Aktív témák
-
RedSign
tag
Sziasztok!
Kaptam egy feladatot, amit meg kellene oldani a lehető legoptimálisabb módon és van már rá ötletem is, de kiváncsi vagyok Ti hogyan oldanátok meg.
Szóval egy teszteket kezelő oldalról lenne szó, ahol adott tesztekhez adott kérdéseket kellene rendelni és ezekből véletlenszerűen a teszt létrehozója által megadott kérdés számnyit kiértékelni. A felhasználók különböző csoportokban kapnak helyet és adott csoportokhoz kell a teszteket hozzárendelni. Az egyes felhasználók teszteredményeit (és válaszait) rögzíteni kell és kiértékelni.
A "problémám" ott lenne, hogy szerintetek mi a legoptimálisabb megoldás a tesztek, a hozzátartozó kérdések (válaszokkal) és a kitöltött tesztek adatbázis megvalósítására? A felhasználók, csoportok kezelése nem probléma...Első elgondolásom szerint a külön táblába tenném a csoportokat (amihez a felhasználók tartoznak), a teszteket, a kérdéseket (a válaszokkal) és az eredményeket. Mindezt úgy, hogy a teszteknek lenne egy olyan mezője ami a kérdések id-ját tartalmazza, a kérdéseknek pedig egy olyan mezője ami a válaszokat, az eredményeknek pedig ami a felhasználó által adott válaszokat. (Egy felhasználó csak egy csoportba tartozhat!)
Pl. első megoldás, bár itt az answer tábla szerintem hatalmasra nőhet...:
users
user_id
user_name
group_id
group
group_id
group_name
test
test_id
test_group
test_label
question
question_id
question_text (pl.: Mennyi 1+1?)
question_answers (pl.: 1*2*3*4)
question_right (pl.: 2)
answer
answer_id
answer_question_id
answer_user
answer_date
answer_selected (question_answers válasz sorszáma, pl.: 3 -> rossz válasz)Véleményeket és javaslatokat várnék...
Köszönöm előre is!
Üdv,
RedSign
Aktív témák
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest