Új hozzászólás Aktív témák
-
Brumi
senior tag
válasz
SQX_Barto #1056 üzenetére
Én is megfogadtam, hogy a következő gépem inkább egy korrekt noti lesz, mert amire használom, arra elég, barkácsolni meg úgysem szoktam. A barátnőm vett egy Thinkpad SL300-as gépet, és nekem nagyon bejön. Csak egy 7200-es nagy vinyó kell bele és már tökéletes is. Gondold át szerintem ezt a shuttle vásárlást... persze blackrulz gépe tökéletes választás lenne
-
Brumi
senior tag
válasz
SQX_Barto #1054 üzenetére
Szia!
Amennyire én tudom, a Shuttle egyedi lapokat tesz a gépekbe, nem hiszem hogy bármilyen más gyártmány kompatibilis lenne vele. Ezekben a gépekben nagyon ki van centizve a dolgoknak a helye.
Talán ha nagyon kicsi a lap, akkor össze lehet rakni valahogy, de lehet, hogy ebből a szempontból jobban járnál valami olyan házzal, amit kifejezetten ilyen barkácsolásra terveztek. -
törölt tag
válasz
SQX_Barto #1004 üzenetére
vga simán elmegy benne. viszont amit brumi írt az igaz. persze mindenkinek más a hangos, van ismerős aki szeirnt normál pc hangja van, és vagyunk mi akik szerint igenis hangos. prochűtő is benne van, nem egy nagy történet, de legalább nem cserélhető
melegedés az már annyira mindegy. egy venti szellőztet hátra fele, nem lesz hideg bent az tuti, de belefér a hangkari, az már nem ad hozzá semmit szinte. vga, chipset, őroci vinyó mellett nem rúg labdába
-
Brumi
senior tag
válasz
SQX_Barto #1004 üzenetére
Szia!
Bár nem engem kérdeztél, de nekem egy SN68-as gépem van, ami csak annyiban különbözik, hogy AMD-s.
A helyzet az, hogy ugyan jó kis gépek ezek, de veszettül hangosak és csak komoly áldozatok árán lehet halkítani. Blackrulz kolléga kicsit megvagdosta a gépet, míg én lecseréltem a gyári ventit egy Noctua-ra, valamint a borzalmas tápot egy passzívra. Ez a két dolog 30k-ba fájt, most viszont csendes. Procihűtő van benne, és még csak le sem tudod cserélni, mert a házhoz passzintott hűtési rendszere van (ajánlom a Shuttle honlapját olvasgatásra). Nem mellékes az sem, hogy ezek a gépek eleve nem túl olcsók... Ja és az enyémben a gyári venti fél év után zörgött.
Hogy a géped elmenne-e a 250-es táppal nem tudom megmondani, de a 200-as passzív egy durvább, széthúzott rendszert is elvitt. -
Darkness
aktív tag
válasz
SQX_Barto #783 üzenetére
Joslatom erre az evre a (sz)amitastechnikaban.
- megszuletnek a 2-3 TB-os HDD-k. kezd elterjedni a meroleges rogzites.
- kijonnek a 8 magos procik
- csodvedelmet ker az AMD :-)
- az nvidia kirukkol a nagy asszal. mas architektura, kevesebb ho, nagyobb teljesitmeny
- leesnek az LCD monitorok arai. a 17" monitorokat kivonjak.
- szigoru kornyezetvedelmi torvenyek lepnek eletbe a szamteknyartoknal.
- kijonnek a 128GB-os memokartyak...es csak egy pici kep a jovobol.... a jobbik kep... :-)
-
Darkness
aktív tag
válasz
SQX_Barto #781 üzenetére
akkor mar nem lesz eme haz. mi tobb mar nem is lesznek ilyen procik. neuron gelcsomagos quantum procik lesznek. s az egesz mint minden ujdonsag, es uttoro lepes akkora dobozban fog elferni mint egy szoba, viszon olyan gyors lesz mint a gondolat. :-) es annyit fog zabalni, hogy...ooo... mindjart megkerdezem B'Elanna Torres-t. :-)
-
Darkness
aktív tag
válasz
SQX_Barto #777 üzenetére
akkor ajanlanek neked egy kicsivel nagyobb hazikot, de meg is lehet szallitani. itt van mindjart pl.: a g325, g326 os hazikok az Aopentol. vagy hasonlo meretu blockbusterek. eleg kicsik a szallitashoz, de van eleg hely a komolyabb hutesnek es kartyaknak. igaz mATXes lapot fogadnak s azok kozott keves a krosszfire :-) meg az SLI.. (felteve ha nem ua.), de talan talalhatoka. fentebb van kep a gepem belsejebol.
en inkabb azt sajalom, hogy a P-s szeriabol nincsen mATXes lap. az lenne az igazan brutalis dolog. abban lehetne ket vidkari osszekotve. s meg hely is maradna a procinak meg talan a ramnak. a HDDt meg kivulre rakod vagy memokartyat dobsz bele, vagy 3-at. :-)
-
törölt tag
válasz
SQX_Barto #766 üzenetére
a táp oldalt van egy hosszú téglatest. az elektonika viszont a beltér felőli lapra van rögzítve, és a levehető burkolat kifele néz. A gyári ventik iszonyat hangosak voltak, két 40mm-es darab volt. Vettem két Scythe modellt, azoknak hangjuk nem volt, de levegőt sem toltak sokat
így leszedtem a burkolatot, a tápról, maradt egy lemez rajta a bordákkal meg az elektronikával kifele. 180 fokkal megfordítottam a hosszanti tengelye körül, így most befele néz, a hűtést pedig egy 80mm-es venti szolgáltatja merőlegesen rá, pont befért.
nekem a vinyő hűtés nélkül is 40 fokos, kis helyen van minden, és a kifele fújó venti pont elég légmozgást kelt. mielőtt nekiesel teszteld le hátha neked is elmegy így passzívban. Bár az enyém egyelőre 160-as seagate, egy tányérral, befele néző elektronikával, nem egy melegedős fazon -
törölt tag
válasz
SQX_Barto #764 üzenetére
én most barkácsoltam picit
megfordítottam a tápoit konkrétan
nem kicsit durva, de most az elektronika befele néz, nincs burkolat (érintésvédelem sux
) de egy 80-as venti gyakorlatilag némává teszi, és még hidegebb is, mint eddig volt.
mostmár tényleg hangja sincs a masinának, így már szeretem. még kell egy picit nyúzni hogy jó legyen az elhelyezés, meg a hátéapot is meg kell vágni, de ha kész akkor teszek képet fel -
törölt tag
válasz
SQX_Barto #761 üzenetére
terv van, vagyis volt, amíg meg nem láttam élőben, egyszerűen csodálatosan szép, lehet nem lesz leki erőm hozzá nyúlni
ami viszont szinte tuti, hogy 4 venti lesz a gépben, a két tápventit cserélem, scythe minikaze-ra, a 92mm-es hűtőventit valószínűleg cserélem, vagy noctua, vagy hasonló halk darabra. bekerült egy noctua venti 120-as vízszintesem a chipsetet és az integrált vga-t hűti pont befér, lentről szív és felfele fúj.
ezeket valszeg kivezetem az ajtó mögé, ahova káryaolvasó kerülhetne potizva, esetleg ledeket teszek alá, 3 színt egymás mellé. és rgb jelleggel potival lehet kevergetni a színeket.de semmi mást nem akarok
egyszerűen csodálatos
10/7, de ha ventit cserélek akkor 10-es
ugrik a gari persze, de inkább, mint hogy ezt hallgassam sokáig
bízok a szerencsémben, eddig még egy gép sem halt meg a kezeim között szerencsére, lekopogtam persze. a matrica konkrétan a ház és a táp között van, ha csak tápot cserélsz az is garis dolog. ez van
-
törölt tag
válasz
SQX_Barto #758 üzenetére
van most nézem 40mm-es venti sok boltban, pl scythe cucc lenne jó;) jövőhéten remélem tudok egyet szerválni, és akkor nem sok hangja lesz
ami tapasztalat: gyönyörű, könnyen szerelhető, okos procikezelés (333FSB mellett a szorzóval játszik, alapból 6, így 2000MHz-en megy az e6600, terhelve 9-esre vált, 3GHz-et tolva). a hűtő több mint elég, 27-29 fokon tartja a procim, ami kb vicc.
apró finomságok az elődökhöz képest a cd tálca nyitó mechanizmus, volt egy előző shuttle gépem és ott a gomb is a billenő fedél része volt, ergo ha megnyomtad kinyílt, de hogy becsukd csak a tolás maradt, itt viszont fix, nem billeg sehova, masszív és stabil. az előlapi kivezetések is pofásak, 2 usb és egy mini is van ajtó mögött, masszív, stabil hatása van az egész gépnek.
a hd anyagokat tényleg szépen játsza az inetgrált kártya, egy rosz szavam sem lehet az egészre, kivéve a zajszint, de lehet hogy csak én voltam elkényeztetve mostanában, és ezért érzem így, minden esetre venticsere esedékes ez is tény
ami viszont mókás, az a hajszárító erejű ventilátor, a 92mm-es hátsó hűtő max fordulaton kb eltolhatná a házat, egy repülőhöz hasonlít nagyon, de minimumon már jónak tűnik.
-
törölt tag
-
Darkness
aktív tag
válasz
SQX_Barto #752 üzenetére
nincsmit, de
az boritas, az U alaku, azaz a ket oldal es a teto egyben van. 3 csavar fogaj a feneken a hazhoz.
a portorlest fel evente ejtem meg. sajnos itt pesten borzalmasan poros a levego. alig torlom le a cuccaimat 2 ora utan mintha semmit nem csinaltam volna.
a vizhutes csoveit (muanyag) azt szerintem lehet meretre szabni. -
törölt tag
válasz
SQX_Barto #737 üzenetére
nem sokkal nagyobb ez sem
vannak szép plexi talpak is, világítás, ergős kis vga, fullos víz, tök néma darab
lehet rajta gondolkodni
a két választás közül igazából nem tudom melyiket preferáljam, közel egy árban ki lehet hozni, szerintem tök mindegy, vga szinten ugyanaz mindkettő. majd karácsonyra... reméljük
-
törölt tag
válasz
SQX_Barto #735 üzenetére
az aláírásomban még mindig megvan, eladónak tűnik még
attól függ mi lesz, ha elmegy egyben akkor amd 4400x2 500 giga seagate sata vinyával integrált vga, esetleg a régi 7600gt
ha csak a lap+víz+vga megy el, akkor a procit meg memót bepakolom egy inteles verzióba, és akkor ugyanott vagyok szinte, csak erősebb valamivel. majd kiderül. a jelöltek egyébként ő vagy Ő a kiszemelt, forma ugyanaz, csak a foglalat más
-
törölt tag
válasz
SQX_Barto #733 üzenetére
a földönkívülieket kutató progi
le lehet tölteni a keretprogramot és egy központi szerver csomagokat küld, amit a te géped számol ki és küld vissza, ergo nem kell csúcsra járatott szerverparkot létesíteni a kutatáshoz, ha sokan csatlakoznak gyakorlatilag szuperszámítógépet kapnak, villanyszámla, és tetemes beruházás nélkül.
létezik ennek rákkutató és egyébb számításigényes feladatokat igénylő projektje is, gyakorlatilag a szabad rendszerkapacitásodra építve.ha minden jól megy karácsonyra én is tulaja leszek egy kis barebone-nek
alig várom már
-
Darkness
aktív tag
válasz
SQX_Barto #731 üzenetére
hat az a szomoru, hogy a floppy, DVD combo egybe van ontve... ill. hajtogatva, mivel egy elem az egesz. a haz szetszedve. jobra alul a floppy DVD combo.
nem kell a haz oldalara venti, felteve, ha:
1. olyan tapot valasztasz amire kulon kothetok az egyseg kabelek. bocs nem tudom hogy hiijjak ezt. :-)
2. ha hagyomanyos tap, akkor sok ropival es talalekonysaggal el lehet tuntetni a madzagokat.
3. csak sata-s meghajtokat hasznalsz.
4. a CPU huto legyen paruzamos a memoriaval. azaz ha szembol nezed a hazat akkor balrol sziv jobra fujja a levegot a propeller.
a kepen jo lathato a szellozo nyilas a z oldalon, ami midketton megtalalhato.irtam mar, hogy a szellozes annyira jo, hogy 45 fok C nel nem megy foljebb a CPu homerseklete mikor megy a SETI. :-)
-
Darkness
aktív tag
válasz
SQX_Barto #729 üzenetére
oke. :-) nem kis melo lenne atszabni. :-)
mivel amint leveszed a felso boritast akkor meg negy csavar rogziti a dvd, floppi kombot. persze ne feledkezzunk meg a HDD keretet egy csavar tartja a hazhoz es csuszosarusan rogzul a DVD, floppy kombohoz alul. :-)
na ezt jol leirtam :-)
--| |--
---- ----
| |
----igy nez ki szembol a DVD, Floppy kombo.
-
Darkness
aktív tag
válasz
SQX_Barto #727 üzenetére
ooo... marmint... valahol lemaradtam. milyen hazikorol van szo? ha G325 rol akkor.. hat en abban hagytam a hdd-t mivel az aljara raktam egy ventit. a DVD ala csak a floppynak van hely, mivel alulrol zart, igy nagyon gyenge a hutes. de viszont van hely a brutal hutesnek a procin. :-)
-
Darkness
aktív tag
válasz
SQX_Barto #725 üzenetére
abbol, azert nehez, az ember szajizenek megfelelot talalni. epiteni kell. az a legjobb.
ha mar MoBO akkor nekem Intel. lehet, hogy nem lehet huzni, de viszont stabil. lehet, hogy mar a G33 nal lehet huzni? pass. majd megnezem. annyi van vele, hogy a memoriakra erzekeny a lelkem. volt olyan memo kittem, ketto, hogy egy masik MoBoban egyutt mukodtek, de egy intelben mar osszevitatkoztak kemenyen. igy cserelnem kellett az egyik kittet. a gigabytet nem ismerem mit tud... -
Darkness
aktív tag
-
Darkness
aktív tag
válasz
SQX_Barto #716 üzenetére
tevedsz. nem AOpen tap van benne. egy xcilence power 420 szabvany ATX es tap teljesit szolgalatot benn. kivul van a hazon igy belul jo nagy hely van. hat a haz 23k volt a tap 11k tavaj. az antekre nekem az aplus haziko jut eszembe. ill. emlekeztet.
a hutesekre irtam, hogy a TTS-nel erdeklodj. en is onnan szereztem be a silentmaxx coolflow pro hutesemet.
nincsmit. eppen erre van a hely, hogy megosszuk egymassal tapasztalatainkat, lehetosegeinket, s mutassunk alternativakat.... vagy valami ilyesmi nagy es fellengzos duma. -
Darkness
aktív tag
válasz
SQX_Barto #714 üzenetére
ott sem a kesz cuccot kell nezni, vanna direkt vazak is, amibe sajat elkepzelesed szerint epitesz meg. Ja, meg van kulon, direkt Shuttlekhoz tervezett HPs hutesi megoldas. Itt nem rabeszelni szeretnelek, csak anno nekem nagyon bejottek ezek a gepek. elozo HSZeimben megirtam az en konfigomat s kepet is bublikaltam rola. abban egy kozel felkilos rez huto teljesit szolgalatot s teljes terheles mellett sem megy 46 fok fole a proci homersekletem.
ha meg jo proci hutes kell akkor erdemes ellatogatni a TTS-hez. -
törölt tag
válasz
SQX_Barto #705 üzenetére
szerintem korrekt kis gép lenne
ezért tetszenek a kis gépek, gyakorlatilag alig kell kompromisszumot kötni, teljesítményben meg ugye ugyanott van. persze chipset és bővíthetőség azért nem a csúcs, de előbbi csak a hardcore tuningosoknak éri meg ha jobb, utóbbi meg kit érdekel, amikor van már értelmes árban terrás vinyó is, egyslotos hűtésű vga kis fogyasztással, komoly erővel (a gt-t az nv is barebone-ba tervezte), és procit is használhatsz szinte bármilyet (mondjuk q6600-at nem használnék, többet jelent nekem a csend mint a teljesítmény).
ezt hozza a jézuska? -
törölt tag
válasz
SQX_Barto #694 üzenetére
ez tényleg fura. megnézted a linket? láttad mit eszik a konfig? most linkelhetnék egy 8800gtx cikket, azt is a ph-n csinálták, 350W elég volt egy GTX nek is. de ha leírom talán érthetőbb
idézet
"tettünk egy próbát, aminek során arra voltunk kíváncsiak, hogy egy minőségi 350 wattos táp megbírkózik-e egy igazán high-end rendszerrel, amiben természetesen GeForce 8800 GTX dolgozik. Ehhez egy FSP ATX-350GTF tápot vettünk, ami a 12 V-os ágon mindössze 15 A-t tud leadni (az NVIDIA olyat ajánl a 8800 GTX-hez, ami legalább 30 A leadására képes). A konfiguráció alapjául egy Gigabyte 965P-DS4 alaplap szolgált, benne egy Core 2 Duo E6300-as processzorral 3,3 GHz-re tuningolva, 1 GB memória, GeForce 8800 GTX VGA, 3 darab HDD, 1 darab DVD-író, a CPU-ventilátor és további két 12 cm-es házventilátor maximális fordulatszámon, mondhatni egy jól megpakolt rendszerrel volt dolgunk. És jöjjön a lényeg: a táp terhelve a konnektorból 347 wattot vett fel, azaz 80 %-os hatásfokot számolva a konfiguráció kb. 280 wattot fogyasztott, miközben a Far Cry 1600x1200-as felbontásban 16xQ AA/16xAF beállítások mellett futott"ha a 300W-os táp nem elég egy GT-nek, mármint TÁP nem valami selejtes öngyilkossági kísérlet, mercury és társai, akkor megeszem a kalapom. jah és az előzőben tuning is volt ám...
mondom én , akinek ezer wattos tápja van, mondjuk ingyen volt, de akkor is
-
törölt tag
válasz
SQX_Barto #689 üzenetére
a link tényleg rosz volt, ezer bocsi: itt a jó
mondjuk ami után leírtam hogy cikkek között kellene keresni, szerintem nem lett volna megoldhatatlan probléma
mint mondtam 200W-ot eszik szerencsétlen konfig
láttam én már olyat is hogy egy gtx hez 600W-os tápot javasoltak, mégis elmegy 350-ről is ha jó minőségű az.
-
törölt tag
válasz
SQX_Barto #685 üzenetére
még jó hogy a rangot a ph-n nem a cikkek olvasására adják
Ebben a cikkben pont van egy olyan rublika, hogy egy KOMPLETT rendszer mit eszik200W. fent a teljes konfig. más kérdés hogy ennyit tud e 12V-on, leadni, de az a sejtésem hogy igen, főleg a 300-as. egy pontos mérettel meg a kolléga meg tudja nézni be fér e
egyébként néha a matx-es lapokban is van kompromisszum, nekem a shuttla picit jobban tetszik formatervezésben, de ez vanízlések
-
Brumi
senior tag
válasz
SQX_Barto #683 üzenetére
Az enyémben 300W-os táp van, ami szerintem már nem olyan kevés. Persze tényleg nem egy olcsó móka, de a szolgáltatásokat nézve szerintem rendben van. A Pixmanian valóban olcsóbb ez is (70 bruttó).
Amúgy van itt egy VGA kompatibilitási lista, amin ugyan nincs rajta a 8800GT, de 8600-os és 8500-ös van rajta. [Lista].
Ha dobsz egy mail-t a Shuttle supportjának, biztos megmondják, hogy jó vagy nem jó ezzel a konfiggal, és hogy belefér-e a kártya.
Persze nem akarlak rábeszélni, mert nem fizetett nekem a cég, én egyszerűen csak egy elégedett vásárló vagyok. -
Brumi
senior tag
válasz
SQX_Barto #668 üzenetére
Szia!
Én szombat óta használom a következő konfigot:
Shuttle XPC SN68PTG6 Deluxe
AMD X2 5600+
2 GB 800MHz Geil Value RAM
250 GB Seagate SATA IIAz alaplapi HD Audio szerintem nagyon klassz, jó a hangja, és a házba bőven beleférne egy 1 slot-os VGA (nem tudom, hogy a 8800 GT az e). Én az alaplapi 7050-est használom, mivel nem játszok a gépen. Nagyon kicsi, a gyári hűtés rendben van, egyedül a vinyónak van hangja.
Javasolni tudom ezt a házikót, bár nem olcsó mulatság (bruttó 103200 HUF). A Pixmanian csak bruttó 70k, de nem igazán mertem bevállalni a rizikót.
-
SQX_Barto
addikt
válasz
SQX_Barto #550 üzenetére
Motherboard: Gigabyte GA-K8N51GMF-9
Processor: AMD 64 3200+ Socket939
Video card: Club3D GeForce 7800 GTX
Sound card: Creative Audigy2
Memory: 2*512 MB Kingston DDR 400MHz
Hard Disk: Seegate Barracuda 80GB Sata 7200RPM
Optical Drive: LG DVD Writer
Nagyreszt ez lenne szerintem a konfig
Proci esetleg X2 nem tudom... ugysem mostanaban lesz ra penzem de azert szep almodozniEhhez kellene haz es tap (esetlegesen CPU hutovel egyutt...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- Gamer pc-RTX3060TI-AMD Ryzen 5 5600X-32gb DDR4 1000GB NVME SSD
- Eladó! Intel Xeon W3530 + Micron Ddr3 1333mhz 6x4 GB ram + Cooler Master Hyper t212 RGB Cpu hűtő
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest