Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- iPad topik
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
A Mozilla Thunderbird az egyik legjobb levelező kliens a piacon, nagy tudású, rengeteg beállítási lehetőséggel, ingyenes és multi platform. Tehát fut Windows, Linux és macOS alatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
futár
senior tag
Üdv mindenkinek!
Valamikor nagy szakértője voltam a Thunderbirdnek, de kb. 10 éve nem használom. Most mégis úgy döntöttem, hogy újra konfigolom. Sok mindent be tudtam állítani, ment mint a biciklizés. A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom a sok E-Mail címet egy "beérkezett levelek" Mappába irányítani? Nyilván szerveroldali átirányítással. De engem inkább az érdekelne, hogy szoftveresen be tudom-e állítani. A legördülőben ki tudom választani a megfelelő kimenő E-Mail címet vele a hozzátartozó aláírást.
Van erre mód?
Üdv.
Futár -
futár
senior tag
IMAP használata esetén minden gépen ugyanazt látod. Ha nincs elegendő hely a szerveren, akkor 2 megoldás lehetséges.
1. venni egy nagyobb tárhelyet, ahol elfér a levelezés. Ha ez sokba kerül, akkor tőlem kaptok sokkal jobb ajánlatot
2. archiválni kell a leveleket. (erre lehet az a megoldás, amit írtál. Archív mappa hálózaton, és azt érik el a gépek.) -
futár
senior tag
válasz
Nixon18
üzenetére
A szolgáltató az email autetikációkat a weboldalán közli, valahol ott kell legyen, de a felhasználónév / jelszó az a szerződésedben szerepel. Legalább 6 éve TB-t használok. Nekem nem tudnának ennél jobb klienst ajánlani. Valószínű, hogy a titkosítás vagy a port lehet még a probléma.
-
futár
senior tag
válasz
PindurAnna
üzenetére
"De nem feltétlenül pipáld be" ez helyesen "De feltétlenül pipáld be"
-
futár
senior tag
válasz
Nixon18
üzenetére
És működök is a levélküldés?
Minden email címhez tudsz konfigurálni egy SMTP kiszolgálót. Ha már egy be van állítva, azt használhatod az összes mailcímednél. Nekem nincs Gmail-es email címem, de nem hiszem, hogy ha van is a Gmail-nek SMTP-je, azt biztosan tudod használni a saját gépedről, TB-vel. De hallgassunk meg más véleményt is!
-
futár
senior tag
válasz
Nixon18
üzenetére
Bocs, már keverem a dolgokat, nem is írtad, hogy Gmail-es...
Sok internetszolgáltató nem preferálja, ha saját SMTP-t akarsz használni, csak a szolgáltató SMTP-je van engedélyezve. Így, mivel a Gmail-t amikor automatikusan akarja konfigurálni, a Gmail-t akarja beállítani SMTP-nek is. Viszont ahhoz vélhetően nincs jó felhasználóneved és jelszavad. Nincs Gmail-es email címem, de mostmár regisztrálok egyet, mert oly sokan kérdezenk erről.

Tanácsom az, hogy próbáld meg az internetszolgáltatód SMTP-jét beállítani!
Még annyit, hogy egy Print screen sokat segítene.
-
futár
senior tag
válasz
PindurAnna
üzenetére
Szerintem nem kell ennyire túlbonyolítani. Egyszerűen CSV-be exportálod és azt tudod szerkeszteni Excellben. Vagyis a munkalapokat öszzefűzöd.
-
futár
senior tag
válasz
PindurAnna
üzenetére
POP3 esetén, ha azt bepipálod, hogy 1 példány maradjon a kiszolgálón, akkor megtartja. az összes levelet. Első csatlakozáskor le is tölti az összest ami a szerveren van. De nem feltétlenül pipáld be, hogy 1 példány maradjon a kiszolgálón, különben letörli a szerverről. Az üzenetek megtartása a kiszolgálón, ott pedig ne pipálj be semmit! Így amikor a weben törlöd, mivel POP3-nál nem szinkronban működik a dolog, ezért megtartja a saját gépeden. Kicsit megbonyolítod a dolgot.
Imapnál pedig, ha archiválod, akkor is megmarad, ha törlöd is a szerverről. -
futár
senior tag
válasz
PindurAnna
üzenetére
Nem ez a cél? Akkor nem értem.

-
futár
senior tag
válasz
PindurAnna
üzenetére
Ha van olyan lehetőség, akkor IMAP
-
futár
senior tag
válasz
lucky07
üzenetére
ha bármelyik emailt kiválasztod, akkor megjelenik egy Archiválás menüpont. Ez a default helyre az Email címen belül Archivum néven fog megjelenni. Amennyiben IMAP protokollt használsz úgy archiválás során a szerverről törlődik a levél. Véleményem szerint az archiválást ezen a mappán kívül egy saját könyvtárszerkezetben kell megcsinálni. Ezért írtam le, hogy én hogyan használom. Így ha a MozBackup-ot használod, nem több Giga lesz a backup fájl, hanem sokkal kisebb, mert az archív mappákat nem kell backupolni, mivel eleve másik meghajtón van. Akár lemezre is kiírhatod. A backup fájl visszaállításakor csak a megfelelő elérési utat kell kitallózni és kész is, ha egyáltalán kell, mert az Archívum beállításai elméletileg megmaradnak.
-
futár
senior tag
válasz
lucky07
üzenetére
Helyi mappák, jobb klikk, Beállítások és ott megadod az elérési útvonalat. Ebben a könyvtárban (Helyi mappák) lértehozol mappákat, mint pl. Archivum xyz stb. Utána az email címen jobb klikk, Beállítások/Másolatok és Mappák Itt Üzenetachívumok / Üzenetarchívumok tárolója és ott a Másholt válaszd. Ott kitallózod a létrehozott könyvtárat. Csinálsz egy próbát. Ha átteszi, akkor minden ok. Én az email címemnél létrehoztam egy keresési mappát, amiben szűrőfeltételként az email korát adtam meg, és elneveztem Archiválandónak. Így, amikor ebben a mappában megjelennek emailek, akkor kijelölöm mindet, és rányomok, hogy Archiválás. Én így használom már jóideje.

-
futár
senior tag
válasz
lucky07
üzenetére
azt csinálod, hogy Szerkesztés/Keresés/Üzenetek keresése. Itt megadod a szürőfeltételeket. Gondolom a Beérkezettnél te vagy a címzett, az elküldöttnél pedig a feladó. Ezt a 2 keresési mappát kell létrehoznod és elmenteni elküldött és Beérkezett néven. Így is megmarad a Globális gyűjtőd, de a keresési mappában csak azok lesznek, amikre a szűrő vonatkozik.
-
futár
senior tag
persze, hiba nélkül. Szerkesztés/Keresés/Üzenetek keresése. Ha megadtad a feltételeket, akkor Mentés keresési mappaként. Annyi, hogy az Elküldött üzenetek között is ott marad az üzenet, de mivel a keresési mappákat fogod nézni, ez nem zavaró. Viszont, ha törlöd, akkor mindenhonnan törlődik. Sok dologban ez vált be nekem. Ja és rögtön végrehajtódik.

-
futár
senior tag
válasz
eddie17
üzenetére
ugyanaz az internetszolgáltatód? SMTP kiszolgálónak mit használsz? Webről teljesen természetes, mert ott autentikáció, router, vagy szerverkonfigurálás nem szükséges, vagyis szolgáltatófüggetlen. (A routert alatt természetesen nem tiedet, hanem a szolgáltató routerét értem) Az érdekes lenne, ha a webes sem működne.

A fő kérdés amikor működött az más szolgáltatónál volt? SMTP-nek mi van beállítva? -
futár
senior tag
Nem tudom mik azok, amik alapból benne vannak.
- remove duplicate message (eltávolítja a duplikált leveleket)
- minimize to tray (az óra mellé le tudod tenni kicsibe)
- signature switch (aláírásváltó HTML alapon megszerkesztett aláírásaid között tudsz választani a címzettnek megfelelően)
- lightning (határidőnapló, naptár)
- email address crawler (átböngészi az emailjeidet és az összes email címet berakja a megfelelő címlistába) -
futár
senior tag
soha nem volt még ilyen problémám. 6-7 éve ezt használom. De nem azt írtad, hogy újraraktad?
Esetleg olyan nem lehet, hogy a outlook expressben is kipróbálod, kiszűrendő, hogy nem a szolgáltató állított át valamit? Én mindenképpen megnézném. Ilyet egyébként egyszer az Outlookkal tapasztaltam, de ott kapcsolódott, minden ok volt, de nem töltött le leveleket, de itt egyértelmű a hiba már a előtesztelés során kibukik a hiba. -
futár
senior tag
T-Online-s email címem nincs, ezért a pontos beállításokat nem ismerem, de a TB-nek van egy ellenőrzési metódusa, amikor is a beírt adatok alapján próbál csatlakozni a levelező szerverhez, neked már ezen megbukott, ezért írtam, amit írtam. POP3-as beállítást találtam a T-Home oldalán, de IMAP-ot nem, keresgélek és leírom mi a hiba nálad.
-
futár
senior tag
ezt most kezdte el csinálni, vagy korábban is csinált ilyet? A napokban nekem is letöltötte újra az összes freemail-es levelemet. Ezt néha megcsinálja. Szerintem olyankor babrálnak a Freemail szerverein, de egyébként 2db Freemailes fiókot használok 5-6 éve a TB-ben. Más gépen megcsináltad ugyanezt esetleg? Thunderbird, létrehozod a fiókokat és megnézed mit csinál?
-
futár
senior tag
válasz
tomi5244
üzenetére
Szia, a megoldás nagyon egyszerű, nem sima mappát, hanem keresési mappákat hozz létre, és minden kimenő levelet, ahol az adott feltétel teljesül, automatikusan és azonnal abba a mappába rakja. Szerkesztés/Keresés/Üzenetek keresése. Megadod a feltételeket, majd mentés keresési mappaként.
Ja és az üzenetszűrőknél is be tudsz állítani sok-sok feltételt, - Kimenő levelekre is - de az előbbi nekem jobban bejött.
-
futár
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
jaja, kicsit hektikus.

-
futár
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Azért, mert az üzenetszűrő a meglévő leveleket vizsgálja a Thundarbird indításakor. Amik akkor töltődnek le, azt szerintem nem. Következő indításkor törli azokat is.
-
-
futár
senior tag
a szolgáltató supportja nem is fog neked megoldással szolgálni, mert némelyik azt sem tudja, hogy a router az nem egy étel.

Ha a többi email címed működik, akkor azt nézd meg, hogy a titkosításnál mi van beállítva. Esetleg azt is javaslom, hogy amennyiben lehetséges töröld, majd hozd létre újra az email címet, mivel a TB a fiók létrehozásakor csinál egy ellenőrzést. Amennyiben van TeamViewer a gépeden, akkor megpróbálhatom beállítani neked. -
futár
senior tag
internet van. Nincs vezetékes és Wi-Fi között különbség a TB szempontjából. Ha digi-t használsz, akkor a digi SMTP-je, vagy egy rövid hajhúzás a szolgáltatód supportjával és akkor feloldják a korlátozást és használhatod a saját SMTP-det. A levelek megérkeznek, ettől a ponttól az internetetekkel nem kell foglalkozni, csak a beállításokkal.
-
futár
senior tag
válasz
PindurAnna
üzenetére
Archív mappaként tallózd ki! Bocs ezt elfelejtettem!
-
futár
senior tag
válasz
PindurAnna
üzenetére
Archív mappaként tallózd ki! Bocs ezt elfelejtettem!
-
futár
senior tag
válasz
PindurAnna
üzenetére
Ennyire nem bonyolult ez. A laptopodon létrehozod az email fiókodat. Vélhetően POP3 ugye? Az asztalin állítsd be a beállítások között, hogy 1 példány maradjon a kiszolgálón. Ugyanezt tedd meg a laptopon is. Így mindkét gépen megjeleníti ugyanazokat az új leveleket. A korábbi leveleket archiváld egy lokális mappába. Ennek tartalmát másold át a laptopodra és a beállításoknál tallózd ki ezt a mappát. Szerintem ezzel meg is volnánk.
-
futár
senior tag
válasz
PindurAnna
üzenetére
Szerintem az nem elég! Vezérlőpult, Programok telepítése és törlése, Programok hozzáférhetősége és alapértelmezései - itt az egyéni fükön be tudod állítani, hogy mi legyen az alapértelmezett webböngésző. Ezek után a linkeket ez fogja megnyitni.
-
futár
senior tag
-
futár
senior tag
Szerkesztés-Keresés-Üzenetek keresése, és itt adod meg ugyanazokat a feltételeket, majd elmented arra a névre, amit a mappának is adnál. Tehát ugyanazok a feltételek, mint a szürésnél. Annyi, hogy itt az elküldött elemek mappában is benne marad, nem mozgatja át, viszont ez működni fog. esetleg annyi, hogy a szűrőknél van egy olyan, hogy Enable autorun... , ezt bepipálva is kellene, hogy működjön.
-
futár
senior tag
30 napot akartam írni!

Ezt én úgy oldottam meg, hogy hoztam egy szabályt, hogy a 30 napnál régebbi levelekt mozgassa át az Archiválandó, 30 napnál régebbi üzenetek. Ez egy keresési szabály, amit a Szerkesztés, Keresés, Üzenetek keresése menüpontban hozol létre. Vagyis ez nem szűrő. Utána ezt mented Keresési mappaként. Ennek lett az a neve, hogy "Archiválandó, 30 napnál régebbi üzenetek" Itt megjelennek ezek a levelek, kijelölés, és megjelenik az Archiválás gomb, és a másik, beállított meghajtóra archiválja a leveleket. Ennyi
-
futár
senior tag
Ezt én úgy oldottam meg, hogy hoztam egy szabályt, hogy a 30 napnál régebbi levelekt mozgassa át az Archiválandó, 340 napnál régebbi üzenetek. Ez egy keresési szabály, amit a Szerkesztés, Keresés, Üzenetek keresése menüpontban hozol létre. Vagyis ez nem szűrő. Utána ezt mented Keresési mappaként. Ennek lett az a neve, hogy "Archiválandó, 340 napnál régebbi üzenetek" Itt megjelennek ezek a levelek, kijelölés, és megjelenik az Archiválás gomb, és a másik, beállított meghajtóra archiválja a leveleket. Ennyi
-
futár
senior tag
válasz
qwertly
üzenetére
nem erre gondoltam, jelölj ki egy mappát a másik meghajtón. a Beállítások-Másolatok és mappák pontban tallózd ki az elérését, és oda Archiváld a leveleket. Így a Beérkezett üzenetek mappát tehermentesíted. De ne egyszerre csináld, mert megfagyasztja a levelezésed. Valamint célszerű lenne megvizsgálni mi a szemét.
-
futár
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ja, én is köszönöm, bár korábban már valaki foglalkozott vele, de csak most néztem bele, és teljesen jó.
-
futár
senior tag
Ez marhaság, már ne is haragudj!!!
Üzenetek megtartása a kiszolgálón, pipa be! És máris megvan minden leveled.
IMAP-nál azért nem működhet, mert maga az IMAP sajátossága ilyen, hogy a levelező kliens, és a szerver szinkronizál. Esetleg amit az előttem szóló leírt, de akkor az időbeli korlátozás miatt a korábbi levelek, csa a webes felületről lesznek elérhetőek. -
futár
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
nem is erre gondoltam, hanem esetleg más szürőfeltételnek is megfelel a mail, és ezrét dobja a hibát.
-
futár
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ez olyan hibának tűnik, mintha az üzenetre két, vagy több ellentétes szűrő vonatkozna. Nem lehet valami ilyen problémád?
Új hozzászólás Aktív témák
- Warhammer 40.000
- Milyen házat vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Linux felhasználók OFF topikja
- Építő/felújító topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Gyermek PC játékok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- 2 X Dell Poweredge T320, 96GB DDR3 ECC RAM, 2.2 GHz CPU, 2 x 495W PSU
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Dell Latitude 3310 13,3", Gold 5405U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest