- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Gaming notebook topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- 3D nyomtatás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
LyonnaisFan1
őstag
Sziasztok!
Második LG megjelenítőmmel járok úgy, hogy egy fekete paca keletkeződött.
Mit tehetnék? Perpill nem is tudom van-e rá még gari. A dobozában vannak a papírok, azt kéne előkaparnom elsősorban.
Ha tfh. van rá? Vissza a vásárolt helyre, vagy egy szervizbe? Miskolcon van a készülék, ott meg pont van. De arra meg egy napot rá kéne áldoznom, hogy elcipeljem oda, és valamit kezdjenek vele.
Egyátalán javítható-e? Vagy komplett kijelző csere? Olvastam olyanokat, hogy esetleg valami Mátrix vagy Tconn hiba, stb. EZek elvileg kevesebb ráfordítással, de javíthatóak.
Vagy azon pixelek teljesen meghaltak, mert a kurzor ott el is tűnik, mintha az a ""fekete lyuk"" benyelte volna.Ennek a megjelenítőnek típusa LG 22MK400H-B
A réginek ez volt LG19EN33S-B -
LyonnaisFan1
őstag
Sziasztok
Ha a monitoron megjelent egy alábbi fekete paca, akkor ennek annyi? Halott pixelek, amikből elöbb utóbb több lesz?
Lefuttattam az eizo monitor testet, az összesnél ott a paca, szerencsére más nem. De nagyon úgy tűnik, hogy új monitor után kell néznem, és szeretett LG megjelenítőm vagy 5 év után kezdi megadni magát
Azon a részen a kurzor egyáltalán nem látszik. -
LyonnaisFan1
őstag
ŰDV! Egy kicsi gond van az LG 19EN33S-B monitorral.
Az lehetséges, hogy az LG "SUPER Energy Saving" technológiája miatt van az, hogy a fényerő különböző oldalak böngészése közben változik?
Például ha sötétebb hátterű oldalt nézek akkor a fényerő lemegy, ha meg világosabbat akkor a fényerő felmegy.Vagy az LG SES technológiának ehhez semmi köze?
-
LyonnaisFan1
őstag
ŰDV!
Adott egy elég old school Proview 14 vagy 15" CRT monitor.
A monitor az utóbbi napokban kissé furcsán kezdett el viselkedni.Először szerdán netezés közben a monitor fogta magát és folyamatosan elkezdett sötétülni. Szépen lassan szűnt meg a fényerő. Aztán pár perc után a semmiből ismét megvilágosodott, és mintha semmi sem történt volna működik tovább. Persze a sok nyomogatásnak köszönhetően amit csináltam teljesen elállítódott. De azt meg tudtam oldani.
(Ha nehezen is, a monitoron még OSD menü sincs, csak gombok.)
A mai napon ismét elkövette az elsötétedést. De nem sokkal azután, hogy a gépet és a monitort bekapcsoltam. Kb 30 percet futott a gép és a monitor és jött a monitornál a képernyő "Switch off"
De pár perc után megint helyreállt úgy mint ami szerdán történt.Vajon mi kínja lehet? Sztem a monitor képcsöve rugdossa az utolsókat, és a közeljövőben egyre gyakrabban fog hirtelen elsötétedni. És lehet, hogy egy elsötétedés után már nem is fog megvilágosodni, ami a képcső teljes halálát jelenthetné.
-
LyonnaisFan1
őstag
amúgy az az érdekes hogy a rotationt tudom állítani mivel reagál rá a monitor.
ahogy a kontraszt,brightness kettőst is.
a H és V positiont is mozgatja.a color Kelvinfokát is tudom módosítani.az 9300K-n van.
tehát a funkciók nagy részét tudom módosítani,és reagál rá a monitor.
de a pinchusion,trapezoid,h.size hármast egyáltalán nem.és nekem a H.size állítás lehetősége kellene hog vissza tudjam állítani a normális képre,és ezáltal a nyújtást is meg tudnám szüntetni.
-
LyonnaisFan1
őstag
én is erre gondolok.
öreg jószág ez,de sose volt vele semmi gond.
a CRT-k mindig megbízható gépek voltak,de lehet hogy a 6-7 év a vég.
majd elkérem tesómtól majd az LCD monitort és ha azon minden jó akkor a monitorral lesz a baj.
addig használom,csak picit korlátozotabban
azért köszi,bízom benne hogy megoldódik az ügy!
-
LyonnaisFan1
őstag
Egy pár napja azt tapasztaltam hogy a monitorom kissé elcsesződött.
mivel már 6-7 éves darab ezért lehet hogy ez már normális.
a gép típusa: LiteOn e1770NSL 17" CRT monitor.
öreg motoros.az előzménye dolognak az volt hogy játék közben hirtelen elsötétült a monitor.
a led zölden világítva maradt tehát ment tovább,de kép nem volt.aztán kikapcsoltam a gépet,kihúztam a monitort,hátha csak az a baja hogy sokat volt bekapcsolva.hadd pihenjen fél órát.
a bekapcsolás után megjelent a kép,csak kicsit másképp ahogy normál esetben lennie kéne.
a két oldala el van nyújtva,tehát a start ikon nem látszik így nem is lehet rá kattintani.
ahogy a jobb oldalnál az órás rész sem látszik,ahogy a háttérben futó programok ikonjai sem.ez eléggé zavaró.főleg böngészésnél mivel a csúszka nem látszik,így nem is használható.
így a böngészés is kényelmetlen.a monitornál az egyes funkciókat nem lehet beállítani.
pl: H-Size ezzel lehetne nyújtani vagy összehúzni a képet.de ezt nem tudja megcsinálni,hiába adom meg a beállítást.nem képes végrehajtani a monitor a parancsot.
ugyanez vontakozik a pinchusion és a trapezoid beállításra.
egyszerűen nem megy végbe a változtatás,hiába állítom be hogy így legyen vagy úgy legyen.a recall funkcióra sem úgy reagál ahogy kéne mivel nem állítja vissza rendesen a képet,ugyanúgy szét van nyúzva.
mintha a videókari nem akarná elvégezni a parancsokat amit a monitor küld el.
a bootoláskor semmi sípoló hang nincs ami a videókari hibáját okozhatná.
így nem hiszem hogy a videókari xar,és amiatt a monitor is furán jeleníti meg a képet.lehet hogy a monitorom hülyült meg?
így nem kóser hogy szét van nyújtva,mert a fontos részletek kimaradnak.sztem új monitort kellene vennem,mivel már öreg motoros a kis cé er té monyitor.
ha esetleg van ötlet,elfogadom.
de attól tartok hogy venni kell egy újat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- GTA VI
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Óra topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Gaming notebook topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Eladó Samsung G6 OLED 27" 360Hz HDR10, G-SYNC, FREESYNC, LS27DG600SUXEN, 2024.12. havi, garanciális!
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest