Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Micro Four Thirds
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kell(ene) a hűtés a MacBook Neónak
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mégsem lettek annyira pénztárcabarátok az új Intel CPU-k
- Többszörösére növeli az üzemidőt az LG 1 Hz-es LCD panelje
- Hővezető paszták
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
Üdv!
Végre van a gépnek saját topikja is.
Már tűkön ültem, mikor lesz rendes cikk Róla. Végre sikerült átnyálazni a tesztet is, a teszt topikját is, meg ezt is.
A történetem:
Kb. 1,5 éve vettem egy akkor 3 éves second hand - gyk. használt - Compaq EVO N1015V notebookot. 14" TFT, 128MB RAM, 20GB HDD. Kapott még 256MB RAM-ot, így már kicsit tempósabb. XP Proval használva számomra EZ az a gép, ami azt az elegendő teljesítményt nyújtja, amire NEKEM a hétköznapi életben (irodai munka, zene, Internet, képnézegetés) szükségem van.
A tapipadja eredetileg nem rendelkezett görgetősávokkal, de a Synaptic driver segített rajta. Működik is pöpecül.
Ami miatt le szeretném mégis cserélni az a következő:
Kb. 3 kiló a tömege. Ha a táskájába bele teszek mindent ami kell - gép, táp, kábelek , egér stb... - közel 6 kilóra hízik.
Eleinte az asztali, 14-15,4"-os notikat nézegettem, mivel azokat "érem fel" $-zel. De azokat nagynak és nehézkesnek találom. A mostanit se viszem magammal, ha nem muszály, csak ha kocsival megyek valahová. Olyan kis gépre lesz/van szükségem ami elegendő teljesítményt nyújt az általános irodai munkára, de emellett háttérzenét is szolgáltasson (nem a ventillátora) Internetezni is lehessen rajta és ne legyen használhatatlanul kicsi a kijelzője. Ne szakítsa le a vállam, ha vinni kell, de ne 7 jegyű legyen az ára.
Magyarán szubnotebook méretű gép, low-end notebook áron.
Az EEe PC 701-esnek röhejes a teljesítménye és kicsi a kijelzője, a kis SSD-je meg inkább vicc, mint háttértár. Viszont valódi netbook. A 901-esnek jobb a teljesítménye, de változatlanul kicsi a TFT. Az 1000(h) lenne az egyik ideális, de kérdés mikor jön kishazánkba.
A Wind-et a leírások, hírek alapján már nagyon kiváncsian vártam. A teszt meggyőzött, hogy ez a kategória lenne a nekem való. A 80GB-os HDD ideális kompromisszum, - bár el tudnék képzelni egy 40GB-osat is - egér, billenytűzet csatlakoztatható rá, egyedül a optikai meghajtót hiányolom. De egy ekkora géptestben az már végképp nem férne el. Az adatmentés/hurcolászás a gigás pendrive-ok korában nem lehet akadály. Egyedül az újratelepítés lehet necces, de USB-s optikai meghajtóval, vagy rack-kel az is megoldható.
Legalább funkciót kap a kivénhedt LG DVD-ROM-om.
Kérdem a topiklakókat, meg akinek véleménye van a fenti cél(ok)ra - tehát, Internet, levelezés, irodai jellegű munka (word, excell, prezentáció, weblapszerkesztés) - mennyire használható a gép?
A HD videózás nem érdekel, játszani meg nem notebookon játszok. Játékra, meg komolyabb erőforrásigényű programok futtatására ott az asztali PC.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Micro Four Thirds
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Óra topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Acer Predator Helios Neo 18 újszerű, garanciás erőgép
- HP ZBook 17 G6 Mobile Workstation i7-9850H/32GB/512SSD/RTX3000/FHD/LTE/
- HP EliteBook x360 1030 G2 i5-7300U / 8GB RAM / 256GB SSD / Magyar billentyűzet / 12 hónap garancia
- HP Victus Gaming Laptop INTEL I7-14700HX / RTX 4070 32GB RAM 1TB SSD 144Hz Gari
- HP Victus Gaming Laptop RTX 4070 / i7-13700H 16GB DDR5 1TB SSD Garancia
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Honor 200 Pro / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Új Honor Magic8 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- M1 iPad Pro 11" 3. Gen 128GB Silver - 27% ÁFA (0434BE)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest