Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pruzsi
őstag
Szép napot!
Aliexpressen van egy 33$ kuponom van annyiért ott értelmes kés,megnéznétek? -
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #4688 üzenetére
Meglazult a Manly Wasp clipjének csavarja. A szétszedős videót elnézve csak a G10-ben van benne a csavar, ami nem valami stabil, főleg egyetlen csavar esetén. Más bicskánál az oldalsó acél merevítőben látható a clip csavarok vége, ahogy ezen a videón is.
A hosszú hétvégére lesz csavarrögzítőm, így kipróbálhatom majd az alábbi lépéseket:
- clip csavarjának rögzítése az eredeti oldalán a csavarrögzítővel (ha nem lazul ki, többé nem is nyúlok hozzá)
- ha kilazulna, akkor ugyanez a másik oldalon
- ha az is kilazulna idővel, akkor clip nélküli bicska válna belőle, ám az már a Végső Megoldás -
petipetya
nagyúr
D2 penge + Micarta nyél 12.000 Ft-ért? Sajnos nem a Civivi Elementum Micarta, hanem a QSP Penguin Brown
A 3 szín közül nyilván a legjobban kinéző sötétkék sehol sem kapható. A White Mountain Knives weboldaláról vagy az ebay oldalukról rendelve ugyanúgy 10 USD a nemzetközi kézbesítés. Se D2, se micarta, se sheepfoot formavilágú kés nem volt még a birtokomban, így adta magát a dolog. Kíváncsi leszek rá, ha megérkezik.
-
petipetya
nagyúr
FREETIGER FT801 Folding Pocket Knife
3.000 Ft
Semmi különleges nincs benne, nylon markolat, 420-as penge, 8,5cm pengehossz és 3mm pengeszélesség, liner lock, egyszerűen csak olcsó. -
petipetya
nagyúr
Saját, nagyon régen vettem és nem tudom honnan, szóval a típusa ismeretlen. Ráadásul akkor még mit sem tudtam a pengékről, és csodálkoztam, hogy vízben való áztatás után elég fura lett a felülete
WD40 segített rajta, azóta (évek óta) semmit sem vágtam vele, csak úgy van.
-
Fredo78
aktív tag
A topiktárstól megvett ruixin pro első tapasztalatai:
Maga a konstrukció, jó de olyan kínais (vannak hiányosságai, hibái). Szerencsére ezek orvosolhatók.
Elsőre én is egy baltát csináltam, érezhető volt utána, hogy nem penge készült, de amikor előkerült a gyerek szögmérője kiderült hogy 30 fokos a szög azaz 60 fokos élt készítettem.
Említettétek, hogy vannak tuningvideok a neten onnan lestem én is a késbefogás szörnyű megoldásának a kiváltását. Egy nagyon erős mágnes segítségével plusz kézzel tartva a kés nyelét viszonylag kényelmesen tudtam élezni. A kövek jónak tűnnek kivéve a 120-as (mondjuk azt nem gyakran használja az ember). A 120-as konkrétan porlik annyira laza a szerkezete hogy málik szét
Szóval ahogy előttem írták ráérős élezéshez való : a fadobozos lansky 2percéhez képest legalább 5x annyi idő kell késenként de cserébe azért precízebb, jobb munka végezhető vele. -
-
petipetya
nagyúr
Tapasztalat nélkül mondom, de így megtapogatva nekem egyik sem tűnik kényelmesnek a bot farigcsáláshoz. Ha viszont csak közülük lehetne választani, akkor a stabilitás és a pengeforma miatt a Mora lenne az. Ám inkább egy szemölccsel ellátott, egykézzel könnyen nyitható/csukható bicskát néznék a feladatra ezek helyett. Az kellően lassú és biztonságos, illetve azonnal visszacsukható, ha a kutya túlságosan játékos lenne, vagy hirtelen ott teremne.
Ez az Opinel a konyhába tökéletes, még mindig borotvaéles a műanyag vágódeszkán való használat után, ellentétben a harmadannyi időt használt 420-as acéllal ellátott Linder bicskával. Ez utóbbinál már érezhető minimális ellenállás a paradicsom héjánál, míg az Opinellel egyáltalán nem.
-
peestike
senior tag
Mit gondoltok ez akár még eredeti is lehet?
Crkt ugye gyártat kínában, meg a penge se kirívóan különleges.
Ja, berendeltem egy sanrenmu 1162-őt,holland postás számot kapott, majd nyilatkozom. -
FBLLMAG
senior tag
Azonos mennyiségű fogat tartalmaz a Leatherman Wave, Charge és a Victorinox Spirit. A Juice 1 foggal kevesebbel rendelkezik, a 91 mm -es Victorinox, Boker meg 1 foggal többel. A Leatherman fogai döntöttek nyél irányban, míg a Victorinox, Wenger, Boker fogai nem. A vágás indítása ami legjobban különbözik. A Leatherman fűrészét nyomni kell párszor, jobban rá is lehet nyomni a fára, mégis kevésbé akad el. A Victorinox féle fűrészt húzni kell párszor ovatosan. A fűrészek egyforma szélesek. Amikor vágsz, már csak a fűrész hossza számít. Milyen hosszan tudod húzni - nyomni. Kb hasonlóan harap mind a 2 fajta fűrész.
-
válasz
gyapo11 #5059 üzenetére
A meredekebb élszög bevált, így kevésbé megy ki az éle a kemény fán, de azért érzem/látom hogy kevéstől is használódik, de nem annyira mint eddig. Legvalószínűbb, hogy ez a kis opinel nem pont erre való. Visszatérek majd a legkisebb fanyelű morához, azt egyébként is biztosabbnak érzem.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
MittuDomain_ #5071 üzenetére
Azt írtam, hogy van ilyen is.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG #5070 üzenetére
Azt azért leírnám, hogy van rendes sétabotom (teleszkópos, ergonómikus parafa markolattal, szellőzéssel, járás tompítással, csuklópánttal), nem a természetet ritkítom, ha lehet. Persze, ha hirtelen felindultságból szottyan kedvünk, pár km -es erdei sétára, valahol, hazafelé, és szükségét érzem a "3. lábnak" akkor nyúlok csak az oldalamon fityegő bicska után.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
MittuDomain_ #5067 üzenetére
Jók ezek a nagyobb becsukható fűrészek is. Tényleg ügyesebben lehet velük fűrészelni. De ugye nem menedék építésre gondolunk, mikor kimegyünk a természetbe. A hátizsákba így nem biztos, hogy belekerül. Hátra a kertbe is inkább barack, szilva, alma, körte, stb csemegézésre megyek. Ide kell is a bicska, ezért van is nálam. Erdőjárásnál akár kis sétabot levágásánál (2 - 3 cm átmérő), elegendő a rövidebb fűrész is. Bicska meg erdőjáráshoz is dukál. Az oldalamon. Otthon, ha meglátok a csemegézés közben 1 elszáradt ágat, míg 50 m -t előre sétálok, 50 m -t vissza, addig ezekkel a rövidebb fűrészekkel is levágom a 2 - 3 cm átmérőjű elszáradt ágat. Amúgy a fűrész éle tényleg hosszabb, de azért nem olyan tuti, mint a Victorinox, Leatherman, Boker késeknél. Talán a képeken kicsit látni, hogy nem olyan hegyesek a fogak.
-
válasz
MittuDomain_ #5067 üzenetére
Nekem egy Tesco saját márkás van, biztos nem olyan jó mint egy silky vagy egy fiskars, de teszi a dolgát.
-
FBLLMAG
senior tag
Erdőjárás közben, de akár otthon is jól jöhet 1 kis fűrész. Otthon akár ha a fák között találok 1 elszáradt ágat, nem kell azonnal előre mennem fűrészért. De a műanyag csövet is elvágják ezek a fűrészek. A szerszámkéseken általában rövidebbek vannak, de ezek lezárnak, így stabilabbak. A nemrég bemutatott Leatherman P4 esetében, ez a szerszám még rövidebbre sikeredett. A4 -es papír felett csináltam összehasonlító képet, méretről, formáról.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Digitalpimp #5064 üzenetére
Szép kések.
Gyűjteménybe lesz?
-
Digitalpimp
senior tag
Csak úgy nézelődtem, keresgéltem Alin, aztán szembe jött ez a szépség: [link] Nagyon bejön úgy egyben az egész, de legfőképp a penge anyaga bizgerálja most az agyamat. DC53 [link] Itt azt írják, ha jól értelmezem, hogy keményebb és kopásállóbb, mint a D2. Ha biztos lenne, hogy tényleg ebből van, már venném is, de hát ez az, ami sose biztos.
Viszont még ezek sem csúnyák: [link] [link] [link] [link] -
Siriusb
veterán
Csak vettem múlt héten egy Lanksy Turn Box-ot. Köszönöm, hogy javasoltátok, tényleg nagyon könnyű használni, jó élt készítek vele még én is. Persze az egyik furatot kicsit elbénázták, nehezen megy bele a rúd, és nem is teljesen az aljára.
Esetleg jótanácsok ezzel a szerkezettel kapcsolatban? Ha összegyűlik néhány, szerintem mehetne az Összefoglalóba, mint kezdőknek és/vagy kétbalkezeseknek javasolt élezési módszer. -
Nézegettem azt a kést nagyon sokat a neten, többször nekifutottam hogy megveszem, de mindig visszatartott az, hogy szinte alig valamire tudnám használni (én személy szerint - másnak arra amire használja lehet hogy éppenséggel szuper). Éppen erre az egy dologra amit most leírtam, erre pont tudnám egyébként, de mást a mindennapjaim során nem látok, ahol hasznát venném. Nekem az olyan késnek tűnik, aminél rendszeresen elfog a birtoklási vágy, de racionálisan nem látom értelmét, főleg annyiért nem, amennyiért adják. Poénból egy 2-3 ezerért megvenném, de az a 8-9 ezer Ft az nekem sok érte.
-
A véleményetekre vagyok kíváncsi.
A kérdésem egy Opinel no.7 (karbon) bicskára vonatkozik.
Lehetséges, hogy túlzottan gyorsan kimegy az éle, vagy az én elvárásaim túlzóak vele szemben? Kis vékony penge persze, azért kérdezem.A használat a következő. Frissen élezve, nagyon élesre egy-két farigcsálás után a használt részen érezhetően gyengébb az éle. Az elmúlt napokban jártam vele így párszor, kutyasétáltatás közben vágok a kisöregnek pár botot (inkább vesszőt, ceruzavastagságnál kicsit vastagabb fadarab, lehullott száraz ág, levagdosom róla a tüskéket és az ágcsonkokat, esetleg a maradék fakérget levágom) és odaadom neki rágcsálni, szereti így tisztítani a fogait. Egy-két ilyen kis vessző kifaragása után érzem, és szemmel is látom hogy egy kicsit megkopott a középen az él, ahol használtam. Normális ez, mert ilyen kis vékony pengét ne erre használjak? Eddig egy Mora 2/0 (szintén egy kis rövid vékony, de a fenti Opinelnél azért vastagabb) kést használtam erre, de váltottam (volna?) az összecsukhatóság jelentette könnyebb hordozhatóság miatt.
-
petipetya
nagyúr
Igen, köszi. Végül is újra szétszedtem, hátha rossz oldalra tettem vissza az alátéteket: az egyiknél csak egy fehér műanyag, a másiknál pedig egy bronz van. De a nagyobb műanyag nem is mehetne a másik oldalra, hiszen akkor beleütközne a liner lock. Mindenesetre ez jót tett neki, lehet a korábbi összerakásnál maradt valahol egy minimális feszültség, amit nem éreztem. Pluszban finomabban csavartam vissza a fő tengelyt, ha lazítani akartam rajta, akkor elsőre szorítottam, majd úgy lazítottam. És így tovább. Úgy látszik, erre bicskánként kell ráérezni külön-külön.
-
peestike
senior tag
válasz
Digitalpimp #5053 üzenetére
Régebben rendelgettem gearbestről, banggoodról többet, fasttech csak pár volt, de jó ideje csak alizok. Ahogy olvasom a topikokat nekem az jött le, hogy GB után a BG is trógerkedik, így hanyagolom azt is. Lenne ötlet, hogy miért nincs free shipping fasttechen sajnos.
-
Digitalpimp
senior tag
-
peestike
senior tag
válasz
Digitalpimp #5051 üzenetére
Köszi! Múltkor nézelődtem, sanrenmut láttam úgy emlékszem 14C28N acélból, de utána nézek én is jobban.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
peestike #5050 üzenetére
Mindhárom jó választás, egyikkel se nyúl mellé. Szerintem a sorrend emelkedően 12C27, 14C28N, D2. Feltéve, ha tényleg D2 a D2, nem csak rá van írva. Annyi, hogy a D2 kicsit több törődést igényel, mert csak "félrozsdamentes". A 14C28N-ről is nagyon jókat írnak, egy olyat én is bevállalnék még.
-
peestike
senior tag
Ismerős szeretne aliról valami bicskát. Kérdezném, hogy melyik acél lenne a legjobb választás: 14C28N, 12C27, D2? Nekem egyikből sincs itthon, mondtam, hogy vegyen egy opinelt itthon.
-
petipetya
nagyúr
Enlan EL-01 bicskát ma teljesen szétszedtem, kitakarítottam és beolajoztam. Érdekes, hogy ezt követően jobban nyílik, de a liner lock még erősebben fogja, így piszok nehéz becsukni. Igaz, alapból sem volt könnyű, ráadásul a mai napon körmöt is vágtam, szóval jó ha van egy üvegnyitós Victorinox, ha az ember be akarja csukni az Enlant. Igaz, nem használom semmire. Látom van ebből a márkából hordozható verzió is, de nem vinne rá a lélek, hogy vegyek egyet.
Cold Steel 1911-el ugyanezt megcsináltam, ott a csukás is könnyebb mint volt, a nyitás pedig kb. 30%-al lett könnyebb.
-
petipetya
nagyúr
válasz
FBLLMAG #5044 üzenetére
Ezek alapján jó kis mindenesnek tűnnek. Amúgy körmöt sosem tudtam ollóval vágni, csak körömcsipesszel (jelenleg ezt használom), főleg a lábujjon, ahol a nagylábujj körmeinek sarkát a csípőfogóra hajazó másik fajtával kell legyilkolni. Ennyit a manikűr topicról.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
petipetya #5041 üzenetére
Szépek, bár a használati értéket vitatnám.
A késen van klipsz, használhatom azt is rögzítésre, de pont attól félek, hogy elhagyom.
Ez a tok meg szintén klipes, de még a teteje is nyitott.
Én valami olyat keresek, amiből tutira nem esik ki a kés, és a tokot sem hagyom el. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
petipetya #5042 üzenetére
A régi Wenger 130 mm -es késeknek volt olyan oldal kialakítása mint a K4 -nek, a tenyér felől vastagabb a kés, az újak felé viszont vékonyodik. Ez jobb késfelfekvést eredményez. A tenyér felüli oldalra rakták a szerszámokat, a másik oldalra, középre a pengét, ahogy dukál. Így nagyon kényelmes a K4 fogása. A T4 meg hasonló mint a többi zsebkés.
-
válasz
Donki Hóte #5035 üzenetére
Egyetértek veled. Szerintem sokan túlzásba viszik (visszük) ennek az élezésnek a kérdését. Én egy jó ideje a kétoldalú zsebkővel élezek szinte mindent, semmi beáztatós kő, 5 féle szemcseméret, ilyen-olyan tilitoli. A bőrön fenést se hiányolom, a fallkniven zsebkő kerámia fele teljesen helyettesíti. Egy-két késem van, ahol pepecselgetek, hogy tükörfényes legyen az élszalag és azzal bőrözök, de újabban felesleges időbefektetésnek tartom.
-
Nem vigasztalni akarom a csúnyán élezőket, de általános konyha felhasználáshoz tökéletesen megfelelnek a maximum 800-as kővel, nem túl szépen élezett kések.
Zöldség, hús, gyümölcs vágásához nem kell tükrösre élezett, teljesen pontos élszalagos kés
Sőt, rostosabb húsok vágásához előnyösebb a picit fűrészesebb élű kés, ami azt jelenti, hogy a 400-600-as kővel történt durva élezés után csak annyira kell 800-as kővel finomítani az élezést, hogy maradjon némi el nem dolgozott barázda a kés élén.
Jó dolog a borotvaéles kés, amivel az ember az ismerősöknek azzal villog, hogy 1 mm vastag szeleteket vág a paradicsomból, kell egy-két ilyen kés a konyhába, de általános használatra a kevésbé profin megélezett kések is tökéletesek.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
FBLLMAG #5030 üzenetére
Lehet hogy van olcsóbban is, én 20$ alatt nem találtam, és azt sokallom érte. Tekintve, hogy a kés maga 15$ volt.
Van Vic bicskám, gyári tokkal ( másfajta ), a tépőzárjuk egyszerűen sz*r, és mások is pont ugyanígy panaszkodnak rájuk. Helyi cipésszel cseréltettem, azóta jó. De mondjuk ennyi pénzért esetleg a gyártó is megcsinálhatná rendesen.Amúgy szépek a tokjaik, tényleg, túraboltokban fogdostam IRL sokfélét.
ET-ra szivesen mennék egyszer, de nekem oda-vissza kb. 800km, ez momentán erősebb érv, mint a lámpabuzulás.
Azért köszi a felajánlást!
-
gyapo11
Topikgazda
Jó lenne a fakorong, a palástjára ragasztani a csiszolópapírt/vásznat, fúrógéppel meg lehet forgatni, de nem egyszerű megoldani a vezetést. Ha jó él kell, akkor teljesen OK, 1000-es papírral szinte tükrös, szinte borotva, de ha billegtetem és nézem az élszalagot, nem egyenletes a szög, szabad kézből én nem tudom tartani a szöget. Nagyobb korong javítana a helyzeten, de az meg más problémákat hozna be. Profi élező műhelyt láttam videón, méteres korongokon fentek rácsorgatott vízzel.
Fekvő 800-as kövön majdnem olyan éles lesz és sokkal szebb.
Én egy dugattyú mozgású gépen gondolkodok, amibe be tudnék fogni bármilyen téglatest követ, csak a szög tartását kellene megoldani. Tkp. a lansky-féle pálcás élező elve, csak ember helyett gép mozgatná a követ. -
FBLLMAG
senior tag
Mondjuk elég érdekes, hogy a Leatherman Charge TTi (PLUS) és a Benchmade 940 Osborne Carbon is azonos anyagú, CPM S30V pengét használ, áruk is hasonló, mégis a Leatherman esetében a +szerszámok mellé, még tok is jár hozzá, addig a Benchmade csak szütyőt ad a késhez.
Értem, értem a NASA minőséget, hogy a carbon nyél (a Leatherman meg titán betéteket használ) örök élet +1 nap, de azért 1 akármilyen, KÍNAI tokot csomagolhatnának melléje.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Lacerta #5028 üzenetére
Szerintem olcsóbban is beszerezhető. Nem kerestem a legjobb árat. A GOOGLE haver meg gyors keresésre ezt dobta.
Ha 1x össze tudnánk futni, lámpás / késes találkozón, ki is tudnád próbálni.
Nekem már évek óta megvan, és még nem volt vele gondom. Anno még a Wenger bicskámhoz vettem, 2010 - 2012 között, Pozsonyban.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
Donki Hóte #5008 üzenetére
-
G@ben
addikt
Ezt hol látod? Mert a Worksharp SFM-ben számol:
"The speed is measured in surface feet per minute (SFM), which is the length of abrasive belt that passes over the blade in one minute. The machine uses a variable speed control motor that ranges from 1200 SFM to 2800 SFM." -
Én vettem egy ilyen Ken Onion féle gépet, egy plusz kiegészítővel, amire nagyobb szalagokat lehet tenni.
Nagyon tetszik, univerzális, minden késemhez jó, mérettől függetlenül.
Van pár élezőm, van vizes gépi korongos, vizes kövek kézi élezéshez és egy lansky féle. Eddig a Ken Onion a legjobb. Polirozni is lehet vele.
-
válasz
Lacerta #5012 üzenetére
Az is egy opció, ha csinálsz magadnak. Nekem nincs valami híres kézügyességem, de én nekivágtam és egész jó lett (bőrből). Ha van valami hulladék bőr otthon, szerintem simán meg tudod csinálni, akár varrva, akár szegecselve. Ha bőrt varrsz, akkor ahhoz kell egy lyukasztó, én a leatherman multiszerszám lyukasztóját, illetve a victorinox bicskáét használtam eddig, mind a kettő teljesen bevált. Övbújtatót is tudsz rá tenni. Nekem több házi gyártású késtokom van, egészen más érzés azt használni. Plusz annyi, hogy ha valami baja lesz, akkor házilag simán javítod, vagy átalakítod (pl. nagyobb övbújtató vagy ilyesmi). Főleg akkor érdemes ilyennel próbálkozni szerintem, ha valami különleges alakú a kés, vagy ha a kés árához képest irreálisan drága lenne egy tok (pl. én az opinelre csináltam először).
-
G@ben
addikt
válasz
xcvbxcvb #5016 üzenetére
Ha húzogatni kell a kést, akkor nem tudom tartani a szöget, de ha a csiszoló mozog, akkor jól megy. Amúgy is kéne lassan valami ilyesmi gép, azért gondoltam.
Nem tudom, mekkora szalag kell egy ilyenbe, de P600-as már van és az nem tűnik olyan rossznak. Sőt, 1000-es is van. -
petipetya
nagyúr
válasz
Lacerta #5012 üzenetére
Decathlonos?
Külső méretek: 13,5 cm x 6 cm x 2,5 cm.
Belső méretek: 12,8 cm x 4,5 cm x 2 cm.4,5cm a belső szélessége.
-
Lacerta
aktív tag
Szeretnék valami tokot a Kizer Mini Sheepdogomnak, de túl rövid, és túl széles egy hagyományos tokhoz.
Van valakinek esetleg ötlete?
Kb. mindegy lenne, hogy bőr vagy gyöngyvászon, de lényeges, hogy üzembiztosan zárható legyen, és övre tudjam fűzni. -
válasz
Donki Hóte #5008 üzenetére
Ugyanabból az egy hülye forrásból származik, aztán másolták egymásról. Egy csomóan használnak VG10 pengét, saját gyártásút. Nagy neves japó gyártók is. A Takefu egy acélgyár, kész pengeanyagot szállítanak. Minden késgyár maga végzi a formázást, végkovácsolást, edzést és megeresztést. Ezért is van hatalmas szórás a VG10 pengék végső minősége között (meg hát a többi anyagnál is ugyanígy).
-
válasz
Digitalpimp #5006 üzenetére
Több helyen is olvastam a VG10 acélról, hogy az alapanyagot nem adják el, csak a kész pengét.
Pl. [link], vagy [link], vagy [link].
Itt lehet szerintem olvasni a kérdés megoldását, mert itt is azt írják, hogy az N690-es acél megegyezik a VG-10 acéllal, a VG-10 név pedig sokkal jobban hangzik, mint az N690, szóval lehet, hogy aki N690-es acél lapokat forgalmaz, az VG-10 néven hirdeti
-
petipetya
nagyúr
OFF: itt egy Benchmade Bugout klónt árulnak, amiben nincs is semmi meglepő. Viszont a fotókat simán lenyúlták a gyártótól, és szinte látom, ahogy a penge egyik részéről kimásolnak egy négyzetnyi felületet, majd a logós részre illesztik
Ezen a fotón jól látszik:
Itt pedig az egyik vásárlói kép az üres pengével:
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
Donki Hóte #4997 üzenetére
Magyar webshopban, ahol árulnak pengének való acélokat, ott is van VG-10 alapanyag. Ugyanott néztem RWL-34-et, ami kiadna 2 db. pengét, valami 7E Ft. volt. Attól, hogy egy komolyabb pengéjű bicska arany árban van (sokszor aránytalanul), attól még az alapanyag nagy tételben nem annyi.
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
Fredo78 #5002 üzenetére
Nekem nincs ilyen, de fotó alapján nem rossz az. Kellően föl van húzva a hegynél, lehet tányéron/deszkán vágni a kaját, a széles penge meg szeletelésnél vezeti a pengét. Faragáshoz, magzag/fólia vágáshoz meg mindegy a forma. A markolat elég laposnak látszik, az nem túl kényelmes ha nagyobb erőkifejtés kell.
Az én jogi érzékem szerint a táskában már nem hordásnak számít, esetleg még ebbe is bele lehet kötni, hogy ott is becsomagolt legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Milyen autót vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Háztartási gépek
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest