Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Mozilla Thunderbird az egyik legjobb levelező kliens a piacon, nagy tudású, rengeteg beállítási lehetőséggel, ingyenes és multi platform. Tehát fut Windows, Linux és macOS alatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsamiatt
őstag
a levelek kérdés megoldodott,de a rulokra meg normálisan a cimjegyzékre szükségem lenne.
-
Sil
senior tag
válasz
zsamiatt
üzenetére
Ha megnézed a Thunderbird-ös Profilodat, van benne egy Mail nevű mappa, azon belül meg postafiókonként külön mappák. Azokban meg van egy csomó fájl, párosával: egy kiterjesztés nélküli, és a hozzá tartozó indexfájl (.msf kiterjesztéssel). Próbáld meg az Outlookba beimportálni ezeket a kiterjesztés nélküli fájlokat, végülis szabványos MBOX formátumban vannak, és elvileg az Outlook is ezt használja (bár az Outlooknál asszem van nekik egy .mbx kiterjesztésük, de ha nem ismeri fel, max át kell nevezni). A szűrőfeltételeket passz, hogy lehet-e exportálni, azokat az msgFilterRules.dat fájl tartalmazza.
A címjegyzék (abook.mab és history.mab) exportálása könnyebb, csak meg kell nyitnod a Címjegyzéket, kijelölöd, amelyiket exportálni akarod, és Eszközök / Exportálás, és utána a másik programban meg importálni ezt a fájlt. -
zsamiatt
őstag
sziasztok!
hogy lehet TB ből MS outlookba átmenteni a mappákat és a szüröket?
és hogyan lehet normálissan átrakni a névjegyzéket?
A hejzet az hogy van a beérkezet üzenet mappa és azalá egy csomo almappa amikre szürés mutat. Ezt szeretném átteni amennyire lehet ms outlookba!
elöre is köszi a helpet
Atis -
Calogero
addikt
Hogy tudom beallitani azt hogy a levelben levo linkek megnyiljanak a bongeszobe?
Nem csak a levelben levo linkek nem mukodnek hanem a kitererjesztes/temak -nal levo link sem jon be.
Ha fent van a Galeon akkor bejon a link, de en itt Linuxon is a Firefoxot szeretnem hasznalni.? -
ZolDog
tag
Hi!
Fent van az Outlook. Abból exportálom a címjegyzéket. Azt vagy txt, vagy cvs formátumban.
Viszont, mikor ebből importálni szeretném a TB-be, akkor az már összevissza olvassa csak be az adatokat. És van, hogy tök más karakterek jelennek meg. Mintha egy ASCII táblát importálnék e-mail címek, meg nevek helyett.
-
ZolDog
tag
Hi all!
Tudja valaki, hogy hogyan lehet Outlook címlistát importálni ebbe a levelőzbe bele?
Mert nekem valahogy sehogy nem akarja az igazságot. Próbálkozom már egy ideje, de akárhogy rendezem az adatokat, sajna mindig összevissza importálja azokat.
Help, plíz! -
Sil
senior tag
Eszközök / Üzenetszűrők. A szűrőket postafiókonként külön kell megadni. A postafiókokhoz megadott szűrők a levelek letöltésekor automatikusan lefutnak, viszont ha pl a Helyi mappákra adsz meg szűrőt, az nem lesz automatikus, hanem csak akkor működik, ha kézzel futtatod (ha a levelek a közös inboxba érkeznek, akkor is inkább az egyes postafiókokra add meg a szűrőfeltételeket).
De egy ilyen egyszerű dolgot, hogy a ''spam'' tárgyú leveleket felismerje, a beépített spamszűrő is meg fogja tudni csinálni automatikusan a betanítás után (hogy hova tegye őket, azt meg a beállításainál megadhatod), ehhez nem kell szűrőkkel vacakolni. A szűrők inkább akkor jönnek jól, ha pl a nem-szemét leveleidet szét akarod válogatni különböző szempontok szerint külön mappákba. -
LinX
tag
Hali!
Nekem olyat szokott csinálni a TB, hogy két levelet egybe füz. RÁadásul külön mailboxosokat. Az egyikbe beleteszi a másikat, mintha az is oda tartozna, persze tiszta hibás lesz tőle a mail, és nem is lehet sehogy szétszedni.
Valakinek csinált már ilyet? Erre van valami?
Még az AVG-re is gyanakszom, mert annál be van állítva a mail check. Lehet az is belerondít, de nem tudom.
-
Cane
őstag
thunderbird spam szűrő kellene, vagy esetleg ha bele van építve, hogyan lehet aktiválni?
-
Poctar
senior tag
Hello!
Thunderbird-ban hogyan lehet külön megjeleníteni a postafiókokat?
Úgy, ahogy a mozilla-ban volt?

-
dove
csendes tag
sziasztok
hogy tudom kiütni azt a hülye character encondingot, mindig hibaüzenetet ad és tönkreteszi az összes ékezetemet, ha küldök valakinek levelet!
kösz -
Sil
senior tag
Jelöld meg az ilyen leveleket szemétként, és pár ilyen eset múlva a beépített spamszűrő (azaz a levélszemétkezelő, nem az ''üzenetszűrők'' rész, ez két különböző dolog) meg fogja tanulni, és utána automatikusan megcsinálja. Hogy pontosan hova rakja, azt meg az Eszközök / Levélszemét kezelésénél adhatod meg.
-
al_age
senior tag
sziasztok!
van egy üzenetszűrőm a progiban, ami törli a leveleket, ha szerepel a tárgyban a ''<SPAM>''. viszont csak akkor törli, hogy én futtatom a szűrőt.
hogyan lehet megoldani azt, hogy az ilyen üzenetek egyből a kukába kerüljenek, ne a beérkezett üzik közé?
köszi! -
Mik^
tag
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne Thunderbird-el, hogy:
IMAP-nál meg lehet mondani neki valahol, hogy ne hozzon létre Trash mappát, és/vagy a törölt elemeket ne a Trash-be tegye?
Mik
[Szerkesztve] -
Sil
senior tag
válasz
Derrrick
üzenetére
Hmm, a The Bat!-ot nem ismerem, ki tudod exportálni .mbx formátumba a leveleket belőle? Ha igen, nevezd át a fájlt úgy, hogy ne legyen kiterjesztése, és tedd a Thunderbird Profilon belül a Mail\Local Folders mappába. Ha utána elindítod a Thunderbird-öt, fel kell ismernie automatikusan.
-
Derrrick
tag
Ha a régi kliens helyett (The Bat!) ezt akarom használni, akkor hogy lehet behozni a régi levelezésemet?
-
gErYoN
tag
Miértnem tölti le a leveleimet a mail.axelero.hu-ról a cuccos? Mit ronthattam el beállítás terén? Valakii segítsen már! Amúgy olyan qrva egyszerű beállítani, hogy nem is tudom mi a baja!
-
matuu
tag
Azt nem tudjátok, hogy a Thunderbird-höz léteik e skin???
Jó lenne ha nem úgy nézne ki, mint egy kicsi módosított OE!!!!!
Help me?!?!?!?!?!?!
Nem tudom,,,,,,, esetleg GOOGLE? -
tonesz
tag
Problémák megoldva, faq rulz.
Üdv.
T -
tonesz
tag
Újabb kérdés. Nos sikerült feleszkábálni a gnupgp-t, de az iconv.dll-t sehogy sem akarja meghívni. Ötlet?
Üdv.
T -
tonesz
tag
Hi!
Használta már valaki az enigmail kiterjesztést? Én felraktam, de mindenféle xml hibákat ír ki. Leírás meg az oldalon nincs... Persze gugli a barátom, ott még nem kerestem, azért ha valaki hasonlóan járt és tudja a megoldást ne kíméljen...
Üdv.
T -
Elrood
őstag
Lenne egy kérdésem, amit nem találtam meg. Vak vagyok? Nem tudom
.
Kérdés: más email progikban simán megtaláltam őket. Mikor új levelet kezdesz, akkor egy sémán hozzá lehet rakatni, tehát ilyen aláirásra gondoltam (nem a digitálisra).
Igy mikor új emailt kezdek, az ''aláirás'' már ott van, és nem nekem kell begépelnem. (The Bat!-ban templates néven futott).
Kérem, hogy screenshotot adjon, mert akkor egyszerúbben megtalálom, amire most képtelen vagyok. -
Sil
senior tag
válasz
Kalandor
üzenetére
Dehogynem, a Minimize to Tray: Bővebben: link
Van ott egy msvcr71.dll nevű fájl, azt telepítés előtt rakd be a Windows rendszermappájába.
Beállíthatod úgy is, hogy a Windows-zal együtt induljon, és rögtön az óra mellé menjen, és automatikusan figyelje, hogy érkeztek-e levelek (a fenti kiterjesztés kell hozzá persze):
1. először is kell csinálni egy parancsikont hozzá
2. a parancsikon Tulajdonságainál a program elérési útja után be kell írni, hogy -turbo (azaz kb így fog kinézni: ''C:\Program Files\Mozilla Thunderbird\thunderbird.exe'' -turbo)
3. a parancsikont berakod a Start menü / Programok / Indítópult-ba
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
Mit gondoltok, elképzelhető, hogy van hozzá kiterjesztés, hogy a telefonommal tudjon adatot cserélni ? Mint az outlookkal?
-
DragonR+
aktív tag
Nekem is valami ilyen érzésem volt.
De tudod elég bosszantó, hogy levelet küldök pl. egy személy munkahelyi emiljére és ohne válasz, mert a levelem a junk-ládában csücsül.
Pláne, ha fontos lenne a válasz számomra.
Szerk: Ugyanez Outlook-kal eljut hozzá.
De nem szeretni Outlook, mert sp2 óta laaaaaaaaaaaassan indul.
[Szerkesztve] -
DragonR+
aktív tag
UP!
Ne hagyjatok a szószban!
[Szerkesztve] -
DragonR+
aktív tag
UP!
Ez az utolsó mára.
-
DragonR+
aktív tag
UP!
-
DragonR+
aktív tag
Üdv!
Volna egy meglehetősen bosszantó problémám.
A Thunderbird által küldött leveleimet a levelező programok Junk mailnek érzékelik.
Miért?
-
rdi
veterán
Én meg közben rájöttem, hogy sok helyről miért nem tudok letölteni (pl. origo ) . Hát azért, mert a tűzfalom nem enged ki! Na most ftp-nél már megoldottam, de itt nem látom a linket, tehát nem tudom felvenni a megbízhatók közé ?!
EZFirewall a kicsike. -
moma
őstag
hát igazából fogalmam sincs mi az a ''dev>>null'',de mióta töltöm autómatikusan a leveleket látszatra nincs semmi baj. Más: egy kis gondom a calendar extensionnal volt még, egy ideig fagyogatott tőle a progi, de aztán kiszedtem, beraktam újra és azóta ez is rendben működik... szóval eddig teljesen meg vagyok elégedve

esetleg ha van valami feature, vagy beállítás amit egy mezei OE felhasználó nem is várna de mégis hasznos ne tartsátok magatokban. eddig fenn van: minimize to tray, profile password, calendar. meg használom a spamszűrőt, meg vannak szabájok a mappákra) -
tonesz
tag
Találkoztatok már olyannal, hogy ha megváltoztatjátok a postafiók nevét ill. helyét, valamint a kiszolgáló helyét a vinyón (másik partíció), akkor nem működnek a szűrők! Megoldás esetleg valakinél? Alapból ugye nem engedi másik partícióra telepíteni a postaládához tartozó cuccokat, csak utólag lehet átállítani, de akkor télleg azonnal elveszti a szűrő beállításokat. Hiába csinálom meg újra, kikapcs, bekapcs után elfelejti... Egyébként nagyon bírom, jó cucc, de ez kicsit aggaszt... Szóval ötlet?
Üdv.
T -
Cathfaern
nagyúr
A Thunderbird alapértelmezésben csak megnézi a szervert hogy jött-e új e-mail, s jelzi ha igen, de nem tölti le őket. Ilyenkor adott postafiókra kattints jobb gombbal és ''Get Messages for Account''. Ha azt szeretnéd hogy automatikusan letöltse őket, akkor azt a következőképpen teheted meg:
Tools/Account Settings/ adott fiók (mindegyikre be kell állítani külön) / Server Settings s itt raksz egy pipát az ''Automatically download new messages''-hez -
moma
őstag
Sziasztok,
Nekem olyan gondom van, hogy néha jelzi, hogy új levelem érkezett, de nem találok semmilyen levelet az inboxban. Először arra gonoltam, hogy talán valahova máshova rakja néhány accountom leveleit, de mindegyik global inboxra van állítva... Meg ráadásul jön is levél azért mindegyik postafiókomról, de akkor vajon mik ezek a nem megtalálható levelek????? Már arra is gondoltam, hogy talán nem is jön ilyenkor email, csak valamiért úgy csinál mintha. Minden esetre felettébb zavaró... Remélem tudtok segíteni és nem kell vissza állnom OE-re
-
-
Sil
senior tag
Ahhoz a szerveren kéne spamszűrésnek lennie, nem? A kliens csak azt tudja megvizsgálni, amit már letöltött, szerintem (ha meg nem töltené le, hanem fenthagyná, akkor elég hamar tele lenne a postafiók). A spamekben a képek általában távoli képek (így ellenőrzik ugye, hogy él-e az emailcím), azokat meg le lehet tiltani (Eszközök, Beállítások, Haladó, rögtön a legelső pont).
-
twollah
nagyúr
Van valami trukk amivel ra lehet venni a programot, hogy a spamnek minosulo leveleket ne toltse le hanem a weben torolje le.
Mert eleg hosszadalmas, hogy egy levelet leszed a program, es kiderul rola, hogy spam, es megy a kukaba.
Ez foleg akkor bosszanto ha a spam levelben egy rakat kep stb van. -
Sil
senior tag
Linux? Ahhoz nem értek, de megpróbáltam utánanézni. Szóval ha Gnome-t használsz, akkor az alapértelmezett böngészőt elvileg a következővel lehet beállítani: gnome-default-applications-properties, ha meg KDE-t, akkor parancssorba be kell írni, hogy kcontrol, azon belül meg KDE components - file associations. Vagy kipróbálhatod ezt: Bővebben: link (Remélem, valamelyik módszer mond neked valamit, mert nekem ez az egész kínai...
)
[Szerkesztve] -
Sil
senior tag
Ezt nem a Thunderbirdnek kell ellenőriznie, a linkeket akkor nem nyitja meg, ha a böngészőknél nem tiszta, hogy melyik az alapértelmezett...
(Pl én, amikor beállítottam a Firefoxot alapértelmezett böngészőnek, akkor az IE beállításainál is megadtam, hogy az ne akarjon alapértelmezett lenni, és hogy az IE ne ellenőrizze, hogy az-e, mert bekavarhatott volna.)
[Szerkesztve] -
escie
őstag
hogy lehet beállítani, hol van a böngészőm? mivel nem nyitja meg az url-eket a 1.0...
előre is kösz! -
Sea Edge
tag
Legyszi aruld mar el, hogy mit lehet elrontani a konyvtarbeallitason? Talan rossz iranybol kozelitettem az egerrel az Ok gombra?

De biztos en vagyok a bena, mert hiaba allitom at a Local Folders konyvtarat a Tbird-ot ez nem erdekli es tovabbra is a Documents and Settings-be irkal. -
biker
nagyúr
szerintem rá kéne hagyjuk.
és olyan ne alkosson legközelebb véleményt egy programról, aki olyanokat kérdez, ami a pofájába röhög pl az options alatt (levelek automatikus lekérdezése, stb)
mert az biztos, hogy a lelkem nem okat tud a programokról, meg beállításokról, de fikázik.
pl a ''sok szar file'' amiről sírt, csak egy k..va F3 kellene a TC-ben, és már látja is, a kit. nélküliben vannak a levelek, a másikban meg ott az első sorban, az az adatbázisos kezelő modul, ami indexel.
és én pl a mappákat símán bemásoltam (nem futó alkalmazásnál) majd elindítottam a Tbirdit, és leindexelte az uj mailbox mappát, és kész, lehetett keresni, meg olvasni ezerrel.
de tudod, ez egy szar gagyi... -
Sea Edge
tag
válasz
Sea Edge
üzenetére
Full gagyi a TBird, nem veletlenul hianyzik belole az export is. Nehogy mar egyszeru legyen visszaterni az OE-hez. (Kulon program kell, hogy ki lehessen nyerni a leveleket a TBirdbol, amit azutan felismer az OE)
Rohej, hogy nem lehet atallitani, hogy hol tarolja a leveleket. Atallitottam az osszes mail konyvtarat, a Local Folders-t is mashova. Meg ujra is inditottam a gepet, de akkor is a documents and settingsben van az Inboxnak az eleresi utja.
Ezek utan toroltem is le a picsaba. Szivjon vele az aki mazochista. -
Sil
senior tag
Passz. Ez még csak az 1.0, lesz ez még kiforrottabb is. De ha megnézed a mappák tartalmát, a kiterjesztés nélküli fájlok tartalmazzák az adott mappa leveleit (szöveges fájlként), az azonos nevű .msf fájlok meg valamiféle indexelésre szolgálnak ezekhez.
Egyébként érdemes időnként végrehajtani a ''Mappák tömörítése'' műveletet (ez a Fájl menüből érhető el), ezzel elég sok helyet lehet megtakarítani. Amikor egy mappából törölsz egy levelet, akkor ugyanis nem távolítja el teljesen, csak ''elrejti'', és a Mappák tömörítésével lehet ezektől a rejtett levelektől megszabadulni. (Illetve a Kapcsolat nélküli munka beállításainál meg lehet adni, hogy szóljon, ha a mappák tömörítésével felszabadítható lenne egy X nagyságú hely).
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.

Arra figyelj, hogy ezeket postafiókonként kell megadni, nem elég csak egyszer.