Te miről beszélsz?
[link]
[link]
Én nem azt mondom, hogy sokkal jobb a 680, pusztán azt cáfolom, hogy a 7970-el "ugyanott vagy". Teljesítményben lehet, de egy sor másik dologban, ami még számít, már nem biztos.
[ Szerkesztve ]

Például miben nem?

Olvass vissza, volt róla szó. De hagyjuk, úgy látom ez meddő dolog.
Mi az a másik sor dolog, mond már el kérlek? Egy VGA-nál ezen az oldalon össz. két dolog van, a teljesítmény, és a képminőség. A másik oldal a fogyasztás és a hang/melegedés.
Hiába cáfolod, a tesztek szerint ugyan ott van. Főleg ha az a nevetséges 925-ös alapórajelet megemeljük 1000, vagy 1010-re. Így már reálisan össze lehet hasonlítani a 680-al. Mert mindegyik 7970 tud 1200MHz-t, és mindegyik 680 tud 1250MHz-t.
Nézd már meg a PH-s tesztet. Az ott tesztelt játékok alatt a 680 4db, a 7970 5db játékban volt erősebb. És ott 133MHz volt a két kártya között az NV turbojának köszönhetően, míg a reális különbség az általam említett 50MHz.
Szóval hagyd már ezt a hülyeséget, szó sincs arról, hogy gyengébb lenne. Többet fogyaszt, és kicsit hangosabb, de 20k-val olcsóbb. Ennyi.
(jah, azért a PH-.s teszt, mert itt nem ősrégi tesztekből átcopyzott AMD-s eredmények vannak feltüntetve, mint pl. a guru3d-nél)
[ Szerkesztve ]
MPower // BVB Borussia Dortmund ist Deutscher Meister 2012!!!
Ettől függetlenül nekem is szimpatikusabb most, amit az NV csinált. Sajnos megfordult az eddigi mód, hogy az AMD kicsi, hatékony GPU-kat készít, míg az NV góliát méretű szörnyeket küld harcba. Szvsz az elején nem is értettem ezt a lépést az AMD részéről, bízom benne, hogy csak a gyártástechnológiai nehézségek miatt lett olyan, amilyen, persze részben. Mert a nagyobb membusz, sok tranyó/hatalmas magméret számomra érthetetlen irány a VGA piacon a mai felfogás szerint.
[ Szerkesztve ]

Felesleges az órajeleken lovagolni, én főleg ebbe kötöttem bele:
"úgyis csak az NV specifikus game -ekben volt erősebb a GTX, ami természetes."
Ehhez képest a Gaming Evolved Battlefield 3-ban gyorsabb az nv. Majd jössz a twimtbp-el aminek semmi köze ehhez. Az a baj, hogy te pusztán az órajelet nézed, de hogy hogyan jutsz el addig azt már nem. Hiába hozod tuninggal egy szintre a két kártyát, fogyasztás és hang szempontjából az nv felé billen a mérleg. És ott vannak még a driveres gondok. Ebbe persze bele lehet kötni, mert van akit nem érdekel a fogy./hang, driverek, de nem is ez a lényeg, pusztán azzal volt bajom, amit kiemeltem.Talán le is zárhatjuk a dolgot, kicsit túlreagáltuk.
[ Szerkesztve ]

Ha jelenleg kellene videokártyát vásárolnom nálam is a GTX680-ra fordulna a mérleg. De nálam azért inkább mert még nem volt olyan videokártyám és a HD7970 már nem újdonság számomra.
Teljesítményben nem mondanám jobbnak, inkább halkabb hűvösebb, ami annyira nem érdekel, hiszen néha a szomszédok mondják picit túlzásba viszem a hangerőt. De szerintem úgy élvezetesebb játszani BF3 is hogy DTS Digitálban szakadnak az efektek a hangszórókból.
GTX680 pont annyira jó választás mint a HD7970. Én saját tapasztalatomból beszélek sajnos az AMD-nek van mit fejlődnie driver szinten.
Bele olvastam azért a kepler fórumba is, ott is találtam pici driver problémát. Igaz, nem ilyen jellegűt mint amilyen az AMD-nél van.
"Az a baj, hogy te pusztán az órajelet nézed, de hogy hogyan jutsz el addig azt már nem. Hiába hozod tuninggal egy szintre a két kártyát, fogyasztás és hang szempontjából az nv felé billen a mérleg."
Így van. Ezért le is írtam, hogy ugyan akkora teljesítményért, de nagyobb fogyasztásért és hangért cserébe kevesebb pénzt kell kicsengetned. Nekem nem ér meg +20-30k-t csak a kisebb fogyasztás és hang.
(#7459) Sontir Fel válasza kockaharcos (#7447) üzenetére

Szivesen. A mult heten feltoltam egy frisebb drivert, a masik mar 3 honapos volt, a bfet meg ki se probaltam. Az orajeleket majd egyeztessuk le, mert az idojarasra es az idegeimre tekintettel 1200rol lejottem 1125re
Tesztelhetnenk ugy, hogy egy kozos szakaszban probalunk lehetoleg egyutt rohangalni a palyan.
(#7456) Pietrosz: gondolkoztam en is a cseren, de nem jott ossze. Nekem nagyon szimpatikus, hogy azNVnel ott a boost es nem kell mokulni meg szottyogni a tunninggal. En a lusta user kategoriaba sorolom magam, nekem az kenyelmesebb megoldas lenne.
BFBC2/Steam/BF2/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz

Miért ment át a topik pár napja bizonygatásba hogy a 7970 felér a 680-hoz, és fordítva? 
Mi lenne srácok ha mindenki azt élvezné amije van, és nem azt vizsgálná milyen a másik oldal... főleg hogy a különbségek hangyafasznyi méretekben mérhetőek? 
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * One X quad core white...

"hangyafasznyi méretekben mérhetőek?"
És itt a lényeg.
Zárjuk is.

Egyetértek! 
Igen, 1200MHz-en már rohadt hangos a VGA, én meg se tudtam mellette maradni, asszony ki akarta vágni az ablakon.
Ezért lett GTX-680 nekem, tuningolni felesleges, alapból csendes, ZeroCore bug sincs. Igaz jó drága is volt, de mindegy, következő generációig befejeztem a gépbuherálást, szóval belefért.
Igen, 1200MHz-en már rohadt hangos a VGA, én meg se tudtam mellette maradni, asszony ki akarta vágni az ablakon. Ezért lett GTX-680 nekem, tuningolni felesleges
ha felesleges tuningolni akkor a 7970 et miért 1200 on járattad?
alap gtx 680 még jó hogy halkabb mint egy túlhajtott 7970 ..
Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?
Várjál, azt nem írtam, hogy azon járattam. Nyilván a nálam járt két darabot megnéztem mennyin mennek 1200-at, arról a 20-30 percről beszéltem most csak.
Ellenben többeknek itt a fórumon annyin ment tartósan, arra írtam, hogy ott már erősen hangja is van.
1,1V-on járattam amúgy, 1125MHz-en. Annyi kell a BF3-hoz, hogy legalább egy 2xAA rajta legyen, 1440p-ben. Oda kevés egy darab alapon, húzva jobb a helyzet. Erre a szituációra nekem jobb egy GTX-680 alapon, ugyanezt vagy kicsit jobbat hoz, halkabb állapotban. Meg -50W kb., bár az nem érdekel.
[ Szerkesztve ]
(#7467) kockaharcos válasza Sontir Fel (#7459) üzenetére

Legalább játszunk egy jót 
Első teszt megy majd alapon, másikat meg majd megbeszéljük. Most a hétvégén nyélbe is üthetjük! 
Nálam 1200-on 35%-on megy a venti emlékeim szerint, feljebb nem kapcsol. Az még lazán kibírható.
[ Szerkesztve ]

De neked az asztalon van nem házban... szvsz ne hasonlítsd össze a kettőt mert nem egy és ugyan az... Engem nem érdekel a hang sosem érdekel a 680 nekem hangtalannak számít, a 7970 meg nem mondom hogy hangos, de a hajszárítónkal vetekedik fullon! Engem nem zavart, de az utánfutótól jöttek nálunk is érdekes megjegyzések! 
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * One X quad core white...
Asztalon van, így még zavaróbb tud lenni, mivel közvetve hallom, nincs csillapítás. 
[ Szerkesztve ]
(#7471) Keldor papa válasza Cybertrone (#7469) üzenetére
Úgy nem lehet összehasonlítani persze. Beállítom a klímát 16°C-ra meg maxon nyomja lehet házba se menne akkor 35% fölé, csak ez nem igazán valós használat.
Ventiszabályozás AUTO-n? 
Csak mert nekem ekkora órajelen egyéni szabályozással közelítette a 50%-ot, és úgy is 75 °C körül volt a GPU 1h játék után, AUTO-n nem hagytam, mert úgy hamar bekúszott 80 °C fölé. Igaz a mostani hűtővel már nincs ilyen gond.
Xtreme 3D Team Hungary $ Hybrid Graphics System $ HTC DS@1,53GHz@1250mV $

De a levegő csak jobban éri, átjárja így nem is melegedik
Én míg meg volt a CF egyéni profilt csináltam, Keldor halotta élőben mikor elérték a vga-k a 70 fokot már 80-90% körül volt a ventifordulat 
Ezekutan mar kivancsi vagyok a hangjara bar erossen ketlem,hogy megtudna ijeszteni.
Jovoheten kiderul
Vannak dolgok...
(#7475) Cybertrone válasza ricshard444 (#7474) üzenetére

Minden azon múlik mennyire vagy háklis a hangra... van neki hangja, én szeretem a hangot olyan volt mint amikor egy fasza sportkocsi tiltáson megy... más kérdés hogy lehet pestig nem mennék el olyan nagy hangal 

Autó ventivel, nekemsem ment 35% fölé és 70-80 fok közt elvólt 1125Mhz-en. 35%-on meg egyáltalán nem hangos. 
COD4 :<<A.S.E>> Hardcore Feje'r megye (Tilos GL,MD,LS,KEMP!!!)| ip: 87.229.77.165:28974 Web: http://aseteam.info Minden játékost szeretettel várunk, a szerverünkön. BF3: odorgg
Nyilvan nemallok meg 1125n ha mar ilyen tuningos a kari + kompenzalom majd ventikkel
Es memoria kinek mennyit megy? Vagy ugy atlagban mennyi a vege 24/7re
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...

1700 körül ment alapfeszel, 1850-nél vólt vége max fesszel. 1600-on használtam, többi csak dmark-hoz kellett.
COD4 :<<A.S.E>> Hardcore Feje'r megye (Tilos GL,MD,LS,KEMP!!!)| ip: 87.229.77.165:28974 Web: http://aseteam.info Minden játékost szeretettel várunk, a szerverünkön. BF3: odorgg
Es kis feszemeles a memorian karos vagy olyan mint a gpunal? Ha nemviszem tulzasba es esszeru keretek kozott maradok teszem azt +5% fesz akkor az oke?
Vannak dolgok...
Nálam 1850-1900MHz körül van a vége alapfesszel (függ a GPU órajeltől is, ahogy észrevettem), 1,68-1,7V-tal pedig megy helyenként 2000MHz-et is, persze csak tesztre. 
ricshard444 #7479:
Igazából oké, de elég sokat kell emelned a VRAM órajelén, hogy érdemi változást tapasztalj, pl. játékoknál, szóval nem biztos, hogy megéri. A CCC maxot (1575MHz) VRAM ügyileg pedig szerintem szinte mindegyik 7970 viszi alapfeszen.
[ Szerkesztve ]
Xtreme 3D Team Hungary $ Hybrid Graphics System $ HTC DS@1,53GHz@1250mV $
2000 az impressziv
Igen tudom hogy mennyit szamit a memoria orajel emeles 
Vannak dolgok...
(#7482) Keldor papa válasza ricshard444 (#7481) üzenetére
Ugy vettem eszre nincs sok ertelme novelni, 1600-ig neztem azt stop.
Annak nem adtam feszt, amugy menne tobbet is.
GPU hoz sokat.
(#7483) Sontir Fel válasza ricshard444 (#7477) üzenetére

En 1750ig vittem de csak a 3dmark miatt. Olyan sokat szerintem nem hozott a konyhara ezert maradt a cata max a bekes mindennapokra.
(#7467) kockaharcos : szerintem ossze tudjuk hozni. TS-ed van?
[ Szerkesztve ]
BFBC2/Steam/BF2/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz
Én néztem 1600 és 1700 -es értéken, ha jól rémlik 1FPS volt a nyeremény, tehát nem éri meg.
Egyébként auto -n volt a venti, és nem volt vad meleg a VGA sem, és a GPU sem.