Új hozzászólás Aktív témák
-
DNReNTi
őstag
Akkor meg készíteni kell a felhasználóknak egy felület amin ők maguk vezetik a változásokat. Na ez az amit a felhasználók majd telibeszarnak és az egész nem ér semmit.
Szerintem egy ilyen ellenőrző script nem nagy overhead, pillanatok alatt átfutja a filelistát és az adatbázist is.
Én utóbbival kezdeném:
SELECT id, filename FROM files;
Egy foreach() ciklusban minden fájlnevet lehet ellenőrízni file_exists() függvénnyel.
Ha nem létezik, a bejegyzést törlöd.Ha ez lefutott jöhet a fordított eset:
A fájllistán mégy végig, és az aktuális fájlnévre keresel a táblában. Ha egy adott fájl nevére nincs találat, akkor felviszed az adatbázisba.A felülírt fájlok este így hogy a dátum nem változik már érdekesebb.
De erre megoldás lehet a filemtime() függvény, ami a legutolsó módosítás idejét adja vissza. (Bevallom még sosem használtam így erre nem esküszöm meg.) Ezt egy az egyben bele lehetne integrálni az első lépésbe, így ha egy file létezik de a legutolsó módosítás dátuma nem egyezik akkor azt frissíted.Ezzel egy viszonylag up to date táblát lehetne vezetni a fájlok változásáról teljesen automatizáltan, felhasználói hiba kizárásával.
Másik alternatíva lehet mondjuk az FTP log feldolgozása, de ott is ugyan ezt kell végigjátszani.
Egyébként érdekes kérdés, kíváncsi vagyok valaki előáll e pontosabb megoldással.
Update:
Mire leírtam eszembe jutott egy talán jobb lehetőség:
A felépítés ugyan ez lenne mint amit leírtam, annyival érdemes lehet kiegészíteni hogy tárolod az utolsó ellenőrzés idejét, és a fájlok ellenőrzésénél csak olyan fájlokat vizsgálsz amik legutolsó módosításának ideje ettől nagyobb. Ezzel kizárod a változatlan fájlok vizsgálatát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston FURY Renegade KF426C15RBK2/64 (128GB KIT)
- Újszerű Samsung Galaxy Tab S8 5G (128GB) 1 ÉV Garancia!
- Csere-Beszámítás! Garancia! Steam Deck OLED 1TB Kézikonzol!
- Csere-Beszámítás! Garancia! Steam Deck LCD 512GB + 256GB Ajándék Micro SD Kártya!
- Kolink riser 30cm gen5.0 vadiúj kábelek bolti ár feléért
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Önerő nélkül is. Részletfizetés .Bankmentes. Lenovo Legion 5 Gamer Laptop
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3199, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest