Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemusz
addikt
Üdv Fiery Kellemes Húsvétot mindenkinek, lenne itt egy kérdés:
Alaplap uefi biosza a legfrissebb nem béta, az energiagazdálkodási dolgokat offoltam benne. Win7ben energiagazdálkodás performance-ra van állítva. Nincs az UEFI-ben olyan, hogy C1E, az aida mégis azt írja hogy van, és hogy be is van kapcsolva. Hogy van most ez? Tényleg van és csak én nem találom vagy az AIDA gondolja úgy valami oknál fogva? Köszi.
-
lemusz
addikt
Gigabyte válasza:
"As to the C1E option, since BIOS settings are all in BIOS menu which you can see, if the feature you want is not in BIOS, then we are sorry that this motherboard does not support the feature. About you mentioned that "The program, named AIDA says that the board supports it", because most of the 3rd party software does not know our hardware design and somehow it is impossible to optimize all with our products; therefore, we are sorry to say that we cannot guarantee whether the 3rd party software can report information correctly. Sometimes it may display miscalculated/unsupported readings."
Vélemény?
-
lemusz
addikt
Melyik lehet a valós, Fiery? Vagy melyik állhat közelebb a valósághoz? (x4 750K @ 4Ghz # 1.296v - Thermaltake Contact 21) Core temp azt se tudja mi van, HWinfo 128 fokja valami bug gondolom, proci hője viszont 80 felettit ír az AIDA-val szembeni kb 50 fokkal. Nem kicsi a különbség és terhelés közben van. Ha a HWinfo-s lenne a valós gondolom a Tj.Max miatt már le kellett volna kapcsolnia a gépnek, nem? Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
lemusz
addikt
Szeretném jelezni hogy az utóbbi néhány bétában valamiért irreálisan magas hőfokot mutat a magokra. Terhelés közben néha 200 fok felett is írja, pedig régebben (verziószámot nem tudok mondani, de talán 1-2 hónappal ezelőtt) reálisabb értékeket közölt, 30-50 fokot.Gondolom nem a gépben állt be változás, hanem a programban, ezért gondoltam hogy szólok. Köszi.
-
lemusz
addikt
Szia Fiery!
X4 750Król váltottam i5 3550-re, úgyhogy lehet lesz majd egy-két kérdésem. Most első körben az érdekelne, hogy az normális-e, hogy Túlhajtás menüpont alatt az északi híd órajele úgy változik, mint ahogy a processzor órajele teszi? Tehát 1600-2000-3300-3500 éppen ahogy fluktuál maga a proci órajele is. AMD-nél ez fix volt.
Mit kellene beállítani (offolni) bioszban, hogy ne fluktuáljon az órajel? Még játékokig nem jutottam el, de félek hogy ez laggokat okozhat majd.Harmadik kérdés, hogy szerinted normális-e hogy nem gyári hűtővel (thermaltake contact 21, melynek mindkét oldalán van venti) az idle hőfokok nyaldossák a 40-et, míg IBT alatt 60 fölé is mennek. Kicsit frusztrált vagyok emiatt, x4-esemnél ezek már soknak számítottak volna, de itt talán nem, viszont akkor is idegesít, mert talán gyári hűtővel kellene ennyinek lennie, nem pedig az én beállításaimmal. Találtam bioszban egy olyan lehetőséget, hogy +-50-100 mV-ot lehet állítani VCore-ra, beállítottam a -100-at, most ez jelentett kb 4-5 fok lehülést.
köszi
-
lemusz
addikt
Üdv Fiery!
Olyan kérdésem lenne, hogy AIDA-ban van-e valami olyan teszt, benchmark amivel lehetne tesztelni monitor megjelenítésének gyorsaságát, beállításokat? IPS paneles monitoromat most hdmi kábellel használom és a cru 1.2 progival (custom resolution utility) tudtam force-olni a 75Hz-et rajta olyan felbontásokon ahol egyébként vga kábellel is tudta. Viszont ahogy ebben a vidiben is csinálják, ugye kiválasztják az LCD standardot. Na de mivel az LCD standard és nem IPS, ezért gondolom eltérő font porch, synch width és egyéb beállításokat kellene eszközölni, csak nem tudom hogy miket. Próbálkoztam magamtól is, nagyjából kialakult, hogy hol lehet a határ amit bír, de nem tudom, hogy ezzel profitálok-e valamit vagy egyáltalán stabilak-e a beállítások.
-
lemusz
addikt
Szia Fiery! Ha veszek egy ilyen memóriahűtőt ([link]), akkor van-e valamilyen módja, hogy aidával lecsekkoljam az előtte-utána hatását? Sokan írják ott alatta milyen jól hűt, én egy kissé kételkedem ebben, de szívesen kipróbálnám, 500Ft nem pénz érte és mivel egyoldalasak a ramjaim még meg is maradna a fele. Érzékelőknél alapesetben nem írja ki a ramok hőjét, valahol máshol esetleg lehet nézni vagy következtetni erre valahogy? Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jövő év tavaszára halasztották a Commandos Origins megjelenését
- Autós topik
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Windows 11
- Clicks - Van-e értelme fizikai billentyűzetet rakni egy iPhone-ra?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest