- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- A GDDR7 memóriák okozzák az új GeForce-ok magas árazását
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovta23
tag
válasz Donki Hóte #7099 üzenetére
Köszönöm a választ. De pont azért kérdeztem,hogy kell e vagy elég egy olcsóbb is.
-
veterán
-
kovta23
tag
Sziasztok!
Mobilomba keresek SD kártyát. Mi 9 lite
Ez jó lenne? Köszönöm
Persze ha nem mondjatok mást legyszives.
Rendelni belföldről honnan érdemes?SanDisk Extreme Pro 128 GB SDXC memóriakártya +adapter, Class 10, UHS-I (183521) adatai:Memóriakártya típus: microSDXCMemóriakapacitás (GB): 128Speed Class Class 10: igenUHS Class U3: igenUHS-I: igenVideo Speed Class 30 (V30): igenApplication Performance Class 2 (A2): igenMax. olvasási sebesség (MB/s): 170Max. írási sebesség (MB/s): 90Adapter: igen
-
veterán
-
naja
aktív tag
válasz Ciccuka #7095 üzenetére
Most hívtam fel az egyik forgalmazót. Említettem neki, hogy a SanDisk-»WD honlapon csak 2 év warranty van, ennek ellenére ők élettartammal hirdetik, és akkor ez most hogy van? Utána kérdezett a szervizes kollégánál, és azt mondta, hogy valóban élettartam garancia van rá, amit náluk lehet érvényesíteni. De megjegyezte, hogy ez csak erre a konkrét típusra vonatkozik. A többire csak 2-3-5 év vagy akármennyit adnak.
A másik kérdésemre tőle sem kaptam választ, hogy idehaza van-e hivatalos SanDisk szerviz, vagy csak külföldön. Erre tudja valaki a választ?
-
naja
aktív tag
Még egy kérdés. Az hogy lehetséges, hogy az egyes üzletek 2, 3, 5, 10, 30 vagy élettartam garanciát adnak, vegyesen hivatalos magyar illetve gyártóit is. Mindeközben a gyártó honlapján 2 év szavatosság van.
Amúgy ezt idehaza hogyan lehet érvényesíteni? -
naja
aktív tag
válasz Donki Hóte #7091 üzenetére
Köszi. Szóval az Extreme kártyát az Ultra fölé helyeznéd megbízhatóság terén? Pont fordítva sejtettem a dolgot, mivel az Extreme a sebesség miatt ki van hegyezve nagyon, cserébe nem olyan tartós.
Amúgy meg értem én hogy a HighEndurance kártya a folyamatos nagy adatátvitelre van kitalálva, de elég a tönkremenetelhez egy döglött blokk/szektor ha az a boot/filerendszer kritikus szektora lenne. Márpedig a sok kis file írogatása kapcsán (fotózás) lesz olyan szektor, amit napjában többször felül kell írni... -
veterán
HighEndurance kártyát oda érdemes használni, ahol sokszor kerül újraírásra a teljes kártya (menetrögzító kamerák, megfigyelőkamerák, stb.). Egy telefonban nincs ilyen igénybevételnek kitéve a kártya, tehát telefonba felesleges ilyen kártyát venni.
Javaslom az Extreme kártyát, ez is bírja a strapát és érezhetően gyorsabb, mint egy HighEndurance kártya. Egy Extreme biztosan fogja tudni rögzíteni a 240FPS-en rögzített 720p-s felvételt.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
naja
aktív tag
válasz Donki Hóte #7089 üzenetére
Köszi.
Akkor legyen a SanDisk. Arról legalább le lehetett menteni az adatokat, a Samu viszont teljesen megdöglött. A kérdésem még az lenne, hogy Ultra, Extreme vagy Endurance lenne a legmegfelelőbb ha a megbízhatóság a legfontosabb. Az ára nem zavar, ha cserébe nyugodtan alszom (8 vs 10 vs 13 eFt).
• Jól sejtem, hogy a 40 Mb/s-os (Endurance) írási sebesség bőven elég akár a 240FPS@720p videó felvételhez is? -
veterán
A Samsung és a Sandisk statisztikailag a legjobb kártyák közé tartozik, ha ezekben nem bízol, akkor nincs igazán alternatíva számodra
HighEndurance kártyát lehet rakni telefonba, az árán kívül nincs hátulütője az ilyen kártyák használatának.
-
naja
aktív tag
Sziasztok,
Samsung Galaxy S7-be keresnék megbízható microSD-kártyát, kb 128 GB körül (200 a max amit visz a teló). Sok fotó és Spotify a jellemző. A családban már döglött meg 1-1 év után SanDisk Ultra és Samu Evo is, így ezeket kihagynám. Ezeknél jobbat tudtok ajánlani? Hazai vásárlás érdekelne (csak a garancia miatt). Endurance kártyát szabad telefonba rakni? Ezeknek van vmi hátul ütője?
Köszi előre is! -
Ciccuka
veterán
-
Dayco
tag
Sziasztok.
Érdeklődnék, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak kedvenc kereskedőnk, Sincerity Trading garanciális ügyintézésével kapcsolatban?
Sajnos az történt, hogy vettem egy Transcend TS128GUSD300S típusú kártyát, ami egyetlen eszközben használva kb. fél év alatt elromlott. Több cuccban is próbáltam: akciókamera, dashcam, kártyaolvasó, fényképezőgép, telefon: egy ideig jónak tűnik aztán pár perc/másodperc írás múlva mindnél leáll a felvétel és/vagy lefagy az eszköz, hiába formázom az adott eszközzel vagy számítógéppel. Ebből következtetve hibásnak nyilvánítottam a kártyát, ami egyébként még életemben nem fordult elő velem hogy saját memóriakártyám kipurcanjon, pedig még 16MB-os kártyám is van.
A kártyára van 5 év Worldwide garancia, na most ezt egy ebayes vásárlásnál hogyan tudnám érvényesíteni esetleg itt Magyarországon? Előre is köszi a választ. -
Ciccuka
veterán
Azt HamaR dobd a kukába.
Lexar és Transcend ajánlott általában, de van néhány elfogadható Adata és Kingston kártyaolvasó is. Laptopokban és márkás gépekben gyárilag elfogadható van szintén (pl. HP gépeknél, Realtek alapú).
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
gulyasa
őstag
válasz Ciccuka #7078 üzenetére
Tudom, hosszan írtam...
Nehezen követhető, de a sok év alatt összesen 3 eszközben volt használva huzamosabb ideig a kártya (plusz a kártyaolvasójával számítógépben fájlműveletekkor). Ennyi.De most újra lett egy SD kártya méretű MicroSD-SD adapter és beraktam a PC-re kötött kártyaolvasóba, de a helyzet változatlan, továbbra sem működik a dolog.
Csak a fejhallgató tudja kezelni, a zenék probléma nélkül hallgathatók.Mindegy, már elengedtem, vettem egy új MicroSD kártyát, a legolcsóbbat, amit - szombaton jobb híján - a helyi MM-ben találtam (és amihez van MicroSD-SD apater is).
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Ciccuka
veterán
-
gulyasa
őstag
Helló!
Kicsit hosszan fogom leírni, lehet nem ér ennyit az egész, de azért mégis leírom a problémát, amivel találkoztam...
Van (volt? ) egy nem-tudom-hány-éves 2 GB-os Kingston MicroSD kártyám.Annak idején egy régi telefonomban teljesített szolgálatot. Utána pár évig egy MP3-at (is) lejátszó Boombox-ban mesék mentek róla a lányomnak (a kártyával a csomagban kapott, de nélkülözhető pendrive-szerű kártyaolvasó segítségével).
Időközben a Boombox-ban a kártyaolvasós megoldást lecseréltem egy nagyobb pendrive-ra, a kártya ismét felszabadult.
Kb. 2 hónapja futáshoz vettem az MM-ben akciósan (kifutott típus) egy kombinált BT-s, FM rádiós, MP3 lejátszós SBS Black Runner fejhallgatót. A Kingston-ra rámásoltam (a kártyaolvasóval) kb. 1 óra 45 percnyi zenét és azóta is probléma nélkül használtam.
Most rá szerettem volna tölteni még több zenét, de a számítógép csak a kártyaolvasót ismeri fel, a belerakott kártyát nem.
Az a furcsa, hogy visszaraktam a kártyát a fejhallgatóba és abban rendesen működik, probléma nélkül továbbra is mennek róla a zenék.Kipróbáltam másik számítógépben, de az sem ismerte fel a kártyát.
Ezután beleraktam egy telefonba, ami észlelte a kártyát, de azt írta rá, hogy sérült és próbáljam meg újraformázni.
Rányomtam formázásra, de nem történt semmi.
Az MP3-ak továbbra is rajta vannak, amit a fejhallgató továbbra is le tud játszani, de semmilyen más itthoni eszközöm nem ismeri fel a kártyát.Tehát a kérdésem:
Vessek keresztet a kártyára és engedjem el (mert a kihalás határán van) vagy meg lehet "gyógyítani" valahogy?[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
szabi86
csendes tag
Sziasztok!
Az amazon.de-ről szeretnék akciókamerához memóriakártyát rendelni, 4k videó rögzítéséhez:
https://www.amazon.de/gp/product/B07FCMBLV6/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&th=1Az értékeléseknél nagyon sokan írják, hogy nem hozza a kártya a feltüntetett sebességet. Ez normális, vagy lehet hogy valami hamisítvány? Érdemes innen megrendelni ettől függetlenül?
Köszi!
-
Aventador91
őstag
válasz Donki Hóte #7072 üzenetére
vagy ezekhez kell valami speciális kártyaolvasó vagy kábel?
galaxy s10 és note 10 kábelével is próbáltam, nekem a pc-n asus z97 pro alaplap van, televan usb3.0-val (az összesen próbáltam), a galaxy kábeleknek bírni kell mert ezeket a telókat usb 3.0-án át lehet alakítani asztali géppé a kábelével, szóval bírni kell. egy laptop kártyaolvasójában próbáltam a micro sd adapterrel. mindenhol kerek 30mb/s-el másol.
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
-
veterán
válasz Aventador91 #7071 üzenetére
Ez a sebesség egy 5 éves Class10 kártya sebessége
Tegyél fel egy fényképet a kártyáról. Bár nem hiszem, hogy az edigital hamis kártyákat árulna...
-
Aventador91
őstag
válasz Donki Hóte #7069 üzenetére
már mindenféle kábellel próbáltam, 2 külön pc-n, minden kompatibilis
ez biza hamisítvány kártya lesz, olvastam egy külföldi fórumon aki ugyanezeket az értékeket kapta kicserélték neki a kártyát
-
veterán
válasz Aventador91 #7068 üzenetére
Akkor vagy a kábel nem USB3.0 kompatibilis, vagy a port nem USB3.0 kompatibilis, vagy a kártyaolvasó/adapter nem USB3.0 kompatibilis.
Egy friss Sandisk Extreme kártyának simán kell tudnia a 80-90 MB/s olvasási és 45-60 MB/s írási sebességet.
-
Aventador91
őstag
válasz Donki Hóte #7067 üzenetére
fordítva írtam
usb 2.0-án 27mb/s a max, usb 3.0-án 30mb/s
-
veterán
válasz Aventador91 #7066 üzenetére
írási sebesség 160 mb/s, olvasás sebesség 60mb/s
Nemigen láttam még olyan kártyát, ahol az írási sebesség meghaladná az olvasási sebességet.
Próbáld ki a kártyát az itt használt két tesztprogrammal. Az egyik a H2testw, a másik a CrystalDiskMark. Az fontos, hogy mind a kábel, mind a port, amibe az olvasót dugod, mind maga a kártyaolvasó USB3.0 kompatibilis legyen.
A tesztek eredményét másold be ide, akkor látjuk, hogy mi a helyzet a kártyával.
-
Aventador91
őstag
üdv. vettem egy sandisk extreme 64gb-os kártyát dji osmo action kamerához. edigital-nál vettem, írási sebesség 160 mb/s, olvasás sebesség 60mb/s,
de 30mb/s a max sebesség ha a kártyáról gépre másolok. 2 pc-n is kipróbáltam, mindkettőn ssd-re és hdd-re is próbáltam, kamerán keresztül és kártyaolvasóval is. 30mb/ s mindenhol
rossz lenne a kártya?
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
MyMemory.co.uk bank holiday akciok, ma ejfelig (UK ido szerint)
(Ha esetleg nem akarsz Hong Kongra varni heteket, 2 hete vett Phillips One Blade borotva 7 naptari nap alatt megjott)
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
veterán
-
Bocvald
újonc
Hali.
Az elmúlt 1hónapban két Sandisc SD kártyámra ír hibát minden. Volt egy 16-os és egy 32-es. Egyik Canon másik Nikon gépben használva évek óta (5-6+ évesek). Kb 2éve ugyan azzal a kártyaolvasóval mert azok azért fogynak. Létezik h a kártyaolvasó kinyírta őket vagy pont egyszerre térdeltek le pár hét eltéréssel? Formatálás után a 32-es most megy. A 16-os próbáltuk megmenteni ezért szétfaragtam mert pótolhatatlan képek voltak rajta, nem sikerült. Most befogtam egy új kingstonet ugyan azzal az olvasóval még nincs baja. Ne kockáztassak hajítsam ki az olvasót? A kártyák kevéssé érdekelnek, a képek viszont értékesek. köszi. -
veterán
Menetrögzítő kamerába csak HighEndurance minősítésű kártyát szabad tenni. Ha találsz itthon ilyet elfogadható árban akkor vegyél itthon. (A Sincerity-s árat csak referenciának rakom be, ha találsz itthon 5000 Ft alatt 64 GB-os HighEndurance kártyát, akkor vedd meg.)
[ Szerkesztve ]
-
tipuka
addikt
Sziasztok!
Menetrögzítő kamerába szeretnék 64GB-s memkarit, itthon is jó, ha nem sokkal drágább, mert nem tudom 1-2 hét alatt since.-től megjön-e. (XIAOMI 70mai Smart Dash Cam Pro-n gondolkodok vagy, ha találok 1 év garival 60fsp-es menetrögzítő kamerát akkor azt, még nem tudom, kattogok rajta), mit kellene vegyek? Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Plexicushio
senior tag
Kártya: Lexar® Professional 1667x SDXC™ UHS-II 128 GB V60 (Made in Taiwan)
Bolt: sincerity-trading.com
Rendelés: 08.07.
Feladás: 08.11.
Kézbesítve: 08.24. (feladás és érkezés között 6! munkaszüneti nappal)Ár: $45,29
Lexar UHS-II kártyaolvasó.Figyelem: ez az újabb, 120 MB/s írást "tudó" változat, volt a régebbi ami csak 90 MB/s-et tudott maximum.
Sikertelenül próbáltam kideríteni pár hete az eladótól, hogy ő most melyiket árulja /válasz híján/, de mint látható, már az upgradel-t kártyát kaptam.Magánvélemény: nem a leggyorsabb V60-as UHS-II kártya a piacon, de a legolcsóbbak egyike és bőven hozza, sőt túllépi a gyári értékeket, szvsz. ennyi pénzért ez éri meg legjobban. Valószínűleg egy 256-s változatra még beújítok ebből.
(Na ez már olyan igényes módon, szép borítékban jött, mint amit itt szoktam látni feltöltve. Nagy olvasható tracking number az elején, stb. információk jól láthatóan ragasztva/kitöltve. Az előző levél ehhez képest "moslék" volt. )
Bocs' újra a tróger minőségű képekért; telefonnal készültek, munka előtt, futtában.
[ Szerkesztve ]
-
M0RGI
őstag
válasz Donki Hóte #7032 üzenetére
Sziasztok, hello!
Én is mentrögzítőbe tervezek memóriakártyát, de 16 GB-ost.
Tudtok ajánlani valamilyent? Neten nem igazán találok high endurance-t, vagy csak nem jól keresek
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Plexicushio
senior tag
válasz kalozhun100 #7051 üzenetére
-
kalozhun100
őstag
-
ptesza
senior tag
válasz Plexicushio #7049 üzenetére
Szép eredmény. Miben fogod használni?
-
Gabesz87
veterán
Van egy 512MB-os XD kártyám, évek óta nem volt használva (fényképezővel). Szeretném eladni a gépet, formázni akartam a kártyát, de a fényképező és a gép sem nagyon ismeri fel. Előbbi azt írja, no card, géppel USB-n összekötve meg ugyan érzékeli, hogy bedugtam, de nem jelenik meg meghajtóként. Tönkrement a kártya?Na most fogalmam sincs, mi történt, de egyszer csak életre kelt, látja a gép is, tudtam formázni.
[ Szerkesztve ]
-
Plexicushio
senior tag
válasz Donki Hóte #7046 üzenetére
Köszönöm.
Szerintem majd csak a jövőhét utáni héten kapom kézhez, de minden jó, ha a ...Május 29.-től júl 26.-ig, tehát majdnem két hónapot dekkolt a szingapúri raktárban... Úgy lehetett, ahogy a topiktársnak írta a feladó: nem jött járat onnan jó ideig, és/vagy az indulókra nem fért fel, torlódott. A szingapúri posta általános közleményében pedig 18 napot ír onnan, hogy tőlük elment a csomag, és lám, napra pontosan annyi idő múlva haza is érkezett. Valószínűleg egy járattal jött a topiktárs karijával.
A lényeg, hogy Isten óvjon mindenkit attól, hogy ily' kitérővel adja fel a borítékot a feladó.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Plexicushio #7039 üzenetére
Azta
Nem gondoltam volna, hogy valahol külföldön dekkol a kártyád ennyi ideig, meg voltam győződve róla, hogy eltűnt.
Szerencsére tévedtem, használd egészséggel, ha kézbe vetted
-
Plexicushio
senior tag
válasz kalozhun100 #7044 üzenetére
-
kalozhun100
őstag
-
Plexicushio
senior tag
válasz kalozhun100 #7042 üzenetére
Az én Lexar V90-es karim meg csaknem 10 dodóval már ))
Nem mindent éri megvenni nála; pl. Kingston-t csak párat mivel itthon még olcsóbb is, mint ott kuponozva. Ez az új Canvas Select/Go!/React Plus széria talán már bevállalható )) Egyelőre ebből vár feladása egy 256-os v30 go! plus nekem, meg úton egy v60-as 128 gigás uhs-ii 1667x Lexar. Későbbiekre nézve egy React Plus-szal szemezek.
[ Szerkesztve ]
-
kalozhun100
őstag
válasz Plexicushio #7041 üzenetére
Hát, amit én rendeltem Sandisk Extreme Prot, most vagy 15dolcsi al olcsóbb xd.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
Plexicushio
senior tag
válasz kalozhun100 #7040 üzenetére
Ön-szopatásból rendeltem még két kártyát tőle a héten, abból egyet fel is adott kedden.
Na az már nem ilyen szingapúri sz@r nyomkövetéssel bír, hanem HK-s a vége, előrébb is jár jóval egy hét alatt.
Remélem feladja hétfőn a másik kártyát is.[ Szerkesztve ]
-
kalozhun100
őstag
-
Plexicushio
senior tag
válasz kalozhun100 #7022 üzenetére
A többiek biztos eléggé unják már, ezért az OFF:
A kártya ma megérkezett az országba !!
Days in transit: 93
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Minap vettem egy Olympus OM-D E10-es gépet. Milyen 32 Gb-os SD kártyát ajánlotok hozzá? Ha van normális akkor jó lenne ha microSD+adapter lenne mert a gépemben van microSD olvasó. De ha nincs ilyen az sem gáz.
Köszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
t72killer
titán
válasz Donki Hóte #7035 üzenetére
, 10%-ért hóttziher, h nem piszkálom. 100-200ért már igen, az valszleg a rendszerteljesítményben is meglátszana. Amúgy azt mondják, minden karit vmi régi lassú fix sebességen kezel, erre még rákeresek az angol málnás fórumon.
Itt elég gyalázatos eredményeket mértek.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
veterán
válasz t72killer #7034 üzenetére
Nem tudom kipróbálni, nekem a Windows alatt nincs config.txt
Komolyra fordítva a szót, a PC-k 99 %-a USB csatin keresztül kezeli a memóriakártyákat, az USB bus sebességét pedig nem olyan egyszerű állítani.
A málnások könnyebb helyzetben vannak, de ettől függetlenül sok értelmét nem látom, hogy 7-12 %-al növeljék a memóriakártya elérési sebességét, még akkor sem, ha ott ugye az oprendszer a kártyáról töltődik be. A kártyának meg tutira nem tesz jót ez a fajta tuning, íráskor jobban fog melegedni, ami érezhetően csökkenti az élettartamát.
Nekem volt olyan, hogy az USB csatin keresztül kezelt microSD kártya sok adat írásakor annyira felmelegedni, hogy konkrétan megolvasztotta a műanyag házas USB adaptert Szóval nem érdemes a határokat feszegetni, mert a kártya látja a kárát.
-
t72killer
titán
A rapsberry topikban olvasok egy memkari gyorsítási lehetőségről, amit a microSD-kari órajelének növelésével érnek el. Ez vajon nem fáj a kártyának? Nem pusztul meg idő előtt?
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
B.i.L
senior tag
válasz Donki Hóte #7032 üzenetére
Van,3 év garival...
Jah...mégse[ Szerkesztve ]
Horgászni mentem...B.i.L
-
veterán
Menetrögzítő kamerába csakis HighEndurance minősítésű kártyát szabad venni (mert egyébként a kártya LifeTime garanciáját elég sokszor igénybe kell venni a kamera élettartama alatt ).
Azt nem tudom, hogy a Kingstonnak van-e HighEndurance kártyája, illetve, hogy egyáltalán létezik-e 512 GB-os HighEndurance kártya
-
B.i.L
senior tag
Sziasztok!
Menetrögzítő kamerába keresek micro sd kártyát.
256 gb,lehetőség szerint gyorsat,élettartam garancia,Kingstonokat nézegettem.
Van buktatója a garanciának? 4k + Fhd menne ugye egyszerre.
Ár : nos,ha Lifetime,akkor ugye lehet megéri nekem,max 512gb leszHorgászni mentem...B.i.L
-
scott_free
senior tag
válasz Donki Hóte #7029 üzenetére
Köszi, már megbeszéltem itt egy eladóval egy személyes átvételt.
-
veterán
válasz scott_free #7027 üzenetére
Siess, készletkisöprés van
[ Szerkesztve ]
-
Plexicushio
senior tag
válasz scott_free #7027 üzenetére
Régi szép emlékek, 10 ezer Forintba került egy 1 GB-os belőle 2007-ben a K800i-be.
-
-
hunaqua
addikt
Málna pc-be szeretnék kártyát ami szerverként 0-24 működne. Nem kell nagy,akár egy 8-16 GB is elegendő. Ami viszont fontos lenne az a hosszú élettartalom. Most egy 8GB Mixza dolgozik benne,de nem tudom ezek mennyire megbízhatóak.
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
veterán
válasz kalozhun100 #7022 üzenetére
Sajnos igen, mert aki június közepén rendelt, az július 11-én megkapta a rendelt memóriakártyát. Az is egyéni specialitás, hogy miért Szingapúron keresztül küldték a kártyát, előtte és utána is közvetlenül jött Honkongból
-
kalozhun100
őstag
-
Plexicushio
senior tag
válasz kalozhun100 #7020 üzenetére
Köszi, na itt már látok előzményeket bőven. Ez is Szingapúrban jár.
Utolsó, június 5.-e:
- shipment lodged into transshipment hub local postal agent
jól meg szoptuk mi hallod ezzel a május eleji rendeléssel. -
kalozhun100
őstag
-
Plexicushio
senior tag
válasz kalozhun100 #7016 üzenetére
Milyen linket/oldalt kaptál/használsz a nyomkövetéshez?
Nekem még Szingapúrt sem ír. -
veterán
válasz Dark Wander #7017 üzenetére
Jelenleg nem ismert olyan módszer, amivel az ilyen hibát produkáló kártyát életre lehetne kelteni
Szerintem kuka, de a vásárlás helyétől függően azért szokott garancia lenni az SD kártyákra, kidobás előtt meg lehetne próbálkozni a garancia érvényesítésével is...
Ha ki kell dobni és érzékeny adatok, képek vannak rajta, akkor kidobás előtt egy 30 másodperces mikrosütős kezelést ajánlok (mert a kártya olvasható, csak nem írható, tehát ha csak úgy kidobod és valaki megtalálja, akkor a rajta levő képeket le tudná szedni).
-
Dark Wander
tag
Olyan problémám van hogy fényképezés közbe a kártya "lockolta" magát. Hiába állítottam fel-le-középre a csúszkát, nem tud a fényképezőgép ráírni adatot. Pc-n kártya olvasónál is ez a helyzet, a fotókat fel tudtam tenni pc-re, de törölni és formatálni nem enged. Amúgy a kártya márka: Adata 16 gb UHS-I CLASS 10 . Kártyát újonnan vettem. Lehet valamit kezdeni vele vagy kuka?
-
kalozhun100
őstag
válasz Donki Hóte #7015 üzenetére
Írtam az eladónak, mivel jó ideje Szingapúrt ír a nyomonkövetés, azt írta azért, mert nem indítanak repülőt a járvány miatt.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
veterán
válasz kalozhun100 #7014 üzenetére
Ha vámeljárás alá vonják, (lényegében ÁFA fizetés kötelezettséget állapítanak meg), akkor kapsz először egy SMS-t, majd nem sokkal később ajánlott levében egy vámárunyilatkozatot.
Ha ilyeneket nem kaptál, akkor nem vonták vámeljárás alá a küldeményt.
-
kalozhun100
őstag
Hello, sincerity-trading oldalról rendeltem, május 8 óta még mindig nem jött meg. Ha vámolják attól még megjön nem?
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
kircsi28
aktív tag
Sziasztok!
most rendeltem egy dji osmo pocketet, milyen micro sd kártyát érdemes bele venni 4k 30 fps-hez?
sandisket mondják jónak, ez viszont sokkal olcsóbb, jó lehet ez és elég lenne a 256 gb?
https://www.alza.hu/kingston-canvas-select-plus-micro-sdxc-256gb-class-10-uhs-i-sd-adapter-d5747225.htm -
minas
aktív tag
válasz Donki Hóte #7011 üzenetére
Köszönöm, én is a Samsung felé hajlok.
-
veterán
-
td
senior tag
Na, itt vagyok, bocs a késői válaszért, csak sikerült ellepnem magam mindenféle feladattal az elmúlt napokban.
Ezzel a kártyaolvasóval úgy vagyok, hogy már amúgy is le szeretném cserélni, de továbbra sem hiszem, hogy ott lenne a baj, mert a régi SanDisk-et nem tette tönkre, miközben egy (nem túl hosszú) ideig elég sűrűn használtam benne, amikor már megvolt a kábel "érzékenysége".
És ugyanez áll a fényképezőre is. Kicsinek tartom a valószínűségét, hogy pont mindkettőt túlélte a régi SanDisk, az újak meg nem. Bár nem kizárt, hogy akkora szerencséje volt. Lehet talán az is, hogy egy kicsit még vastagabb az a régi kártya maga, és ezért pont jól tudott még érintkezni - de épp ezért is vettem anno microSD helyett SD-t (még azt a legelsőt 2 éve, ami előtt egy szűk 2 éves szintén SanDisk microSD 8 GB-os ment tönkre), mert az adaptert vékonyabbnak gyanítottam, és ez egyébként így is volt.
A fényképező ugyanis régi, 10+ éves, és egyszer ejtettem is le linóleumra (4-5 éve), de működött tovább utána is. Csak persze ki tudja... (Olyan furcsaság pedig előtte is előfordult, hogy exponáláskor bevillant valami a kijelzőn középen, pl. a töltöttségjelző nagyobb méretben, de ez már inkább szoftveres hiba.)
Mindazonáltal a kártyákat igyekszem már egy jóideje óvatosan a helyükre kattintani, hogy ne terheljem/strapáljam a mechanizmust. Viszont ha repedt lenne, az nem sokáig bírná már, vagy bírta volna eddig, attól tartok...
Mondjuk az akksinál volt, hogy nem kapcsolt be a gép érintkezési probléma miatt, de ott az akkut és - óvatosan - a foglalat mélyén az érintkező "lábak" csúcsait is meg tudtam pucolni, úgyhogy az tiszta sor volt. De a kártyafoglalatot nem tudom, mivel tisztíthatnám. Van arra spéci módszer (esetleg eszköz)?
Egyébként utángyártott akkut használok. Itt valaki írta tavaly, hogy neki egy (azt hiszem) Lenovo tablet tönkretett pár kártyát. Nem tudom, az mivel tehette tönkre (túl nagy árammal?), de még esetleg az akksi is lehet ludas azzal, hogy nem elég stabil. Vagy pl. amikor "menet közben" sötétült el a kijelző, mert hirtelen valószínűleg nem érintkezett - és ilyenkor volt is, hogy veszett el kép, mert az akksi megigazítása utáni újabb (második) ki-be kapcsolásnál sem hozta helyre a gép a file-rendszert (amúgy máskor meg igen).
Nem tudom... Egy-egy ilyen esetnél nem sérülhet a kártya mindenhol. És a szimptómák is mindig ugyanazok: az elején nem jellemző a hiba (nagyon nem), hanem csak amikor betelik, akkor kezdi. Az utolsó 1 GB alatt. Ha pl. tudható, hogy mások, akik már nagyobb mennyiségben rendeltek az ITmediától ilyen (tehát kisebb kapacitású, azaz kifutó) SanDisk-eket, és nekik nem volt problémájuk, akkor tényleg nálam van valami gond. (Mint ugye amikor a neves gyártók is elkezdték ócsítani az írható DVD-iket, és olyan pocsékak voltak, mint azelőtt a noname-ek sem... Azt sem gondolta volna senki, hogy megtörténhet, aztán mégis. Megírtam egy Verbatimot, és volt, hogy már a vetify sem ment végig hibátlanul...)
Ja jobban belegondolok, akkor amúgy kétféle hiba van: az, amikor playback-nél szenved egy kicsit, majd közli, hogy "THUMBNAIL IS DISPLAYED" (homályosabb kép), illetve az, amikor csak a "READ ERROR. PLEASE CHECK THE CARD." jelenik meg fehér háttéren. Az előbbi esetnél ráadásul van, hogy a kártyaolvasó simán leolvassa, és minden rendben is van a képpel. Nem lehet, hogy valami logikai gubanc történik akkor, és nem kártya hibák vannak? Tehát hogy a Panasonic kicsit behülyíti a FAT-ot vagy a saját, rejtett nyilvántartását? És a tényleges kártyahiba csak az a kevesebb READ ERROR-os... Igaz, itt is volt az, amit fentebb írtam, hogy amikor már újra a kártya elejére fotóztam (legelső képek törlését követően), akkor kb. fél-egy órával később már ilyen hibás volt egy csomó kép, amik pedig korábban még rendben voltak.
Ami pedig a kompatibilitást illeti, direkt leellenőriztem a gyártónál a vásárlások előtt, és ott volt egy listában, hogy tesztelték SDHC 16 GB-ossal is a gépet.
Ciccuka: azt a noname olvasót (nem teljesen az) már több mint 6 éve használom, és ha úgy lenne, akkor már más kártyát is tönkrevágott volna. Igaz, hogy a kábel nem volt mindig kontaktos (amúgy nem tudom, mitől lett az, mert nem tekercselgettem/hajlítgattam/feszítettem), de amióta az, ott is igaz ez, ld. a fentebb említett régebbi (kék) SanSisk SD esetét, azaz hogy nem tette tönkre.
[ Szerkesztve ]
''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''
-
PHM
addikt
válasz Ciccuka #7007 üzenetére
Nem, ez már nem szerencse. Szerintem.
Évek óta használok egy olyan, noname mSD olvasót, amit tartozékként
adtak valami olcsó kínai cucchoz. A mai, gyors kártyákhoz nem igazán való,
lévén csak USB 2.0-án kommunikál, de rengeteg különböző kártya fordult
meg benne 0 problémával.
Az a gyanúm, hogy annyira "ócsították" a gyártást a dzsunkákon, hogy a mai
névtelen kártyaolvasók közt magas a hibásak/hibásan működők aránya.
De visszatérve az eredeti problémára:
Ha jól emlékszem, magában a fényképezőben is jelentkeznek a hibák.
Nem tudni, mennyire régi a készülék, de én ott kezdeném a hibakeresést.
Lehet, hogy kigyengültek a kártyafoglalat érintkezői, vagy rosszabb esetben
elrepedt 1-2 forrasztás a kártyafoglalat lábainál.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
PHM
addikt
válasz Ciccuka #7005 üzenetére
Nem feltétlen, de egy kontakthibás kártyaolvasó tud bajt csinálni.
Rengeteg dzsunka kártyaolvasó fordult meg nálam, most is van pár
a fiókomban, de egyik sem sem tett tönkre memóriakártyát.
Mondjuk azt is el tudom képzelni, hogy kopottak, vagy elkoszolódtak a
fényképező érintkezői a kártyafoglalatban.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
PHM
addikt
Nálam a legócskább noname kártya sem csinált ilyet.
A kártyaolvasót azért lecserélném, és ellenőrizném a kártya
hibátlanságát a h2testw-vel.
Nagyon kicsi a valószínűsége, hogy rosszak lennének a kártyák.
Lehetséges inkompatibilitás is, azaz hogy egyszerűen nem jól kezeli
a géped az új kártyákat.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
td
senior tag
Ez nekem is eszembe jutott, de ezek előtt nem volt jellemző ez a hiba. Pl. amikor átmenetileg régebbi (még azt a kék színű) SanDisk-et használtam, azzal nem volt gond, a fenti 3 említettet megelőzően. Másrészt akkor most sem ez lenne, hogy elsőre még végigmegy viszonylag jól, de a végén jönnek a hibák, aztán a második felírásnál már durvább a helyzet, mert ott is gyakoribbak a rossz részek, ahol eleinte nem vagy csak szó szerint 1-2 volt (a kártya elején).
Ugye az elsőre ezekből az a logikus magyarázat - nem tudom, meg lehet-e csinálni -, hogy gyárilag tesztelik, és a hibás részeket a kártya végére teszik egy logikai sorrendben. Ha szerencséje van a usernek, beléjük sem botlik. A másodikra meg az, hogy nem bír többet a kártya. Na ezért kérdeztem a tapasztalatokat, ill. hogy az olcsó SanDisk-vonal milyen.
Ciccuka: az olvasó kvázi noname, de eddig nem volt vele gond. Egyedül a kábele kontaktos kicsit, és ha rosszul áll, akkor lehet, hogy nehézkesen csatlakozik fel a rendszerre, de ha tudom, hogy hogyan kell, akkor ezzel nincs sok gond.
A kártyák elég eredetinek tűnnek, nem tudom, mi lehet árulkodó arról, ha nem azok. Külsőre a minőségük szép, a csomagoláséé is. Mindet az ITmediától rendeltem.''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''
Új hozzászólás Aktív témák
- Interactive Brokers társalgó
- 65 milliárd dollárt költ AI-ra idén a Meta; készül Trump AI-akcióterve
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Tőzsde és gazdaság
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- További aktív témák...
- GARANCIÁS Tamron SP AF 70-200mm f/2.8 Di LD (IF) Macro Canon EF
- Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 + Lowepro táska ( Canon )
- Canon EOS 200D, 3870 expo,18-55mm III kit obival, 64GB memóriakártyával, 2 táskával
- Canon EOS R6 - Csak 10ezer expó! - Újszerű
- Canon EOS 2000D gépek, kiegészítők, objektívek (1835 vagy 700 expo, újszerűek)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest