Hirdetés
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
- VR topik
- Autóhifi
Aktív témák
-
-
Gaboman
nagyúr
válasz
üzenetére
Ez volt a legmeglepöbb dolog benne hogy nem kényelmetlen,én is tartottam tőle hogy hosszabb távon nem lesz túl jó.
De rácáfolt erre is rendesen,a többi meg egyenesen super jó vele,olyan könnyed és kezes hogy az már nem is igaz,mellette pedig bivaly erős.
Nem gondoltam volna hogy azért ennyire meg fog fogni,kellemes meglepetés ért nem is kicsi. -
törölt tag
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
jo volt bizony. bar kicsit ovatoskodtam Parom miatt, de azt hiszem ez ertheto. nem azert, mert nem birja a csapatast, hanem mert csak magamat vagyok hajlando osszetorni

meg az oruletbe kergetnek a fekjeim.
viszont latszott persu fejen is h birta ertekelni a bandita nyomatekat
Gabo: ejha! nem kenyelmetlen hosszu tavon?
-
feca81
aktív tag
válasz
üzenetére
ez csak termeszetes,mindig meg varom en is,mig visszahuti.nem is tudom ki mondta ezt nekem anno,h meg kell varni,kulonben karosodhat a motor.na azota ha kell 5 percig is ott szoborozok a motor mellett,de megvarom

mod: direkt kapcsolot nem akartam betenni,mert meselte szinten vki,h o betett egyet,es par aranyos ember azzal szorakozott,h kapcsolgatta a ventit,es lemeritettek neki az akksit,mig o magara hagyta a motort.na nekem ilyen nem kell,az okmanyirodaba sokan jarnak,tuti lenne par kedves ember,aki kapcsolgatja.
-
törölt tag
válasz
feca81
üzenetére
akkor rendben van, azt hittem direkt kapcsolot csinaltatok az akksi es a venti koze.
nekem a kocsimon akkor is megy ha rettenetesen fel van melegedve, de nincs rajta gyujtas
az fzr-en meg amikor leallitottam a motort es meg mindig ment a venti, akkor addig nem vettem le rola a gyujtast, amig meg nem allt. -
feca81
aktív tag
válasz
üzenetére
a kapcsolot nagyon otletesen oldottuk meg.legalabb is nekem nagyon tetszik. a hoerzekelo csuszosarujatol ket vezeteket felvittunk a kormanyhoz,es azt zarom rovidre.igy lenyegeben ugy muxik,mintha kenyszeritenem a hoerzekelot,h hamarabb kapscoljon be,ne az altala elfogadott hofokon. termeszetesen ebbol adodik,h o ugyanugy dolgozik,mint eddig,es gyujtas nelkul semmit nem er a kapcsolo.
-
feca81
aktív tag
megvolt a nagy teszt is,es nem tul biztato.az olajat tovabbra is szorja,nem tudom honnan,nehez rajonni.az mar biztos,h nem az olajteknotol,mert annak a tomiteset most csereltuk ujra.
a vizet melegiti,ha nem kapcsoltam volna be a ventit,tuti felforralja.de hal istennek elovigyazatos voltam.sokat er az a kapcsolo.igy szepen beertem,forralas nelkul,jelentosen felmelegitve a motort.de mar azon is gondolkodom,h csak en vagyok tul paras.hazafele nem kapcsolom be,es meglatjuk,felforralja-e. -
De van sajnos. Baloson alig, jobboson sok

A baj az, hogy kockásra van már kopva a gumim. Tegnap is, jöttem át Pesten, Erzsébet hídról lefele, olyat póverszlájdolt a hátulja, azt hittem beugrik a csokiszelet. Amúgyis elég gagyi ott az aszfalt, de pont azon a ponton volt a gumi, ahol nincs profilja már. Csúszott is rendesen, majdnem karamboloztam miatta. Jövő héten felrakom az újat asszem, mert ez veszélyes kezd lenni
-
Boci_83
őstag
Nincs még meg, folyamatban van. Az exup-on van ilyen gumim.
Elvileg ma megyek a másik motorért, ha össze jön a pénz. 
Igen, Gyöngyös környéke teli van jó kanyarral, úgy hivják hogy Mátra!
Bár most nagyon ráálltak a rendőrök az ellenőrzésre, meg hallottam hogy be akarják fekvő rendőrözni az egész Mátrát, igaz ezt már mondogatják egy ideje.
Én amúgy sem vagyok egy nagy kanyarmenő, én nem bízom sem a gumiban, sem a motorban, de legkevésbé magamban.
-
törölt tag
persu, lAyCsI:
asszem akkor kezdodhet a szervezkedes a ph! kofireszing talalkozora is. nagy erokkel kivonulunk valahova 20-30-40km-re, ahol leulunk es dumalunk
feca: namivan? muxik ugye? (ugye a kaccsolot ugy kototted be h
hoerzekelo OR (kaccsolo AND gyujtas)

-
ALI_G
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
5-ösön mentél vagy pályán?
én is sry, hogy nem voltam szegeden, de közbe jött a költözés (úgy volt, hogy szombaton, de hát nekem nincs kocsim, csak szüleimnek).Egyébként én se közlekedek gyorsabban, csak feleslegesen fogyasztom a drága benzint itt az alföldön, gázt húzni meg mindenki tudja...
meddig építkeztek kb.?
-
ALI_G
veterán
válasz
Boci_83
üzenetére
exup eladó és van már helyette más? (lehet lemaradtam)
hány km van a gumidban? Én 11000 után értem el ennyit többnyire békés megyében ahol csak egyenes út van meg néhol körforgalom
A legtöbb kanyar egymás után 6 ami végig jó minőségű aszfalt, meg van még egy hely ahol van 7, de abból 2 ilyen kis lótúró, meg utána egy körforgalom.Azért Gyöngyös környéke tele van jó kanyarokkal. Út milyen minőségű arrafelé?
-
ALI_G
veterán
válasz
feca81
üzenetére
nem röhögök, megkaptam és jobban rajzolsz mint én, de persunak ne mutasd meg

na jó, de te mire belejönnél már tolhatod vissza a garázsba szegényt. Ajánlom, hogy most jó legyen, nyáron kakucson már körbe fogsz motorozni

fater is meséli mindig, hogy az én időmben...10x foltoztam gumit kispumpával útszélén

-
Dzsozi0öt
tag
Sziasztok!
Tud e valaki egy pontos dátumot mondani nekem a kisújszállási motoros találkozóra?
Előre is köszi!
-
feca81
aktív tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
sry,h nem talalkoztunk,de most raktuk ossze a gepet.remelem azert kibirtad nelkulem

nos,hol is kezdjem.leteszteltuk a vizpumpat,alapjaraton is porog szepen. kitisztitottunk mindent.kapott egy + kapcsolot,tudom magam is kapcsolgatni a hutot,az automatikatol fuggetlenul. osszeraktuk,feltoltottuk.kezdeti vizcsopoges(rossz bilincsek) utan megjott a kedve a motornak. felmelegitettuk alapjaraton.bekapcsolt a huto,visszahutotte picit.leallitottuk,nem folyt a viz.holnap meg meg kell huzni a olajszurot,mert ott csopog az olaj.de meleg motornal nem volt kedvem
eddig ugy tunik minden ok,de ramondani nem merem,mert csinalta mar ezt.holnap minden kiderul.nagyon kivancsi leszek ra. most azon parazok,kibirja vasarhelyig benzinnel.azert tettem oda egy lityot tartalaknak.lassan kesz hatitaskaval jarok,es utszelen cserelek gyuruket,mint oseink a pannoniaval
-
feca81
aktív tag
válasz
jasszer
üzenetére
de ahogy a hyonal is emlited,nem forditanak fejlesztesre.itt se.megveszi ka kesz blokkot egy olyan orszagbol,ahol olcso a munkaero+ nyersanyag,itt meg mar csak osszerakjak. tudom,javithatatlanul naiv es optimista vagyok,de en azert bizok benne.es a magyarok altalaban fanatikusak.en meg plane.ha masfel millaert kiadnanak egy 600-as sportmotort,megvennem.
csodak meg vannak
-
bajnokpityu
félisten
válasz
golyani
üzenetére
hu,bocsi,nem irtam választ,hogy nekem mi van benne.de nem volt időm...
most jöttem meg szegedről a CBRel,nagyon jó volt a 260km.és asszem igy 28hoz közel,jelentem felnőttem.120 körül gurulgattam.soha soha nem sikerült ilyen finoman közlekednem.soha nem birtam ki,hogy ne nyelezzem minden nap. hozzájárult persze az is,hogy újra kell tanulnom motorozni.úgyhogy felesben veszünk egy pályaMZt,aztán majd ha lesz időm,akkor pályára is ki fogok menni.
-
ALI_G
veterán
ez mennyire cink? [link]
kb. 1 cm van hátra.
180-as pilot road. -
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
bár most, hogy így mennek fel a benzin árak, jövőre már azt se fogunk tudni venni, nemde?
Vagy mondok jobbat, kollektíve menjünk ki az arabokhoz, ahol a csapból is olaj folyik
-
jasszer
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Azaz. Dedikétid ángérien káférészing: vérre menő versenyek a Nagymama palacsintázója és a Főzelékfaló között.

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Nahát. Ha már lusta vagyok az én motoromnál lefelé is kuplung nélkül váltok. Felfelé lefelé egyaránt tudsz kuplung nélkül váltani. Lefelé nem érdemes ha nem lájtosan mész. De én a hasalós szaron mindig elfáradok, aztán lustálkodok.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Héhé, ne keverjük a robogó Minarellit a váltogatós Minarellivel. A TZR ben RS ben álló van. Illetve nemtom hogy az új TZR ben Minarelli van egyáltalán, de valószínű, ha a DT ben meg az RX ben és a Rieju RR ben az van...
RS ből van használt olcsó. Nem hinném hogy jobbat tudnál venni, mivel majdhogynem megegyeznek ezek a blokkok. Szóval a külalakban válogathatsz. Nem a minőségben. -
jasszer
őstag
válasz
feca81
üzenetére
Azért még nem venném készpénznek ezt a másfél millát. Jó h említetted a Hyo-kat:
Adott egy nálunk olcsóbban termelő ország, elegendő nyersanyaggal, tömegesen állítanak elő a világ jópár országába exportálva, Suzuki-tól kapott (sokszor már kész) technológiával, kimondottan jó ár/teljesítmény mutatóval rendelkező bicajokat, amin itt-ott felfedezhetőek a spórolás nyomai (egy Honda/Kawa/Suzu/Yamaha minőséghez szokott szemnek).Na. De itt jövünk mi!

Drága munkaerő, nuku nyersanyag/erőforrás (ehelyett elismert, élvonalbeli gyártóktól veszünk prémiumkategóriás cuccokat), kis volumen (névreszóló? egyedi festés?), a tapasztalat hiánya, satöbbi...Nagyon örülnék egy hazai márkának, de ez a másfél milla... Ugye nem csak engem tesz szkeptikussá?

ALI: a honlap inkább tűnik egy gyermek álmának, mint reális terveknek.

-
Boci_83
őstag
-
feca81
aktív tag
mert ne mvette meszre,h dzsuvas.ugy el va nrejtve az idomok kozott,h a franc figyelte.meg nem is gondoltam ilyen eshetosegre. muanyag racs az enyemen is van,de azon csak a vereb nem fer at
majd teszek ra egy fem szunyoghalot.nagoyn megtetszett az otlet
de meg vennem kell.
jut eszembe lefenykepeztem kozben a tartot.mar csak lemerni kene par helyen,es holnap kuldom. -
jasszer
őstag
-
ALI_G
veterán
válasz
feca81
üzenetére
Ha nagyon dzsuvás volt ahogy leírod, akkor jó eséllyel csak ez volt a baja.
De hogy nem takarítottad eddig ki? Én mindig kifújom a lamellák közül is igaz nem magasnyomásúval, de legtöbbet eltüntetem. Meg nekem van egy műanyag rács előtte, de az szerintem vajmi keveset foghat, ahhoz túl ritka a rácsozása.
na hátha. -
feca81
aktív tag
megneztuk a hutosapkat.0,8-1bar kozott nyit,es 0.9-es van rajta,ugyhogy tokeletesen mukodik.
kitisztitottuk a hutot,jott belole trutyi rendesen.kivulrol is letisztitottuk,meg megprobaltuk megigazitani a lamellakat.kap egy + kapcsolot,h tudjuk kapcsolni manualisan is a ventit.most mar osszefele rakjuk.jol meghuztam a csovek csavarjait,remelem nem lesz gond.ha ezek utan meg mindig forralja,akkor az egyertelmuen a tuzkarikak hibaja lesz. akkor meghuzzuk a hengerfej csavarokat,es ha ugy se javul a helyzet,szet kell szedni. mast mar mindent leellenoriztunk. -
Ne 3-4ezernél
Tartomány vége fele. Olyan 12nél tilt ugye? Akkor 7-8-9ezer környékén próbálgasd. Húzod-húzod-húzod, icipicit visszaejted, és abban a pillanatban váltasz is felfele, aztán megint húzod. Szvsz 5-6 között ne próbálkozz, és tarts a mancsod a kuplungkaron, ha üresbe váltanál... -
-
kaliber
aktív tag
válasz
Flashback
üzenetére
Az Asseni utolsó négy kör: [szenzációs]
-
feca81
aktív tag
válasz
Boci_83
üzenetére
csodalkoznek,ha nem menne jobban
oriasi kulonbseg lehet a ket motor kozott.7 ev rengeteg fejlesztest hozott.ma mar a 600-zasok mennek annyit,mint az imadott FZR.
egyszeruen elkepeszto,miylen olcson nyomjk az ezreseket.ennyit jelentene a teljesitmeny ado???
amugy szep peldany,a fara kifejezetten takaros! -
Boci_83
őstag
Hello All!
Miért nem találok CBR 929-ről magyar nyelvű tesztet?
2000-es évjáratú CBR lehet injektoros?? Megnéztem a motort, kisebb sérülések vannak azért rajta, itt ott összekarcolva. Kár érte, mert nagyon tetszik. Kerültünk is egy kört vele. Azt hiszem jobban megy mint az FZR-em. Erről a motorról lenne szó.
Vélemények!? Motorjának egész jó hangja van. Hondák mennyire zsuvázzák az olajat? Több 1000 km után is alany sárga, vagy azért feketedik benne? -
golyani
addikt
emberek fékbetétekről meséljen már nekem vki
Aeroxra kéne vmit néznem. Ferodo-t találok webshopokban. de van EBC is meg Gold Fren. meg most szinter vagy nem szinter? sima utcai száguldozásra kéne
. -
ALI_G
veterán
Ma mentünk 2 haverral egy szép karikát, Békéscsaba és Gyula volt a cél. Oda-vissza 110 km, persze elkerülő dög unalom, bár most már 2 körforgalmat beépítettek.
Gyulán valami sörfesztivál van, tele volt motorossal, szinte csak integettem folyton bal kézzel
Visszafelé az elkerülőről lefordulva én mentem hátul, jött mögöttem egy csilli-villi verda még mielőtt lefordultam, 2 kanyaron átmentem (egymás után vannak rögtön) kis csutka 2-esben, majd jobb tükörben látom, hogy 5 méterre van. Mondom wattafakk!
hogy a rákba jött ez ennyivel
Megálltunk a lámpánál az elkerülőn (visszamentünk), előttem 250 hornet és 500 GS, zöld, mind kettő elindul csutkára, mondom frankó két idióta gyorsul
vártam, hogy majd a hornet lehagyja, de 130-ig egy centi különbség se volt
Békésen kicsit beragadtam hazafelé, meg kellett előzzek egy IFA-t kanyar után, hogy ne maradjak el, errefel kettesben akkorát szlalomozott a hátsó kerék a felfestésen mint egy ház. Pedig megtanultam, hogy felfestésre nem megyünk rá, de ott muszáj volt és csak félkövéret húztam
Itthon megnéztem hol a majré csík, de szomorúan tapasztaltam, hogy bár érzésre eltüntettem, gyakorlatilag milliméterek tűntek el. Most ott tartok, hogy a pilot roadon hátul a legkülső szőrök még éppen megvannak, szóval még egy centi... -
ALI_G
veterán
igen, ezeket tudom, hogy a váltás pillanatában elengedem a gázt, kuplungolással is így csinálja az ember. Na de akkor csak annyi, hogy erősebben kell felfele nyomni?Csak mert én már próbáltam és nem ment feljebb a fokozat. Lefele eszembe se jutott

De te próbáltad felfele kuplung nélkül? Hosszú távon van hatása? -
-
-
feca81
aktív tag
hat ahogy elneztem,ez a huto kapott mar sok mindent.ez a szunyoghalo nem rossz otlet,de sajna nekem ezzel hetfon kell visszamennem,szoval a kovetkezo alkalomra marad.ezt az ecsetelest meg holnap elkezdem,ma mar nincs kedvem.ne kerdezd hogyan,de felverte.magam sem ertem,de tuti olaj, a szaga es a tapintas alapjan. sajnos egy csomo lamella mar el van hajlitgatva.nem lesz egyszeru ebbol meg ertelmes hutot varazsolni.egy ket kovet tuti kapott mar...
-
-
ALI_G
veterán
válasz
Nightmare
üzenetére
95-öset szoktam, ált. OMV, MOL, SHEL, de ha úgy jön ki akkor LUKOIL is jöhet és ott olcsóbb is, baja meg nem lett tőle eddig egyszer se. Különbség meg nulla, mind fogyasztásban és sztem minőségben is.
És egy tank benzinnél meg se látszik a pénz tálcádban ha 10 Ft-tal olcsóbban tankolsz vmi szutyok helyen,szóval szerintem felesleges. Főleg miután elsőkézből hallottam, hogy Miskolc mellett 2x egymás után adalék nélkülit tankoltak haverék 2 ütemű vartburgba, de legalább olcsóbb volt a benzin és két motor bánta
-
Nightmare
senior tag
Sziasztok. Az utóbbi időben kicsit eltűntem ( tudom, érdekli a rossznyavaját
), beteg is voltam, időm se volt.Tapasztalataim a következők, úgy 500 km után.
Kezdem megszokni...fejre ugyan még nem sikerült állni vele, de a hátsót már próbaképpen satuztam, mikor csúszik. Az elsővel együtt egészen jól fékez a motor. Fogyasztása abszolút jó...nekem. Olyan 6 körül van, a kocsim is ennyit eszik, meg vagyok elégedve vele.
Fordulatszám, nyomaték...hááát...őszinte leszek. Nem merem 10000 fölé pörgetni, már 6000-ől is nagyon húz. Persze kipróbáltam, de ettől függetlenül még várat magára a dolog. Próbáltam az utóbbi időben kanyargós utakon menni, gyakorlom a kanyarodást, több kevesebb sikerrel, leginkább istenfaszázásokkal.

Egyelőre meg vagyok elégedve vele, bár 3 heti használat után mit mondjak?
Egy dolog teccik...reggelente jól esik, ha hűvösebb az idő.

Eccerű kérdés. Hol szoktatok tankolni? Tesco, auchan, mol, jet, omv, shell? Melyiket szereti? Vagy tökmindegy?

Gaboman: sokmindent hallottam már a ktm-ről, majd írhatnál egy rövid beszámolót.

-
ALI_G
veterán
árulja már el valaki ezt a kuplung nélküli váltást...
-
Gaboman
nagyúr
-
Megtudtam! Vééégre megtudtam!!! Vééégre tudom ki nyert '96ban a CZ GP-n 500ccm-ben!!! Alex 0.002vel verte meg Mick-et
Nem fogok hülyén meghalni 
-
válasz
feca81
üzenetére
Nagyon könnyen lehet
Nagy sebességnél a maradék felület is elég hűtést nyújt.
Javasolnám, hogy szedd le a hűtőt, és ecsettel, meg narancssárga (!) brigéciollal mosd ki szépen a koszt közüle. Vigyázz a lamellákra, ne hajtogasd el őket. Jó gondolat lehet egy ablakmosó spricnit használni. Aztán forró víz, és ezt addig csináld, amíg szép tiszta nem lesz. Ha pedig már itt vagy, akkor kötözz a hűtő elé egy fém szúnyogháló darabot. Rengeteg darazsat, méhet, meg cserebogarat megfog, a kövekről nem beszélve. Drága egy új hűtő. Ezt minden motoros társamnak javaslom
Btw, azt nem értem, hogy miként juthatott a hűtőre (ami elöl fennt van), a blokkról (ami hátul lennt) de a mai világban már nem lehet tudni =)
Aktív témák
- Gitáros topic
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- Cyberpunk 2077
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Óra topik
- További aktív témák...
- HPE Disk Enclosure StorageWorks MSA70 SAS 25x SFF + 25x146GB HDD
- Cisco AIR-AP2802I-E-K9 - Access point - Több db - 5,2Gbps
- HPE Synergy 12000 Frame, Composer , 2x Frame Link Module,, 2x Virtual Connect SE 40Gb F8 Module
- HPE Synergy 12000 Frame ), 1x Composer , 2x Frame Link Module , 2x Interconnect Link Module 20Gb
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- Új! Razer Iskur V2 - Black gamer szék!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Néha sikerül beleváltani, ilyenkor kuplung.

.