és aztán kiadtak hozzá egy hotfixet, de nekem azt nem engedi telepíteni. (valszeg fent van). Van ahol azt írták, hogy tegyem AHCI-ra a vezértlőt, de semmi. Utána olvastam vhol, hogy tegyem ON-ra a Hibernálást powercfg-vel, és emellett a vezérlőpultban tiltsam le a hibrid alvást, de így se jó.
Valami ötlet?
-
kasza blanka
aktív tag
válasz
mpierre #41237 üzenetére
de akkor jól gondolom, hogy az valami kisméretű torx csavar, amivel a chipset hűtő fel van fogatva?pont olyan, mint a képen. érdekes, mert a gyári oldalon a képen pushpin van ott is.
másik: olyan mintha csak az első kettő beállítást fogadná el a listából. BIOSban ugyebár mhz-ben adja meg a ram sebességet, de az valójában szorzó. csak a x4 és a x5 beállítást fogadja el, a többit figyelmen kívül hagyja - 133-nál vagy 1066 vagy 1333, ha magasabbra állítom, akkor is 1333 marad.
lehet más lenne a helyzet, ha a memória nem 1600-os lenne, hanem 1866 vagy gyorsabb. úgyis le lesznek cserélve, és akkor majd kiderül. mind1, többszálas benchmarkokban nem nagyon van ellenfele 4GHz-en ahogy néztem, és ott sem a CPU melegedik igazán, hanem a chipset.
Qru,Kpal: kösz
-
kasza blanka
aktív tag
válasz
kasza blanka #41230 üzenetére
Végül Asrock x58 Extreme lett egy x5660-nal. 20x200on 1.2V-tal stabil. 4.2-n, 4.6-n bebootol, de prime alatt egyből error, pedig ott már 1.375-t ad neki.
Viszont 200-as BCLK-nál a chipset nagyon melegszik, így most 160x23. Tudom, hogy bírnia kell 95C-ig, de nekem az meleg. Gondoltam kap egy kis pasztát az is, de bár a fesz.szab részén pushpinnel van felfogva a hőcsöves csodahűtő, a chipseten olyan mintha torx csavar lenne,egy MSI x58-s fóruman írta valaki, hogy újrapasztázás előtt neki mindig 85C felett volt, utána 65 volt a max.
érdemes lenne megpróbálni leszedni, és adni neki egy kis mx2-t, vagy vmit?
másik: bizonyos RAM/BCLK szorzót hiába állítok be, figyelmen kívül hagyja. 1600mhz-t csak 160-as vagy 200as BCLK-nál tudok adni nekik.
-
kasza blanka
aktív tag
Köszönöm, már csak lapot kéne akkor találni, mert a kolléga nem igazán óhajt az i7 975nélkül megválni tőle, az Asus P6T SE-t meg drágálom (lehet nem jól gondolom). Esetleg valaki itt tud lap ügyben segíteni?
-
kasza blanka
aktív tag
Köszi a válaszokat!
Akkor mondjuk érdemes hajkurászni egy 1366 alaplapot, és hozzá szerezni egy jófajta xeont inkább?
Rákérdezek kollégánál, hogy vajon csak a lapot adja-e, na meg látok egy másikat is, amire felhívták itt a figyelmem. Melyik lenne jobb? Asrock X58 Deluxe vagy az ASUS P6T SE?Xeon procit mindenképpen ebayről érdemesebb beszerezni? Sokkal olcsóbb úgy, mint a hardveraprón felbukkanó példányok? pl itt lenne X5660 25e-ért, vagy Xeon E5645 19e-ért, esetleg egy Xeon L5638 15ért?
Gondolom nem szerver-lapban ezek is húzhatóak vmennyire, igaz?Másik: hűtőt simán találok még 1366-os foglalathoz?
Köszönöm ismételten
-
kasza blanka
aktív tag
Üdv!
Szerintetek érdemes/megéri i7 975/asrock x58-ra váltani phenom II 945ről?
Fő felhasználási terület zeneszekesztés/ableton, na meg mellette kis játék. Előbbit néha már nem bírja el ha nagyon sok sáv van, és folyamatosan 95-100% a terhelés.
Fenti kombót megúsznám 45 pénzből, de egy i5 2400/2500 mai napig 35körül van+lap. (gondolkodtam korábban már 1366-os Xeonban, de külön lapot szinte lehetetlen szerezni, így meg adott lenne az i7 proci mellé a lap is)A keret kb 50-60e lenne az alaplap+proci kombóra. Szóval a fenti vagy inkább egy i5 2400/2500+lap?
Véleményeket előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Google Pixel topik
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gitáros topic
- iPhone topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen Threadripper 1920X processzor 12x3.5GHz TR4
- Intel i7 6850k 2011v3 processzor tökèletes működéssel
- Intel Core i5-4590 Processzor 4/4 MAG, 6M Cache, max 4X 3.70 GHz, Intel HD Graphics 4600, vPro
- Intel Core i5-4570 Processzor 4/4 MAG, 6M Cache, max 4X 3.60 GHz, Intel HD Graphics 4600, vPro
- Intel Core i5-10400F + ajándék Cooler Master hűtő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- Apple MacBook Air M3 15, Újszerű, Dobozával, 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest