- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Canon EOS DSLR topic
- ASUS notebook topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen TV-t vegyek?
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- 3D nyomtatás
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
LyonnaisFan1
őstag
amúgy az az érdekes hogy a rotationt tudom állítani mivel reagál rá a monitor.
ahogy a kontraszt,brightness kettőst is.
a H és V positiont is mozgatja.a color Kelvinfokát is tudom módosítani.az 9300K-n van.
tehát a funkciók nagy részét tudom módosítani,és reagál rá a monitor.
de a pinchusion,trapezoid,h.size hármast egyáltalán nem.és nekem a H.size állítás lehetősége kellene hog vissza tudjam állítani a normális képre,és ezáltal a nyújtást is meg tudnám szüntetni.
-
LyonnaisFan1
őstag
én is erre gondolok.
öreg jószág ez,de sose volt vele semmi gond.
a CRT-k mindig megbízható gépek voltak,de lehet hogy a 6-7 év a vég.
majd elkérem tesómtól majd az LCD monitort és ha azon minden jó akkor a monitorral lesz a baj.
addig használom,csak picit korlátozotabban
azért köszi,bízom benne hogy megoldódik az ügy!
-
gban
veterán
válasz
LyonnaisFan1 #7046 üzenetére
Valószínű a monitorod betegeskedik.
De a monitor nem küld semmit a vga felé (vagyis küld de nem olyasmit amire te gondolsz), amikor állítgatod, akkor a monitor képét állítod, hogy hogyan jelenjen meg a bejövő kép, nem pedig a monitor gombjaival irányítod a videokártyát.
Azért vásárlás előtt megérné megnézni egy másik monitorral is a dolgot, biztos ami biztos. -
LyonnaisFan1
őstag
Egy pár napja azt tapasztaltam hogy a monitorom kissé elcsesződött.
mivel már 6-7 éves darab ezért lehet hogy ez már normális.
a gép típusa: LiteOn e1770NSL 17" CRT monitor.
öreg motoros.az előzménye dolognak az volt hogy játék közben hirtelen elsötétült a monitor.
a led zölden világítva maradt tehát ment tovább,de kép nem volt.aztán kikapcsoltam a gépet,kihúztam a monitort,hátha csak az a baja hogy sokat volt bekapcsolva.hadd pihenjen fél órát.
a bekapcsolás után megjelent a kép,csak kicsit másképp ahogy normál esetben lennie kéne.
a két oldala el van nyújtva,tehát a start ikon nem látszik így nem is lehet rá kattintani.
ahogy a jobb oldalnál az órás rész sem látszik,ahogy a háttérben futó programok ikonjai sem.ez eléggé zavaró.főleg böngészésnél mivel a csúszka nem látszik,így nem is használható.
így a böngészés is kényelmetlen.a monitornál az egyes funkciókat nem lehet beállítani.
pl: H-Size ezzel lehetne nyújtani vagy összehúzni a képet.de ezt nem tudja megcsinálni,hiába adom meg a beállítást.nem képes végrehajtani a monitor a parancsot.
ugyanez vontakozik a pinchusion és a trapezoid beállításra.
egyszerűen nem megy végbe a változtatás,hiába állítom be hogy így legyen vagy úgy legyen.a recall funkcióra sem úgy reagál ahogy kéne mivel nem állítja vissza rendesen a képet,ugyanúgy szét van nyúzva.
mintha a videókari nem akarná elvégezni a parancsokat amit a monitor küld el.
a bootoláskor semmi sípoló hang nincs ami a videókari hibáját okozhatná.
így nem hiszem hogy a videókari xar,és amiatt a monitor is furán jeleníti meg a képet.lehet hogy a monitorom hülyült meg?
így nem kóser hogy szét van nyújtva,mert a fontos részletek kimaradnak.sztem új monitort kellene vennem,mivel már öreg motoros a kis cé er té monyitor.
ha esetleg van ötlet,elfogadom.
de attól tartok hogy venni kell egy újat. -
mistixx
tag
Üdv!
Tanácsot szeretnék kérni!
Adott egy Samsung 206bw monitor. A hiba jelenség pedig az, hogy "elhúzza a képet". Pontosabban nem tudom leírni a jelenséget de ehhez a jelhez hasonló a látvány: █▓▒░
Ha áramtalanítom a készüléket pár másodpercre akkor rendbe jön, de néhány perc, illetve kb fél óra után újra kezdődik a jelenség.
Arra lennék kíváncsi, hogy mi okozhatja, illetve, hogy a javítható akkor érdemes-e rá költeni.
Előre is köszönöm!
Üdv! -
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Van-e Hajdú-Bihar megyében garanciális DELL (monitor) szervíz?
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
szakacs1965 #7030 üzenetére
értem. te tudod neked mi a jó.
-
szakacs1965
csendes tag
válasz
DJ WOKKY #7029 üzenetére
Elvittem egy szerelőhöz,aki a Samsungnál dolgozik,de nem igazán vágta a témát,mert azt mondta,kimérte a kondikat és azok jók.Nem akarom,hogy kísérletezgessenek vele,mivel minden más jól működik.Úgy néz ki megoldódik a gond,kaptam egy üzenetet javítással kapcsolatban.
üdv:szaki. -
DJ WOKKY
addikt
válasz
szakacs1965 #7026 üzenetére
az komoly.. egy helyi tévészerelővel kell beszélni. nekem kondit+ még valamit kicserélte 2000 ftért.
-
neverless
tag
válasz
neverless #7016 üzenetére
Na válaszolok a saját kérdésemre:
megoldódott a rejtély, nem érintkezett normálisan a DVI kábel a monitor felőli oldalon.
de hogy hogy a francba tud egy DVI kábel úgy rosszul érintkezni, hogy közben minden más teljesen jól működik, azt nemtom. De igazából nem is érdekel, a lényeg hogy már képes alukálni a monitorüdv
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
szakacs1965 #7024 üzenetére
tv szerelő. valószínű a táp hiba ilyen hibajelenséggel.
-
szakacs1965
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnék segítséget kérni.Fujitsu w9za monitorom nehezen kapcsol be.Bekapcsoláskor villog a power led,és katanó hangot hallani minden egyes villanáskor.Ha megjelenik a képernyőn a márkafelírat,onnan kezve kifogástalanul müködik,minden rendben vele.
Valószinüleg táp hiba lessz.Kellene némi útmutatás,vagy olyan ember aki megjavítaná.
Köszönöm a segítséget. -
Whaazzup
senior tag
Sziasztok!Nem csak szerelés hanem alkatrész eladás is van,LCD-fénycsövek,mikrovezérlők Samsungokhoz,panelok,inverter trafók,panelok.
Nemsokára profi BGA-Chip csere újra golyózás.Profi készlettel.Figyeld majd a Whaazzup hirdetést.És ellehet felejteni a PVc légfúvó,sütő stb átmelegítéseket ami ideiglenes baromság
és átverés.ÜDV. -
gban
veterán
válasz
stormy8906 #7017 üzenetére
Persze hogy nem találsz.
Ezért kell alaphelyzetbe hozni a tévét, mintha most vetted volna.
Ekkor a bekapcsoláskor rákérdez, itt az országot régebben Finnországra kellett tenni sok modellnél, mert valamiért Magyarországnál automatikusan nem volt engedélyezve a DVB-C.
Nyelv lehet magyar, csak a területi beállítás legyen finn.
Ezután rá kellene kérdeznie hogy melyik tuneren keressen adót, itt csak a dvb-c-t engedd, de ha akarod, engedheted az analógot is. -
stormy8906
tag
Az a baj.hogy a menüben nem találok tuner beállítást,nem tudom,hogy lehet feloldani. Digi kábel tv van nálunk mezei antennakábellel. Bementem hozzájuk, azt mondták ha DVB-T van benne akkor csak szobaantennával szabad hozzáférésűt lehet nézni ha van DVB-C is akkor mennie kell. lehet,hogy szükség van digi smart kártyára is?
-
neverless
tag
Sziasztok
Én egy LG Flatron L227WT monitorral nyomulok. És egy idegesítően hülye rejtéllyel állok szemben:
Egyik nap elköltöztem otthonról, és az új lakásba költözést követően a monitor érdekesen kezdett viselkedni.
Megszűnt működni a sleep mode, tehát ha a monitor elmenne sleepbe, akkor ehelyett no signal cable üzenet kezd el vándorolni a képernyőn. Ilyenkor a monitor nem kapcsol ki, a led kék marad a sleep mód narancssárgája helyett. Ugyanez van, ha a windowst leállítom: A gép kikapcsol szépen, és a monitor ottmarad a hülye vándorló no signal üzenettel.-VGA kártyám inno3d 8800 GT
-VGA-Monitor összekötés: DVI-DVI kábel
-VGA második DVI kimenetére egy samsung tévé van kötve DVI-HDMI kábellel, de nem befolyásolja a működést az, hogy be van-e dugva a DVI-HDMI kábel.Amiket már próbáltam:
-goglézás az ügyben
-új vga kari driver
-a windows power management beállításait túrni
-monitor szoftverét felrakni, ott keresgélni
-monitor menüjében mászkálniIgazából egyik délelőtt még egyik helyen ment a gép, 2 óra múlva meg már a másik helyen. És így közben rejtélyes módon eltűnt a sleep módom.
Van valakinek ötlete?
előre is köszi
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
stormy8906 #7013 üzenetére
ez lett volna nekem is a következő kérdésem, hogy nincs esetleg tiltva ?
Illetve van DIGI DVB-C ? mert szerintem valahol ott van az árulás a kettő között. -
gban
veterán
válasz
stormy8906 #7013 üzenetére
Engedélyezd a DVB-C-t is ha van benne, de nem talál digitálist.
Lehet hogy le van tiltva.
Ez lehet hogy csak úgy megy, hogy alapállapotba hozod a tévét.
Az biztos hogy van nálatok DIGI DVB-C adás? -
DJ WOKKY
addikt
válasz
stormy8906 #7009 üzenetére
biztos, hogy mpeg 4tuner-es ??
"További érdekesség a DVB-T kapcsán, hogy a boltokban kapható tévék egy részénél, ha van is beépített DVB-T tuner, nem biztos, hogy alkalmas a hazai adás kódolására. Ugyanis két fajta HDTV formátum létezik az MPEG2 és az MPEG4. Az Antenna Hungária először MPEG-2 formátumban sugározta kísérleti adásait, de 2008 vége óta áttért az MPEG-4-re. Figyelem! A mai napig kapható a boltokban olyan készülék, ami kizárólagosan az MPEG-2-őt támogatja (ilyenek például: LG Flatron M227WD, ASUS 22T1E, BenQ SE2241), vagyis nem elég azt megnézni, hogy van-e a tévén DVB matrica, mert ha nem megfelelő a formátum, olyan mintha nem is volna benne DVB tuner, és feleslegesen fizetjük ki ezért a plusz árat."
-
stormy8906
tag
Hello!
Van egy LG 2380D monitor-tvm. Digitálisan szeretném fogni az adásokat( digi kábel tv) de a tuner csak analóg adásokat fog, sem digitális adót sem rádiót... tudnátok segíteni,hogy mit tegyek? digi ügyfélszolgálat szerint kell az ő boxuk,de akkor mit ér az mpeg 4 tuner?
-
lanpi
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a problémám,hogy elindítom a gépet,bekapcsolom a monitort és azt írja, hogy "analog power saving mode" és elsötétül a képernyő. Ellenőriztem a vezetékeket semmi baj sincs velük a videó kártyát kivettem és megtisztítottam majd vissza raktam és az is tökéletesen működik tehát kifogytam az ötletekből...
-
pandah
csendes tag
Üdv!
Nos, nekem egy olyan problémám adódott a Hanns-G HW173A monitorommal, hogy egyszercsak használat közben a kép elsötétült, majd fekete lett és úgy maradt. A kép csak akkor jön vissza amikor a gép frissíti a képet (boot, windows betöltési képernyő, asztal/tálca betöltése) illetve akkor amikor újra bekapcsolom a monitort, de ekkor is CSAK 3másodpercre!
Tudnátok ezzel kapcsolatban segíteni, hogy mi lehet a probléma? És ha tudjátok, ez javítható?
előre is köszönöm -
El Kebir
őstag
válasz
PS3TescoPS3 #7004 üzenetére
arra utaltam, hogy a tn paneltípus az alsókategóriát képviseli. (ahhoz képest meg sok érte a 80k körüli pénz)
-
PS3TescoPS3
csendes tag
válasz
El Kebir #7003 üzenetére
"ezért nem érdemes megvenni egy alsókategóriás tn panellel szerelt monitort..."
Előre is bocsánatot kérek, de ezt az utalást nem egészen tudtam megérteni...
Most ezzel vagy arra akartál ráutalni, h ez a monitorfajta(Acer S273HLbmii) borzalmasan rossz minőségű, vagy pedig tökéletesen megfelel a konzolos játékokra(pl. PlayStation3). (??)
Előre is megköszönném, ha válszolnál.
üdv.PStesco -
El Kebir
őstag
válasz
PS3TescoPS3 #7001 üzenetére
"Ugye a 75-80 000 ft nem az alsókategóriás monitorok ára"
ebben tökéletesen igazad van, ezért nem érdemes megvenni egy alsókategóriás tn panellel szerelt monitort...
-
kutkut
addikt
Sziasztok! Van egy LG L1710S típusú monitorom. Mintha beragadt volna "1-2" pixel... Fél centi vastag, pár centi hosszú csíkokban és 1-2 centi átmérőjű "körben" feketék a pixelek... Mármint, nem teljesen feketék... Néhol halványabbak, átlátszóbbak, van a "körök" szélén kékek, sárgák... Először csak a képernyő alján volt egy hosszú csík, aztán jöttek a foltok, és egyéb helyeken jelentek meg újabb csíkok... Viszont, volt olyan, hogy "vándoroltak".
Egy nagyobb pötty most már arrébb van, mint egy hónapja. Előző helyén meg "megjavultak" a pixelek.
Ötlet?
-
PS3TescoPS3
csendes tag
Hello,
Lenne 1 kérdésem.Adott 1 Acer S273HLbmii típusú fullHD LED monitor, amit konzolos játékokra szeretnék használni(PS3) ...A kérdés csak az, h nem igazán bízom meg az Acer márkában(nem tapasztalat, inkább vélemények alapján)
.Sok kellemetlenségről/problémáról hallottam, ami ezzel a gyártóval kapcsolatos.Ugye a 75-80 000 ft nem az alsókategóriás monitorok ára, így jött a kérdés, hogy érdemes-e megvenni ezt a fajta monitort, ilyen fajta célra, még az ellentmondásos vélemények ellenére is, illetve van-e valakinek kellemetlen tapasztalata evvel a modellel kapcsolatban?
Rettentően fontos nekem ez a kérdés, és roppantul megköszönném aki szolgálna 1 értelmes válasszal.
üdv.PStesco
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nintendo Switch 2
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Autós topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Fotók, videók mobillal
- Diablo IV
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- Eladó Samsung G6 OLED 27" 360Hz HDR10, G-SYNC, FREESYNC, LS27DG600SUXEN, 2024.12. havi, garanciális!
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest