-
PROHARDVER!
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bucsher
őstag
Shanlinget ki lehet próbálni valahol?
-
törölt tag
Spotify-t jelenleg kb csak androidos eszközre (meg ipodra) lehet tenni, amiből a legolcsóbb a Hidizs AP200 tudtommal, de még az is ilyen 60 ezer körül fut és senki nem hallotta a hangját. Inkább vennél egy normális telefont, ami tud normális BT kodeket, és egy normális BT vevőt
-
AGE-T
őstag
Shanlingra nem lehet Spotifyt rakni, ugye? Egyre én is beruháznék, de mivel kb. csak ezt használom, így nálam ez bukó. Kár, hogy nem megy ez neki.
-
tucsok.
senior tag
Melorin fórum társtól átvettem a Shanling M1 lejátszót ami egy Sandisk Sansa Clip+ váltott. Le vagyok nyűgözve a hangjától, minőségi összeszerelés, szép kidolgozás, könnyű és gyors kezelhetőség jellemzi. Nagyon nem bántam meg a vételt. Eddig ibasso és iaudio/cowwon lejátszóim voltak, de látom a kínai lejátszók is felveszik a versenyt a "nagyokkal".
-
Tarkarongy
csendes tag
válasz
fericske #31235 üzenetére
Ez a Shanling M3s is jónak tűnik,méretre is,szolgáltatásban nagyjábol ugyan azt tudja mint az M2s viszont a gomb az oldalán amivel gyakorlatilag mindent csinál,nekem sokkal masszívabbnak tűnik mint az M2s-nél.
Meg valószínűleg jobb a hangja mivel jobb cuccok vannak benne,meg a leírás alapján egy csomó dolog van benne pluszban aminek a felét nem tudom mit jelentHát akkor ezt is belevesszük a kosárba,addog is megyek videókat meg teszteket olvasni.
köszönöm neked is -
Tarkarongy
csendes tag
válasz
#16820480 #31234 üzenetére
Bakker most néztem pár videót erről a Pioneer lejátszóról és tényleg batár nagy
Nézegettem pár videót meg tesztet erről a M2s-ről és tényleg jó véleménnyel vannak róla úgyhogy egyre szimpatikusabb a készülék.
Végülis akkor leszűkítettem az M2s-re meg az AK Jr-ra aztán majd a jővő hónapi pénztárca vastagság megmondja melyik leszKöszöntem a segítséget
-
fericske
addikt
válasz
Tarkarongy #31233 üzenetére
Azt a Pioneer-t (igazából csak az első dapjukat hallottam rövid ideig, semmi különös nem volt)és Hidizseket nem hallottam, a többit igen amit soroltál.
Amit nem említettél ehhez a pénzkerethez az a SHANLING M3S.
Ebben az ársávban abszolút ár/érték bajnok az én véleményem szerint.
Én személy szerint nem adnám oda egy A&K Juniorért vagy AK70-ért, Opus 1-3-ért (mondjuk az Opus 2 sem hűha szerintem), Lotoo paw 5000-ért csak a hang miatt.
A hangon túl a szolgáltatások miatt.
Az összeszereltség és anyaghasználat itt is mint minden Shanlingnál felsőkategóriás prémium.
Ez én vélemény lenni... -
törölt tag
válasz
Tarkarongy #31233 üzenetére
Én az M1-et hallottam, szerintem nagyon kellemes kis lejátszó, bőven veri az árkategóriáját. Fericske hallotta az újabbakat tőlük, és azt mondja, hogy arányosan jobb a hangjuk is.
A Pioneer biztos jó hangú, de azért elég nagy és nehéz, ami nem mindegy, ha mondjuk telefon mellett hurcolod. Illetve hiába Android, de elég régi rendszer van rajta, és ezeket nem is nagyon frissítik (tehát az elmúlt 3 év összes sebezhetősége megvan rajta például).
-
Tarkarongy
csendes tag
válasz
#16820480 #31232 üzenetére
Igen jóval drágább azt én is néztem viszont az egy olyan márka ami évek óta mp3-akat csinál,szóval van benne rutinuk.
A Shanling-ről viszont én legalábbis nem hallottam semmit,ettől persze csinálhat jó készüléket,és ezen a fórumon is csak jókat írnak róla.
Esetleg egy Pioneer XDP-100R-ről vélemény? -
törölt tag
válasz
Tarkarongy #31231 üzenetére
Én első körben szerintem az M2s-t nézném meg. A Hidizs eddig nem nyűgözött le, és a vélemények is elég felemásak róla. Az AK persze jó, de azért jóval drágább is.
-
törölt tag
válasz
Tarkarongy #31229 üzenetére
Ha BT fülessel használnád, akkor tök mindegy a lejátszó, mert úgyis a fülesen múlik a hangminőség. Akár telefonról is hajthatod.
Azért a Tidal és Spotify kínálata elég nagy, szerintem nézzél rá, van belőlük ingyenes, vagy ingyenesen kipróbálható változat. Én talán egy kezemen meg tudom számolni hány előadót nem találok meg rajta, pedig elég sok fajta zenét hallgatok.
-
Tarkarongy
csendes tag
Sziasztok!
Mp3 lejátszó vásárlás előtt állok mivel a régi hű társam egy Cowon D2 megadta magát.
A maximális keret max.80-90ezer forint.
Ami fontos,hogy legyen BT képes apt-X támogatással mert később akarok egy ilyen fülest:
[link]
Zenei izlésem kimerül a rock-zene és ennek minden stílusirányzatában.
Jelenleg egy Soundmagic E50-et nyúzok.
Van pár kiszemeltem összefoglaló alapján:
-astell & kern ak jr
-Shanling M2s
-Hidizs AP200
Az AK Jr a legszimpatikusabb,ahogy olvastam elég populáris hangja van,ami nekem szerintem tökéletes lenne.
Viszont ez a légdrágább,cserében van belső memóriája.
A Shanling M2s sokan dicsérik a hangját és ebben is megvan minden amit szeretnék,az egyik tesztben a Cowon plenue d hangjához hasonlítják ami azért is szimpatikus mert imádtam a D2-m.
A Hidizs AP200-ról még nem sok olvasni valót találtam mivel elég új,de az itteni hozzászólások alapján az elődök nem igazán szólnak jól,viszont ez Androidos és van Tidal meg Spotify támogatás,bár az én zenei izlésemnek megfelelő zenék valószínűleg egyiken sincsKöszönöm előre is a válaszokat
-
Létrehoztunk egy új topikot azoknak a témáknak, amik itt kilógnak a mindennapi beszélgetésekből: Hordozható audió haladóknak
-
kk831228
addikt
Hetvègèn Melorin fòrumtars segìtsègèvel sikerült meghallgatnom a sahling m1-et... Nem rossz kis kütyü, sokkal minősêgibb mint vártam!!
A hangja sem rossz viszont nem èrzem a kèsztetèst hogy egyből megrendeljem 30-40-èrt... Egyszerűen ennyi odő allatt nem ereztem azt a különbséget a telòm után hogy kiadjak annyi pênzt...
Meg kell hallgatnom egy komolyabb cuccot, hogy ertekelhető különbsèget êrzêkeljek...
csak ott mar megint dupplazòdik az összeg...
-
krx21
nagyúr
Ez inkább akkumulátoros kérdés, de ide is tartozik. Van egy új FiiO X7 Mark II-m, amit eddig Samsung 5V/2A-el töltöttem. Nehezen ugyan, de több óra alatt fel is tölti, de elég lassan.
Az X7II támogatja a gyors töltést: DC 12 / 1,5A, 9V-val. Ezért vettem egy 9V/2A-es töltőt. Evvel már ki is írja, hogy gyors töltés. Gyorsabban is tölt, de ilyenkor persze vagy 2x úgy melegszik is a készülék.
Nos, az akkumulátor élettartamát figyelembe véve, nem ajánlott ezt a gyors töltést kerülni???
Van nincs összefüggés? -
206 cc
senior tag
Sziasztok!
Keresnék mp3 lejátszót a hétköznapokra.Nem kell valami drága cucc olyan 50-70 usd körül gondolkozom.
[pl.ilyesmi bejönne] egy kitétel még hogy bluetooth legyen benne... -
Czimby
addikt
Sziasztok!
Szobai erősítő meghajtására keresek olyan lejátszót ami FLAC-lejátszására alkalmas, memóriakártyás vagy akár hdd-s is jó lehet, hordozható vagy asztali verzió is érdekel. Az olcsóbb árkategóriában nézelődnék.
Volt egy xduoo x2-n de elhalálozott, így ezt kerülném valami jobbat szeretnék.
-
kk831228
addikt
Jòfogáson 2 pioneer xdp-100r is van eladò... Az egyik jò is lenne ha fekete lenne... Alkukèpes az van odaìrva, hát egy 70 - et nem mertem beajánlani rá...
Annyit adnêk èrte...
-
ThorMANfa
csendes tag
Sziasztok. Szerintetek van az új generációs fiio x3 és x3ii között hangbeli eltérés?
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Massdrop-on most van limitált kiadású AK Jr (Super Junior x AK Jr). Nem tudom mi a valós ára itthon, kereső hirtelen 130k-ra dobta ki. Ez kint most ~55k ($200)+szállítás+vám.
Gondoltam hátha valakinek érdekes lehet -
kk831228
addikt
Na milyen volt a találkozò...?
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Xduoo is megy el a wireless irányban (illetve lép feljebb tudásban). Pár főbb dolog, ha valakit érdekel (copy-zom, mert lusta vagyok
):
xDuoo X20:
2.5mm balanced output
two way Bluetooth
USB DAC
line-out and digital Coax output
Only buttonsIt uses ESS9018 dac chip, not sure 9018S or 9018K2M.
Well, X20 only has one SD card slot. The Bluetooth function takes away the other slot.
kíváncsi leszek az árára, mert a tudása (és az eddigi "tapasztalataim" alapján) jól hangzik
-
-
Tulku
veterán
válasz
kk831228 #31203 üzenetére
Ez az Onkyo dap nem balanced kiépítésű párja...mivel még egyetlen fórumtagnak sincs, így mindenképp ajánlott a beszerzése, hogy letesztelje mindenki...mindent a közjóért!
Bodz: SP1000 egy kissé fényesebb hangú valami, kevesebb dinamikával....U18-al garantáltan nem adna jobb szinergiát...ezen kívül az erőlködővel olyan plusz dinamikát sikerült elérnem, amit az sp1000 önmagában biztosan nem tud hozni...és most a pénzről nem is beszélek...azt hiszem forrásra most nem költenék...de semmi sem lehetetlen...
-
Bodz
nagyúr
válasz
kk831228 #31201 üzenetére
Vagy 2x-3x én is majdnem megvettem, de mindig lebeszéltem magam, hogy úgyse tudok vele mit kezdeni...
Egy próbát feltétlen megér.
Az XDP-30R is érdekes, de az csak Japánból olcsó (ha nem akad fenn a vámon), nem is droidos, bár Tidal, Deezer, meg TuneIn azért van rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- PlayStation 5
- Villanyszerelés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest