- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thomas43
tag
-
intensa_man
tag
Basszus, tényleg...
Így mennyi pluszra számíthatok, ha mégis megcsinálom a CF-et?
Amúgy teljes képernyőn ment a furmark. De így érthető. Azért nem megy a CF, mert nem kötöttem össze a két kártyát. Azt hittem, hogy a CF supported felirat azt jelenti, hogy PCI-X csatin keresztül azt is megoldja.
Köszi! -
intensa_man
tag
A gyártói honlap, és az Aida szerint is 2 x16os slot van rajta.
-
Nwis86
aktív tag
ULPS-t kikapcsoltam registrybe, enged tuningolni de tuningal rosszabb eredményt kapok mint simán!
ULPS bekapcsolva kártyák alapon 930/1200-on 3Dmark 10170pont
ULPS kikapcsolva kártyák 1150/1500-on 9139 pont! Ahol ULPS-el 60fps ott nélküle 40-50 közt ugrál...
Ha csak 1 kártyát rakok a gépbe és tuningolok akkor 1500pontal többet kapok mint tuning nélkül, ebből kiindulva 2 kártyával tuningal legalább 12 000pontot kéne hogy kapjak, de ha nem is, kevesebbet semmi képen!
kipróbáltam a Heaven Benchmark 4.0 -át
1150 / 1500as órajelekkel 17 fps-el rosszabb eredményt kapok mint gyári (930/1200) órajeleken! Viszont mind a 2 mérés alatt ki volt kapcsolva az ULPS szóval nem az lesz a gond, hanem önmagában cf-alatt a tuninggal van valami gond, amint hozzá érek az órajelekhez rosszabbak lesznek a kártyák mint alapon! Esetleg táp lehet kevés?Chieftec 750W
Már kipróbáltam hogy felcserélem a kártyákat, meg hogy másik slotokba rakom őket, van 3 a lapon, próbáltam úgy is hogy a CPU-t nem tuningolom, hátha esetleg mégis a táp a kicsi akkor a cpu kevesebbet kérjen. De az eredmény mindig ugyanaz, ha nem nyúlok a VGA órajeleihez akkor megy szépen a CF, ha hozzá akarok nyúlni akkor nem engedi ULPS-re hivatkozva, ha kikapcsolom és úgy tuningolok akkor meg majdnem olyan mintha csak 1 kártya menne... Ezt a gépet direkt tunigra raktam össze, 6 hónapig havonta vettem az alkatrészeket és raktam a polcra... Tegnap lett meg minden és raktam össze erre most nem tudok tuningolni
-
Pont erre a késleltetésre gondoltam.
Cayman magos kártyát szeretnék, és a 6970 és a 6990 között vacilálok.
Előbbi teljesítménye nekem elég, de energiazabáló típus, utóbbi pedig alulfeszelve azonos teljesítményre levéve gondolom takarékosabb lenne, de akkor meg a késleltetés lenne dupla akkora.Végszükség esetén egy 7870 lesz, de akkor bukom egy általam használt VLIV4-re optimalizált GPGPU progi sebességét.
-
MPowerPH
félisten
Windows reinstall kell. Sajna elkovettem azt a hibat, hogy betettem probara egy NV vga-t. Persze elotte es utana is driver sweeper.
Bar most lehet megoldottam, ha csak ideiglenesen is... sweeper-nek van backup mappaja. Onnan athuztam azokat a fileokat, amik csinaltak a bajt. Felfordult a gep gyomra az NV-tol...meg az enyem is -
Milka 78
nagyúr
Ez mehetne is az első h.sz-be a félreértések elkerülése végett
.Ezen "fuldoklás" nálam random laggolásban nyilvánult meg miközben az fps drasztikusan nem csökkent(már attól az 12-18%-tól eltekintve amivel lassabb alapból és ki tudtam mutatni játékok alatt)
csori23 : Nálad volt még valami plusz frixi is a lappal az tuti.Mint már mondtam én is használtam egy régi 870 Extreme 3-ast 6870Cf-el és vígan működött,pedig ugye a 870-es sem támogatja hivatalosan a 8/8-as Cf-et(Made in Asrock).
-
TaylorXIII
őstag
Pedig elvileg támogatja a HD 6570 is:
http://www.amd.com/UK/PRODUCTS/DESKTOP/GRAPHICS/AMD-RADEON-HD-6000/HD-6570/Pages/amd-radeon-hd-6570-overview.aspx#2Meg a HD 5670 is:
http://www.amd.com/UK/PRODUCTS/DESKTOP/GRAPHICS/ATI-RADEON-HD-5000/ATI-RADEON-HD-5670-OVERVIEW/Pages/ati-radeon-hd-5670-overview.aspx#2LEhetnek elvileg mikroszaggatást meg még ki tudja milyen problémák de a számolási teljesítményt azt képes növelni meg a játékok is biztosan jobban mennének. De a mikroszaggatást nagyon sokan utálják meg tényleg jobban megéri venni egy kártyát ami jobb. pl használtan egy HD 6850 már egyértelműben jobb. vagy egy GTX 460 1GB és nem 768MB meg SE 1GB bár azokl is jók de mindkettő gyengébb. plusz már ugye HD 7770 is használtan van ennyiért és fogyasztása kiváló a teljesítménye is jó. Eladod a mostani HD 6570-t és veszel egy HD 7770-t pl. Egyébként Crossfire képes alaplap kel és Crossfire csati nélkül megy ezeknél a Crossfire. A Crossfire hasonló eredmént proudkálna mint egy HD 7770 vagy HD 6850 vagy GTX 460. De én fogyasztás tekintetében HD 7770-t ajánlom és ha van több pénz akkor HD 7790 vagy GTX 650 Ti.
videó(a videóban lehet tekergetni is...) -
Lacielvtárs
nagyúr
értelek uram, de az csak egy venti ami nyolcvanas
van benne jól beállítva 7 db 12 cm-es venti
artic meg coolswink
tehát nem ez lehet a gond
az tuti hogy a ház kicsi
és összeszorulhat midnen
de nem veszek nagyobbat már
akkor eladom öket és jön valami másik kari
amúgy milyet ajánlanál?
milyen karit?
és elöre is köszönöm a segítséged -
Lacielvtárs
nagyúr
hát igen igazad van
nekem is ez a gondom
pedig már van oldalról egy 12cm-es artic ami fújja rá a levegőt oldalról és a háta mögött is van egy nyolc centis ami ugyancsak fújja rá a levegőt
én is ezt gondolom hogy hosszú távon ez nem lesz járható út sajnos
lehet hanyagolni fogom ezt a cf dolgot
mert nagyon közel van a két kari egymáshoz -
csuka86
csendes tag
Mindegyiket próbáltam
Közben megtaláltam... mind a 2 GPU-n van aktivitás ha játszom, de a 2. kártyánál találtam valami gyanúsat.
Az 1-es nél (hova a 3 monitor csatlakoztatva van) ott a GPU órajel 800MHz a memória 1250MHz. A kettes kártyán ezek 250/150MHz. Viszont nem engedi kézzel beállítani az értékeket.... -
csuka86
csendes tag
igen, a 2 kékbe dugtam.
3 opciót találtam a bios-ban az északi hídra. PCI-E Slot #2 and 3#. Opciók Auto, 8x - 8x és 16x -1x. Én a legutolsóra raktam, azaz a 2-es Slot 16x-os a 3-as pedig 1x-es (ami ugye üres). Tehát így az 1# slot és a 2# is 16-on megy. A proci alapból 3200MHz. 4200-ig stabil. De ne lenne elég az alap freki? Ilyen volt egy kártyával, de amikor CF-bre raktam, mind a 2-t visszavettem 6950-re: http://youtu.be/wOYUUA3zjVk -
-
Pepomen
csendes tag
DE EZ KÉT 5850-ES KÁRTYA!!!!!!
Őssze lehet kőtni a ketőt de érdekelne az előnye és a hátránya!Vagy vegyek még egy 1gbost!Sapphire Radeon HD5850 Toxic 2GB
Videókártya
- GPU: Cypress LE (RV870)
- GPU órajel: 765 MHz
- memória mérete: 2 GB
- memória típusa: GDDR5
- memória órajel: 1.125 MHz
- memóriaelérés: 256 bit
- shader modell: SM 5.0 (DX 11.0)
- stream processzorok: 1.440
- max. fogyasztás: 170 W
- CrossFire ready
- csatlakozók: DisplayPort, Dual-DVI, HDMI kimenetMsi R5850-PM2D1G
-Gpu: Cypress Pro
-Gpu Órajel:725mhz
-Memoria típusa:gddr5
-memória órajel:1000mhz
- memóriaelérés: 256 bit
- shader modell: SM 5.0 (DX 11.0)
- stream processzorok: 1.440 -
Erdei88
veterán
Nem játszottam Crysissal évek óta, már a második rész várom nagyon. De lehet a windpws update is bezavart, mert ok nélkül darál itt mellettem a hdd.
4XAA és AF nekem elég, ennyi kompromisszumot tudok kötni. Mellesleg nem hasonlítanám az 580hoz már csak azért sem mert 1kari vs 2. Az árukat meg ne vegyük figyelembe, mert teljesítményről beszélünk. Ennek az ellenfele a 470 vagy 560 de az utóbbi Sli-ben már 15-20% is megverheti.
Elsősorban BFBC2höz vettem, mert a 460 Sli több sebből is vérzett, legalábbis nálam. Nekem ár/teljesítményben ez érte meg legjobban, első alkalom, hogy 100k-nál többet adtam vga-ért, azt hiszem egy jó darabig maradni fognak, bár ki tudja...
-
-
echo001
aktív tag
koszi
persze hogy nincs garancia de ha az a tapasztalat hogy tobb is megy akkor eselyes vagyok kifogni egyx jobb peldanyt
az e8400-s ebbol volt több a kezemben minnél kesöbbi beszerzés volt annál tuningbarátabb volt
at elsőt 3800 föle nem tudtam kergetni a mostani 4200 megy a gyár feszérteken belüll
1.34 en -
echo001
aktív tag
sejtettem reméltem nem ezt mondod
de ez van
mit kéne alá tenni hogy jobb legyen?
gondolom a doul core 2 nek ez a határa
ezt a procit 4200 ig tudom húzni stabilan
csak megszokásból hajtom a vége alatt
feltételezem az a 160 mhz már nem sokat számít..
azt látom hogy mások core i7 vel tolják a cf-et.
előre is köszi -
alibaba78
őstag
De ez csak a chipset diagram. Ez nem zarja ki a x16, x4 kialakitast. Mi a banatnak rakjak akkor a x4 slotot a lapokra?
mod.: Akkor az elmeleted szerint, a masodik slot hasznalatba vetelkor elveszi a savot az elsotol, tehat a x16 x4 lapnal az elso slot x12-ben, vagy x8-ban fog menni. Eme diagram szerint meg az sem lenne problema.
-
cyberkind
félisten
Kihagytál valamit :
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
-
Sanyix
őstag
pedig sokan megtették, emellett a hűtésen annyira nem spóroltak, hogy egy szép nagy rézdarab van a 3850-esen, amivel még a legnagyobb kánikulában, 28 fokos szobahőmérsékleten sem lépi túl a gpu a 60 fokot sem
(persze nem a hajszárítós hűtőset kell venni
És sajnos a 70-esen is "csak" 256 bites a memóriavezérlő, mivel 512 bites csak a 29xx-as szériában volt(amire te gondolsz az a 36xx ott már csak 128 bites), és mint írtam akkor még semmit sem változtattak a gpu-n azonos számszérián belül, csak a rá kötött memória ajánlásában és az órajel ajánlásában (ezt persze simán áthágták a gyártók ugye elég sokszor).De mint mondtam felejtős a dolog, a lap ára miatt, inkább csak berakom a 3870-est, és nyerek néhány százalékot, persze csak miután meghallgattam annak elég csöndes e a sajnos ref hűtője.
-
hackeeeee
Jómunkásember
És lényegében most azért nem alkalmas, mert csak 4* a pci-e slot? Mert a lapnál amúgymeg ez vagyon írva:
1 x PCI Express x16 slot, running at x16 (PCIEX16_1)
1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4_1)
(The PCIEX16_1 and PCIEX4_1 slots support ATI Hybrid CrossFireX technology and conform to PCI Express 2.0 standard.) -
Gaboman
nagyúr
Egy 5870 árából kijön 4870X2+48701GBis ami a jóval erősebb a 5870nél,sőt még a 4890CFnél is.
Mivel alapból egy 4870X2 is összességében hasonló teljesítményt ad le,így a plusz 48701GB ad kraftot rendesen neki.
Volt a neten 60ért AC 4870X2,hűs is halk is,mellé 30ból egy 4870 és kész is a jó config.
Bár a 4890CF is erősebb az 5870nél,viszont 40alatt extra hűtőset nehéz találni,80 vagy 90 már nem nagy különbség,teljesítmény/ár arányában úgy gondolom a 4870CFX jobban megéri. -
Laraxior
titán
-
Zoo123
senior tag
Köszönöm szépen a kimerítő választ!
Sejthettem volna hogy a P35-ös deszkákon a "CF-ready" csak parasztvakítás, de hát nem is ezzel a deszkával akarok crossfire-t csak most ez van kéznél, és gondotam kipróbálom mit tud. Hát nem számítottam nagy teljesítményugrásra, de azért ennél mindenképpen töbvbet vártam.
A jövőt természetesen egy X38, vagy egy x48-as deszkával és 2 db 4890-es karival képzelem el.
Vagy esetleg durvulok egyet egy 4870x2(már elég olcsó) és egy 4890 párossal.Ez utóbbi elvileg működhet, mármint a 4870x2 és a 4890 crossfire-ben?
-
leviske
veterán
Akkor elnézést, nem tudtam, hogy gyakorlatban másként van.
Akkor az Intel oldalán is valamit félrebandzsítottam.
Bár mondjuk, ha egyszerre akarja venni a két 70-est, akkor talán érdemes bevárnia a HD5870X2-t, hátha nem jön ki drágábban azzal, és akkor maradhat a jelenlegi lap is...
-
Tsabee
csendes tag
Köszi szépen!Elgondolkodom rajta mindenképpen.Nem tudtam hogy van ilyen vga amin 4 display port van.Viszont az ára 70k körül mocorog.Ezt már kicsit felesleges kiadásnak érzem +30k(ventivel) ,hogy 1 kártyába dugjam a 3 monitort.
És ez nem működőképes amit írtam,hogy ezeket rakom össze?:GIGABYTE GA-X48-DS5 27k
Sapphire HD4850 1GB VAPOR-X 35k
Sapphire Radeon HD 3650 512M GDDR4 PCI-E DUAL DVI-I/TVO 10k -
Dexar007
veterán
Mért lenne kamu?
A kari emelt órajelekkel jobb mint a HD4850 és az CF-ben bőven veri a HD4890-et..Egyébként meg nem veszek lapot 25-ért amit ugyanúgy ki lehet majd dobni 1év múlva, hiába hogy most úgy tűnik hogy ez már mindenre jó fullos stb ...
Szóval valami olcsóbbat ha lehetne.Ami most jó és kész.
-
Egzee
őstag
Pontosan! "Jó a szó tesó!" Gigabyte alaplapokat csak ajánlani tudom, nekem is az van csak AMD-ben. A teljes értékű CFX sokba kerül, de egy 2x8PCI-e 2.0-ás alaplap AMD-ben már 20ropiért van. Végy egy olcsóbb TX2 szerű procihűtőt, mert tényleg kell neki a gyors proci, ezt én már csak tudom!
CoD4-ben olyan mértékű FPS növekedésem volt mikor beraktam a 2. kártyámat, hogy nem hittem a szememnek!
Mindenképpen ajánlott, ha meg van hozzá a pénzmag!
Tulajdonképpen már minden játék támogatja a CFX-et és ha CoD4-ezel akkor csak azt tudom mondani, hogy: Mire vársz?
-
SipiBcs
őstag
Köszönöm a válaszodat, így első nekifutásra.
Csak csipegetem a témát, nem mélyültem el benne annyira, hogy teljesen képben legyek.
Valóban, most a CoD4 a sztár, már másfél éve. 60 - 80 % az jelentős különbség!
Az MSI P45 jó X-re?? Csak 1 PCI 2 slot van benne, ezért ezt a részét nem értem.
A procimon gyári léghűtés van egyenlőre, így 3,44 GHz fölé nem szeretném erőltetni, így is alapon 40 fokos a maghőmérséklet. Terhelten, játék közben 57-58 fokot mérek.
A 4830 most 600 - 1000 MHz-en ketyeg. Elvileg elég mindenre, amire "szükségem" van, de próbálok picit előretekinteni.
-
Egzee
őstag
Nem baj, hogy a 3870X2 1GB-os?
Egyébként nem tudom mit sír itt mindenki... Nekem ezzel a "fos AMD" procimmal tökéletesen futott olyan magas grafikai beállításokon amennyi csak belefért a VGA Ramjába... Akkor meg még egy darab 4850-em volt... Nem tudom és nem is értem, hogy mi lehet sokaknál a baj... 1x 2x fps ingadozás volt, mondjuk komolyabb kanyaroknál oldalranézve, de megszoktam... Végig is játszottam és nem úgy emlékszem meg a GTAIV-ről, hogy jahj de szemét volt, nem ment a gépemen, hanem úgy, hogy nah annak a játéknak minden egyes perét élveztem!
Egyébként sajnos a 3870X2CFX-eddel nem mész sokra mert talán a játékok 25%-a támogatja a Quad-GPU számításokat. Add el inkább és végy két darab 4850-est. De azt csinálsz amit szeretnél, csak ajánlott!
-
monosz
őstag
Az a szörnyű dolog,hogy lassan egy nyolc magos proci,nyolc magos VGA-val kevés lessz egy 3D-s tetris-hez.No de hát haladni kéne a korral,csak sajna nem mindenki teheti meg. A gamek pedig úgy vannak megírva,hogy a legújabb hardverrel éppenhogy ne szaggassanak (vajon miért)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 3090 24GB
- ASRock Radeon RX 6900 XT Formula OC 16GB GDDR6 256bit
- Eladó GARANCIÁLIS ASUS RTX 3060 TI 8GB / MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING X 8GB LHR
- 3 Év Gari - Asus RTX 3060 12GB Dual V2 OC 192bit
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest