Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen digitális videókamerát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fiery
veterán
válasz
zsoltip #4398 üzenetére
Az androidos AIDA64 ingyenes. Alternativaja lehet pl. Ampere, Castro, CPU-Z, DevCheck, HWMonitor.
Windowsos alternativak: CoreTemp, CPU-Z, GPU-Z, HWiNFO, HWMonitor, RealTemp, SIV, SpeedFan. Azt nem tudom fejbol, hogy ezek kozul melyik megy XP alatt is, de jo esellyel mindegyik.
-
zsoltip
őstag
Sziasztok Fórumtársak!
Tudtok olyan szoftvert ajánlani Windows operációs rendszerre (XP és 10 is), valamint Android rendszerre, ami ingyenes alternatíva (ha szerényebb is) az Aida64-nek?
Korábban a SIW-et használtam, de ez sem ingyenes már.Köszönettel várom a javaslatokat.
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok!
Minden indításnál netre akar kapcsolódni az Aida. Ezt most tiltottam, mivel manuálisan szoktam frissíteni. Szeretném megkérdezni, hogy a frissítésen kívül még mi miatt lenne rá szüksége?
Tiltottam, de 1-2 másodpercenként! a végtelenségig próbálkozik különböző portokon. Ezt miért csinálja?
A vírusirtóm naplózza ezeket és annyira dolgozott a HDD, hogy már nem tudtam elképzelni mi a gondja.
Ez egy részlet, de végtelen lenne... -
lemusz
addikt
Szia Fiery! Ha veszek egy ilyen memóriahűtőt ([link]), akkor van-e valamilyen módja, hogy aidával lecsekkoljam az előtte-utána hatását? Sokan írják ott alatta milyen jól hűt, én egy kissé kételkedem ebben, de szívesen kipróbálnám, 500Ft nem pénz érte és mivel egyoldalasak a ramjaim még meg is maradna a fele. Érzékelőknél alapesetben nem írja ki a ramok hőjét, valahol máshol esetleg lehet nézni vagy következtetni erre valahogy? Köszi.
-
core i7
addikt
Habár az viszont érdekes ,hogy akkor amikor ez történt a vízhűtés ventije nem pörgött fel cpu max terhelés alatt sem
14xy rpm volt egyfolytába mostmár felmegy 1900 ig is nem tudom mi volt az oka valo igaz sokszor reseteltem gépet előtte egymásután
majd gépre win10 tettem és megjavult lehet rendszer zavarodott meg
-
Fiery
veterán
válasz
core i7 #4388 üzenetére
Az akkor fordul elo, amikor az AIDA64 nem tudja betolteni a kernel driverét. Ez lehet jogosultsagi problema (nem rendszergazdai jogosultsagu felhasznalo futtatja az AIDA64-et), lehet pillanatnyi zavar a Windowsban (egy rendszer ujrainditas ezt meg szokta oldani), vagy egyszeruen az AIDA64 nincs korrektul feltelepitve, es az AIDA64 kernel drivere (KERNELD.X64 fajl peldaul) hianyzik.
-
Fiery
veterán
válasz
core i7 #4386 üzenetére
Azert kerdeztem az USB-t, mert bizonyos, USB-vel csatlakoztatott vizhutesek furan tudnak reagalni a detektalasra, de ez nem all a Te vizhutesedre. A felporgesnek akkor csak az lehet az oka, hogy egy pillanatra, a szenzorok keresese (detektalasa) felnyomja a CPU terhelest es azzal a CPU hofokot is, es erre reagal a vizhutes.
-
core i7
addikt
Sziasztok jártam már itt ezzel a problémával
De most olyan van ,hogy megnnyitom aida érzékelők fület semmit nemcsinálok és néha 1 másödpercre felpörög a vízhűtő venti
Ezelőtt voltak még olyan furcsaságok ,hogy 1x aida nem jelzett hőfokokat és nem prögött fel vízhűtő venti CPU MAX terhelésen ilyesmi
Akkor aztmondták ,hogy a 990xcpu-m hőérzékelő rossz de mutatja rendesen a hőfokokatvalaki valami ötlet?
-
128bit
tag
válasz
MasterDeeJay #4379 üzenetére
Hopp semmi
-
-
Fiery
veterán
válasz
MasterDeeJay #4377 üzenetére
Biztonsagi okokbol a DIMM TS erzekelo tamogatas alapesetben le van tiltva. Engedelyezni a fomenu / Fajl / Beallitasok / Stabilitas oldalon tudod. Azutan inditsd ujra az AIDA64-et, hogy a valtozasok ervenyesitesre keruljenek.
-
-
lvitya
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, hogy viccesen hangzik és nem ez a legfontosabb dolog, de esetleg retró hw (egész pontosan egy Shuttle HOT-433 lap) jobb támogatása működhetne?
Gondolok itt ilyenekre, mint pl. memória típus és időzítés, ill. external cache detektálás, memóriateszt nem működik, lapkakészletre unknown-t ír az összegzésnél, az alaplap szekcióban viszont felismeri -
CirrMee
addikt
Valamikor éjjel elszállt valami, onnantól fogva https://www.aida64.hu/letoltes oldalról semmit sem lehet letölteni, A kapcsolat időtúllépés miatt megszakadt. Telepített verzió ha el is indul nagy sokára pl bekapcsolt Sensor panel használatával, a külső IP cím modul nem üzemel a panelon, sensor panel kikapcsolásáig random fékezi magát a programot.
-
-
Fiery
veterán
válasz
#90933760 #4366 üzenetére
Mas es mas stressz teszt kodot hasznalnak a kulonfele programok. Egyik sem 100%-os, hiszen a stabilitas es az instabilitas sem irhato le matematikai kepletekkel, nem definialhato, nem megfoghato, maximum korulirhato jelenseg. Emiatt a legjobb az, ha mindent hasznalsz, es nem egyetlen szoftverre tamaszkodsz. Voltak olyan mokas konfigok is, ahol az AIDA64 es Prime95 is ment orakig, hiba nelkul, de aztan ha a stressz teszt kozben nyitottal egy Firefoxot, azon belul 4-5 bongeszo ablakot, akkor fejreallt a gep
-
törölt tag
Egyébként a Prime95, Linx, Intel Burn test és hasonlók miben különböznek az Aida tesztelőjéhez képest? Én már hosszú évek óta nem foglalkozom tuninggal, de annak idején kizárólag a Prime95 stabilitás volt bármire is mérvadó, pedig már akkor is volt az Aidaba építve és nem igazán használta senki.
-
Anubis_9
addikt
Szia! Nem a hűtést szeretném próbálgatni: egy Hyper Z600-as hűtőm van kiegészítve egy 12 cm-es Noctua ventivel. Az érdekelne, hogy 4.0 - 4,2 - 4,4GHz-en mennyire stabil a proci. Akkor ha jól értem, elég ha a Stress CPU és a Stress Cache lesz beikszelve? Köszi!
-
Fiery
veterán
válasz
Anubis_9 #4362 üzenetére
Attol fugg, mit szeretnel ellenorizni. Ha a hutest akarod stresszelni a leheto legtobb disszipaciot okozo koddal, akkor csak az FPU-t ikszeld be, semmi mast. Arra viszont figyelj, hogy a Haswell processzoroknal sajnos teljesen normalis, hogy olyan extrem terheles alatt, mint amilyen az AIDA64 Rendszer stabilitasteszt FPU altesztje, a CPU throttlingol, azaz tulmelegszik. Normal hasznalat kozben ez nem jelentkezik, es a Skylake, Kaby Lake (valamint a Haswell elotti) processzorokra sem jellemzo ez.
Ha hibat akarsz keresni, akkor CPU+FPU+Cache. A RAM-ot is beikszelheted negyedikkent, de annal a legjobb az, ha kulon futtatod par oraig. Minden esetben celszeru legalabb nehany oraig futtatni a tesztet.
Ha a RAM altesztet beikszeled, figyelj ra, hogy a teszt futasa kozben ne hasznalj mas programokat, ugyanis a RAM teszt teljes egeszeben "felzabalja" a fizikai memoriat. Emiatt, nagyon lassan fog futni minden mas program, hiszen a lapozofajlt (swap file) lesz kenytelen a Windows hasznalni azokhoz.
Amennyiben a szamitogep (pontosabban a Windows energiagazdalkodasi semaja) ugy van beallitva, hogy aludni menjen X perc utan, akkor celszeru a teszt inditasa elott meggyozodni arrol, hogy az AIDA64 Rendszer stabilitasteszt / Preferences (ablak aljan gomb)-en belul a General fulon a "Prevent the computer from going to sleep" opcio be van ikszelve. Ez az opcio csak az AIDA64 legujabb, 5.90-es verziojaban talalhato meg.
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Ha Aida64 stabilitásteszttel is ellenőrizni szeretném a tuningolt i5-4670K-s CPU-m, akkor mit ikszeljek be? Stress CPU? Stess FPU? Stress cache? Esetleg mind a hármat? Minimálisan mennyi ideig fusson a teszt? Köszi!
-
Franklin
addikt
Üdv Fiery Mester,
Androidos AIDA nem tudja megmondani, hogy a készülék milyen frekvencia-sávokat ismer?
Jó lenne tudni, hogy a mobil ismeri-e a B20-as 800 MHz-es frekit.
-
Fiery
veterán
válasz
betyarr #4355 üzenetére
Nem mindegy, hogy melyik CPU hofokot hasonlitod melyikhez. Altalaban tobb hofokot is mutat az AIDA64, es azok kozul altalaban a sima "CPU"-nak cimkezettet lehet osszevetni azzal, amit a BIOS Setup jelez. Arra azonban figyelned kell, hogy a BIOS Setup-ban nem tudjak a CPU-k hasznalni az energiata sporolo trukkoket (pl. C1E, SpeedStep), es emiatt teljesen normalis, hogy nyugalmi allapotban a BIOS Setup-ban lenyegesen magasabb hofokon jarnak a processzorok, mint Windows alatt.
Az 1 magot talan azert jelezheti, mert tul regi AIDA64 verziot hasznalsz. Probald ki a legujabb, 5.90-es verziot is.
-
betyarr
veterán
üdv!
most vettem nemrég egy g4560-as procit és egy asrock h110-tm lapot.a biosban a procinak 46-50 celsius fokot láttam,viszont az aida jóval kevesebbet mutat (kb 31-32 fok).melyiknek higgyek?
illetve,az miért van,hogy csak 1 magot mutat az aida,holott a cpu 2 magos? 5.60.3700 az aida verzió. -
álommanó
csendes tag
Szia!
Olyan problémám lenne az Aida-val,hogy nem írja ki egyáltalán a tápfeszültség értékeket.
A
weboldalról letöltöttem az aida64extrem590 és az enginel580-et még azt sem írja,hogy trial vagy valami.Ez a hiba jelenség azóta adott mióta lapot és tápegységet cseréltem.
Kiváncsiságból megnéztem tört portable verzióval is, ott sem jelenik meg semmilyen érték sem semmi.
ASUS ROG STRIX Z270H
BE QUIET! Straight Power 10 600WMeeg tudnád mondani miért nem írja ki a tápegység feszültség értékeit és,hogyan írattathatnám ki??
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Aida 64 tud VRAM hőmérsékletet mérni? R9 270 kártyán. Köszönöm! -
Fiery
veterán
-
Krystal_s
addikt
Köszönöm a leírást. Csinálok egy Win mentést és felteszem az említett frissítést is.
Mióta kijött a Win10, azóta érdekesen működik a 7 update. Trükközni kell, külön feltenni javításokat, hogy egyáltalán megtalálja a frissítéseket, ahelyett hogy fél napig maximumon hajtsa a CPU-t egy svchost folyamat miatt stb."van egy fall-back ("menekulo utvonal"): ilyenkor a Vistahoz keszult, regi kernel drivert tolti be"
Ehhez szükséges valami plusz beállítás? -
Fiery
veterán
válasz
Krystal_s #4345 üzenetére
Mi amikor felrakjuk ezt a patchet a sajat, Win7 alapu teszt gepeinkre, sosem okoz problemat.
Nem az AIDA64-nek fontos a patch, hanem a Windowsnak. Az SHA2 alapu digitalis alairast a patch nelkul a Win7 nem tudja ertelmezni. Win8-tol kezdve a Windows alapbol kezeli az SHA2 alapu digitalis alairasokat is. Az AIDA64 kapcsan pedig kotelezoen at kellett allnunk SHA1-rol SHA2-re, a Microsoft aktualis kovetelmenyei miatt. Egyebkent amikor az SHA2-vel szignozott kernel drivert nem tudja betolteni az AIDA64, van egy fall-back ("menekulo utvonal"): ilyenkor a Vistahoz keszult, regi kernel drivert tolti be, az me'g SHA1 alairassal rendelkezik. Ezzel nehany ujabb feature-rol le kell mondani, de legalabb az AIDA64 nagy resze hibatlanul mukodik akkor is.
-
Krystal_s
addikt
Köszi, nincs fent.
Valószínű ezért hagytam ki...
Ennek nem jött ki valami javított változata? Miért fontos az Aida-nak?
--Microsoft’s Recent Patch Tuesday Update KB3033929 Causing Frustrating Reboot Loop for Windows Users!
--KB 3033929 install fails, with multiple errors
--Végtelen reboot ciklust okozott Windows 7-en a KB3033929 frissítés -
Fiery
veterán
válasz
ScomComputer #4341 üzenetére
Koszi, utananezunk!
-
ScomComputer
veterán
-
Fiery
veterán
válasz
ScomComputer #4339 üzenetére
Milyen alaplaprol es pontosan milyen vinyorol van szo?
-
ScomComputer
veterán
Hali....egy rövidke kérdés...
Miért tűnik el a hdd hőfok monitorozás akkor ha nagyon dolgozik a vinyó(másol,áthelyez,stb)?
Olyat csinál,hogy eltűnik,majd visszajön,és ez váltakozik.
Két különböző típusú hdd-nél is tapasztaltam,mi az oka,ssd-nél nem jelentkezik..
Köszi! -
-
Fiery
veterán
válasz
Pubszon #4336 üzenetére
Nem tudok rola, hogy letezne ilyen szamlalo a Windowsban. Van egy modszer, bar nem tudom, ez megfelel-e szamodra: AIDA64 / fomenu / Fajl / Beallitasok / Hardverfigyeles / Naplozas. Ki kell valasztani az akkumulatorral kapcsolatos elemeket, valamint a Datum + Ido elemeket, engedelyezni a HTML fajlba naplozast, majd hasznalni a notebookot akár tobb napon at is, kulonbozo allapotokban. Utolag, a naplofajlt atnezve, konnyen meg lehet allapitani, hogy hany orat tudott akkumulatorrol uzemelni.
-
Pubszon
veterán
Üdv.
Aida tudja mutatni, hogy a notebook mióta megy akkumulátorról?
Én nem találok ilyet benne. -
Euromail
aktív tag
Hát azt hittem ez valami teszt oldal hogy mindenki belöki a aida64 tesztjét.
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írom.
Újratelepítettem a laptopomat megpróbáltam minden drivert összeszedni hozzá de kettővel nem bírok.
PCI egyszerű kommunikációs eszköz
illetve
USB2.0-CRWLenovo G500
Windows 7 X64Tudnátok segíteni a megfelelő illesztők megkeresésében?
-
Atmo
senior tag
------[ AIDA64 Engineer v5.80.4098 Beta ]------
------[ Microsoft Windows 10 Enterprise 10.0.14393.953 (64-bit) ]------
------[ Motherboard Info ]------
Motherboard ID : 63-0100-000001-00101111-051315-Chipset$0AAAA000_BIOS DATE: 01/13/17 16:28:17 VER: 05.0000C
Motherboard Model : Asus Z170-A
Motherboard Chipset : Intel Sunrise Point Z170, Intel Skylake-S
DMI MB Manufacturer : ASUSTeK COMPUTER INC.
DMI MB Product : Z170-A
DMI MB Version : Rev 1.xx
DMI MB Serial : 160367247102013
DMI SYS Manufacturer: System manufacturer
DMI SYS Product : System Product Name
DMI SYS Version : System Version
DMI SYS Serial : System Serial Number
DMI BIOS Version : 3301
------[ 1 SMBus detected ]------
------[ SMBus #0 ]------
SMBus Type : ACPI
SMBus Port : F000
Can Have SPD: Yes
Scan Type : Full
*** SMBus Semaphore Disabled = 0
Dump took 0.4 secSzívesen
-
Fiery
veterán
-
Fiery
veterán
válasz
Pécsi gyerek #4319 üzenetére
Tokeletes, koszonjuk! Javitjuk a hibat a kovetkezo AIDA64 betaban.
-
Fiery
veterán
válasz
Pécsi gyerek #4311 üzenetére
A PCI-E es az Aux homerseklet mérését szerintem nem tamogatja az alaplapod, igy azokat ignoralhatod. A BIOS Setup-ban tudod megnezni, hogy pontosan mely homersekleteket tamogatja a lapod. Ha tudnal a BIOS Setup-rol fotot kuldeni (arrol a laprol, ahol az osszes hofok es feszultseg monitorozasra kerul a BIOS-ban), akkor ki tudnank venni a felesleges ertekeket. Koszi elore is!
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Pécsi gyerek #4311 üzenetére
-
Pécsi gyerek
addikt
100%- ossan működik köszönöm
Amúgy valaki ránézne az értékekre.Nagyon fapadosnak mondták a lapom(jó az is😀)És kíváncsi lennék hogy akkor ez így menyire jó.Nekem nagyon annak tűnik.Táp fsp-460-60-hcn,lap gigabyte b250m-ds3h, proci pentium g4560,memória hyperx fury ddr4 2400 mhz 4 gb,videókártya prociba integrált hd 610,hdd samsung (jó kerregős hangja van de 100/100- as😁)7200 rpm,proci hűtő gyári intel
Szóval jók a feszültségek,hőmérségletek nem?Pci-e 83 fok az nem sok?Aux 82?
-
CirrMee
addikt
Sensor panelon csak én nem találok háttér/keret nélküli módot, vagy tényleg nincs?
-
Fiery
veterán
válasz
Pécsi gyerek #4306 üzenetére
Igen, a linkelt oldalrol.
-
Fiery
veterán
válasz
Pécsi gyerek #4304 üzenetére
Az alaplapoddal csak a legujabb AIDA64 beta kompatibilis 100%-osan --> [link]
-
Pécsi gyerek
addikt
Sziasztok.Egy kabylake pentium g4560+ gigabyte ga b250m ds3h alaplap+windows 7 ultimate 64 bit en működik rendessen az aida64? Letőltöttem egy proba verziót,de a procit folyamat maxon mutatja,a cpu hütő ventifordulatot meg nem látja a program
Cpu z rendessen mutatja hogy visszavesz a proci az órajelből.Lehet az a gond hogy asszem csak a 4.0 ás 1/2 évvel ezelőttit próbáltam?
Új hozzászólás Aktív témák
- Konteó topic
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Intel Xeon W3505 2.53GHz LGA1366 Server
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W