Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Mozilla Thunderbird az egyik legjobb levelező kliens a piacon, nagy tudású, rengeteg beállítási lehetőséggel, ingyenes és multi platform. Tehát fut Windows, Linux és macOS alatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szergio
csendes tag
Sziasztok!
Újonnan telepítettem egy Ubuntu 8.10 op. rendszert, s alá a Thunderbird-et. Sikeresen sikerült is áthozni a régi leveleket, szűröket stb.
A gond a következő: minden egyes letöltés kérés után megjelenik egy ablak a köv. hibaüzenettel: "Az aktuális parancs végrehajtása nem sikerült. A kiszolgáló válasza: Could not parse command." Közben letölti rendesen a leveleket, csak a le-OK-ézásig marad ez a hibaüzenet.
Van valami ötletetek, hogy mi lehet a gond?
-
-KoKeSz-
tag
Hahó!
Hol lehet azt beállítani, hogy ne csak az újonnan érkező leveleket töltse le a postafiókról, hanem az összeset ami eddig jött???
-
Lenry
félisten
válasz
-KoKeSz-
üzenetére
ezt sajna nem tudom, mert XP-s gép előtt vagyok épp, fejből meg nem tudom, de kérdezd meg a Vista topikban, ott biztos lesz aki tudni fogja
-
-KoKeSz-
tag
Na még van egy hülye kérdésem

Hol kell beállítani, hogy együtt induljon a windows-al a program???
(Vistáról lenne szó)
Lehet, hogy vak vagyok, de nem találom sehol... -
Lenry
félisten
válasz
-KoKeSz-
üzenetére
lerakod tálcára?

esetleg felrakod ezt az addont TB-re, és akkor az óra mellé egy kicsi ikonba fogja lerakni
(ott van alatta a leírásban, hogy hogy kell Thunderbirdre addont telepíteni)szívesen

-
-KoKeSz-
tag
Találtam a beállításoknál egy olyan dolgot, hogy megadható mondjuk 10 percenként ellenőrizze, hogy jött e új levelem...Be lehet állítani azt is hogy folyamatosan fusson a háttérben??? Mert ha kilépek belőle gondolom nem figyeli, és szeretném minél előbb tuni van e új levél.
Köszi az előző segítséget!!!
-
Lenry
félisten
válasz
-KoKeSz-
üzenetére
XP alatt: Documents and Settings\<userneved>\Application Data\Thunderbird\Profiles\
Vista: Users\<userneved>\AppData\Roaming\Thunderbird
Linux: ~/Mozilla Thunderbird/
ugyanitt találsz egy profiles.ini-t abban van az útvonal, hogy hova töltse
ha módosítod, akkor írd át az IsRelative értékét 1-ről 0-ra -
-KoKeSz-
tag
Hova tölti le a program (alapértelmezettként) a leveleket???
Hogyan tudom módosítani ezt??? -
b1sti
senior tag
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
Köszönöm szépen!
-
b1sti
senior tag
Hello!
Vki tudna nekem segíteni, hogyan állítsam be TB-t?? A 2.0.0.17est tettem fel! Gmail-es fiókomat szeretném beállítani! Valahogy leszedte a leveleim, de utána vmi smtp jelszót kért! Vki segítsen hogyan kell beállítani! Az elejétől a végéig!
Előre is köszönöm! -
Snowcat
tag
Helló!
Nekem is kicsit hasonló gondjaim lennének, mint fentebb. Szóval egy windows totálisan elhalálozott, szerencsére a leveleimet egy saját könyvtárban gyűjtögetem. Mostanában nem volt sok időm, szóval csúszott kicsit a reinstall, így a gmail-es fiókomban már jó sok levél begyűlt. Mostanra viszont mindent megcsináltam, fel is raktam az új TB-t, első meglepetés, hogy már saját varázsló van a gmail-hez

Igazából most attól félek, hogy beállítom újra a fiókom, akkor leszedi az új leveleim és a régi leveleim (és a mindenféle rule-okat) már sehogy nem tudnám átrakni az új alá, vagy az újonan jött leveleim vesznének oda, de a régiek legalább megmaradnak... Szóval nem tudom mit kéne tennem
-
mimi_bacsi
tag
válasz
mimi_bacsi
üzenetére
Senkinek nincs ötlete..?

-
R
senior tag
illetve a mailek lementéséhez, későbbi importjához mit kell lementeni (hol található)?
-
R
senior tag
hogy lehet címke szín szerint rendezni a leveleket?
-
Finwe
őstag
Hello!
Nemrég új rendszert telepítettem de nem sikerült a levelezésemet áttelepíteni (XP->XP). Elvileg ennek úgy kéne mennie, h a doc&set/blabla-ból átmásolom a Profiles mappát és visszakapom a teljes levelezésemet. Na, most a postafiókok megvannak, küldeni is tudok levelet csak a mappák nincsenek meg amibe gyűjtöttem a különböző forrású leveleket + a régieket nem tölti be. Továbbá a szűrők nincsenek meg mind.
Tulajdonképpen arra gondolok, hogy rossz profil mentést tölt be, nem a "legfisebbet" hanem egy azelőttit.
Ugyan ez a bajom a Firefox-al is, ott meg is találtam, dátumozott file-okban el vannak mentve a kedvencek de ott sem a legutóbbit tölti be, ezzel sok bosszúságot okozva.Légyszi mondjatok valami megoldást erre, azon kívül, hogy újra csinálok mappákat meg minden egyebet.
Finwe
-
azbest
félisten
2.0.0.17 új fiók létrehozásakor csak beérkezett és törölt elemeket mutat ... az elküldött elvelet a listán felette lévő fiók elküldöttjébe teszi

-
mimi_bacsi
tag
Arra tudtok-e megoldást, hogy ha egy olyan levelet kapok, amiben sok embernek küldték el a levelet, a sok embert hogy tudom a címjegyzékembe felvenni őket (egyszerre, ne egyesével, mert azt tudom)?
-
2.0.0.14ben hol lehet beállítani, hogy ne keressen spameket?
És milyen rossz beállítás adhat indokot arra hogy egy idő után levelek tűnnek el? Több olyan levelet nyomtatva láttam, ami nem volt spamnek jelölve, és eltűntek 1-2 nap múlva. A spamnek jelölt üzenetek ugyanakkor megvannak. -
Elrood
őstag
Tud valaki rá megoldást, vagy addont, hogy ha kijelölök egy csomó mailt, akkor egy fájlba lementse az egészet (mondjuk txt)? Jelenleg csak egy levéllel enged ilyesmit.
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
A szitu:
Van egy gmail-os emil címem. Győrbe az albiba beállítottam TB-re. Itthon is be szeretném állítani TB-re ugyanazt a fiókot.
A kérdésem az lenne,hogy amit itthon letölt leveleket,azt Győrbe is le tudom majd tölteni,vagy csak az egyik TB-re lehet????
A gmail-om IMAP-ra van beállítva. Ha valaki tud segíteni,azt megköszönöm!
-
Spidee
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ok, köszi!
-
Winner_hun
félisten
-
Spidee
senior tag
Sziasztok!
Régi gépemről szeretném átvinni az e-mail-eimet, és a TB beállításaimat az új gépre.
Hogy oldható ez meg? Ki lehet valahogy ezeket menteni? -
localhost
Közösségépítő
válasz
Winner_hun
üzenetére
Lehet, hogy egyes skinekben van erre mód, de alapból a színezésre ez az egyetlen megoldás
-
Winner_hun
félisten
Létrehoztam egy rakás mappát, azok valahogy színezhetőek? Vagy elég lenne a félkövéres kiemelés is..
-
Annyival előrébb jutottam, hogy megnéztem a hibakonzolt és két hibát is találtam, ami valószínűleg a felvázolt jelenségre utal, viszont fogalmam sincs, hogy mit jelentenek és hogy mit kellene csinálnom velük
:Hiba: analyzeMessagesForJunk is not defined
Forrásfájl: chrome://messenger/content/mail3PaneWindowCommands.js
Sor: 610Hiba: uncaught exception: [Exception... "'[JavaScript Error: "analyzeMessagesForJunk is not defined" {file: "chrome://messenger/content/mail3PaneWindowCommands.js" line: 610}]' when calling method: [nsIController::doCommand]" nsresult: "0x80570021 (NS_ERROR_XPC_JAVASCRIPT_ERROR_WITH_DETAILS)" location: "JS frame :: chrome://global/content/globalOverlay.js :: anonymous :: line 156" data: yes]
És erre a részre irányít a file-ban, ha ráklikkelek a fenti hivatkozásra:
JunkSelectedMessages(true);
return;
case "cmd_markAsNotJunk":
JunkSelectedMessages(false);
return;
case "cmd_recalculateJunkScore":
analyzeMessagesForJunk();
return;
case "cmd_applyFilters":
MsgApplyFilters(null);
return;
case "cmd_runJunkControls":
filterFolderForJunk();
return;
case "cmd_deleteJunk":
deleteJunkInFolder();
return;Gondolom itt van valami bibi, de hog yminek kellene itt lenni, arról fogalmam sincs...
Lehet, hogy eg újratelepítés segít csak? Nagyon nem szeretném
-
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a TB nem tanulja meg a spam-eket.
Konkrétan arról van szó, hogy idáig naponta csak az újakat kellett kézzel megjelölnöm, mert amiket már megtaníttattam vele, azokat automatikusan áthelyezte a szemétbe.
Aztán frissítettem a Kaspersky-met 7-ről 2009-re és azóta mindig kézzel kell megjelölnöm a spam-eket. Olyan, mintha nem tanulná meg, amiket már megjelöltem kézzel.
Már minden beállítást próbáltam, a TB-ben minden úgy van beállítva, mint amikor működött, próbáltam a KIS-ben kikapcsolni a spam-szűrést hátha az zavar be, de úgysem működött már a TB.
Nem tudom, hogy hogyan lehetne újra "tanulóvá" tenni a TB spamkezelését, de most már nagyon kezdem unni a kézzel bejelölgetést
Előre is köszönöm a segítséget.

-
Kiskutya
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Hali!
Van 1 céges címjegyzékem amiben van 50 ember, azt szeretném ha rejtett másolatként menne el a körlevelem de mindig egyesével végig kell mennem a nevek között, hogy az alap címzettről átállítsam. Erre nincs valami egyszerűbb megoldás?
Bocsi ez új üzenet akart lenni...........
-
Winner_hun
félisten
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
A profilban a gmail-es mappákat töröltem, majd újra hozzáadtam a fiókot, de így sem jó. hihetetlen hogy erre nincs egy nromális beállítás

-
ÉM
tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Értem. Akkor valószínű ez lehet a baj, mert nekem minden fiókom vipmailes és ezeket szeretném külön használni. Ezek szerint akkor marad a szűrés, ha nincs jobb.
-
ÉM
tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Köszönöm a választ, de ezt csak így lehet megoldani? Nem lehet olyat, hogy minden fióknak külön mappa? Ahogy az outlook express-ben volt régen, ha jól emlékszem.
-
ÉM
tag
Szevasztok!
Előre is elnézést kérnék a kérdésemért, de kb egy órája vagyok TB felhasználó.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy ha van több email címem is, akkor azt hogyan tudom megoldani, hogy minden levelet a címhez tartozó külön mappába töltse le a progi és ne egybe? Tehát szeretném ha minden címhez külön bejövő mappa legyen bal oldalt. -
whitehand
senior tag
hol kell azt kikapcsolni mindig ujraleszedje a leveleket?
-
Winner_hun
félisten
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
Nem segített.
Megnéztem a file tartalmát, ennyi:# POP3 State File
# This is a generated file! Do not edit. -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Próbáld meg a fiókhoz tartozó popstate.dat-ot törölni.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Töröljem a TB-ből a postafiókot és adjam hozzá újra?
-
WiNZO
tag
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
Köszönöm segítőkész válaszod, szerintem maradok az előbb (általad) leírt változatnál. Működött!

-
Tele von Zsinór
őstag
Az imappal kb. úgy viselkedik a Tbird, mint egy távirányító. Minden a szerveren történik, némi cachetől eltekintve a helyi gépen nem is lesznek meg a leveleid. Akkor igazán hasznos, ha több gépről levelezel, én egy asztali meg egy mobilgépről, valamint a webfelületről használom a gmailt, és mindenhonnan ugyanazt látom. Csak az arhiválásra nem jöttem rá, hogy kell, de a labelek, a csillag, szóval minden más működik. Egy jó útmutató a helyes beállításokhoz: [link]
-
didros
senior tag
Sziasztok! Az a problémám, hogy a Thunderbird Portable minden esetben letörli a leveleket a kiszolgálóról, hiába van bejelölve az opció, hogy "üzenetek megtartása a kiszolgálón".
Így este már nem tudom a "főgépre" újból letölteni a korábban leszedett emaileket.
(IMAP módban nem akarom használni, azt szeretném, ha a megnézett emaileket rá is mentené a pendrivera.) -
Winner_hun
félisten
Az hogy oldható meg, hogy a weben levő összes levelet újra letöltse a TB, a kiszolgálón természetesen hagyja fent ugyan úgy, mint eddig.
-
whitehand
senior tag
Egy olyat kérdeznék h hol kell beállitani h ne a c-re töltse le a leveleket?
-
WiNZO
tag
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
Köszönöm, este kipróbálom!
Az IMAP hogy működik, miért jobb nekem? (bocs, de nem vagyok járatos benne...
) -
Tele von Zsinór
őstag
Pop3-at kell beállítani (részletesen: [link]), majd ezt: Settings > Forwarding and POP/IMAP > 2. When messages are accessed with POP > delete Gmail's copy
Ergo: törölje, amikor pop3-on letöltöd.
Magánvélemény: az archiválással jobban jársz, mert akkor weben is megmaradnak a leveleid, de nem az inboxban fognak zavarni. De még jobban jársz, ha pop3 helyett imap-ot használsz. -
WiNZO
tag
Sziasztok!
Már több segítséget is kaptam, mégse sikerült az alábbi "egyszerű" kérdéssel megbírkóznom:
Gmailes e-mail címem van, amit úgy szeretnék TB-el használni, hogy az új leveleket mindig letölti a program és nem marad ott a webes gmail felületen. A neten mindig csak az új levelek jelenjenek meg (ha napközben megnézem), de később (este), ha TB-el csatlakozom, akkor azokat letöltse a gépemre.
Remélem érthetően megfogalmaztam a problémámat. Hálás lennék, ha valaki leírná lépésről-lépésre, hogy mit kell beállítanom a Gmailben és a Thunderbirdben egyaránt.
Segítő közreműködéseteket előre is köszönöm (akár privátban is).
-
Elrood
őstag
Mikor válaszolok egy mailre:
xyz írta:
stbstbstb idézés van itt stbstbstbNem lehet olyat beállítani, hogy "xyz írta" helyére az eredeti levél dátumát is kirakja?
(Magyar tb 2.0.0.16)
-
Kloden
senior tag
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
Köszi, sikerült!
-
Kloden
senior tag
Másik kérdésem az lenne hogy a Helyi mappámban (amibe az üziket gyűjti) már vagy 300 mega az Inbox, pedig mindig törlöm progin belül a régi leveleket, kb. max 30 megányi levelem ha van... Miért nem törli a mappából is? Illetve ha törlöm mi történik?
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Hogy lehet a címlistát a TB bal oldalára kitenni?

-
Kipróbálom azt, hogy kimásolom az egész mappát, ami már 500mb+, aztán visszamásolom, és reménykedek, hogy felismeri.
Jó lenne, mert céglevelezés
-
Winner_hun
félisten
Címkét hogy lehet módosítani, törölni?
Megtaláltam: Eszközök / Beállítások / Megjelenítés / Címkék
-
mAtech
aktív tag
#2510-re valaki?
-
cellpeti
nagyúr
A címtárat hol tudom kitenni oldalra?

-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Sikerült beállítanom a GMAIL a TB-n,de engem zavar,hogy ott van egy olyan,hogy "Helyi mappák"
Azt nem lehet onnan eltűntetni?
-
Speedo
tag
válasz
xEon1337
üzenetére
Ezt kell letöltened hozzá : Minimize To Tray
-
Speedo
tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Szerint beállítható : (nem próbáltam ki)
csinálsz egy mappát az adott fiókon belül és
Eszközök>Üzenetszűrők csinálsz egy újat és beállítod, hogy a Címzett = mailcím
majd a Művelet végrehajtásánál pedig Üzenet áthelyezése és kiválasztod az első lépésként létrehozott mappát. -
Sziasztok!
Lehet volt már ilyen kérdés, de nem tudom milyen keresőkifejezéssel találhatnám meg.Azt szeretném megkérdezni, hogy a Thunderbirdet is le lehet rakni oda az óra mellé kis ikonba futás közben mint az Outlookot? Mert ha Shift + _ -re kattintok, akkor is csak a tálcára teszi!
Válaszotokat előre is köszönöm

-
Winner_hun
félisten
Szűrőkkel ez beállítható, hogy ha valakinek elküldtem egy mailt akkor a küldött fél mail címe alapján a kijelölt mappába tegye a program a levelet? Mert próbálkoztam, de mindig az Elküldött elemek között voltak a leveleim amiket elküldtem.
-
Speedo
tag
Üdv mindenkinek!
Van egy összetett problémán és a segítségeteket szeretném kérni:
Tehát adott a Thunderbird ami IMAP-al kezeli a gmail-es leveleimet, de gmailen beállítottam egypár címkét és szűrőt is úgy, hogy a beérkezett üzeneteknél ne jelenjenek meg azok a levelek amelyek megfelelnek valamilyen szűrőnek tehát ezek egyből az adott címkézett "mappába" kerülnek. A gmail online felületét használva, ha a bármelyik címkéhez érkezett üzenet, akkor az adott címke félkövér lesz és kiírja, hogy hány db üzenet érkezett. Thunderbirdnél külön mappaként jelennek meg a beállított címkék, viszont csak a beérkezett üzeneteket frissíti, tehát a különbözős címkés mappákat, csak akkor frissíti, ha rákattintok az adott mappára. Nem lehet valahol beállítani, hogy azokat is automatikusan figyelje pl. 5 percenként? -
Lenry
félisten
válasz
cellpeti
üzenetére
googlebe bepötyögve a gmail és imap kulcsszavakat, 4 kattintás után itt kötöttem ki
ugyanez speciálisan TB-re
illetve IMAP engedélyezése a GMail accountodonnincs mit

-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
A gmailt akarom a TB beállítani,hogy IMAP-os legyen,de a Gmailnál semmi tájékoztató nincs!
Tud valaki segíteni,hogyan kell beállítani?

-
Edween
őstag
Hi!
Most tettem fel a bördöt, és az érdekelne, hogy ha ö az alap értelmezett miért nem fut a tálcán az óra mellett, így hogyan ellen őrzi a leveleket, Vagy nekem kell elindítani kézzel és akkor ellenőriz. Nem értem. -
mAtech
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne. TB nem hajlandó csak csökkentett módban indulni és működni. Előtte a levelezés egy XP-s gépen volt. Mondjuk már ott sem ment csak csökkentett módban. Most egy Vistát futtató gép használná a leveleket. Amúgy minden OK, csak rendes módban nem megy.
A levelezés mértéke kb 2 GB-ból áll összesen. Nem hiszem, hogy ez befolyásolná. Amúgy már egyszer leszedtem a Vistás gépről a TB-t és újra feltelepítettem, de nem változott a működése (csak csökkentett módban indul el).Köszi a segítséget.
A. -
Daneey
tag
Sziasztok!
Egy érdekes problémával küzdök már vagy egy fél napja.
Van egy archivált Thunderbird konfigurációs rar fileom. Nem MozBackup által készített cucc, hanem én magam mentettem ki a profil beállításokat plusz a levelezési mbox fájlokat, mindennel együtt.Most új rendszer lett (eddig: XP; most: Vista), és importálnám be a régi beállításokat, de valahogy SEHOGY sem sikerül.
Négy postafiók van, ebből (hiába van mind a 4 be másolva) csak kettőt jelenít meg a listában. És abban a kettő megjelenített e-mail fiókban is pl. a beérkezett üzeneteknél semmilyen üzenet nem jelenik meg, az elküldötteknél valamennyi, és így tovább.
Megnéztem az e-mail fiókok Inbox fájljait (amit nem jelenít meg történetesen a program), és nekem legalábbis teljesen szabályos/szabványos mbox fájlnak tűnik, és BENNE vannak az e-mailek is, mert 130 MB méretű a fájl. Próbáltam egy másik XP-s gépen s beimportálni egy ilyen Inbox-t, de ott is tök fehér a képrenyő.
Valamiért nem jeleníti meg ezeket az e-maileket.Amiket próbáltam:
- Index-újraépítés ezerszer; egyelőre nem segített
- Van valamilyen ImportExportMailbox nevű TB plugin. Azzal sikerült a megjelenített e-mailek exportálása, de ahol nem jelenik meg az e-mail, ott nem sikerül. Pedig ott van az Inbox fájl tele e-mailekkel!
- Próbáltam átnevezni az Inbox nevű fájlt, másmilyenné, (pl. Inbox.old), így létrejön egy külön mappa, de term. így sem jelenítette meg az e-maileket.Amiket NEM próbáltam:
- Valahogy megkéne más levelező progival is kukkantani ezt az mbox fájlt. Mindjárt keresek egy hasonló freeware mbox-kompatibilis programot.
- Le kéne fordítani egy Thunderbird-t debug-on kapcsolóval, és megnézni pontosan mi a hiba.Vagy mit tudnék még csinálni?
Azt már meg sem említem, hogy a bemásolt 4 postafiókból csak kettőt jelenít meg a TB. De hogy miért? Arra még nem jöttem rá.
A segítségeteket előre is köszönöm.
-
Atti1112
aktív tag
Sziasztok ! Tudtok-e adni egy működő linket, ahonnan a Thunderbird-hez le lehet tölteni kiegészítőket ? Ilyenre gondolok pl. hogyha kapok egy adott email címről levelet, akkor hozzá lehessen rendelni hangot, képet, programot és egy felugró ablakban megjelenjen az adott emberke képe, hangja.Köszi.
-
canniball
nagyúr
"átneveztem pedig..."
Mármint ahogy írtad jpg-re vagy próbáltad azt is amit javasoltam (valami "értelmetlenre")? Amikor nekem hasonló problémám adódott a fentebb írt átnevezéssel meg tudtam oldani.
Ha nagyon nem megy sehogy töltsd fel valahová (pl. Sendspace) és a linket küld el.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest