Új hozzászólás Aktív témák

• tlac

nagyúr

Vettem egy használt Dell Latitude 5175-ös tabletet ebay-ről és eléggé paranormális jelenségek történnek az aida64 használata után.

A problémám ott kezdődött, hogy nem fordult el a kijelző automatán és nem láttam az eszközkezelőben semmi hibát, de a szenzorokat sem találtam. Ezért neki álltam vizsgálni a dolgot egy régebbi verziós desktop aida-val (valami májusi lehetett) meg a modern app-os aida-val is megnéztem (abban van a tökjó kis szenzoros oldal), de itt sem találtam semmit, egy szenzor sem látszódott. Viszont miután bezártam az adida-kat, kaptam egy kékhalát. Ezt megismételtem még egyszer, igyekeztem megint ugyanoda kattintgatni, mint korábban és megint kékhalált kaptam. Itt kicsit megnyugodtam, talán inkább az aida-val lehet probléma és nem a hardverrel.
    Viszont a kékhalálok után a hang teljesen elment mindig, az eszközkezelőben hibát mutatott és újraindítás meg a tablet teljes ki-bekapcsolása után sem javult meg. Egyedül az segített, ha bementem a bios-ba, ott szétnéztem, majd ezután a win indítva, már jó lett ismét.
    Mivel az aida nem segített a szenzoros problémákon, elkezdtem a neten kutakodni és ott írták, hogy valami intel managment drivert downgradelni kell, ezt meg is tettem, meg valami intel sensor drivert is még telepítettem pluszba és ezután jó lett (egyébként a dell-es tool azt mondta már korábban is, hogy minden driver fent van, aminek kell lennie).

Ezután ismét neki álltam az aida-nak, de most már a legfrissebb stabil verzióval. Na most kicsit megváltoztak a problémák, de továbbra is hanggal függhet össze. Azt nem tudom, hogy a friss adida miatt vagy a rendbe rakott driverektől. De most azt csinálja, hogy miután bezárom az aida-t és a tableten lévő hangerőgombokkal próbálnék állítani a hangerőn, akkor nem történik semmi és olyan mintha az explorer process újraindulna, eltűnnek a tálcáról az ikonok majd visszajönnek. Mivel ez így nem annyira normális dolog, próbáltam újraindítani a tabletet, amit látszólag el is kezd, de végül valahol megakadhat, mert nem indul aztán újra, olyan állapotba kerül, mintha ki lenne kapcsolva. Ebből az állapotból elég keservesen tudtam csak visszahozni, mert nem reagált semmire, csak az segített, hogy sokszor jó hosszan nyomtam a power gombot.
    Végül itt hagytam abba a kísérletezést, mert most már félek, hogy valamit tönkreteszek az aida-val.

Mik lehetnek ezek a jelenségek?
    Jó lenne valahogy kideríteni, hogy az aida a hunyó és nem hardverhiba.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák