Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #885 üzenetére
"A hirdetes_id is opció lehet, de itt inkább a juzerek vannak előtérben."
Ez itt attól még sztem nem szempont, mert a konkrét hirdetést boncolgatod tovább, arra jelölsz meg külön táblában kiemelést, tehát a hirdetés_id szerint lenne értelme összekapcsolni a két táblát."Pont, hogy a teljesítmény miatt (részben) maradtam a varchar mellett."
Ezt kifejtenéd?
Ha tinyint vs. varchar, akkor az utóbbi mellett keresés ideje szempontjából nem túl sok szempont szól....."Nagyon sok keresés szerintem nem fog itt lenni."
Szép, magyaros mondattal jól megaszontad."Szinte az összes hirdető az emberek arcába lesz nyomva, így csak görgetnie kell és nézegeti a felhasználókat. Mivel te tudod már milyen tartalmú oldal, ajánlom nézd meg a konkurenciát.
"
Még mindig nem látok semmilyen érvet amellett, hogy varchar legyen a mező. Mi köze ennek ahhoz, hogy néz ki a többi oldal? Attól még nem látod, a háttérben hogy oldják meg, az, hogy a frontendre hogyan kerül ki a tartalom, nem befolyásolja azt, hogy hogyan kellene megoldani szépen a háttérben."Minek kell a prefix? Hátha lesznek mással kapcsolatos táblák is az adatbázisban."
A prefix önmagában indokolt lenne, de inkább úgy, hogy egyértelműen jelölsz vele valamit, pl. application id-t vagy hasonlót."Miért fűzném a tag-eket a fórumhoz? A blogokhoz kell a tag."
A korábbi struktúrádban TEXT-et jelöltél meg a tagre, ez volt az elsődleges gond, de látom azt már legalább azóta javítottad.
A táblaszerkezet meg nálad közel sem volt egyértelmű, inkább félrevezető: volt forum tábla, volt postokat gyűjtő tábla, meg volt comment tábla. Ebből olyan, mintha a fórumokhoz lehetne postot is írni, meg kommentet is.Erre mondtam, hogy ennek úgy van értelme, ahogy a stackoverflow-n van, de ott mondjuk az is bonyolítja, hogy a postok majdnem ugyanúgy kezelendőek, ahogy az első, nyitópost is, mert mindet lehet pontozni, meg mindet el lehet fogadni, mint megfelelő választ, kivéve az első, nyitópostot.
A tagek meg csak magára a kérdésre kellenek, ami az elnevezéseidből úgy tűnt, magába a forum táblába tartozik, mint gyűjtőtábla. De akkor ezek szerint csak nem voltak egyértelműek az elnevezések.Amúgy csak azért kérdeztem rá, miért nem CMS-t használsz erre a célra, mert mások már eleget szoptak azzal, hogy megfelelő táblastruktúrát kialakítsanak ilyesmire, mint pl. a fórum, ami Drupalnál eleve a core része. Mondjuk ha tanulási céllal akarsz sajátot fejleszteni, akkor oké. De ha a könnyű továbbfejleszthetőség is cél, akkor ezerszer jobban járnál pl. egy Drupallal (persze minimum 7-es verzió), nagyon jól testreszabhatóak a fórumok is, jó modulok készültek hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- alza vélemények - tapasztalatok
- Futás, futópályák
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- Spórolós topik
- Metal topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...
- QuantaPlex T42S-2U
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 3 UHD, Érintőkijelző, i7-10875H, 32GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV G
- Lenovo ThinkPad L490 FHD, TOUCH, I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Lenovo ThinkPad T490 FHD, I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- 2020 M1 macbook pro 8/256GB elado/cserelheto
- Eladó Apple Macbook Pro 2015 / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest