- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A Zotac új handheld gépe szakít a normával
- Fujifilm X
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
Új hozzászólás Aktív témák
-
bisztricz
csendes tag
Hali
Abban kérném segítségetek,hogy van egy BENQ T705 LCD monitorom,ami kb. 5 másodpercenként automata beállítást ír ki,igazít a képen,és ezt ismétli állandóan.Több gépen kipróbáltam több kábellel is,de ugyan az.
PLS HELP!!!
-
jacint78
addikt
válasz
Clown-corp #18198 üzenetére
Leáll a háttérivlágítás. Vagy hibásak a csövek, vagy leszakadt róluk a kábel, vagy az inverter hibás.
-
Clown-corp
tag
sziasztok van egy 15colos polaroid monitor .tv egybe .. es a kovetkezo hibat produkalja . 5-8masodpercel bekapcsolas utan elsotetul,es ha megvillagitom lampa akkor latszik a kep. hang van . ha tv modba van szet szedtem pupos kondit nem talaltam rajta.
-
selembeli
csendes tag
Sziasztok! A monitorom már valószínű haldoklik, másfél hét múlva tervezem is cserélni. Eddig az a baja, hogy a kikapcsoló gombot ha megnyomom a menü jön be, kikapcsolni már nem is lehet. A többi gomb sem működik rajta, mind a menüt hozza be. Néha random magától felugrik a menü, nagyon kellemes, pl. mikor játszom. Ezt megtudja mondani valaki, hogy mitől lehet?
Másik: kb 1 hete újabb fajta valami ugrik fel random, mégpedig ez:
Fogalmam sincs mi lehet.. -
T_Oroboroz
csendes tag
válasz
jacint78 #18194 üzenetére
Megoldottam. Töröltem az Intel Display Audio drivert, most High Definiton Audio Device a vezérlő. Át kellett utána állítani a mintavételi frekvenciát CD-ről DVD minőségre. Kiderült közben, hogy több olyan alaplapot érint ez a probléma, amin Realtek audio van. Tudtommal HDMI-n keresztül az alaplapi hangkártya nem érvényesül, bár javítsatok ki, ha tévedek. Ha így van, akkor viszont ez most teljesen független volt a Realtek chiptől.
Itt egy videó, ahol bemutatják a problémát. Kommentekből kiderül, hogy nem csak az Asus alaplapok az érintettek, illetve az is, hogy talán a mostani Realtek driverek már megoldják a hibát.
-
jacint78
addikt
válasz
T_Oroboroz #18193 üzenetére
Nem valószínű, hogy ez hiba lenne egyébként, inkább hasonlít gagyiságra. Próbálkozhatsz más, akár régebbi driverrel, de az is lehet, hogy valami hangbeállítás miatt van. Kapcsold ki a hangbeállíításoknál az eszköz kizárólagos használatát, vagy a mintavételi frekvenciát álítsd csak 44KHz-re, vagy nagyobbra. Ilyesmikkel próbálkozz, mivel nem használok ilyet, konkrétumokat nem tudok mondani sajnos.
-
jacint78
addikt
válasz
T_Oroboroz #18191 üzenetére
Az kemény, akkor ez van sajnos.
-
-
jacint78
addikt
válasz
T_Oroboroz #18189 üzenetére
Amúgy csak zene váltáskor csinálja, vagy filmnél is előfordul egy némaság után és, vagy előtt? Ha csak zenénél csinálja, milyen szoftverrel játszod a zenét és abban milyen kimenet van beállítva (szoftver, ASIO, wasapi stb.)?
-
jacint78
addikt
válasz
T_Oroboroz #18187 üzenetére
Nem a driver miatt lehet, hanem egyszerűen ilyen az intel kimenet. Lehet, hogy a monitor DAC-jában van némítás funkció ami az nvidia alatt nem lép működésbe (az én DAC-om is tud ilyet és épp ezért tiltottam le benne). Ezt pontosan kideríteni házilag lehetetlen, de elhiszem, hogy kellemetlen.
-
-
jacint78
addikt
válasz
T_Oroboroz #18185 üzenetére
Gondolom némaság közben leáll az audio stream, ez van.
-
T_Oroboroz
csendes tag
Sziasztok!
Asus ROG Swift monitoron a beepitett hangszorok ket darab pattogo hangot adnak ki, minden egyes lejatszott hang elott es utan. Ez azota megy igy, miota integralt GPU-t hasznalok (HD Graphics 530). TV-re kotve nem jelentkezik a problema, viszont mikor fulhallgatot csatlakoztatok a monitorhoz, a zaj hallhato a fulesben. En az Intel Display Audio driverre gyanakszom. HDMI es Display Port kozti valtas nem segitett.
-
gepetto86
tag
Sziasztok,
van egy HP EliteDisplay E271i monitorom ami megborult és betört a kijelzőpanel.
Valaki tud valami megoldást, vagy kuka lesz?
Válaszokat előre is köszönöm. -
mezis
félisten
válasz
Nestor16 #18179 üzenetére
Kuka helyett el is lehet adni valamekkora összegért.
Az interneten videót is találtam erre a műveletre. Ott láttam, hogy bizonyos egységekben akár hosszabb rész is levágható a LED sorból.
Amikor már a CCFL cső környékén jársz, jó, ha nem csúsznak nagyon szét a fényeloszlató, terelő műanyag lapok, mert nagyobb porszemek, szöszök látszani fognak a monitoron.
Lehet, hogy alól is, felül is lesz 1 - 1 vagy akár 2 - 2 CCFL cső.
(Én is csak azért vágtam bele, mert érdekelt ez a kihívás.) -
jacint78
addikt
-
Nestor16
senior tag
Köszi az infót.
1500-ből ha meg tudnám csinálni az jó lenne, csak aggaszt hogy nem lesz könnyű. Egyáltalán ezt beszerelni, nem láttam még képernyő belsőt, csak ahogy múltkor szétszedtem fémkeretesként, gondolom ez vagy felülre vagy alulra menne. Meg le is kéne tesztelni, hogy egyáltalán ez-e a baja vagy az inverter, ehhez is ismernem kéne ezt a világítás technikát, majd lehet szétszedem és úgy már könnyebb lesz, valahol el kell kezdeni.
Legfeljebb kuka, de úgy is okosabb leszek, így tanultam meg már pár dolgot javítani.
-
mezis
félisten
válasz
Nestor16 #18173 üzenetére
Üdv.!
Egy 17"-os CCFL csöves monitornál volt hasonló gondom. Fél percig ha adott képet, akár sw-es újraindítás után. A 4 CCFL csőből egyet kihagyva meg nagyon villódzott, nem mertem sokáig próbálni.
Belevágtam a LED-es átalakításba. Kellett barkácsolni hozzá kicsit, de sikerült, használható. -
Mikisys
őstag
válasz
Nestor16 #18173 üzenetére
Szemrevételezés alapján nem látható hiba a panelon.
Alulról a forrasztásokat kellene nagyítóval végignézni és ha szükséges újra-forrasztani a gyanús pontokat.
A kép-kimaradásos hiba oka lehet valamelyik, vagy több, időnként átvezető kerámia kondenzátor, amik a transzformátortól jobbra látható, kicsi kék színű jószágok. Mérni kell, de ehhez műszerekre volna szükség. Ha nem megy, vidd szerelőhöz, kókányolni nem szabad.Üdv!
-
Nestor16
senior tag
-
jacint78
addikt
válasz
espada99 #18169 üzenetére
Igen, valószínűleg az LVDS, kábel kontakthibás. Ez egy, vagy két széles kábel ami a kijelző elektronikájára megy a scaler panelről. Gondolom garancia nincs már rá, szedd szét, kapcsold be, majd nyomkodd meg a csatlakozókat miközben olyan tesztkép van a monitoron, amin jól látszik a hiba.
A képen egy példa van, de, ha jól emlékszem abban egy 51 és egy 40 pines is megy a kijelzőre, mivel böhöm nagy felbontása van.
-
espada99
csendes tag
válasz
jacint78 #18168 üzenetére
Köszi a tanácsot, lefuttattam az összes tesztet, a legtöbbnél semmi baj nincs, viszont a gradient-ek közül ezek voltak hibásak, plusz még két másiknál jött elő a hiba.
Red Gradiant
Orange Gradiant
Grey GradiantEzek alapján lehet tudni, hogy mi hibádzik?
-
espada99
csendes tag
Sziasztok. Lenne egy 29"-os LG superwide monitor, (29UM55-P - AH-IPS panel) ami olyan hibajelenséget produkál, hogy változó időközönként és színeknél egy vibráló piros csík fut végig a képernyőn.
Valakinek esetleg van tippje a javításra vagy tudja, mennyit érhet így hibásan egy monitor?
Apóra felraktam a monitort, a 4. képen látszódik a hiba, hátha hozzáértő szemeknek segít
Köszönöm
-
MaTpr0F
senior tag
Üdv!
Most vettem egy IPS paneles Asus monitort.
Annyi "gondom" lenne, hogy mikor alt+tab-oznék egy játékot plz, jelentősen sok ideig fekete képernyő van mire bejön az asztal. Régebbi TN-es BenQ nem csinálta ezt, rögtön váltott.Ez mitől lehet?
-
Gergo_R6
csendes tag
Üdv.
Egy elég érdekes problémával találkozom most már kb 1 hónapja és nem jövök rá a hibára. 2 monitort használok elég régiek már, de hiba nélkül működtek. A hibáról csináltam egy videót elmagyarázni nehezebb lenne.
[link]A monitorok egy Samsung SyncMaster 2243SN illetve egy Acer V193w, videkártya Sapphire HD7870, ram 16gb HyperX.
Előfordult már hogy 1 hosszú és 2 rövid csippanást kaptam a gép indításánál, MSI p55-GD80 alaplapom van. A csippanás monitor vagy VGA hibára figyelmeztet.
Miután ez a probléma megvolt gép ujraindításánál 1920X1080 as felbontásnál a monitor beállításaiban nem tudom a felbontást 60Hz-re állítani csak 30at enged. Radeon speciális beállításokban hiába kapcsolom 60Hz-re akkoris csak 30Hz a megjelenítés. Már volt komplett windows install, friss driverek tiszta a rendszer semmi nem kavarhat be. A windows egyébként érzékeli h Syncmaster 2243SN a monitor, de Radeon beállításokban a monitort már Nem támogatottnak írja. A samsung VGA>DVI átalakítóvel van a géphez kötve az ACER perdig VGA>HDMI átalakítóval. A probléma után az az ACER-t kihúztam és egy monitoros megoldásnál is fent áll a fent említett probléma.
Mi az ötletetek? En már nem tudom elképzelni h mi a lehet a probléma.
-
betyar1974
senior tag
Sziasztok!
ls24a450 tipusu monitoron ha rákötöm a gépet, csak power led világít. Ha csak a hálózati kábel van bedugva, akkor bejön a menü, gépnél(feketeség) semmi. Második ugyanilyet próbálom, mi lehet a hiba?
Win10 x64-et használok. -
jacint78
addikt
válasz
AeSDé Team #18161 üzenetére
Nincs képszinkron, vagy alacsony a frissítési frekvencia, ez ilyen. A kijelzőn balról jobbra frissülnek a sorok, fentről lefelé.
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Kicsit off topik ez errefelé mert nem kifejezetten hibáról van szó. Már több kijelzőn tapasztaltam a jelenséget ezért gondoltam megkérdezem micsoda ez pontosan.
[link]
A kijelzőn egy irányba és egyenletes sebességgel mozgó tartalom esetén látható, például folyamatos, közepes tempójú smooth görgetéskor jön elő, ilyen pl. érintőkijelzőkön a tartalom húzása vagy a középső egér nyomva tartása.
A jelenség pontosan az hogy a sorok szemmel láthatóan elferdülnek, egyik végük feljebb, másik lejjebb kerül a képeken. A mellékelt fotón legjobban a címen látszik, hogy a jobb oldala kicsit "feljebb tart" mint a bal. -
Apone33
őstag
válasz
jacint78 #18152 üzenetére
Értem, az aero engedélyezve van. Azzal semmit sem lehet tenni hogy chrome alatt ne csinálja ezt? A játékoknál most bekapcsolt v-sync-el megoldódott. Ez a jelenség az asus rog-nál is lesz akkor? Mert korábban még egyik monitornál sem vettem észre. Ha a monitor menüjében változtatom a reakció időt akkor sem szűnik meg.
-
Apone33
őstag
válasz
jacint78 #18148 üzenetére
Gyors lefuttattam a primal benchmarkot. Ha be van kapcsolva a v-sync akkor megszűnik a hiba. Ha kikapcsolom akkor előjön a teszt alatt.
Film alatt egyszer láttam. Win 7 ultimate van fent. Meg a másik dolog hogy egy másik monitorral ahol szintén nincs bekapcsolva a v-sync ott akkor miért nem jön elő ez a hiba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest