Hirdetés
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Dollármilliárdokért csábított el Zuckerberg egy kínai Manust
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- Hálózati sebességre gyúrt a Minisforum új mini-munkaállomása
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pánik a memóriapiacon
- OLED TV topic
- Kábel nélkül a Sapphire VGA-val
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imibácsi
aktív tag
Igazatok van.
Mindenki használja a note/netbookot arra, amire való. És vegyen ilyet annyiért, amennyi neki még belefér. A subnoteszekkel csak azért hasonlítgatom össze ezeket az apróságokat, mert még ahhoz állnak a legközelebb szerintem. Elvégre azokat is a hordozhatóság miatt fejlesztették ki, csak sokkal izmosabbak, és ezért drágábbak. Az MSI PR210 vagy VR201 szerintem csak középút, hiszen nem is a legolcsóbb és leggyengébb szubnoteszek, de nem is a legdrágább preztizsgépek. Elvégre valami összehasonlítási alap kell, nemde?
Az Asus EEE-t pedig szerintem főleg nem kell kizárni az alternatívák közül, elvégre az egyik legnépszerűbb netbook. Persze, kicsit eltértünk a tárgytól, de egyenlőre még tudtommal sehol nem lehet megtapizni egyetlen WIND-et sem. Ha majd lesz mondjuk az MM-ban, akkor írok jelentést arról is 
[OFF]Ha már így mindenki leírta, hogy kinek mit jelent egy notebook, akkor leírom én is.
1 év éve vettem meg az első notimat. 15,4-es Albacomp V4. A lehető legolcsóbb volt akkor, ezért is érzem kicsit otthonosan magamat az ilyen olcsónotesz topicokban. Szóval a hardvere elég gyenge volt (1,6GHz yonah Celeron M, 256 DDR533,40Gb, videókártyát nem is említem). Használtam kb. 1 napig, és hamar leesett, hogy kevés a hardver. Ugye a videó levonta a maga igényeit az amúgy is kevés rendszermemóriából, szóval ha ment egy Firefox 2db lapfüllel már lefagyott. Tehát került bele egy Core duo (2x1,66, 2mb L2) proci, 1 giga ram, meg egy 100 gigás viinyó, plusz wifi. így már tudtam használni átlagos feladatokra, mint pl netezés, film, zene, msn, skype, de grafikai programok sem haltak meg mint pl a Photoshop CS3 vagy a CorelDRAW. Szóval szerintem ez a hardver az alap, ennyivel már elég lendületes a gép és ha valaki grafikus vagy tervező, akkor ezt is meg tudja csinálni. Egyébként a plusz költségem kb 30.000 Ft volt, szóval 130-ból volt egy fasza gépem 1 évvel ezelőtt. Ja, nem mindenki grafikus, de a munka az munka.
[/OFF] -
Zalaymate
senior tag
Hali!
Hát én csak annyit jegyeznék meg a hozzászólásoddal kapcsolatban, hogy amit "idéztél" az összes olcsó 200-250K alatti notikról hogy azokat nem érdemes megvenni, hát szerintem ez egy orbitális baromság, már ne haragudj! Tudom, hogy a Milyen noti-t vegyek? topicban ez megy és aki ez alatt néz gépet azt azonnal lefújjogják, hogy az úgy is szar lesz, meg tönkre megy, meg hasonlók, de ez sajnos egy olyan fajta mentalitás, amivel én nem tudok azonosulni, hiszen ha valaki nem rendelkezik bő anyagi háttérrel és nem akar magának valami brutál Core 2-es procival, komoly videókaris, 8 giga RAM-os gépet, hogy azon aztán HD minőségben renderelgessen 4 órás filmeket, akkor szerintem teljesen korrekt gépeket lehet kapni 120-160K környékén, amik bármilyen feladatot végrehajtanak amit egy átlaj júzer csinálhat velük!!

Amiről pedig itt lenne szó, hogy ez a netbook szegmens egy teljesen új kategória, nincs sok köze a megint csak brutál subnotikhoz, hanem egy rendkívül kis méretű, könnyű egész napi hordozgatásra és használatra szánt netezős, Office munkákhoz tervezett notikat csináltak, amik így rendkívül kedvező áron kerülhetnek a boltokba!
És szerintem ilyen téren az MSI-nek jobbat sikerült alkotnia az Asus-nál, hiszen a Wind egyenlőre mind formályában, mind tudásában kiemelkedik az EEE-k fölé. Az árára még kíváncsiak leszünk, illetve hogy 2-3 hónap múlva mennyivel megy lejjebb az ár és esetleg milyen frissített (esetleg SSD-s, nagy akkus) változat jelenik meg.
Ez csak az én véleményem, de szerintem a subnotik és a netbook-ok hát nem egy kategória!

Imibácsi: Sok sikert a vigigolvasáshoz, a topic van vagy 200 oldal!

vadkörte: Úgy látom egy rugóra jár az agyunk!

-
vadkörte
addikt
Kerülendő: az összes olcsó 200-250K alatti noti.
Ez alapján akinek nincs ennyi pénze (netán szüksége) notebookra ne is vegyen.
Továbbmegyek. Akinek nincs pénze Maybach-ra, csak Thalia-ra, ne is vegyen kocsit, inkább gyalogoljon...
Pedig A-ból B-be az is elvisz és meglepően kúltúrált körülmények között. Jaaa, hogy 0 presztizszsel? Nem is 50 misi...
Nehezen érthető meg a dolog, hogy vannak emberek akiknek nincs szükségük C2D/C2Q számítási teljesítményű gépre? Csak egy olcsó és az árához mérten elegendő teljesítményű egyszerűen használható gépre vágynak?
Számomra egy notebook célszerszám, olyan, mint az 5 kilós samu, (gyk. kalapács) azzal követ törsz és nem mosol ablakot, mivel kőtörésre készült, nem ablakpucolásra.
Irodai szoftverek futtatására, weblapszerkesztésre, határiőnaplónak, tehát: MUNKÁRA, DOLGOZNI veszek noteszgépet, mint a legtöbb ember. Tehát nem fogok játszani rajta, mert nem azért veszem.
Úgy érzem bárhogyan is fújjanak rájuk, ezeknek az paróságoknak igenis van létjogosultságuk. És még csak túlontúl nagy kompromisszumokat sem kell kötnie annak, aki célirnyosan pályázik egy példányra. Tudja mit akar, és tudja mit nyújt neki egy ilyen gép. Tehát nem fog (feltehetőleg és nagyot) csalódni, mivel tisztában van az igényeivel és s gép tudásával.
Haverom 1,5 éve épített egy akkori árakon ~300.000 Ft-os PC-t. Gyakorlatilag ugyanarra használja, mint én a vén, ma kb. 40.000 Ft-ot érő P4-est...
Na jó néha játszik erőforrásigényebb játékokal is. Én nem. Építenék/vennék ilyen drága gépet? Soha. Vennék félmillás noteszt? Dettó! A prémium minőségű notesz is kilehelheti a lelkét fél év alatt és egy év alatt ugyanúgy leamortizálódik, mint a mezei. Mellesleg szvsz. gyakorlatilag ugyanolyan alkatrészekből állítják össze, ugyanazokon a dzsunkákon, mint a WIND-kategóriát.Kevéske L2 cache:
Érdekes módon a vén P4-esebmen is ilyen kevéske - 512 Kb - az L2 és nem finnyáskodik miatta egyik program sem.Fogyasztás:
Egyre többször kapcsolom be a notit, ha dolgozni támad kedvem. Az öreg EVO a Mobil AMD AthlonXP-jével - 530 Mhz-1470 MHz - még mindig kevesebb delejt zabbant be mint az asztalim, amiben csak a proci TDP-je vagy 100 W.
A notit nem azért tartom, hogy videót rendereljek, CAD-ezzek, vagy Crysis-t játszak rajt.Hangszórók:
Hangszóró tekintetében az EVO-m basszreflexkamrás JBL Pro hangszórói az etalonok nekem. Notebook hagszóró = ezek. A többi max. mobil zajkeltő.MSI noteszek szervize:
Fotóklubos tagtársam vett egy 12"-os MSI subnotebookot. Csini kis kék apróság, bivalyerős C2D platform, kb. 300.000 Ft volt. Egyszercsak megadta magát az egyik venti. A gép nem melegedett jobban, mint előtte, csak nem ment a szélkerék. Irány szervíz, de ők sem tudtak vele mit kezdeni. Cserélték. Azóta kifogástalan. Korrektek voltak és gyorsak.MSI noteszek minősége:
A fél milliós csoda IBM/DELL és egyéb nyalánkságok is tönkremehetnek... -
Imibácsi
aktív tag
IBM és DELL?
Prémium kategóriás gépek, ez meg egy olcsóbbnál is olcsóbb netbookot elemző topic
Egyébként az igaz, hogy a drágább sokszor jobb. 3 év gari meg nekem nem kell. Többnyire semmilyen műszaki cikket nem használok 3 évig. Max 2 és utána csere. Így még el tudom adni valami normális áron. 200K-t költeni notira pedig oltári lehúzás lenne szerintem. Az említett topicot végig fogom olvasni 
-
xedos
addikt
válasz
Imibácsi
üzenetére
Az MSI alig pár éve gyárt notit... az, hogy más területen jó, az semmit nem jelent!
A garancia hossza nem a mínőséget jelzi- sajnos :-(
Nekem is volt MSI notim. Nem volt rossz.
Eladtam, utána meghalt a winyója, majd az alaplapi VGA-ja...Nem ártana, ha végig olvasnád a milyen notebookot vegyek topicot!
Meglepődnél a sok infón!
Ha jó notit akarsz, akkor IBM, DELL esetleg HP -ezeknél van akár 3év gari is.
Kerülendő: az összes olcsó 200-250K alatti noti. Persze kérdés az, hogy mire akarod használni... Ha dolgozol rajta, akkor megéri a drága, ha nem akkor már lehet az olcsóbbat is venni. Amúgy mindegyik elromolhat, csak a szervízháttér és annak a gyorsasága számít! -
Imibácsi
aktív tag
Hát azért ellenkeznék. Az MSI már hardver területen bizonyított az izmos vieókártyáival, alaplapjaival. Na meg 2 év garanciát ad a notebookjaira, ami nem elhanyagolható. Azt aláírom, hogy MSI-ből csak a drágább cuccok a jók. Egyik barátom vett 100-ért egy 15,4-est, és minőségtelen anyagokból van, a festés pedig már kopik, pedig csak fél éves a gép. De a drágábbak azok már jól össze vannak rakva.
Packard Bell pedig... Hallottam már róla, de nem túl sok jót. Az 1 év garitól pedig tartok egy kicsit.
-
Imibácsi
aktív tag
-
Gergő_
őstag
azlrt gondolom tudjátok hogy a wind atom proceszora max 2,5w-ot fogyaszt,ezért garantált az 5 óra netezés 6 cellás akksival,de el kéne pontosan olvasnom ph tesztet az akkuidőkről
-
Imibácsi
aktív tag
-
xedos
addikt
válasz
Imibácsi
üzenetére
Hát... érdekes véleményed van :-)
Ha már szépség:akkor nézd meg az EW-ben a Packard Bell PBBG46T4550CE-t. 12"-os és 160.000Ft.
Amúgy ha jól tudom az AMD-s mobil procik vagy 25 vagy 35W max-ot fogyasztanak, míg az intelnél átlag fogyasztást adnak meg...
Teljesítményre: a legtöbb noti az idő 99%-ban 800-1000Mhz körül poroszkál...
Olyan notit, meg elvből nem vennék ami minimum 2-3órát nem megy el akksiról!Amúgy lassan 3 hónapos hír ez az MSI szervíz galiba.
Szervíze tényleg az Albacomp, de alkatrészt nem küld az MSI! -
-
Cyrin
addikt
válasz
Imibácsi
üzenetére
Nem erről van szó, csak az összehasonlítás korrektsége végett jegyeztem meg.
Egyébként hogy valami rosszat is mondjak, én úgy tudom az MSI szervízszolgáltatása elég rossz. Szóval ha meghibásodik akkor lehet gáz. De akkor se lehet rosszabb mint pl az Apple szervíz terén ami azért nem ez az árkategória.
-
Imibácsi
aktív tag
A notebook áramfogyasztásával úgy vagyok, mint az autók fogyasztásával. akksiról egy normál notebook esetében elnetezel 2 órát wifivel meg netezve, msn-ezve is. Persze ha kikapcsolom a wifit, meg kijelző minimum világításon van, és hozzá sem nyúlok, akkor talán megvan a 2 és fél óra is. A WIND-el szerintem ugyanez a helyzet. Eleve egy kompromisszumokkal teli noti, kibír mondjuk az Atomnak köszönhetően 5 órát. Én már nem butítanám tovább, hogy kibírjon 1 vagy 2 órával többet. Egy autóból is ki lehet hozni az 5 literes fogyasztást, csak érjél rá nagyon és alig nyúlj a gázpedálhoz.
-
Imibácsi
aktív tag
Apropó ma bementem a tatabányai MM-ba és kipróbáltam az ASUS EEE 900-ast. Hát gyerekek nagyon tuti, de azért van üröm az örömben. Volt ott még egy MSI PR200-as subnotesz és egy EEE 700-as is. Összehasonlítottam ezt a hármat, már amennyire így egy üzletben kinézetre össze lehet.
Az MSI PR200 egy vadállat. Ütős hardver, nagyon szép kép, és nagyon jól is néz ki. Ami viszont nem elhanyagolható, hogy akksi nélkül kézre alig egy kilónak tűnt. Nagyon könnyű. A hátránya viszont, hogy Vista volt rajta, semmi más nem futott, és mégis eléggé melegedett Core 2 Duohoz képest. Egyébként most tapogattam életemben először szubnoteszt, és kissebbnek hittem a 12 colt. Ezek szerint pedig pontosan akkora, viszont a súly meggyőzörr, hogy sokkal hordozhatóbb mint a 15,4. Ára: ~200.000 Ft
Az Asus EEE 900 pici, de jó. Kijelzője sokkal használhatóbb mint a kissebb pajtásé. Tapipadja is jóval nagyobb, a billentyűzet pedig zsír. Jól használható pedig elég nagy kezem van. A hangszórója viszont egy rakás kaki. Nekem van egy Albacomp notim, annak nagyon frankón és rohadtul hangosan szólnak a hangszórói. Na de ennek a 900-asnak meg... Örülsz hogy hallod. Ami viszont rohadt nagy hátránya, hogy eszméletlenül melegszik benne a Celeron proci és NEHEZEBB VOLT akksi nélkül mint a 12 colos MSI. Ez számomra elég ciki. Nem sokkal nehezebb, de azért annyival igen, hogy pont érezhető. Igaz, az MSI-nek magnéziumból és alumíniumból van a burkolata, na de mégis... Előny még az 1,3 Mpixeles kamera, és a nagyobb ssd. Ára: 99.999 Ft
Az EEE 700. Hááát. A kijelző csak távcsővel vagy nagyítóval. Az ikonok is kicsik. Böngészésre pedig szerintem totál alkalmatlan. Nem tartom kizártnak, hogy 2-3 óra netezés után kifolyna a szemem és megfájdulna a fejem tőle.amennyiért árulják, szerintem pedig még mindig drága. A tapipadja egyébként rettentően kicsi, de azért még használható. Hangszórót ezen nem tudtam kipróbálni. De sokkal inkább ajánlott a 900-as. Hardverileg egyébként a 700 és a 900 szinte megegyezett (Celeron M, GMA915 video, ssd háttértár, stb.) Ára: 69.999 Ft
Még volt ott pár notebook, többnyire 15,4 colos. Amíg vártam a buszra, addig végig próbálgattam őket. a legszebb noteszeket szerintem a BenQ gyártja, vannak okos megoldásaik, mint pl a gyorsgombos tapipad. A Fujitsu Siemens pedig véleményem szerint atom kommersz lett. Minőségtelen műanyag ház, kijelzője sötét és homályos. Szerintem ha leejteném, akkor szilánkosra törne. Az Acer noteszek még mindig szépek, viszont pofátlanul vastagra sikerültek és nehezek is. Egyenlőre ennyi a jelentésem
-
Gergő_
őstag
ez az ahlon proci nem fogyaszt sokat?szerintem 2-3h-t bírhatja..wind meg 5-6-ot jóesetben 7 -et is

-
Zalaymate
senior tag
Hi!
Teljes mértékben egyet értek veled, egy kivétellel, de ez talán igen fontos lehet, mégpedig, hogy ezek a "hatszáznyolcvan magos proci"-k azért nem éppen hőtermelésről híresek, hanem épp ellenkezőleg-> egyre kisebb hőt termelnek az előző egymagosokhoz képes nagyobb teljesítmény mellett!
De a többiben egyet értünk!
Hétköznap felhasználásra bőven elég ez a proci! 
-
reden87
tag
-
szmissz
senior tag
Kicsit bevittek az erdőbe a processzorgyártók... mint oly sokakat.
Jelenleg is 600 Mhz-en jár a notim, filmet nézek ablakban wifin streamelve egy másik gép vinyójáról, fut office alkalmazás, böngésző, meg még ki tudja mi... SIMÁN. Erőltetik a gyártók a hatszáznyolcvan magos procival szerelt hőerőműveket, mert valamit el kell adni... egy átlag usernek a Wind teljesítménye bőven elegendő. -
Thusor
őstag
Kinéztem én is egy ilyen MSI Wind gépet...szerintetek ezen mennyire élvezhetőek a filmek, nem túl kicsi a 10"? Illetve, mennyire lehet netezni és mp3-at halgatni vele egyszerre? Még valami: Intel Atom processzor jobb, mint egy Intel pentium III 800mhz-es processzor?
-
Imibácsi
aktív tag
Őszintén szólva lehet én inkább beruházok egy subnoteszbe a WIND helyett. Mondjuk egy MSI PR210-be. Nem sokkal drágább de mégis jóval izmosabb. És még a karom sem szakad le. A WIND árusításának idejéről semmi konkrétat nem lehet tudni, és ez azért aggasztó

Az EEE-hez nekem is volt már szerencsém, hogy kipróbáljam. Hááát... Aranyos, el lehet vele játszadozni, 40-ért még talán vennék is egyet. 70-ért szerintem sokba kerül.
-
Stephen003
tag
Valakinek van sejtése mennyibe fájhat majd később a 6 Cellás aksi?
Viszonyítva az Msi más modelljeihez kapható aksikkal?
Kb: 15-20eft több , kevesebb???Ja és nyár végén megyek Usa-ba ha ott veszek egy 6 cellás aksit az Magyar géppel mennie kell ugye, itt nincs semmi külön szabvány?
-
matykooo
aktív tag
Sziasztok! Esetleg tud valaki valamit hogy mikor fog kijönni? Mmint úgy értem, hogy lehet adni venni cserélgetni
mert akkor várnék még kicsit, mert egy eee-re fáj a fogam, de ez komolyabbnak tűnik! Szerintetek mennyi lesz a legolcsóbb 
-
Magnum_
nagyúr
volt ma szerencsém kirpobálni egy eeeoc 900ast ma az MM-ben... hááát, nagyon kiváncsi vagyok a windre így.. ez a 9" éppne kevés. remélem azért a wind kicsit nagyobb lesz

-
klaczi
aktív tag
Itthon Ubuntu van a második gépünkön. Nagyon jól lehet használni. De ne gondold, hogy tökéletes. Aki nem informatikus, vagy megszállott az szívhat vele. De előttük nincs akadály mindent megtudnak csinálni rajta. Pénzt nem adnék érte. Akkor inkább vennék még egy XP(az istennek sem Vista) licencet. De így fele-fele igen jó.
A németek azt írják 5-10 másodperc alatt feláll a rendszer az Atom procival. -
devians
tag
Ubunturól annyit, már a netbook remixről,
hogy erőteljesen béta verzió, tehát még nem ajánlott senkinek sem,
amíg be nem fejezik véglegesre.cikkből egy kis idézet:
„Természetesen a mindennapi munkára használt gépünkre nem telepítettük, és ezt másnak sem javasoljuk egyelőre. ”Itt a magyar cikk róla:
http://ubuntu.hu/hirek/2008jun/ubuntu-netbook-remix-elso-pillantasbár egyelőre még nincs is mire felpakolni, ugyebár...
) -
Awalon
csendes tag
válasz
vadkörte
üzenetére
Én is xp-set veszek, a jobb felszereltség miatt. Meg nem vagyok egy nagy linuxos, csak érdekel a dolog...ha nem sikerül vele összebarátkoznom, akkor még mindig ott a jó öreg win.
Amúgy az Ubunturól itt van valami interjú [link]
Itt meg azt mondják jó lesz: (bár németül) [link]
Nekem szimpi a kezdeményezés, de aki jobban ért hozzá, annak kiváncsian várom a véleményét
Köszi a gratulációt
-
vadkörte
addikt
A csoportos kedvezményben benne vagyok.
Egyelőre az XP-s verziót tervezem megvenni. Megszokásból.
Bár ha lenne egy op.rendszer és webkamera nélküli verziója is, na az lenne a nekem való.
Az Ubuntu Remix-et nem ismerem, de a régebbi Ubuntuk nekem nem nagyon jöttek be. A SuSe 10.x-ek energiagazdálkodása és a Mac OSX-re hajazó GUI-e viszont nagyon kellemetes.
Bár már jó lenne a szellők szárnyán - wind - dolgozni, de ráérek. A vén kecske még bírja, meg előbb azt is el kellene adnom valakinek. Abba is belemennék, hogy 30-40E-ért elviszik steril HDD-vel op.rendszer nélkül, mondjuk alkatrésznek. Annyival kevesebbet kellene félretennem a Windre. Öregnek öreg, de még működik. Igaz a TFT néha töketlenkedik, de max. 5 perc és hibátlanul üzemel. Akármeddig
Ősznél, vagy decembernél előbb úgysem lesz rá keret. (Esetleg ha befigyelne pár jó zsíros ügyfél...
)
Addig meg csak kiforrja magát meg lejjebb is mennek az árak.Ui.:
A diplomádhoz had gratuláljak. -
Awalon
csendes tag
válasz
vadkörte
üzenetére
Helló
Én is ugyanilyen célokra néztem ki, ugytűnik megtalálta a célközönségét a kicsike, mi vagyunk a gyártó álma. Kérjünk csoportos kedvezményt
Nekem van egy 15-ös hp-m és 3,5 kg...Ha utazom, a vállamról ennyit
De eladni nem érné meg, (meg se vennék), majd öcsém megkapja, annyira nem rossz kis gép, bár öreg (P4, 2,4gh 30gb HDD,256 ram (kéne még bele..)osztott video, nuku akksi. 5 éves...velem végezte az egyetemet, megbízható kis gép, csak egy dög
)
Otthonra van erős asztali, a wind meg beférne a táskáimba (többnyire-éljenek a női cuccok). Ha lenne már, én rohannék venni, bár jobb hogy még nincs, igy kicsit többet megtudok róla, hogy mibe ugrom bele. Várni nem szeretnék sokat, elsősorban már nyárra kellene
Akksit meg majd veszek neki ha lesz nagyobb.
Oprendszernek meg kinéztem az ubuntu netbook remixet (vagy valami ilyesmi neve van) kiváncsi vagyok milyen lesz. Szerintetek?Jöhetne már, mert tegnap lediplomáztam, nemis akárhogyan, és kényszerem van megajándékozni magam
-
spirit007
senior tag
válasz
vadkörte
üzenetére
Sajnos egyre inkább odázzák az árusítást . És nem tartom kizártnak , hogy hiánycikk lesz a kicsike
A "konkurens" eee gépek közül a 900/901-es már megközelíti ezt , de a 8,9" kijelző ... hát azt javaslom mindenkinek nézze meg mert könnyen csalódás lehet a vége
Ez a 10" szerintem a vállalható legkisebb méret . Ez alá noti már ne menjen . Az összes többi paramétere meg bőven elég az átlag notebook felhasználóknak .
Nekem még a tiédtől is régebbi notim van (Lifebook E6540 PIII600/256/40GB) .Mióta az akksi végleg kipurcant és kidobtam , már a súlya is rendben van 2,2 Kg
-
vadkörte
addikt
válasz
Zalaymate
üzenetére
Hali!
Semmi gond.
A (mellékes)munkámból kifolyólag nekem is szokott járni a szám, mint a kacsasegge... 
Amúgy a mellékes miatt is kellene egy kicsi, pofás noti. Nem mindegy, hogy ha leülök egy ügyféllel tárgyalni és be akarom mutatni neki a cégemet és el akarom neki adni a szolgáltatásait, azt egy koszladt, kopott vén döggel teszem, vagy egy ilyen kis elegáns aprósággal.
Hogy mondjam Neki azt, hogy bocsika, de 5 perc mire összerakom a cumót és még pár perc, mire elindul a rendszer, legyen kis türelemmel.
Ezt meg elegánsan "kihúzom a farzsebemből" és már mehet is a prezentáció.
A 10" szvsz még elég a kényelmes böngészéshez és pötyögős munkához. Jelentések, beszámolók heti tervek készítése, kiértékelése. Meetingek, napirendem, időbeosztásom kezelése stb... A képek alapján legalább akkora gombjai vannak, mint az EVO-mnak. Annak pedig nagyon kényelmes a klaviatúrája.
Ennél kissebb kijelzőt a normális egészséges használathoz már nemigen tudnék elképzelni.
A manualban olvastam, hogy 800/667-es RAM-okat kezel, az 1GB-os SO-DIMM DDR2-es kb. egy jól fejlett pen-drive árával vetekszik. (3-4.000 Ft) Ennyit bővel megér.Ui.:
A vizsgáidhoz kéz és lábtörést. -
Zalaymate
senior tag
válasz
vadkörte
üzenetére
Hali!
Üdvözlünk kis körünkben!

Én is pont erre a célra szemeltem ki magamnak. Közgázos hallgató lévén elég sok a jegyzet és jobb lenne, ha az olvashatatlan írásom helyett szépen gépelhetném az órai anyagot, meg ugye nem hátrány, ha az ember az előadás közben maga mellől tudja követni a netes anyagot!

Nekem is van egy asztali gépem, eléggé izos, sokat is játszok, meg filmek, meg néha videó vágás, és így mindenképpen valami pici, nagyon könnyű laptopot/netbook-ot szeretnék, hogy mivel egész nap cipelném ezért jóü lenne, ha nem okozna gerincferdülést!
( Faterom HP 15,4"-ös notija halál! )Szóval nekem is amire kell az Net, Office alkalmazások, Zene, MSN és Filmek esetleg, ha túl unalmas egy óra.
Viszont arra érzékeny vagyok, hogy ha mondjuk zenét hellgatok, MSN-ezek és mellette megy egy Word meg a Firefox akkor nehogy azért már beakadjon, mert akkor elég gyorsan felhúzom magam.
Erősen gondolkodom, hogy talán Linux-al fogom használni, így is könnyítve a dolgát, meg ugye a hűálózatok kicsit könnybben kezelhetől Linux alól.
Mindenképpen az 1GB RAM-os változatot nézem a nagyobb aksival. (Semmi értelme a gépnek szerintem, ha mellé vinni kell a töltőjét is, Legalább 1 napot bírjon ki!)
Erősen gondolkodom, hogy veszek még bele +1GB ramot, csak hogy nehogy az legyen a szűk keresztmetszet, hiszen ahogy nézem szinte az ember után dobják már az 1Gigiás RAM-okat. (Persze nem a DDR3-asokra gondolok)Szóval várom az érkezését, szerencsére $ híjján csak December-Január környékén fogom megvenni, de így még jobb is, mert nem ugrom bele azonnal. (ha lenne lóvém már megrendeltem volna.
)
Addig talán még le is megy az ára olyan 80-90K környékére, mert jön a sok konkurencia!No majd meglátjuk. Sorry, a hosszú írásért, de 1 óra múlva vizsgázok és ilyenkor a para miatt rámjön a szófosás!

-
vadkörte
addikt
Üdv!
Végre van a gépnek saját topikja is.
Már tűkön ültem, mikor lesz rendes cikk Róla. Végre sikerült átnyálazni a tesztet is, a teszt topikját is, meg ezt is.
A történetem:
Kb. 1,5 éve vettem egy akkor 3 éves second hand - gyk. használt - Compaq EVO N1015V notebookot. 14" TFT, 128MB RAM, 20GB HDD. Kapott még 256MB RAM-ot, így már kicsit tempósabb. XP Proval használva számomra EZ az a gép, ami azt az elegendő teljesítményt nyújtja, amire NEKEM a hétköznapi életben (irodai munka, zene, Internet, képnézegetés) szükségem van.
A tapipadja eredetileg nem rendelkezett görgetősávokkal, de a Synaptic driver segített rajta. Működik is pöpecül.
Ami miatt le szeretném mégis cserélni az a következő:
Kb. 3 kiló a tömege. Ha a táskájába bele teszek mindent ami kell - gép, táp, kábelek , egér stb... - közel 6 kilóra hízik.
Eleinte az asztali, 14-15,4"-os notikat nézegettem, mivel azokat "érem fel" $-zel. De azokat nagynak és nehézkesnek találom. A mostanit se viszem magammal, ha nem muszály, csak ha kocsival megyek valahová. Olyan kis gépre lesz/van szükségem ami elegendő teljesítményt nyújt az általános irodai munkára, de emellett háttérzenét is szolgáltasson (nem a ventillátora) Internetezni is lehessen rajta és ne legyen használhatatlanul kicsi a kijelzője. Ne szakítsa le a vállam, ha vinni kell, de ne 7 jegyű legyen az ára.
Magyarán szubnotebook méretű gép, low-end notebook áron.
Az EEe PC 701-esnek röhejes a teljesítménye és kicsi a kijelzője, a kis SSD-je meg inkább vicc, mint háttértár. Viszont valódi netbook. A 901-esnek jobb a teljesítménye, de változatlanul kicsi a TFT. Az 1000(h) lenne az egyik ideális, de kérdés mikor jön kishazánkba.
A Wind-et a leírások, hírek alapján már nagyon kiváncsian vártam. A teszt meggyőzött, hogy ez a kategória lenne a nekem való. A 80GB-os HDD ideális kompromisszum, - bár el tudnék képzelni egy 40GB-osat is - egér, billenytűzet csatlakoztatható rá, egyedül a optikai meghajtót hiányolom. De egy ekkora géptestben az már végképp nem férne el. Az adatmentés/hurcolászás a gigás pendrive-ok korában nem lehet akadály. Egyedül az újratelepítés lehet necces, de USB-s optikai meghajtóval, vagy rack-kel az is megoldható.
Legalább funkciót kap a kivénhedt LG DVD-ROM-om.
Kérdem a topiklakókat, meg akinek véleménye van a fenti cél(ok)ra - tehát, Internet, levelezés, irodai jellegű munka (word, excell, prezentáció, weblapszerkesztés) - mennyire használható a gép?
A HD videózás nem érdekel, játszani meg nem notebookon játszok. Játékra, meg komolyabb erőforrásigényű programok futtatására ott az asztali PC. -
Imibácsi
aktív tag
Egyet kell hogy értsek. Lehet az enyém is családban marad. Majd ajándék lesz, vagy valaki átveszi, mert azért 3 gép már tényleg geek külsőt kölcsönözne nekem.
Mert ugye a notim mellett még van egy asztali is, ami izmosabb. Habár nem game-re, inkább grafikai munkákra. Szerintem amúgy PSP-Bobb valami bugázott MSI VR201-re vagy PR200-ra gondol. 
-
Scoobyka
addikt
debreceni vok...és amint lesz a mobilxnél rögtön letesztelem...aztán majd szólok milyen is.
-
Imibácsi
aktív tag
Őszintén szólva engem is csábít ez a kis gép. Mindenképpen sub notit szeretnék a cipelés miatt. Az MSI VR201 egy kicsit drága, és annyival talán nem is jobb. Viszont nekem az a megérzésem támadt, hogy most még kik kell várni, hogy mi lesz a többi netbookkal. Megjelennek-e nálunk, milyen lesz a felszereltség, mennyibe fog ez fájni. Elhamarkodott döntés lenne előre rendelgetni. Azt viszont tudom, hogy a 15,4 colos notikat iszonyatosan nehéz mostanság eladni. Árulom a sajátomat is már mióta, ráadásul áron alul, és mégsem megy el

-
Magnum_
nagyúr
zsanér?? sztetek massziv lesz?
-
Zalaymate
senior tag
-
Illető
tag
Itt a várva várt teszt a ph! csapatától!
-
HavocS
senior tag
válasz
Stephen003
üzenetére
Diablo2 biztosan futni fog, engem inkább az érdekel majd, hogy támogatja-e a letterbox módot... elég szívás lenne ilyen képarányba széthúzva játszani ezekkel.
-
toldy
őstag
Hali, én is elkeztem szemezgetni ezzel a géppel és nem tudtam hova írni a kérdésem. Legkésöbb őszre de ha lehet minnél elöbb szeretnék beszerezni egy hasonló gépet ( min 8,9" max 12") mivel sokat utazok ezért fontos lenne nekem az üzemidő valamint a tárhely amit tudnék rá szánni az max 120 . az eddigi jelöltek Asus r2h, MSI Wind és Gigabyte M912 , tudna valaki némi vélemménnyel és érvvel szolgálni ezzekkel a típúsokkal kapcsolatban, vagy át írányítani a helyes fórumba?
-
Stephen003
tag
Hi all
Na hát ez a kis noti nekem is nagyon tetszik. Nekem augusztus elején kéne lehet 1 db.
Szerintetek ha külső driveról telpitek játékot rá utána az gond nélkül futhat?
(pl. Wow, Warcraft3, Diablo2)Tud valaki egy listát a nyáron megjelenő Kis notikról (dátummal megközelítő árral)
Ha jól tudom az Ecs és az Acer is kijön hasonlóval. -
klaczi
aktív tag
Nekem semmit nem mondtak, csak saccolom. Nem mi vagyunk a legfontosabb piac. Az eeeeepc is legalább egy hónappal később ért ide. És lám most van dögivel. Mondom az akku hidegen hagy. Nekem egyik sem kéne. Viszont a használt subnotik ára csokkenni fog. Az mán jobban érdekel.
-
GS500
csendes tag
Eddig elhangzott 2 normálisnak mondható bolt a viszonylag normális áraival, ezzel az exel meg nem kell foglalkozni. Ennyi...
-
ekaterina
csendes tag
ex az expansysos ár rablás fényes nappal, az előbb néztem egy olasz honlapot ( holnap utazok oda, és kiváncsi voltam, náluk kapható-e), és június 15.-öt írnak megjelenésra, 390 euróért adjáka 3 cellás akuval. ez tűnik nekem kb reális bevezető árnak. nem értem az expansys miért szeretné 100 euróval drágábban árulni (azaz érteni értem, de nem támogatom
) -
HavocS
senior tag
http://www.expansys.hu/d.aspx?i=168086
ez nem túl biztató

-
Awalon
csendes tag
Azért csak csúszik az a várható beérkezés... notebook.hu már júni 23-at ír.
Hátha addig tolják, míg végül jut nekünk 6 cellás akku
-
devians
tag
Ha visszaolvasol, már szóltam hozzá ebben a témában, és a céggel kapcsolatban is.
Egyáltalán nem végleges a konfiguráció. Sem az aksi mérete, sem az, hogy egyáltalán a linuxos verzió is megérkezik. Előreláthatólag először xp-vel fogják nyomni. Meg kell várni amig beérkezik az országba a szállítmány a kereskedőkhöz. A mobilx-esek mondták, hogy ők örülnének ha a linuxosba is pl. 1 gb ram lenne. De ez is változhat. Szóval képlékeny. Kb. egy bő hét múlva okosabb lesz mindenki... -
kgb87
tag
Itt elérhető (és elő is rendelhető) a Wind Linuxos és WinXP-s változata is. Más az ár, mint az eddigi helyeken, de az aksi is csak 3-cellás, viszont 1,2 kg-s a cucc. Újból megerősítve tehát, h a nagyobb aksira várni kell...
-
pisti1234
csendes tag
Az msiwind.net en csinaltam egy postot, ahova a vasarlasi tapasztalatokat varom. Mar akinek lesz:
http://forums.msiwind.net/stock-where-buy/first-experiences-t249.html
-
pisti1234
csendes tag
Akkor neked valoszinuleg varnod kell egy ECS G10IL -re.
Viszont az az erzesem, hogy a WAN szabvanyok meg nem annyira kiforrottak, mint a WLAN pl 802.11 b/g. Igy lehet, hogy jobban jarsz, ha megveszel egy 30 Ft-os USB-stick-et, es igy legfeljebb csak az a resze avul el es nem a teljes gep.
-
PNP
őstag
Lehet szerintetek rendelni hozzá 3G modult?
-
HavocS
senior tag
Mondjuk ez attól függ, mire akarod használni. Egy SSD (akár még egy lassú is...) tényleg nagyon jó, amíg csak dokumentumokat tárolsz rajta, meg csak netezni használod, esetleg egy-két mp3-at raksz rá, megy egy filmet az útra, de többre nem igazán futja értelmes áron. Még a lassabb SSD-k is elég húzóssá tehetik az árat... persze megfontolandó, hogy mennyivel megnöveli az üzembiztosságot, ha a magyar (vas)utakon akarja használni az ember

-
ekaterina
csendes tag
igen, tapizásnak én is örülnék már (meg spec én csak úgy tudok színt választani, ha látom mindkettőt élőben). remélem nem fogok rádöbbeni ott élőben, hogy mégis csak túl kicsit a képernyő...
-
Magnum_
nagyúr
sziasztok! nagyon teetszik ez a gép, meg is hirdettem a notebookomat, mer iylenre szeretném cserélni. azt várom, hogy ha kijön, meg tudjam tapizni vhol pl MM-ben... remélem elmegy a noti, ez sokkal praktikusabb lenne nekem.
-
ekaterina
csendes tag
Igen, igen, köszönöm, ez az Alcoholos megoldás eszembe se jutott, így még külső DVD lejátszóba se kell befektetnem
Szóval most már én tűkön ülök.Egyébként meg nagyon köszi a segítséget, jó végre egy kellemes fórumot találni, ahol tényleg érdembeli kultúrált kommunikáció megy
(jól körbe is nézek a többi topicban) -
ekaterina
csendes tag
Köszönöm a tippeket, utánanézek ennek az Alcoholnak, nekem munkához kellenek mindenféle videólejátszási lehetőségek, és azokat DVDn kapom meg, szóval nekem a legfontosabb, hogy fizikailag legyen valami drive amibe bele tudom rakni a DVD-t magát. Átalakítgatni már ráérek utána, ha kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Suzuki topik
- Nyaralás topik
- Sorozatok
- Robotporszívók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- LEGO klub
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Öreg harcos Dell és Hp laptopok
- Lenovo i7 laptop, viseletes, üzemképes.
- HP ProBook 450 G6, 15,6" FHD IPS kijelző, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garan
- HP ProBook 445 G8, 14" HD kijelző, Ryzen 5 5600U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garanc
- HP ProBook 445R G6, 14" FHD IPS kijelző, Ryzen 5 3500U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év g
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu-Nothing Phone 3a Pro Grey Glyph stílus, 3 optikai zoom 12/256 GB -3 hónap garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
- Új, Aktiválatlan iPhone 14 (128 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Mindenki használja a note/netbookot arra, amire való. És vegyen ilyet annyiért, amennyi neki még belefér. A subnoteszekkel csak azért hasonlítgatom össze ezeket az apróságokat, mert még ahhoz állnak a legközelebb szerintem. Elvégre azokat is a hordozhatóság miatt fejlesztették ki, csak sokkal izmosabbak, és ezért drágábbak. Az MSI PR210 vagy VR201 szerintem csak középút, hiszen nem is a legolcsóbb és leggyengébb szubnoteszek, de nem is a legdrágább preztizsgépek. Elvégre valami összehasonlítási alap kell, nemde?
Az Asus EEE-t pedig szerintem főleg nem kell kizárni az alternatívák közül, elvégre az egyik legnépszerűbb netbook. Persze, kicsit eltértünk a tárgytól, de egyenlőre még tudtommal sehol nem lehet megtapizni egyetlen WIND-et sem. Ha majd lesz mondjuk az MM-ban, akkor írok jelentést arról is 
[/OFF]

Majdnem a duplája. Mi lenne neked a sokkal drágább?
Jelenleg is 600 Mhz-en jár a notim, filmet nézek ablakban wifin streamelve egy másik gép vinyójáról, fut office alkalmazás, böngésző, meg még ki tudja mi... SIMÁN. Erőltetik a gyártók a hatszáznyolcvan magos procival szerelt hőerőműveket, mert valamit el kell adni... egy átlag usernek a Wind teljesítménye bőven elegendő.
az tisztasor. de ugy érzésre, érteeeed?
)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)