Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
-
PROHARDVER!
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ruuwa
tag
válasz
Petykemano #21220 üzenetére
Az eddigi tesztekből nekem az jön le, hogy sokkal kiforrottabbak az alaplapok, szinte alig vannak szoftveres gondok, ezért nem hiszem, hogy nagyobb gondok lennének nVidia driverekkel.
Inkább azért érdekes az EK döntése a Ryzen mellett, mert talán a második generációval a partnerek is több lehetőséget adnak az AMD alapú rendszereknek.
-
Ruuwa
tag
Fun fact, EK útjára indította saját, készre szerelt vízhűtéses PC-it, ha jól látom kizárólag második generációs Ryzenekkel szerelve:
https://www.ekfluidgaming.com/fluid-configurator-home/US only, májustól indul a kiszállítás. Érdekes módon Radeon GPU nincs a választható opciók között.
-
Ruuwa
tag
https://prohardver.hu/hir/raven_ridge_3200_mhz_ddr4_orajel_jedec.html
Ezek szerint sikerült javítani az Infinity Fabric-on, ezért bevállalható a magasabb támogatott órajel?
-
Ruuwa
tag
Ryzen TR 16c/32t az Alienware Area 51-ben, 2866 pontot ment Cinebench r15 CPU multicore teszten.
Linus LTX rendezvényén élőben.
8:40-től a lényeg, aki nem szeretné végignézni.Összehasonltásként:
Intel XEON E5-2697 v4 18c_2584
Intel i9-7900X 10c________2355 -
Ruuwa
tag
2x8 pin a CPU-nak, és M.2 via "Dimm.2".
-
Ruuwa
tag
válasz
Depression #19818 üzenetére
A marketing osztályokon már kutatják hogyan tehetnék majd trendivé a "piko" prefixumot, kezdve az 500pm-es gyártástechnológiával.
-
Ruuwa
tag
válasz
Sipike19 #19638 üzenetére
Fél évig használtam 2015-ben egy első gen i5-el szerelt T420-ast, és nem egyszer kívántam bele erősebb igp-t. Az átlag felhasználónak bőven elég lenne egy 15Wos i5 processzor teljesítmény. Egy 20W körül konfigurált kaveri is versenyképes lehetett volna, ha nem minden áron 15wba akarták volna beleszorítani a teljes APU fogyasztási keretét.
Ezzel csak azt akarom mondani, nem csak a csúcs i7-ekkel szemben kevesek az APU-s notik, hanem az adott kategória i5-ös notijaival szemben is. Reméljük ezen tud majd változtatni a RR.
-
Ruuwa
tag
válasz
Depression #19447 üzenetére
Egyszerűen nem bírom felfogni miért tartják jó ötletnek a dGPU hűtéssel egy szintre rakni az M.2 foglalatot. Persze valószínűleg kiszámolták, és nem fog megfőni ott egy NVME SSD, de nagyjából bárhol máshol jobb helye lenne. A laphoz adott M.2 kártya hűtés meg pont ezért is egy vicc.
-
Ruuwa
tag
Bennett: Intel will release a CPU featuring AMD Radeon graphics
Mennyire lehet ez válasz a Raven Ridge-re?
Gondolom egy ilyen összetokozás nem lehet olyan mély integráció, mint egy APU, tehát funkcionálisan nem is egy liga lenne a két dizájn. De az olcsóbb árkategóriák nem is igénylik feltétlenül az úttörő technológiákat. És az Intel olcsóbbnak látja külső megoldást használni, mint a saját IGP-jét fejleszteni. Amivel aztán sikeresen próbálkozhatnak egy viszonylag széles játékosbázis megtartásával, akiknek elég lehet egy ilyen chip teljesítménye DotA, LoL, Rocket League, Starcraft és hasonló kategóriás játékokhoz.
Legalábbis nem feltételezem, hogy szerverekbe szánják, amolyan proci mellé tokozott gyorsítóként.
-
Ruuwa
tag
válasz
Bucsi13 #17952 üzenetére
Már az intelnél se értettem, honnan jött a 3-5-7 számsor, azt meg végképp nem értem miért kéne átvenni. Simán lehetne a szálak számát belerakni, és az elég egyértelmű lenne. Tény, hogy a Zen "Z" betűjével elég nehéz bármit is kezdeni hogy a végén ne valami zs kategóriás zombis filmcím legyen belőle. De akár ki is írhatják, ha már a következő néhány évben ez lesz a uarch.
Pl a CPU-k:
AMD Zen C-44xx
AMD Zen C-48xx
AMD Zen C-88xx
AMD Zen C-816xxÉs APU-k:
AMD Zen A-24xx
AMD Zen A-44xx
AMD Zen A-48xx
stb.Persze én nem vagyok marketinges.
-
Ruuwa
tag
Intel esetében a 4/4-es procik hibás 4/8-as egységek, melyekben olyan gyártási hiba van jelen, mely engedi mind a 4 mag engedélyezését a HT tiltása mellett? Vagy többnyire hibátlan 4/8-as chipek, melyek pusztán a piaci igények okán kerülnek 4/4-es termékként piacra?
Laikusként úgy tűnik, elég speciális hibának kell jelen lennie a chipben, hogy "csak" az SMT-t kelljen tiltani a működéshez. Ha problémás a ZPU-k gyártása (Zentral Processing Unit
) akkor gondolom egy jó darabig nem fogunk 8/8-as terméket látni. Logikusabbnak tűnik órajellel megpróbálni áthidalni a 4/8 és 8/16 közötti űrt. Magasabb turbóval operáló 4/8 után egy alacsony órajelű 8/16. Akinek kell a többszálú teljesítmény, annak előrelépés lesz. Akinek meg nem, annak meg úgyis a magasabb egyszálú teljesítmény a fontosabb.
-
Ruuwa
tag
Olyan nagynak tűnik a furattávolság illetve a műanyag "bakok" távolsága. Nem lesz így nehezebb AM4 ITX lapokat tervezni?
-
Ruuwa
tag
válasz
Yutani #17183 üzenetére
Pont ezt akartam írni. Szerintem már a keményvonalas AMD pártiak is eléggé megfogyatkoztak, vélt vagy valós elvárások okozta csalódás érzése már eléggé összefonódott a céggel. A felhasználók és a média semmilyen szinten nem tolerálnák, ha még az early adopter-ekkel bétatesztelné az AM4-es lapokat az AMD.
-
Ruuwa
tag
Szerintetek az E3-on megerősített PS4 Neo / XBox Scorpion projektek lehetnek kihatással az AM4 platform és a bele szánt APU-k és CPU-k késlekedésére?
Például van-e esély arra, hogy látván mennyire jól alakul a 14nm-es gyártás, illetve a 4k/VR követelményeit a konzolgyártók dönthettek-e úgy, hogy die-shrinket kérnek az AMD-től? Ez gondolom elég sok erőforrását lekötné az AMD-nek, ezért a legkevesebb profittal kecsegtető asztali AM4 projektektől vonnák el az erőforrásokat. És már sokszor leírtátok, átrakni 14nm-re a korábbi dizájnt nem egy sétagalopp és nem is olcsó mulatság, ám mivel a piac ha hőbörögve is ugyan de elfogadni látszik, hogy a VR nem lesz olcsó, ezért a konzolgyártók kalkulálhatnak magasabb gyártási költségekkel.
-
Ruuwa
tag
válasz
Oliverda #16817 üzenetére
Tehát a 4modulos/8magos bulldózerhez képest 2x teljesítményt predesztinál a dia, egy 1CoreComplex=4IntegerMag=8Szál felépítésű Summit CPU-nak? Mert akkor hurrá. Ha pedig egy 2CC=8C=16T summit az összehasonlítás alapja, akkor meg annyira nem hurrá. Vagy megint trükkös a diagram és ez csak 1,5x növekedés. Illetve azt se értem, hogy clock to clock, vagy csak úgy általában.
Viszont a Bristolnál elég lehet a növekedés, ha a CPU rész fogyasztásán tudtak faragni, és ezzel az iGPU kicsit több TDP-hez jut. Mondjuk Bristolnál szerintem minden az árazáson múlik, nem feltétlenül az abszolút teljesítményén.
-
Ruuwa
tag
Lelkes laikusként ez számomra inkább úgy hangzik, mintha magonként/szálanként vizsgálnák az elérhető legmagasabb órajelet, és gyárilag engednék a jobban sikerült magokat magasabb órajelre, míg a kevésbé jól sikerült egységeket egy legnagyobb közös órajelre állítanák, ezzel bővítve a specifikációknak megfelelő csipek számát. Statisztikailag növelve a kihozatali arányt.
Mármint eddig csak olyan órajeleket írhattak rá a "dobozra" amit minden mag képes volt turbózni, így viszont adott esetben nagyobb maximális órajel kerülhet a specifikációba.
-
Ruuwa
tag
válasz
hugo chávez #15930 üzenetére
Néhány hónappal később, ahogy gyűlnek a hibás lapkák, kiadhatnak egy 6-8-10 magos l, csökkentett CU számmal és TDPvel, de még HBM-mel szerelt lapkát ami eljuthat workstationokbe. Gondolüm van/lesz selejt bőven, amit ha lehet el szeretnének adni.
-
Ruuwa
tag
válasz
stratova #15464 üzenetére
Nem is otthonra gondoltam, hanem konzolba. Ahol a megrendelő adott esetben kifizetheti a fejlesztés költségét. Esetleg még egy exc die shrink-et is. A Megrendelő kap egy visszafogottabb TDP-jű 8+12 CU-s APU-t, egy GDDR-hez képest szintén kevesebbet fogyasztó HBM-mel. Nagyobb megrendelés esetén talán csökkenteni lehetne a HBM APU-kra (APÁkra?
) vetített gyártási költségeit. AMD meg kvázi rizikómentesen kitapasztalhat egy új gyártástechnológiát, miközben jobban felfuttathatja a HBM-ét.
De ez már nem biztos, hogy a topic témájához tartozik. Ki is vettem a kezem a biliből. -
Ruuwa
tag
válasz
Petykemano #15461 üzenetére
És ha nem is feltétlenül a lapka méretét növelnék extra blokkokkal, hanem már adott esetben HBM2 miatt lenne szükség egy die shrinkre egy konzolokba szánt custom APU-nak?
-
Ruuwa
tag
Carrizo-L letiltott IGP-vel? Ennek így mi értelme lenne?
-
Ruuwa
tag
Laikusként kérdezem, úgy is nagy falat, ha lényegében minden szegmensbe ugyan az a Zen mag kerül, csak más konfigurációban?
Egyébként meg teljesen érthető szándék az AMD részéről, hogy 2016 karácsonyára piacra kerüljenek a konzumer asztali megoldások. Csak hát a szándék az nem elég.
-
Ruuwa
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mikrotik routerek
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen SSD-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Eredeti játékok OFF topik
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- World of Tanks - OFF topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest