- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CLAWz
tag
Sziasztok!
Van nekem egy Samsung 2243NW típusú monitorom. Problémám az, hogy a monitort a gépem nem ismeri fel!
-Alaplapom most lett cserélve, előzővel sem működött. (giga 790XTA-UD4)
-Videókártyám 5770 HAWK, legújabb catalyst-tel, másik PC-ben hibátlanul működik az enyém is felismeri-kezeli.
-Vadi új szűz W7 PROF, az előzővel sem ismerte fel.
-DVI-VGA átalakító (kettő is kipróbálva)Samsung oldalárol driver letöltve telepítve, abban a helyzetben fel is ismeri. Újraindítás vagy bármi változás után ismét sima PnP monitornak kezeli, felbontása max 1600x1200 v 1440x900. Még véletlenül sem látom az 1680x1050-et!
Kezdem a hajamat kitépni, a HDMI-re kötött Samu TV-m röhögve adja a képet FullHD-ban.
Olvastam hogy másnak is volt hasonló problémája viszont választ nem kapott, remélem tudtok segíteni. -
WonderCSabo
félisten
Sziasztok!
H. tudom megállapítani, h. a monitor tutira, biztos azon a frekvencián megy, amit beállítottam?
A monitor saját OSD ugye nem hazudik?
-
Gallac
senior tag
Sziasztok!
Nekem egy Samsung 214 T TFT-m van és olyan hibajelenséget produkál, hogy
a gép bekapcsolásakor nem mindig ad képet, hanem stand by-ban villog a power gomb feletti led, ha lehúzom és rákötök a videokártyára bármely másik monitort, majd kikapcs és rákötöm a Samsungot és bekapcsolom lőn világosság és megy a Samsung is...rejtély..
Videokártyám Gigabyte Nvidia 8600 Gt 2 DVI kimenet és egy video out, ötlete valakinek?bemenetek közül csak a Digitális van engedélyezve a menüben..
üdv Gall
DVI-DVI kábelt cseréltem már
-
Roland06
aktív tag
válasz
Whaazzup #5393 üzenetére
Nem hiszem, hogy a monitor lenne a probléma!
Az előző monitorom is pont ugyan ezt csinálta mikor megvettem és egész véletlenségből egy tápkábel cserekor tökéletesen megjavult!!!Majd két éven keresztül hibátlanul működött mikor vmi érthetetlen módon egy felújítást követően (a szobába laminált padló lett lerakva)egy napon keresztül pihent szétszerelve és összerakást követően csinálta a vibrálást megint!!
Már úgy is szerettem volna nagyobb monitort és ezért nem idegesítettem magam , gondoltam az majd nem csinálja úgy sem!!!
Az még hozzá tartozik a dologhoz , hogy a legjobban akkor csinálja ,mikor vmi más nagy fogyasztó pl.: mosógép, mosogatógép stb. megy!!!!
Próbáltam máshová is bedugni de nem javul. (a házban kb.:4éve volt teljes újravezetékelés úgy, hogy ott nem nagyon lehet gond) -
silvergod
őstag
sziasztok van egy BENQ LCD monitorom ma vettem észre ( lehet már régota ott van mert egybe olvad a csillogó kerettel
)
hogy a jobb felén van egy 4cm-es fekete sáv ahol nincs semmi az asztal nem húzodik ki a széléig.. mi lehet a hiba? -
Whaazzup
senior tag
válasz
Roland06 #5392 üzenetére
Szia.Nem hiba a Philips és pár monitor ilyen ezt el kell fogadnod talán próbálj más háttér felbontást de sok reményt ne fűz hozzá nem monitor hiba a táp és az elektronika felépítése a kijelző kompatibilitása sok ilyen hibát tud produkálni ez van amikor rengeteg alkatrész körbe forog a világ gyártói között.És még valami talán más PC-és gépen nem jelentkezik észrevehetően a a VGA tipusa is néha befolyásolja.Én úgy nevezném ezt a hibát nem megfelelő társítás PC-És monitor között,véletlenül is bele lehet találni és akkor jó,és semmi estre sem kábel,és szűrés hiba jobb minőségű kábel kicsit enyhít de nem tűnik el teljesen.
-
Roland06
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni!
A második LCD monitorom (philips 220E full hd) vettem meg ma és ugyan úgy mint az előző,
vibrál! (vízszintesen a szürke árnyalatoknál jobban , mint ha hullámozna)
Tápkábelt cseréltem (többet is). A felbontás max. és a képernyő frissítés a maxon 60hertz-en a legjobb. (de itt is nagyon zavaró és élvezhetetlen.
Előre is köszönöm -
Whaazzup
senior tag
válasz
aimettirlz #5390 üzenetére
Szia.Nem tudom hogy Edge vagy Local Dimming a technológia de ha az utóbbi akkor itt egy kis infó.ÜDV.
Azaz magyarul "lokális fényerő-halványítás". Ha a háttérvilágításként szolgáló LED-eket az LCD panel mögött mátrixszerűen helyezzük el, akkor lehetőségünk van ezeket a LED-eket csoportokba rendezni, és ezeket a csoportokat külön vezérelni. Mi ennek a jelentősége? A válasz nagyon egyszerű: Ha a megjelenítendő kép egyaránt tartalmaz világos és sötét részeket, akkor a sötét részek alatt a LED-ek fényerejét alacsonyabbra lehet állítani. Ezért tudnak a LED TV-k-monitorok igazán mély, telt fekete színeket megjeleníteni. A hagyományos LCD -k esetében is alkalmazták ezt a technológiát, csak ugyebár ott az egész képernyő fényerejét változtatták, ezért a kép gyakran villódzott a gyakori sötét-világos átmenetekkor.
Az optimális az lenne, ha minden LED-et külön vezérelnénk, de ez igen költséges megoldás. Ezért a gyártók meghatározott számú zónára osztják a képfelületet. Ebből adódik a technológia egyik legnagyobb hátránya is, mégpedig az éles fekete-fehér határfelületek nem lesznek eléggé kontrasztosak. Ez azonban elég ritkán előforduló helyzet, főként fekete alapon fehér szöveg esetén figyelhető meg ( pl. stáblista ), a film közben kevésbé zavaró. Általánosan elmondható hogy A LED TV-Monitor teltebb, élet-telibb színeket képes produkálni, mint az LCD TV-Monitor.
EDGE LED technológia
A hagyomámyos CCFL háttérvilágítású, illetve az eredeti LED-es háttérvilágítású LCD T-k esetén a CCFL fénycsöveket, ill. a LED-eket az LCD panel mögött helyezzül el. Az egyenletes fényeloszlás érdekében szükségünk van egy diffúzor lemezre is, amely homogenizálja a CCFL és a LED-ek fényét.Látható, hogy ez a kialakítás viszonylag vastag LCD TV-monitort eredményez, főleg a CCFL fénycsövek alkalmazása esetén. Az Edge LED technológia lényege, hogy a LED-eket nem az LCD panel mögött, hanem annak szélein helyezzük el. A LED panel hátlapjára egy jó fényvezető tulajdonságú lemez helyeznek el, ez biztosítja az egyenletes fényeloszlást. Ebben az esetben kevesebb LED is elegendő ugyanakkora fényerő eléréséhez és sokkal vékonyabb LED TV-monitor készíthető. Van azonban egy hátránya is ennek a technológiának, mégpedig a Local Dimming technológiát érthető módon itt nem alkalmazhatjuk. Ez az ára a karcsúságnak.
-
aimettirlz
tag
Üdv,
Samsung XL2370-es LED monitorom van és olyat csinál hogy a sötét tónusú képeknél visszavesz jelentősen ilyen lépcsőzetes fokozatokban a fényerőből... ez pl játékoknál elég zavaró... ez szerintem nem hiba de nm sikerült megtalálnom hogy ezt a "beállítást" hogy lehet kiküszöbölni... mert gondolom ez a homogén háttérvilágítás azért állítható valahogyan hogy ne automata legyen
-
Whaazzup
senior tag
Szia.Az illetékes szaki én vagyok általában ha javítható megvárhatod de mindent megtudunk beszélni személyesen ha látom a belsejét ha már szét szedted ne rakd össze annyival kevesebbet kell feszegetni a keretet általában legtöbbször kijön 5,5K-ból a javítás ha nem azt rögtön közlöm veled ha már a hibát tudom csak akkor kell fizetned ha ténylegesen javítok és jó lesz készülék természetesen GARANCIÁVAL.Minden adatom az adatlapomon vagy Privát ILL,hívás.ÜDV.
-
Whaazzup
senior tag
válasz
HoReSz1975 #5384 üzenetére
Szia.Hátha itt Driver.exe[link] csak beállítási probléma lehet.Jó led moncsi.ÜDV.
-
Whaazzup
senior tag
-
sün
tag
Acer AL1923 monitorom nem kapcsol be.
Szokása volt olykor, hogy nem tudtam bekapcsolni, de olyankor a tápkapcsoló kikapcsolása, kis várás és visszakapcsolása után már be lehetett kapcsolni.
Nem sikerült szétszednem, így bele sem tudtam nézni, hogy vmi látható baja van-e.
Nem tudom, hogy a táp a ludas, vagy vezérlő. Vkinek ötlete, tapasztalata? -
HoReSz1975
őstag
válasz
HoReSz1975 #5383 üzenetére
-
HoReSz1975
őstag
Samsung xl2370 és GTX480, a probléma az lenne, hogy túl nagy a kép, Mini Hdmi - Hdmi -vel van összekötve, 1080p 1920x1080 -ra van beállitva és nagy a kép, nem illeszkedik a sarkokhoz
A VGA vezérlőben, ha állitok, akkor a felbontást kisebbre veszi
Mi lehet a gond
Driver a legújabb van fent 260.99
-
Pankee1
csendes tag
Kössz, hogy rengetegen segítettek az előző hozzászólásomnál. Azért én leírom, hogy mi oldotta meg a problémát, hátha valakinek még segítség lesz ez. Szóval a problémát hála istennek megoldotta egy ATI driver update, viszont biosban és POST alatt még mindíg nem nyújtja ki a képet full képernyőre DVI/HDMI-n.
Szóval próbáljátok az update-t, remélhetőleg mindenkinek helyrehozza, akinek ilyen problémája volt! -
Whaazzup
senior tag
válasz
szatocs #5380 üzenetére
Szia.Küld el postán csak a két db panelt a gombsorral és a vezérlő kábellel megnézem aztán beszélünk ha gondolod.Nem vesztesz rajta semmit csak posta díjat ami közel sem biztos veszteség.Mindenféleképp vissza küldöm ha érdemes vagy nem javítani az ár megjelölésével.Csak ha gondolod.ÜDV.
-
Whaazzup
senior tag
válasz
szatocs #5376 üzenetére
Szia,ha nem megy hozd el megcsinálom,de itt egy kis segítség.Látom kapacitás mérőd nincs így csaj dióda mérővel tudod mérni a kondit,íme az ajánlatom.Mérd meg a következőtt.
C612 +lábán 13volt/C615 +lábán 5volt ha ez nincs meg cserélni kell a következő kondikat.
C611/612/1000u/16 volt///////C614/615/1000u/25volt//////és ha ezeket kicserélted az inverter oldalon a C617470u/25 volt ha ezek után sem jó akkor más is halott.ÜDV. -
-
Whaazzup
senior tag
Szia.Igen a táp tudom javítani,ha nem akkor szinte ugyanannyi a komplett táppanel cserével KB 5,5k min ,ha csak a tápon kívül más nincs.Ha minden ok megvárható ha érdekel írj privit.
Válasz: szatocs-valahogy úgy néz ki a dolog.
Válasz: puhakex-ha mindent jól írtál le a hibával kapcsolatban nem javítható kijelző csere kell.
ÜDV.Mindenkinek.
-
Dolby
senior tag
Sziasztok!
Van egy majdnem 4 éves LG L1952tq monitor öcséméknél, és ma reggel állítólag a monitor se kép se hang nem kapcsol be. Készenléti állapotot jelző led sem ég, semmi. Cseréltek már táp kábelt, és nézték másik konnektorban is. A tápja szállhatott el? Mennyi lehet a cseréje javítása kb?
-
-
Whaazzup
senior tag
válasz
porkoirobi #5369 üzenetére
Szia.Miért nem javították meg,vagy talán inkább meg kéne nézni hogy az volt 5voltot a kijelző meg kapja e,vagy a elektronikán a 2A bizti jó e.ÜDV.
-
porkoirobi
csendes tag
Hi ismét itt, egy acer AL2216W monitorom van, és áram alá helyezés után csak fehéren világít az egész képernyő.
Namármost, a multkor azt javasoltátok, hogy cseréljek kondikat a tápon, megtörtént, de semmi változás.
Elvittem egy servicébe, ahol 1,5 hetes "vizsgálódás" után kibökték, hogy vezérlő panel hibás, és nem lehet beszerezni sehol sem.
Ez igaz lehet, vagy tudtok mondani olyan helyet ahol be tudnék szerezni ilyen panelt? -
szatocs
őstag
Sziasztok!
Tegnap óta olyat csinál a monitorom, hogy bekapcsolom, és nem adja egyből a kis ablakot, hogy ANALOG / DIGITAL. Ekkor kb 3-4x ki-be kapcsoltam, és egyszer áramtalanítottam, mire vette a jelet.
Samsung 730 BF, 5 éves. Lehet ezzel valamit kezdeni?
-
puhakex
tag
Sziasztok!
Egy kis problémám van a monitorommal. Egy szélesvásznú Fujitsu Siemens LCD monitorom van és tegnap hirtelen a monitor háromnegyede rossz képet ad, villog, ugrál a kép.
Szerintem nem pixelhiba lesz, mert ha megnyomom a monitor szélét egy helyen akkor változik a kép a villogás, néha még vissza is ugrik a jó kép, de pár másodperc múlva megint rossz képet ad.
Van ötletetek, hogy mit lehetne vele csinálni?Ha én nem tudom megjavítani van egyáltalán szerelő aki monitorokkal foglalkozik vagy már abszolút nincs ilyen és lehet újat venni?
Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni.
Üdv! -
Whaazzup
senior tag
válasz
Somalaci69 #5346 üzenetére
Szia.ahogy ígértem megnéztem a rajzát ez másfajta panellel van szerelve mivel teljes burkolatú a kijelző belül ezért nem azok az alkatrészek vannak benne ami megszokott.Sokkal több zéner és más dióda felépítésű és TSU16AL-scaler procival ellátott vezérlő panelos amin 3-4 smd tranzisztor ami hibás lehet át kell nézni,és a IC is át kéne melegíteni a forrasztások miatt.De legelőször nézd át a tápot van a második hűtőborda után 5db nagy és egy kisebb kondi azokat cserélni ha kitudod mérni vagy púpos és megmérni a fontos 12v/ és 5v meglétét mert ez fontos utána jöhet az ISP panel.ÜDV.
-
Kis Joe
senior tag
Sziasztok!
Van egy Fujitsu Siemens ScaleoView L22W-7SD monitorom. Sajnos ez valamiért az oldalán a keretnél meg van olvadva. Sikerült szereznem egy kijelző töröttet. Annak szeretném a keretét felhasználni, de sajnos nem tudom szétbontani. Nem találtam semmilyen service manual-t hozzá. Minden látható csavart kiszedtem, de még a talp sem akar lejönni róla.
Köszi előre is a segítséget!
Üdv -
Pankee1
csendes tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre. A problémám a következő: Nagy gép és "monitor" fejlesztésbe kezdtem az elmúlt hónapokba, és jelenleg ott tartok, hogy van egy 37"-os samsung c530-as szériás LCD TV-m, amit TV-nek, és monitornak is használok. Eddig egy 8500GT volt a gépembe, és egy DVI/HDMI átalakítóval haszáltam hiba nélkül. Most lehetőségem adódott a gépet is lecserélni, és egy kis HTPC szerűséget akarnék majd összehozni, aminek az alapja egy Gigabyte GA-880GM-UD2H alaplap, ami rendelkezik egy ATI HD 4250-es integrált videóval. Ugyanezzel az átalakító kábellel rádugtam a TV-re a gépet, és itt jelentkezett a problémám, ami a következő:
Akármilyen beállítást használok a TV-n (4:3, 16:9, képernyőhöz igazít), sehogy sem tölti ki az egész LCD-t a kép, tehát még a legjobb beállításokat alkalmazva is, marad minden oldalt egy kb 3 centis fekete csík, ahol nincs kép. Ja és ez nem csak Win-ben. Biosban, Post alatt is, illetve ubuntu alatt is ezt produkálja.
Van erre valami tippetek, vagy találkozott esetleg már valaki ilyen jellegű problémával?u.i.: D-sub kábellel tökéletesen működik, csak ugye az analóg kép mégse digitális, tehát ezt nem nagyon preferálom.
Köszönöm a segítségetek előre is!
-
Whaazzup
senior tag
Szia,remélhetőleg PC-én jó lesz sok laptopnál van ilyen,kompatibilitás szűrés és nem megfelelő test árnyékolás okozhatja a monitornak nem lehet baja szerintem.ÜDV.
Szia.lujó55--Táphiba lehet nem megfelelő szűrés illetve átvezetés kapacitás vesztés.Átnézni a kondikat a tápban,az inverter oldalon a impulzus kis nanos kondikat és a inverter trafót,Ciripelhet az inverter és a táptrafó is de ha az inverter trafó rossz nem fogja bekapcsolni a csövet.A katódsugár csöveknél is csak az eltérítő tekercs ciripel ami természetes,az LCD-nél csak igen gyenge nem nagyon halható tekercs hang megengedett amit normél távolságból halkan hallasz már hibásodást jelez.ÜDV.
-
kidpepi
tag
Helló!
Valószínű a kábelen kap valami zavart. Ha nagyfesz kábel mellett van a vga kábel, próbáld meg, hogy áthelyezed, vagy egy jobb minőségű kábel is segíthet. Ha szét-és összecsatlakoztatod a csatikat, az is segíthet.
Kevesebb szóismétléssel nem ment
Az én problémámra esetleg valaki? -
roti86
őstag
Sziasztok.
Ma jutottam hozzá használtan egy ilyen monitorhoz. Eddig meg vagyok vele elégedve (nem egy IPS minőség, de amire kell arra pont megfelel) kivéve egy dolgot.
A monitor jelenleg notebook D-sub kimenetére van rákötve természetesen D-sub kábellel (nincs is más csatlakozás rajta) és az a gondom, hogy a sötétebb színeknél vibrálást vélek felfedezni. Ez főleg a sötétszürkés színeknél észrevehető.. a világosabb színeknél eddig nem tapasztaltam. Pl. a hardverapro két szélén lévő sötétszürke csíknál is észrevehető, vagy a filmeknél a sötétebb jeleneteknél.
Ez a probléma 1400x900@60hz-nél jobban észrevehető, mint @75hz-nél..
Ez lehet attól, hogy notebookra van kötve vagy a D-sub kábel miatt? Megmondom őszintén még asztali gépre nem kötöttem a monitort.
Nem hiszem, hogy a monitor lenne a hibás, mert az előző tulajnál hibátlanul működött...
-
lujó55
addikt
Bocs, hogy kommentelem a problémafelvetésed, de nagyon hasonló a problémám nekem is, én is szeretnék választ kapni a szakértőktől:
Prestigio P1710: az elején ugyanúgy csinált, mint a tiéd, de most már be sem kapcsol. Valami kattog a bekapcs állapotban, mintha neon fénycsövet próbálna beizzítani, háttérben olyan sivító hang hallatszik, mintha katódsugárcsöves lenne. Tippek jöhetnek, vajon javítható (megéri-e javítani) vagy kuka... -
Mach5
aktív tag
Hi! Nekem van kb. 4-5éves monitorom 17" 1280x1024 felbontás, és most az a gond vele, hogy ha kikapcsolom pl. fél napra mert alszok vagy valami és vissza szeretném kapcsolni akkor bekapcsolom a monitort kb. fél mpig van kép utána kikapcsol, de ilyenkor add ciripelő hangot. Addig kell nyomkodnom a monitort míg a bekapcsolásnál már nem ciripel és akkor nem megy el a kép. Mi lehet a baja?
-
Whaazzup
senior tag
válasz
Somalaci69 #5353 üzenetére
Szia.Tudom hogy mindenki szeretné olcsón megúszni de vannak határok amikor már kell a szakember ez ilyen eset.Kell megfelelő technikai eszközök csere és próba alkatrészek és megfelelő tudás ami sok szerelés és tapasztalat alapján alakulhat csak ki.Igen ha ezek megvannak te is megtudod csinálni távjavítással nehezen csak szakiknak megy,ez nem egy egyszerű kondi csere.Nézek rajzott hátha van nekem.ÜDV.
-
Somalaci69
csendes tag
válasz
Whaazzup #5352 üzenetére
Hali!
Köszi a gyors választ. A pontok nem fixek, folyton máshol jelennek meg. Olyan mintha viharban rossz lenne a vétel a tv-n, plusz el van mosódva a kép. Eleinte még látható a check signal cable felirat, majd a fenti kép szerint teljesen elmosódik. Ez kb 1-2 perc. Ha számítógépre van kötve ugyanez.
Főként az érdekelne, hogy érdemes-e megcsináltatni, illetve ha egy-egy alkatrész cserével orvosolható akkor azt itthon is meg tudnám csinálni.
Esetleg fénykép segítene a diagnózis felállításában?
Köszi! Üdv! -
Whaazzup
senior tag
válasz
Somalaci69 #5346 üzenetére
Szia.Ha most itt lenne nálam 1-perc alatt megtudnám mondani hogy a kijelző a rossz vagy a Lvds panel szerintem mivel sok a pixel pont talán inkább a utóbbi az lehet SMD és tranzisztor SA-1273 esetleg ha ilyen van benne majd megnézem a rajzot és a Dual fet-is.ÜDV.
-
Whaazzup
senior tag
válasz
Sk8erPeter #5347 üzenetére
Szia.Nincs gond 50-50% mind kettőnk számára és remélem máskor is tudunk ilyen normális
hangnemben beszélnünk további jó napot neked.ÜDV.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- 34" Samsung Odyssey OLED G8 (G855D)
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Dell 27" U2722D IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI USB-C 1 év gari több db!
- ASUS VZ27EHF-W 27coll full hd 100hz monitor 1ms
- HP Z24i G2 Monitor 24"/FHD/IPS/1920 1200/USB Type-C
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest