Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Shad0w

senior tag

válasz klaczi #1026 üzenetére

Elvileg azis benne van (eddig vásárolt készülékeim leírásaiban kivétel nélkül benne volt), hogy az első töltés sokáig tartson (10 óra).

Na ezt most ne tessék komolyan venni, mivel erről fogalmam sincs, csupán egy elméletem van. Remélem az okosak majd megmondják a helyes választ. Viszont addig is itt az elméletem. :)
    Tehát, a töltés folyamatát az akkumulátorba épített elektronika vezérli teljes mértékben. Az eszköz és az akkumulátor között (Li-ion esetén amennyiben az eszköz működése közben tölthető, mindig) van kommunikáció szabványtól, gyártótól függően lehet soros vagy párhuzamos. Ugye ki látott már 2 érintkezős Li-ion akkut? minimum 3 érintkező van. Tehát a készülék amikor csatlakozik a hálózati áramforráshoz, akkor jelet küldd az akksinak, hogy most töltődjé vazze, mer van kulomb. Ilyenkor elindul a töltési metódus (előző hsz-m). És az eszköz viszont csak a telep feszültségéből tudja megmondani annak töltöttségét. Szintén az előző hsz-mben linkelt képen jól látszik, hogy a feszültség (igazából rosszúl látszik, mert a töltés 1/3-nál, csak nemtaláltam jobb képet) a töltés felénél (1/3-nál) eléri a 4,2 V-ot. És az eszköz kiírja, hogy fel van töltve, de az áram ettől még tovább csordogál és tölti tovább az akkut. Hát ennyi lenne.

Új hozzászólás Aktív témák