Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen notebookot vegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #885 üzenetére
"A hirdetes_id is opció lehet, de itt inkább a juzerek vannak előtérben."
Ez itt attól még sztem nem szempont, mert a konkrét hirdetést boncolgatod tovább, arra jelölsz meg külön táblában kiemelést, tehát a hirdetés_id szerint lenne értelme összekapcsolni a két táblát."Pont, hogy a teljesítmény miatt (részben) maradtam a varchar mellett."
Ezt kifejtenéd?
Ha tinyint vs. varchar, akkor az utóbbi mellett keresés ideje szempontjából nem túl sok szempont szól....."Nagyon sok keresés szerintem nem fog itt lenni."
Szép, magyaros mondattal jól megaszontad."Szinte az összes hirdető az emberek arcába lesz nyomva, így csak görgetnie kell és nézegeti a felhasználókat. Mivel te tudod már milyen tartalmú oldal, ajánlom nézd meg a konkurenciát.
"
Még mindig nem látok semmilyen érvet amellett, hogy varchar legyen a mező. Mi köze ennek ahhoz, hogy néz ki a többi oldal? Attól még nem látod, a háttérben hogy oldják meg, az, hogy a frontendre hogyan kerül ki a tartalom, nem befolyásolja azt, hogy hogyan kellene megoldani szépen a háttérben."Minek kell a prefix? Hátha lesznek mással kapcsolatos táblák is az adatbázisban."
A prefix önmagában indokolt lenne, de inkább úgy, hogy egyértelműen jelölsz vele valamit, pl. application id-t vagy hasonlót."Miért fűzném a tag-eket a fórumhoz? A blogokhoz kell a tag."
A korábbi struktúrádban TEXT-et jelöltél meg a tagre, ez volt az elsődleges gond, de látom azt már legalább azóta javítottad.
A táblaszerkezet meg nálad közel sem volt egyértelmű, inkább félrevezető: volt forum tábla, volt postokat gyűjtő tábla, meg volt comment tábla. Ebből olyan, mintha a fórumokhoz lehetne postot is írni, meg kommentet is.Erre mondtam, hogy ennek úgy van értelme, ahogy a stackoverflow-n van, de ott mondjuk az is bonyolítja, hogy a postok majdnem ugyanúgy kezelendőek, ahogy az első, nyitópost is, mert mindet lehet pontozni, meg mindet el lehet fogadni, mint megfelelő választ, kivéve az első, nyitópostot.
A tagek meg csak magára a kérdésre kellenek, ami az elnevezéseidből úgy tűnt, magába a forum táblába tartozik, mint gyűjtőtábla. De akkor ezek szerint csak nem voltak egyértelműek az elnevezések.Amúgy csak azért kérdeztem rá, miért nem CMS-t használsz erre a célra, mert mások már eleget szoptak azzal, hogy megfelelő táblastruktúrát kialakítsanak ilyesmire, mint pl. a fórum, ami Drupalnál eleve a core része. Mondjuk ha tanulási céllal akarsz sajátot fejleszteni, akkor oké. De ha a könnyű továbbfejleszthetőség is cél, akkor ezerszer jobban járnál pl. egy Drupallal (persze minimum 7-es verzió), nagyon jól testreszabhatóak a fórumok is, jó modulok készültek hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- BestBuy topik
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Leminősítik az S26 Ultra zoomkameráját
- Milyen alaplapot vegyek?
- Windows 11
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Oldalról rápillanthatunk a Vivo X300-ak kameráira
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- Enermax Liqmax III ARGB 360 (Lefogató hiányos+sufni tuningra csakis) INGYEN FOXPOST
- Enermax Liqmax III ARGB 360 (3/2 ventis) INGYEN FOXPOST
- MacBook Air M3 13.6" 8/256 100% akkumulátor
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- !!AKCIÓ!! AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Macbook Pro 2019 // i5 // 1TB // Számla+Garancia //
- Takamine GD20CE elektroakusztikus gitár keménytokkal együtt. Kb 10 alkalommal használt,nem hordoztam
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5511
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest