Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- ASUS notebook topic
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
Üdv!
Végre van a gépnek saját topikja is.
Már tűkön ültem, mikor lesz rendes cikk Róla. Végre sikerült átnyálazni a tesztet is, a teszt topikját is, meg ezt is.
A történetem:
Kb. 1,5 éve vettem egy akkor 3 éves second hand - gyk. használt - Compaq EVO N1015V notebookot. 14" TFT, 128MB RAM, 20GB HDD. Kapott még 256MB RAM-ot, így már kicsit tempósabb. XP Proval használva számomra EZ az a gép, ami azt az elegendő teljesítményt nyújtja, amire NEKEM a hétköznapi életben (irodai munka, zene, Internet, képnézegetés) szükségem van.
A tapipadja eredetileg nem rendelkezett görgetősávokkal, de a Synaptic driver segített rajta. Működik is pöpecül.
Ami miatt le szeretném mégis cserélni az a következő:
Kb. 3 kiló a tömege. Ha a táskájába bele teszek mindent ami kell - gép, táp, kábelek , egér stb... - közel 6 kilóra hízik.
Eleinte az asztali, 14-15,4"-os notikat nézegettem, mivel azokat "érem fel" $-zel. De azokat nagynak és nehézkesnek találom. A mostanit se viszem magammal, ha nem muszály, csak ha kocsival megyek valahová. Olyan kis gépre lesz/van szükségem ami elegendő teljesítményt nyújt az általános irodai munkára, de emellett háttérzenét is szolgáltasson (nem a ventillátora) Internetezni is lehessen rajta és ne legyen használhatatlanul kicsi a kijelzője. Ne szakítsa le a vállam, ha vinni kell, de ne 7 jegyű legyen az ára.
Magyarán szubnotebook méretű gép, low-end notebook áron.
Az EEe PC 701-esnek röhejes a teljesítménye és kicsi a kijelzője, a kis SSD-je meg inkább vicc, mint háttértár. Viszont valódi netbook. A 901-esnek jobb a teljesítménye, de változatlanul kicsi a TFT. Az 1000(h) lenne az egyik ideális, de kérdés mikor jön kishazánkba.
A Wind-et a leírások, hírek alapján már nagyon kiváncsian vártam. A teszt meggyőzött, hogy ez a kategória lenne a nekem való. A 80GB-os HDD ideális kompromisszum, - bár el tudnék képzelni egy 40GB-osat is - egér, billenytűzet csatlakoztatható rá, egyedül a optikai meghajtót hiányolom. De egy ekkora géptestben az már végképp nem férne el. Az adatmentés/hurcolászás a gigás pendrive-ok korában nem lehet akadály. Egyedül az újratelepítés lehet necces, de USB-s optikai meghajtóval, vagy rack-kel az is megoldható.
Legalább funkciót kap a kivénhedt LG DVD-ROM-om.
Kérdem a topiklakókat, meg akinek véleménye van a fenti cél(ok)ra - tehát, Internet, levelezés, irodai jellegű munka (word, excell, prezentáció, weblapszerkesztés) - mennyire használható a gép?
A HD videózás nem érdekel, játszani meg nem notebookon játszok. Játékra, meg komolyabb erőforrásigényű programok futtatására ott az asztali PC.
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Sorozatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektronikus zene topic
- Tőzsde és gazdaság
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- ASUS notebook topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- Acer TravelMate Spin B311RNA- - Érintőképernyős
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/512 FHD
- HP Victus Gaming Laptop RTX 4070 / i7-13700H 16GB DDR5 1TB SSD Garancia
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS Xiaomi Redmi 13C 8/256 mint az új, garanciával eladó
- Eladó megkímélt Samsung Galaxy A13 4/64GB / 12 hó jótállás
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest