- Azonnali fotós kérdések órája
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Baky1987 #19900 üzenetére
Ez a TV vagy monitor konstrukciós sajátossága, TV-nél is találkoztam már többféle működéssel.
Ez abból fakad, hogy amikor áram alá kerül, a HDMI I2C buszán éleszti a DDC-infót, amit a számítógép a kijelző csatlakoztatásaként érzékel.
Van olyan TV, ami már készenlétben is aktívnak "tetteti" magát. Ezután a távszabályzóval akár be- vagy kikapcsolom, a PC ebből semmit nem vesz észre, mintha állandóan menne a TV. (Régebbi Samsungok, LG plazma.)
Van olyan TV, amelyik készenlétben "halottnak mutatja" magát, mintha teljesen ki lenne húzva a kábel. Indításkor éled csak. (Panasonic plazma például).
Hogy ne legyen túl egyszerű, olyat is láttam, ami valószínűleg a HDMI 5 V-járól (ami a PC-ről megy ilyenkor a TV felé, ezt méréssel ellenőriztem) tápot kapva éleszti TV-ben lévő, DDC-infót szolgáltató IC-t. Ennek már teljesen mindegy, hogy a TV áram alatt van vagy nincs.
De nem tudom, nálad a monitor kikapcsolása mit jelent, teljes áramtalanítást, vagy készenlétet. Készenléthez parancsikont is lehet kreálni.
HDMI vagy DVI monitorok egyébként a kábelen érkező órajel megszűnését érzékelve állnak le készenlétre, D-Sub csatlakozásnál a szinkronjelre.
-
Mikisys
őstag
válasz
Baky1987 #19900 üzenetére
"A kétféle technika, kétféle dologra való és éppen ezért nehezen hozhatók össze."
Ezt megírtam, de minek.
Olvasd el a leírásaikat a készülékeknek, mit hogy lehet és kell beállítani az optimális működésükhöz.
A színprofilokat a szerviztől kérdezd meg hogy állítsd be, de szerintem ha a TV-re küldött kép jó, akkor azt kell, vagy hasonlót a monitorra is beállítani, mert a TV-képe nem mindenben állítható.
Tulajdonképpen ha nem megy a jobb beállítás, akkor a gyengébb készülék miatt, gyengébb beállítást kell alkalmazni.
Szóval olvasd el a manuálokat, mit lehet és hogyan.Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear 32GQ85X-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest