- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jacint78
addikt
Az, hogy beletákolsz valami ledsort, nem ugyanaz, mint amikor gyári alkatrészt cserélnek.
Persze illett volna szólnia a szervíznek, hogy drága lesz és kéred-e a javítást.
synaxon
Vagy FW hibás, akkor, ha van hozzá frissítés akár magad is meg tudod oldani, ha hardveres a hiba, akkor panelcsere.
-
3shae
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 22" LG monitorom, ami bekapcsolás után 10-20 perc elteltével kikapcsol. Elvittem szervizbe, gondoltam nem nagy költségen javítható. Erre egy hét múlva hívtak hogy 18.000 a javítása.. Led világítás ment ki belőle. Most ez tényleg ilyen drága?
-
Ayg0
senior tag
Sziasztok!
Dual link DVI-VGA átalakítóval (3 különbözővel próbáltam) a rendszer (Win7) nem ismeri fel a monitorom (LG E2242), így nem nincs FHD felbontás csak 1600*1200, ill ez alatt. Kölcsön single link DVI-VGA átalakítóval nincs semmi gond. Ötlet valakinek, hogy mi lehet a probléma?
U.i.: drivert már újra raktam, de az sem segített.
-
synaxon
tag
Pár napja a monitorom fogja magát és kikapcsol. Fekete képernyő, a led nem világít, bekapcsolásra nem reagál. Áramtalanítás után sincs változás, ellenben, ha a HDMI kábelt kihúzom és visszadugom, visszajön a kép. Még csak másfél éves, lehet, hogy kezd bedögleni? Vagy kábelhiba lenne? De akkor mozgatásra is elő kéne jönnie, nem?
-
papeti01
senior tag
Sziasztok,
Vettem egy hasznalt dell U2412M monitort, ma jott meg.
Az lenne a kerdesem, hogy az miert van, hogy ha osszekotom a Lenovo T430-as notebookal, es beallitom a kiterjesztett kijelzot, (nem tudom pontosan a magyar nevet), akkor 1920*1200-on, 60mhz-en nagyon vibral?
(Sima VGA kabelt adtak hozza)erdekes, hogy ha csak a monitorra teszem a kepet, akkor csokken a vibracio...
A masik kerdesem pedig, hogy egy hasznalt ilyen monitornal mennyi pixelhiba az elfogadott (mindig sotet pixel)?
A monitorra egyebkent egy ev garit adtak es 166 Eur volt az ara.koszonom a segitseget!!!
-
Nem pontosan a topic temajaba vag a kerdesem, de hatha kapok ra azert valaszt
A monitorom 75hz -et tud papiron , de kiprobaltam es mukodik 80hz-n is .NV vezerlopanelben egyedi profilt letrehozva(LG 29 um68p) .
Lehet tole baja hosszabb tavon ,ha igy hasznalom ? Vagy ne aggodjak ? -
Brownage
tag
válasz
Kernel #19236 üzenetére
Igazából úgy kezdődött a dolog, hogy mindkét monitor aktív volt. De mint mondtam egy 24-es 1080p monitort cseréltem egy 27-es 1080p-s monitorra, szóval ugyanezzel a körülményekkel eddig tökéletesen ment. Ma kipróbáltam úgy is, hogy a 2. monitor DVI kábelét kihúztam és a VGa-ra kizárólag a 27-es monitor volt rákötve a másik monitor kábelével, amin a kép jó volt. Azóta sikerült kiderítenem, hogy Division-ben csak DX12-vel csinálja. DX11-re visszaváltva tökéletes a kép. Le is töltöttem hirtelen Tomb Raider meg BF1-et, mindkettőt játszottam 1-1 órát DX12-ben hátha azoknál is előjön a hiba, de ott semmi jele nem volt. Tehát most egyelőre úgy néz ki, hogy csak Divisionben DX12-vel rossz. Ami lehet szimplán a Division szar grafikai engine-je is és lehet hiba a DX12-vel, de fura, hogy a 24-es monitorral nem volt ez. Na mindegy. Egyelőre örülök, hogy máshol mindenhol jónak tűnik, Divisionnel meg együtt tudok élni, hogy DX11-el játszok, lényegi különbséget nem tapasztaltam sebességben.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Brownage #19234 üzenetére
Az sem mindegy, hogy önmagában ment a monitor, vagy kiterjesztett módban? Tehát egyiken a játék, de közben a másik monitor is aktív volt (mint desktop).
Ha egyszerre két monitor aktív, jobban leterheli a rendszert.
Maga a videókapcsolat egyirányú, legfeljebb a HDCP-tartalomvédelem titkosítási kulcsai közlekednek oda-vissza, de csak digitális átvitelnél, a DDC adatvonalon, ami teljesen független I2C-busz, a kábelen belül. Tehát ez még akkor sem jönne szóba, ha lenne titkosítás a játék kimenetén, ami gondolom nincs.
-
Brownage
tag
válasz
Kernel #19233 üzenetére
Nem csak azon a monitoron hibás a felvétel, hanem a másikon is, igen.
59,60 vagy 75Hz-en is ezt csinálja. Most úgy néz ki, hogy DirectX11-re visszaállítva jól működik minden az új monitoron is.Tehát DX12 alatt analóg VGA, DVI és HDMI kábel esetén is ilyen képhibát produkál a játék, miközben DX12-ön ingame menüben Monitor:0-ról Monitor: 1-re állítva átmegy a kép a 19-es monitorra (1280x1024 - a 27-es monitor:1920x1080) és ott nem látszódik ez a hiba. Szóval a felvétel alapján nem maga a monitor generálja a hibás kis kockákat, hanem már eleve ezt kapja. Csak akkor az előző 24-es monitor, ami szintén 1080p az hogyhogy nem hibás képet kap
-
Kernel
nagyúr
-
Brownage
tag
válasz
Brownage #19229 üzenetére
Pontosabban a 1.7.3.2-es drivert használom, most látom hogy tegnap jött ki a 1.7.3.3 azt még nem tettem fel, megpróbálom azzal délután.
Csak az bizonytalanít el, hogy a 24-es monitor ugyanúgy 1920x1080-as felbontású, mint a 27-es, és a 24-esen meg a 19-es monitoron is tökéletes a kép, tehát nem általános driver hibára gyanakszom, mert akkor minden monitoron rossznak kéne lennie.
Csak az új monitoron ilyen, de mint írtam, a videó rögzítésnél is. Fura, hogy ilyen létezhet hogy egy nagyobb panelnél elkezd ilyen lenni a kép? Nem is tudom mire gondoljak
-
Brownage
tag
Sziasztok!
Nekem egy LG 27MP68VQ-P monitorral van gondom. Tegnap vettem. Elsőre minden okénak tűnt, filmet nézve szép képe van.
Viszont Tom Clancy's Division-t elindítottam, hogy meglesem milyen az új monditoron, és szemetel a kép
A házakon ugrálnak négyzetek össze-vissza, meg a havazás is néha ilyen nagobb pontocskák. Ilyen nem is tudom, 5x5 (vagy 10x10) pixeles kis négyzetek ugrálgatnak random a tárgyakon
Azt hittem, hogy esetleg HDMI kábel gond, mert azt is most vettem, eddigi monitoraimat DVI-vel használtam. A mellette lévő 19-es DVI-n rákötött Samsung montiron teljesen tökéletes a kép. Ugyanazt a kábelt átdugtam az új monitorba, gondoltam azzal jónak kell lennie, hisz a VGA uganazon portjából ugyanazon a kábelen keresztül jön a jel csak a monitor más, de az új monitor ugyanúgy szemetel. Előtte 22-es és 24-es monitorral is játszottam Divisiont és nem jelentkezett a hiba. 1920x1080-as az új, 27-es monitor felbontása is, mint az előző 24-esé.
Ami a dolog érdekessége, hogy a Windows 10 videó capture-jével rögzített videó is szemetel, szóval nem csak a képernyőn jelentkezik a hiba, hanem eleve ezt a rossz jelet kapja a monitor? De miért? A VGA kártya nem bírná az IPS paneles monitort semmilyen kábelen?
-
Miertvansote
tag
Aha hát tapasztalatom egyáltalán nincs a ilyen jellegű szerelésben. De ugye azért jó lenne ha működne rendesen. Köszi azért, majd lehet hogy azért nekiesek
hátha jó lesz. Esetleg ha elkezdeném csinálni valaki aki ért hozzá vállalkozik e rá, hogy mondjuk Skype -on figyelje, hogy mit csinálok, hogy véletlen se csináljak vmi nagyobb bajt?!. :-)
Üdv.
-
válasz
Miertvansote #19224 üzenetére
Hát ezt passzolom. Itt nem törés van amennyire látom. Vagy a vezérlés vagy csak valamelyik átvezető lett kontaktos. (Talán, vagy maga a panel..
)
Ehhez szét kell szerelni legalább a kijelző részét. Kávát lekapni és megmozgatni a kábelt. Persze ha nincs gyakorlatod ilyesmiben, akkor inkább ne állj neki, mert könnyen rosszabb lehet. -
Miertvansote
tag
Na sziasztok!
Csináltam pár képet hogy hogyan néz ki a monitor, nem teljesen jön át de az egész kép már nem olyan szép több helyen vannak ezek a piros vonalak. Főleg amikor megnyitok valamit meg a videóknál mint ahogy látjátok is, azok teljesen nézhetetlenek. Dell latitude e5220 laptop.Ha lehet javítani akkor légyszives azt is írjátok le, hogy hogyan álljak neki vagy esetleg vmi leírás is j lenne.
Üdv.
-
mezis
félisten
válasz
Miertvansote #19219 üzenetére
Már egy mobil telefon is teljesen el vonja az ember figyelmét a környezetéről, de egy laptop mögül meg ki sem látsz !
-
Kernel
nagyúr
válasz
Miertvansote #19221 üzenetére
A kontakthiba nem szoftveres, még ha nem is látszik sérülés. Ütés hatására nem "átprogramozódni" szokott.
-
Miertvansote
tag
Hát küldhetek képet de nem látszik semmilyen sérülés, nem fizikailag vannak ott a csíkok hanem szoftveresen. Hol előjönnek hol eltűnnek. Főleg videóknál, meg amikor újraindítom, akkor általában egy két pillanatra mindig sötét volt, most meg piros ilyenkor.
De természetesen csinálok róla fotót csak akkor, majd délután.
Köszönöm a hozzászólásod.
-
válasz
Miertvansote #19219 üzenetére
Képet kérünk, bár valószínű elrepedt a kijelző, így azt kellene cserélni.
-
Miertvansote
tag
Sziasztok!
Dell Latitude E5220 laptopom van.Ma délután kinyitva vittem és véletlen nekivertem a falnak, a kinyitható részét a felső részének az oldalát. Azután kb egyből ilyen piros szaggatott csíkok jelentek meg sok helyen, főleg a kereteknél, meg videóknál, összevissza. Megpróbáltam kikapcsolni bekapcsolni, az nem segített
.
Szerintetek most valami nagy kárt csináltam ?
Vagy ha szét kellene szedni valami kábelt megigazítani azt, hogy tudom megtenni? Hol kell nekiállni szétszedni. Vagy ha más megoldást tudtokm azt is szívesen venném. Köszönöm előre is.
Üdv.
-
SPeti1984
senior tag
Múltkor írtam nektek egy AOC monitor hiba miatt, elvittem szerelőhöz és most szóltak, hogy állítólag szoftveres hiba volt, de nem volt túl amgabiztos a hangja, hogy meddig fog még így működni. Szerintetek ténleg lehet az a hiba forrása ilyen esetben?
A monitor egy AOC F22 típus ami pár perce kikapcsolt. Ha kihúzom a konnektorból és visszadúgom fél perc után akkor 2mp-re felvillanik az AOC felirat majd megint kikapcsol mintha nem lenne áram, mert a bekapcsológomb se világít, ha pedig csak kihúzom és visszadugom akkor meg fel sem villanik a kép sem.
Ha hagyom fél napot kihúzva akkor meg kb 10 percre működik majd újra kialszik minden. -
Kernel
nagyúr
válasz
ReSeTer #19214 üzenetére
Egyrészt magad is írtad:
Amd beállításokban létrehoztam egy egyedi felbontást, 59hz-re, de nem javított a helyzeten.
Akkor nem értem, minek akarod ismét, ráadásul feleslegesen, mert nincs 59 Hz valós frekvencia, de ezt már leírtam. 59 Hz csak a látszat, egy formális bejegyzés a lehetőségek között, hátha valamelyik programnak szüksége van rá.
...monitorom vele egy hdmi to vga adapterrel.
Az adapter sokkal gyanúsabb. Monitoroknál alap, hogy a 60 Hz-et mindegyik tudja. A kártyának is mindegy, ettől nem lehet baja. Egyirányú kapcsolat, nincs visszahatás, ha esetleg arra gondoltál.
-
ak05
tag
Sziasztok
Van Samsung s24f350fhu monitorom, egy jóféle hd 4350es kártyám,
Jelenleg d-subon üzemel, kérdésem ha hdmi-n kötöm be akkor tudok 60 hz-nél magasabb értéket beállítani?
Leírás alapján tud freesyncet, hd 6950 támogatva van, vagy csak az R sorozattól?Köszi a segítséget előre is
-
ReSeTer
senior tag
válasz
Kernel #19213 üzenetére
Na kipróbáltam TV-n 50hz-n, semmi probléma, és ilyen vízszintes mozgó sávok sincsenek.
Tehet kárt a videókártyában ha 60hz-n használom, de a monitor nem tudja valószínűleg azt azért látok sávokat, vagy csináljak az amd software-ben egy egyedi felbontást, és állítsam 59hz-ra, hogy kicsit jobb legyen?
A lényeg az, hogy a videókártya ne sérüljön, mert az az új, a monitor meg már régi, majd veszek valamikor egy újat.
-
Kernel
nagyúr
válasz
ReSeTer #19212 üzenetére
59 vagy 60 Hz teljesen ugyanaz, csak kompatibilitási okból szerepel kétféle bejegyzésként. A valós frekvencia mindkét esetben az NTSC-kompatibilis 59,94 Hz. De a fix frekvencia a desktopra vonatkozik.
Egyes programok vagy játékok igényelhetik, hogy formálisan legyen 59 Hz beállítási lehetőség is, illetve teljes képernyős futásnál egyes játékok 59 Hz-re szinkronizálnak.
Lehet a közbeiktatott adapter problémája is a rosszabb kép.
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Vettem egy amd 470 videókártyát, majd összekötöttem az asus vw202sr monitorom vele egy hdmi to vga adapterrel.
A gond az, hogy a kép szerintem szellemképes minimális szinten, és a színek fakóak az eddigiekhez képest.
Kábel mozgatás nem oldotta meg a problémát.
Amit még észrevettem, hogy most 60hz-n megy a monitor, eddig egy hd3850 dvi-d to vga adapterről 59hz-n működött tökéletes képpel.
Amd beállításokban létrehoztam egy egyedi felbontást, 59hz-re, de nem javított a helyzeten.Monitor csere?
-
NandorHUN
addikt
Durvabb IPS Glow garanciális csere/javítás kategóriába esik?
-
dogab93
tag
Sziasztok!
Havernak vettünk egy Asus VZ229 monitort és nem igazán akar szép éles képe lenni.Volt már valakinek dolga ilyen monitorral??Hiába a hdmi kábel hiába próbáltam állítani a képélességen nem szép a kép,komolyan az ezeréves crtnek 1280x1024-ben élesebb képe van mint ennek full hd-ban .Esetleg gyárilag hibás vagy ..??
-
-
BuktaG
csendes tag
Hali
Van egy samsung Tv/Monitorom amit csak monitorként használok. A géppel egy hdmi kábellel van összekötve. Amikor kikapcsolt állapotban van a gép és a monitor is akkor néha bekapcsol magától majd pár másodperc múlva kikapcsol. Van amikor 5 percenként csinálja, valamikor napokig semmi. Amikor bekapcsol mindig az látszik mikor nincs adás a tv-ben "csak hangyák vannak". -
Zaja2
senior tag
Hali!
Olyan Tool-ra volna szuksegem,amivel szoftveresen tudom beallitani a monitorom kepernyobeallitasat. Nem a szin,kontraszt,gamma beallitas erdekel,hanem a kepigazitas a szelekhez,es a magassaghoz.
Azert kellene ez nekem,mert a menu gombom elromlott,es nem tudok belepni.
Koszi.
Monitor:
Asus vw193d-b
VGA: Geforce 7300LE -
hzsolee
őstag
válasz
Kernel #19194 üzenetére
Régi-régi történet:
Tesóm fakávás képcsöves tv-je rettentő színeket produkált. Tv helyéről kiszed, előkészítve a műtétre. Anyám várta a mestert, mert tesóm dolgozott. Szerelő jön bekapcsolja, minden oké. Tv visszaépít a helyére, megint sz@r a kép. Tv ki, szerelő ki, kép jó. A harmadiknál a mesternek gyanús lett a dolog, rákérdezett, hogy hova is van téve a készülék. Egy hangfal lett rátéve új ötletként...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Samsung S32BM700UP 4k Smart Monitor/TV! 32"/3840x2160/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/TIZEN
- HP 524SH Gamer Monitor!24"/IPS/Full HD/100hz/99% sRGB/
- AOC Gaming monitor 165Hz 1ms!
- HP OMEN 32C Ívelt Gamer Monitor!32"/2560x1440/VA/165HZ/1ms/Freesync Premium-Gsync/400nit
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest