- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
SaNyEe
aktív tag
Sziasztok,
Találkoztam egy érdekes problémával (mysql "újonc" vagyok, Oracle vonalon mozgok alapvetően)
Egy Select rettenet hosszú ideig fut, a problémás selectet "redukáltam" a problémás részre. Ennek explainje a következő:
mysql> explain SELECT a.clock
-> FROM alerts a, events e
-> WHERE e.eventid=a.eventid;
+----+-------------+-------+--------+---------------+---------+---------+------------------+---------+-------------+
| id | select_type | table | type | possible_keys | key | key_len | ref | rows | Extra |
+----+-------------+-------+--------+---------------+---------+---------+------------------+---------+-------------+
| 1 | SIMPLE | a | ALL | alerts_3 | NULL | NULL | NULL | 3723509 | NULL |
| 1 | SIMPLE | e | eq_ref | PRIMARY | PRIMARY | 8 | zabbix.a.eventid | 1 | Using index |
2 rows in set (0.00 sec)a tábla alerts_3 indexe nem kerül használatba. A csatolt mezők bigint(20) unsigned típusúak. Baloldali tábla 166 millió, a jobboldali tábla 3,7 milliós rekordmennyiségű.
Not null constraint van mindkét mezőn, de default null be van állítva (5.6 verzió)
A táblák innodb tárolómotort használnakAmikor nincs alerts_3 index használatban a query futási ideje 48sec.
A force index(alerts_3) megadásával 1.65sec-re redukálódik a futási idő.
Statisztikákat ma frissítettem közvetlen tesztelés előtt, azok aktuálisak.Miért nem használja a mysql a rendelkezésére álló indexet? Ott van és mikor kényszerítem, működik.
Miután elkezdtem játszani a selecttel és kivettem a tábla oszlopát (vagy betettem az index-el rendelkező oszlopot) a select clause-ból így alakultunk át:
mysql> explain SELECT a.eventid
-> FROM alerts a, events e
-> WHERE e.eventid=a.eventid;
+----+-------------+-------+--------+---------------+----------+---------+------------------+---------+-------------+
| id | select_type | table | type | possible_keys | key | key_len | ref | rows | Extra |
+----+-------------+-------+--------+---------------+----------+---------+------------------+---------+-------------+
| 1 | SIMPLE | a | index | alerts_3 | alerts_3 | 8 | NULL | 3723507 | Using index |
| 1 | SIMPLE | e | eq_ref | PRIMARY | PRIMARY | 8 | zabbix.a.eventid | 1 | Using index |
2 rows in set (0.00 sec)Hogy lehetne a forrás SQL átírása nélkül rábírni a mysql-t, hogy az a.eventid oszlopon is használja az indexet annak ellenére, hogy valóban a tábla minden sora candidate row és jó ötletnek tűnhet első körben felolvasni mindent a blokkokból?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dobozos DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Csőtörés bemérés - Csőtörés Javítás Szakszerűen
- Professzionális vízszerelés 0-24 akár azonnali kiszállással
- Fiorenzato AllGround eladó
- Új Zsír Dell Inspiron 14 7441 Érintős Ultrabook Laptop -25% Snapdragon X Plus 10Mag 16/1TB SSD QHD+
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, MS3091, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 G1: i5-10G I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest