- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mindhárom Tab S9 vízálló lett
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
lakospeti
csendes tag
Sziasztok!
A jelenlegi UPC-t szeretnem lecserelni Telekomra (TV, internet, telefon). (Dabas)
Kerdesem az lenne, mennyire kabelezik szet a hazat?
Mivel nem reg volt festve, tapetazva, nem szeretnem ujra kezdeni. Telefonon azt mondtak, behuznak egy kozponti "modemet", ami minden szolgaltatast kiszolgal, es onnan huzzak a tobbi szobaba a TV-hez. Nalunk 3 TV-rol lenne. A jelenlegi UPC kabel tv a padlasrol van vezetekezve. A Telekomos is megoldhato ugy?Tehat technikailag hogy nez ki a bekotes?
Koszonom!
-
enginev3.0
félisten
válasz
World-Soft #11389 üzenetére
A webes felületre nem szabad hivatkozni mert nem jó
Az a jó amit telefonon vagy személyesen mondanak -
Urak, a nyelvészkedést legyetek szívesek befejezni! Ahogyan korábban írta már valaki, aki nem érti, hogy mit akar a kérdező, vagy ilyen formában nem kíván társalogni vele, az lépje át. Köszönöm!
-
Nooeca
senior tag
válasz
Van nem is egy 1000-es előfizető Monoron.
-
válasz
A weboldalon elég sokszor fals info-t mutat, telefonon biztosabban megmondják mi a helyzet.
-
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
Monoron vagyok.
Van bent UPC és Telekom is.Néztem, és a címemen azt írja a Telekom, hogy elérhető az 1000-res csomag is netből.
Kevesebbe is kerülne mint most a 120-as.
A Telekom engedné is, hogy most az akció ideje alatt váltsak, és nem kell októberig várnom.Viszont mikor felhívtam őket azt mondták még nem elérhető csak az XXL-es csomag. Majd csak pár hónap múlva.
Én úgy tudtam az online felület a valós állapotokat mutatja.
Valakinek sikerült már Monor valamelyik területén 1000-es csomagra váltania?
Előre is köszi.
Zoli -
BBéci
legenda
válasz
Nagy Zsolt 2 #11384 üzenetére
Ha van lehetőséged Digire váltani, akkor tedd meg, ár/érték arányban az a legjobb.
-
bigdady
nagyúr
Újhartyán upc optikáról van híretek?
-
btz
addikt
válasz
Nagy Zsolt 2 #11375 üzenetére
A várossal többet a faluval kevesebbet.
-
Nagy Zsolt 2
csendes tag
Hello egy várossal vagy egy faluval mennyi ideig dolgoznak Upc szerelők Optika ügyben kérdezem ?
-
v!ct0y
veterán
válasz
Nagy Zsolt 2 #11372 üzenetére
Engem az érdekel mikor jön a upc Pilisre az "optikával" É hogy ezután mennyit csökkent a telekom az árain.
-
Nooeca
senior tag
Hivatalos megerősítést kaptam tavaly decemberben, hogy a 29-es körzetben (Örkény, Táborfalva és Hernád esetében érdeklődtem, ezek érintenek), lesz fejlesztés Telekomtól, sőt fel is írták a nevem és keresnek, mihelyst megindul a hálózat kiépítése.
Az összes települést a Telekom vállalta be (sötétkékek) ezért nincsenek a listán, ezért nem is lehet ezekre hazai pénzt se fordítani. Így van még Monorierdő és Pilis, Nyáregyháza esetében is.
Szóval Inárcs, Kakucs, Újhartyán részre pedig, ahol eleve volt 100 megás (mostmár gigás) berotel, oda is bementek, pedig azt eleve nem vállalták, és nem is kértek rá "állami" pénzt.
Cél a Telekomnál a 100%-os lefedettség, ezért is szüntetik meg a SAT-ot. (Elsőnek az interaktívat, azátn később a másikat)
-
BBéci
legenda
válasz
Nagy Zsolt 2 #11367 üzenetére
Honnan tudjam, nem szoktam ellenőrizni, sőt, még figyelni sem.
-
paleee
csendes tag
Sziasztok! A tanácsotokat szeretném kérni: Nyáregyháziként jelenleg UPC 2.5 mbit-en lógok 4600 Ft/hó összegért. Érdemes hűséget kötni a UPC-vel kisebb havidíjért cserébe, vagy mondjam fel az egészet? Az alternatívám egy céges Telenoros Hipernet előfizu lenne kb ennyiért, viszont egy normálisabb 4G routert is be kéne szereznem, ami 15 eFt körül van... Aztán a guta ütne meg, ha befektnék a routerba+előfizuba, majd 3 hónap múlva köthető lenne az optika.
-
BBéci
legenda
válasz
Nagy Zsolt 2 #11364 üzenetére
Négy nappal ezelőtti hasonló kérdésedre ezt válaszoltam: [link].
-
Nagy Zsolt 2
csendes tag
Hello tudja valaki melyik települések jönnek az Upc hálózat fejlesztés terén ?
-
imibogyo
veterán
Örkény az maga egy 51-es körzet, nagyon-nagyon sok szempontból. 1 éve lakom itt, de már most teli van a tököm sok mindennel...
Nem hiába feszegetem itt is ezt a "lesz fejlesztés, vagy nem?" témakört, mert nem kicsit érdekel a végkifejlet...
Persze-persze tudom ha ennyire szar, akkor költözzek el, de hát sajnos ahogy ez lenni szokott (milyen meglepő), ez nem ilyen egyszerű. Elég sok (és főleg családi) kötelezettség tart most itt, szóval pár évet tuti, hogy itt leszünk, pedig lenne hova visszaköltöznünk (Bp.)...
Már gondolkoztam ezen a Telenoros mobilneten is, hogy addig amíg itt rendeződnek a dolgok, addig belevágok egy ilyenbe. Sokan dicsérik, viszont megint nagyon sokan meg anyázzák, hogy csak az első pár hónapban ad rendes sebességet, utána visszaveszik és annyi (ugye "garantált 0 kb/s" történet), és ugye a szerződés meg már köti onnantól az embert 2 évre. Szóval nem tudom...
-
degec
senior tag
baromi jó a kérdés, de pl örkényen aPSzolult még csak be se léptek egy csavart nem csináltak.. és annyira nem kis település, hogy csak azt említsem ahol nap mint nap járok és látom és ismerőseim is anyáznak hogy mikorleszmáááááááá végre valami,, se upc se T semmit meg se moccant még ott..van még ilyen település.tuti.. szé-gyen !! T erőből megoldhatná máris az összes juzer lépne hozzájuk..ennyire elakadjon valami..
-
degec
senior tag
válasz
radio100jozs #11355 üzenetére
örkény és társainál bejátszik az eléggé inkorrekt démász áram brigád is.. nem engedi póznára a vezót... stbstb
-
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs #11355 üzenetére
Ép aktuális a Telekom háza tájáról.
[link]Ez bennem továbbra sem erősíti azt meg, hogy minden kis faluba elmegy önszántából a Telekom, ha nem kap rá pályázati pénzt, sőt pont a költséghatékonyság miatt sem.
Itt jegyzem meg, hogy a cikkben szerintem hibás a 250 ezer háztartás nagy részébe kiépíteni szándékozott 1 Mbit/s, én inkább itt 1 Gbit/s-re gondolnék.
-
asdf_
veterán
Nem mellesleg nekem az sem remlik, hogy a 30 megabitet vezetekes alapon vallaltak volna. Szerintem lesz meg ebbol RLL v2.0
-
radio100jozs
őstag
Tévedés, a Telekom nem vállalt ilyet sehol sem, hogy az egész országba mindenhová elviszi a legalább 30 Megás vezetékes netet. Országosan van olyan állami vállalás, hogy ez 2018 végére ki lesz mindenhol építve, de ez úgy lesz teljesítve, hogy valahol a szolgáltatók önkéntesen vállalták saját költségben a kiépítést, és ahol meg nem, ott az állam is besegít pályázati úton támogatás nyújtásával. Az, hogy a Telekom a 29-es körzet minden településén kiépíti a vezetékes hálózatát, én nem láttam semmilyen írásos anyagot erről. Sőt vegyük figyelembe, hogy a 4G LTE mobilhálózat kiépítésénél is vannak vállalások, amikor a frekvenciatendert megnyerték a szolgáltatók. Sőt tovább megyek, én úgy emlékszem, hogy ez a 2018-ra minden háztartásban elérhető 30 Megás internet ez nincs is lekorlátozva, hogy ez csak vezetékes formában kell biztosítani.
Na de majd kiderül a tavasz folyamán, hogy mi lesz a 29-es körzet kistelepülések pályázatával, mert az sok mindent el fog dönteni, hogy melyik szolgáltató nyer. Ha a Telekom, akkor nem kérdés, hogy ők kiépítik, de az UPC meg azért, mert cseréli a hálózatát. Ha viszont az UPC nyerne, akkor én továbbra sem érzem biztosra, hogy megérje a Telekomnak üzleti alapon mondjuk Kávára elvinni az optikát.
-
degec
senior tag
válasz
radio100jozs #11352 üzenetére
2345 szor le lett írva hogy mindenhova optikát visz a Telekom. nem lesz lamentálás hogy kistelepülés középtelepülés.. vállalták orbánvityával hogy 2018 ra mindenhova minimum 30-as net odaér. optikát levegőben húzni a legolcsóbb és a legidőtállóbb.. szerintem.. földbe ásott koax és telózsinor ami itt felénk van by upc szerintem meg a legdrágább megoldás
-
radio100jozs
őstag
Érdekes ez a Telekom, vagy UPC, már ha adott helyen lesz közeljövőben mindkét szolgáltatónak fejlesztése. Mert azért kétséges, hogy kistelepülésen megéri-e mondjuk a Telekomnak is optikáznia, ha azon nem sok előfizető lesz, az UPC meg így is, úgy is kiépíti az új hálózatot, mert ő lényegében átépíti a hálózatot, azaz megszünteti a régit.
Viszont az UPC-ben ami engemet taszít, ez a hibrid megoldás, és a két doboz elhelyezése, amit árammal is el kell látnom. A Telekomnál egyedül az IPTV, ami nem a szívem csücske.Egy a lényeg, én most már lassan 1 hónapja lemondtam a 12-es ADSL-t, és Telenor Homenettel nyomom, és bánom, hogy nem váltottam már hamarabb erre, mert mondhatni fényévekre van az ADSL-től, és simán hozza az 50-es optikát is, feltöltésben meg bőven túl is szárnyalja. Igaz a ping nem 3-10 ms, hanem 20, de még ez is jobb, mint az ADSL 35-40 ms pingje. Kaptam hozzá gigás WiFi-s router, rákötve az analóg telefonokat, és VOIP-ra váltottam a vezetékes telefonnal is. Na meg adatmegosztó okán mobilon is hordozom a netet, azaz egyet fizetek, és kettőt kapok, ami a vezetékesnél nem működik, mert ezek a Telekom, meg UPC WiFi megosztások vicc kategória, na meg nem is használnák semmiféle nem saját, vagy rokon WiFi-jét, mikor már pl. a mobilomon bankolok. A 3G-nél még nekem sem jött be a mobilnet, az inkább ADSL minőség volt, meg akkor még drága, és kis adatkeret volt a havi díjban, de a 4G az ég és föld a korábbi mobilnethez képest, ez már tényleg internetre tervezett technológia.
Egy szó mint száz, én nem várom most a messiást itt, majd legfeljebb ha lejár a 2 éves hűségem, akkor elgondolkodom, hogy legyen-e ismét vezetékes net.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Robogó, kismotor
- Tőzsde és gazdaság
- DOOM - The Dark Ages
- Wise (ex-TransferWise)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen légkondit a lakásba?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest