Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
wreakz
tag
Sziasztok,
Lehetséges hogy Monorierdőre fogunk költözni még idén, de előtte elkezdtem körbejárni hogy milyen szolgáltatók is vannak a környéken. De mindig csak Telekomot, vagy Vodát találtam.
Jelenleg Kispesten élek, és nagyon meg vagyok elégedve a Digi-vel. Viszont elvileg nincs ott digi..
Nagyon kedvező árakkal dolgozik, és ahogy nézztem csak a Voda tudná tartani lépést árban. Viszont nincs tapasztalatom Vodával kapcsolatba.
Esetleg valaki tudna mondani valamit róla, hogy milyen a szolgáltatása ? -
asdf_
veterán
válasz
Samott #13296 üzenetére
Szerintem igen, más kérdés, hogy reggelni még nem lehet, mert a tv.vodafone.hu oldal nem fogadja el 29-es körzetes ügyfélszámot. De az is lehet, hogy pont ez a technikai ok, mert elvileg itt most A telefonos és B ktv-s ügyviteli rendszert borítanak bele C, új ügyviteli rendszerbe. Most a telefonoson szenvedtek egy hónapot, ott új ügyfélszámot is kapott mindenki állítólag, tehát az is lehet, hogy amíg a TV-s rész nincs beleborítva az új rendszerbe, addig nem lesz új ügyfélszám, amit megeszik már majd a rendszer. Ki kell nyomozni, mi a szitu, de majd kiderül, az új webes az papíron holnap indul csak.
-
asdf_
veterán
válasz
lazac_ #13294 üzenetére
Sávszél limit? 1080i-ben megy már egy tonna csatorna elvileg, mert a nem HD-ket kivezették, az ADSL sávszélességébe ez már nem fér bele, vagy ha cipőkanállal épp igen, akkor meg internetezni nem lehet mellette, substream kisebb felbontásban meg nincs, amire leváltson, mert külön a 29-es körzetnek nem fognak csinálni egyet. Szóval ez szerintem csak az ADSL-es előfizetőklre vonatkozik, hiszen nekik van egyedül rézérpáruk.
-
lazac_
tag
Ez már mi megint? Mi az a technikai ok?
"Kedves Ügyfelünk!
Ezúton tájékoztatunk, hogy a Horizon Go szolgáltatás 2021. szeptember 30-án kivezetésre kerül, és ezen dátumot követően nem lesz elérhető a digitális kábeltelevíziós szolgáltatási csomagra előfizetők számára. A Horizon Go megszűnése nem minősül a hatályban lévő Általános Szerződési Feltételek, illetve az Előfizetői Szerződés Eht. 130-132. §-ai szerinti módosításának.
A Horizon Go szolgáltatást a továbbiakban helyettesítő Vodafone TV alkalmazás technikai okok miatt sajnos nem lesz elérhető a monori 29-es körzet rézérpáras hálózatán.
Üdvözlettel:
Vodafone" -
Taktoj
aktív tag
válasz
cskamacska #13289 üzenetére
Köszi
-
cskamacska
addikt
válasz
Taktoj #13288 üzenetére
A 150-es optika akkor az már RFoG? Hány dobozt hoztak be vele?
dchard anno erről tájékoztatott: "Itt ugye eléri az optika az előfizetőt (FTTH), aztán egy dobozzal csinálnak belőle koaxot, utána egy doboz a HGW, és még egy doboz lesz a horizon-hoz. Így tehát három eszköz árát kell kitermelni a DIGI egyetlen dobozával szemben. "
TV milyen lett a régi "digitális" koaxhoz képest amit 2010-től nyomattak?
Épp néztem nosztalgiából a Voda oldalát és ugyan eldugták, de házszámra csak beadta az UPC régi "29-es körzet" aloldalát amit a háztetős fejléc képig átvettek
, de már a saját oldalukba ágyazva.
Eszerint lehet válogatni a
ADSL Start
1 Mbit/s maximális letöltési és 0,25 Mbit/s feltöltési sebesség
rendes körülmények között elérhető le/feltöltési sebesség 0,7/0,18 Mbit/s
590Ft/hóADSL Bronze
2,5 Mbit/s maximális letöltési és 0,5 Mbit/s feltöltési sebesség
rendes körülmények között elérhető le/feltöltési sebesség 1,75/0,35 Mbit/s
1 190Ft/hóADSL Silver
8 Mbit/s maximális letöltési és 0,75 Mbit/s feltöltési sebesség
rendes körülmények között elérhető le/feltöltési sebesség 5,6/0,53 Mbit/s
2 490Ft/hóADSL Gold
12 Mbit/s maximális letöltési és 1,5 Mbit/s feltöltési sebesség
rendes körülmények között elérhető le/feltöltési sebesség 8,4/1,05 Mbit/s
3 690Ft/hóbőséges net kínálat között. Kíváncsi vagyok tartják-e még a 2013 környéki szokásukat hogy teljes sebességet(amit a drót elbír) engedélyeznek az utolsó két csomag előfizetőinek, vagy most már patikamérlegen mérik a kilobájtokat.
Ugyanitt TV
TV Comfort
66 csatorna + 27 HD csatorna
3 Digitális rádió
Horizon Go
Digitális kép és hang
0Ft/hó az első hónapban
utána 4 599Ft/hóTV Premium
117 csatorna + 35 HD csatorna
3 Digitális rádió
Horizon Go
Digitális kép és hang
0Ft/hó az első hónapban
utána 6 099Ft/hóTelefon
Normál
0 Ft-os percdíj UPC vezetékes hálózaton belül
1 490Ft/hó
3/b PDF-ből kihalászva:
vezetékes hívások csúcsidőben 10-17 forint
mobil egységesen 48,77 forint(!!!)Este6
0 Ft-os percdíj minden belföldi vezetékes hívás irányba, csúcsidőn kívül, havi 6000 perc erejéig
2 890Ft/hó
vezetékes csúcsidőben 8,5-15
csúcsidőn kívül 6000 perc erejéig ingyenes
mobil egységesen 42,6770+
A havi díjból 1000 Ft lebeszélhető, kizárólag vezetékes irányba
1 990Ft/hó
vezetékes csúcsidőben 23,88-50,29
mobil egységesen 52,83Szomszéd+
Havi 6000 perc erejéig bármely belföldi vezetékes irányba 0 Ft-os percdíj
4 190Ft/hó
vezetékes csúcsidőben
-helyi ingyenes
-belföldi 6000 perc erejéig ingyenes utána 25,15
mobil egységesen 42,67tldr: Ugyanazt a rakás szart árulják nálunk mint 10 éve, amivel a T-Flip a koaxos DOCSIS + IPTV is versenyképes lehet. Digi FTTH GPON ehhez képest űrtechnika (pláne hogy van analóg TV a szabvány DVB-T mellett a Video Overlay csodájaként, így a retró PC tunerem is kap képet
), és máig nem tudom felérni ésszel hogy ide mucsára hogy hoztak ilyet, mikor a belvárosban még sok helyen ADSL vagy koax van csak. Szidják is a Digit a TVNetwork maradékának fel nem szántásáért, legalább úgy mint mi a Nyomortel-Zúpécé-Vodkafon kombót.
-
AnonymusX
őstag
válasz
Taktoj #13281 üzenetére
Telekom (és a flip), Digi, Vodafone (upc), csak a nagyobbak, akik itt vannak a 29-esben, nálatok is nagy valószínűséggel nem csak egy szolgáltató van. Flipen kívül bárkinél lehet csak telefont kérni. Az hogy mi a legolcsóbb, neked kell megnézni, mert többféle vezetékes ajánlat is előfordul (pl. korlátlan beszélgetés).
-
Taktoj
aktív tag
Sziasztok.. új megrendeléssel tudok csak vezetékes telefont kérni, s mennyibe kerül legolcsóbban ha igen?
-
etomcat
tag
válasz
AnonymusX #13279 üzenetére
Kedves AnonymusX és minden fórumtag,
Ha egy flottakód nyújtotta segítség és nagy kanossza-járás árán a Vodafone mégis hajlandó az adott monorierdei címen megfontolni a vezetékes (optikai/coax) net szolgáltatást * - akkor a furgonos felmérő emberek kijövetele után mennyi idővel szoktak hívni a Vodától, ha pozitív a válasz és mennyi idő alatt zajlódhat le leggyorsabban a szerződés és kiépítés az első használatig? Mennyi időt kellhet mobilnettel vagy ingázással kihúzni addig?
(* Ugyanis van opt. gerinc egész közel, csak rossz volt a Vf. netes és telefonos cím adatbázisa). Köszi bármi infót!
-
AnonymusX
őstag
válasz
etomcat #13278 üzenetére
A feltöltés kevés, ha a videóhívásokban te is bekapcsolt kamerával vagy jelen, vagy képernyőt is megosztasz. Illetve amennyiben nagyméretű adatokat kell mozgatnod a géped irányából a céges hálózat irányába, akkor ilyen kicsi feltöltési sebesség karcsú lehet (pl. 0,28 Mb/s-kel egy 10 MB-os fájl feltöltése 5 perc).
-
etomcat
tag
válasz
AnonymusX #13275 üzenetére
Kedves AnonymusX, köszi a gyors választ!
> Technológiából adódóan nem lehet semmi biztosat mondani a sebességről. Egyedül te magad tudod tesztelni
Ezt tapasztaltam szombat du. Monorierdőn a falu keleti vége felé a TP-Link Archer MR200 AC750, két botantennás asztali routerrel (firmware legfrissebb, WiFi 2.4GHz módban a Win10 laptop felé)
Minden esetben:
Profile: Telenor Online (default1)
ISP: Telenor 4G LTE
Band: 3
DNS1: 217.79.128.45 / DNS2: 217.79.129.76- Ha kint a teraszon van a router, akkor a saját menüje szerint:
Signal Strength: 75%
RSRP: -107 -108 dBm
RSRQ: -9 -10 dB
SNR: 14.0 - 15.0 dBhttp://szelessav.net/hu/sebesseg_meres eredménye szerint:
Letöltési sebesség: 41,23 Mbit/s
Feltöltési sebesség: 1,05 Mbit/s
Késleltetés (delay): 20,3 ms
Elveszett csomagok (package lost): 0,17%
Késleltetés ingadozás (jitter): 8,9 ms- Ha beltérben van (vékony falu faház) a router, akkor a saját menüje szerint:
Signal Strength: 50%
RSRP: -113dBm
RSRQ: -8dB
SNR: 9.6dBhttp://szelessav.net/hu/sebesseg_meres eredménye szerint:
Letöltési sebesség: 14,4 - 16,82 Mbit/s
Feltöltési sebesség: 0,28 Mbit/s
Késleltetés (delay): 21,2 ms
Elveszett csomagok (package lost): 0,26 - 0,41%
Késleltetés ingadozás (jitter): 628,5 - 638,5 msM a véleményetek, használható ez távmunkára? Köszönettel: Fehér Tamás.
-
Samott
addikt
Most nem azert, de a heten mar harmadszor van uzemzavar a kabelteven nalunk. Legutobb felhivtam oket, kozel fel orat kellett varnom az ugyintezore aki kozolte hogy az egesz telepulesen nincs jel. Nem felorar hanem deltol masnap reggelig. Most meg mar reggel elment az adas.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
etomcat #13274 üzenetére
Más településen, de nekem volt olyan netem pár éve (szintén vezetékes net hiánya miatt), nem tudom, most mi a szitu, akkor az 100GB forgalmat tartalmazott, de az még úgy is gyorsan elfogyott, hogy a youtube-ot szigorúan csak 480p-ben néztem.
Egyébként stabil volt, és viszonylag gyors (10MB/s), igaz, nem volt túl távol a mobil torony.
Aztán elköltöztem légvonalban 700 méterrel arrébb, ott már kábé használhatatlan volt.
Van valami mobilvadász oldal, ott talán van arról infó, hogy hol van hozzád képest a torony, az kiindulásnak jó. Ez az: [link]
-
AnonymusX
őstag
válasz
etomcat #13274 üzenetére
Technológiából adódóan nem lehet semmi biztosat mondani a sebességről. Egyedül te magad tudod tesztelni, hogy megfelelő-e a nálad elérhető lefedettség és sebesség.
Hűség nélkül ki tudod próbálni, vagy ha hűséggel kötöd (akár eszközvásárlással) online vagy telefonon, akkor megillet a 14 napos elállási jog ugyanúgy a szolgáltatásra is, mintha online vagy telefonon vennél terméket.
-
etomcat
tag
Kedves 29-es körzeti közösség! Alábbiakat szeretném kérdezni:
Monorierdőn, a település vasútállomástól távoli, keleti vége felé (Tölgyfa utca nyolcvan-egynéhány házszám), ahol az utca végén sajnos nincs vezetékes net egyik szolgáltatótól sem - ott a "Telenor Hipernet Home+ L" mobilnet jól fog működni? Az ügyfélszolg. szerint 4G lefedettség van a helyszínen, de sebesség konkrétumot nem mondtak.
Asztali jellegű 4G/LTE/Wifi router lenne használva, nem "szappantartó" doboz. Távoli irodai munkára kellene, VPN, távoli asztal, napi kb. 1,5 óra videóhívás / konferencia. Kérlek hamar válaszoljatok, ha tehetitek! Előre is Köszönöm!
(Megj: Tudom, van a helyszínen Vodafone mobilnet és használják többen - de ha kifejezetten nem Voda megoldás kell, alkalmas lenne a Telenor is?)
-
degec
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #13272 üzenetére
még a vezetékes számokat is át tudod hordozni, nagy meló de nekem is sikerült
-
AnonymusX
őstag
válasz
Fr@nkieWilde #13270 üzenetére
Mivel a számhordozást az új szolgáltatóval intézed, így több szám átvitele esetén lehetőség van összehangolni a hordozást, azaz ugyanabban az időablakban történjen meg mindegyik átváltása (teljesen mindegy, hogy kitől hordozol). Normális esetben a megadott időablakban valamikor a régi SIM inaktívvál válik és az újra kerül a szám és aktiválódik, így csak addig nem vagy elérhető, amíg kicseréled a SIM-et a telefonokban.
Magenta 1-ben úgy tudom, egy néven kell lennie az összes mobilnak, tehát ha párod számát is Magenta 1-be akarod vinni, akkor a nevedre kell venni (vagy még a régi szolgáltatónál, ekkor a számhordozást már te intézheted az új szolgáltatónál; vagy az újnál is lehet kezdeményezni az előfizető váltást és a Magentába hordozást, de ekkor a párodnak kell intézkedni a számhordozást illetően - szerintem az előbbi célszerűbb).
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
AnonymusX #13269 üzenetére
Nah, szuper, nem is gondoltam volna, hogy magenta1 elérhető.
És vajon számokat is tudunk hordozni?
Kicsit félek mondjuk ettől az egésztől, mert nem szeretnék sokáig mobiltelefon nélkül maradni. És gondolom nem két perc lenne mindent (digi, voda, telenor, telekom) összehangolni.
-
AnonymusX
őstag
válasz
Fr@nkieWilde #13268 üzenetére
Telekom van még ott optikával a saját szolgáltatásaival, illetve az olcsóbb Flippel (flip.hu). Utóbbi olcsó, cserébe semmi rugalmasság nincs benne, mobillal nem összevonható. Meg kell nézni, hogy a Telekom Magenta1 csomaggal hogyan jönnétek ki, ha egy helyről akarod a vezetékest és a mobilt.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
Néztem a kezdőírást, de kérdezni szeretném, hogy Tápiószecsőn milyen lehetőségek vannak még a Digi-n kívül?
Most járt le a mobil hűségem a Vodánál, meg azt hiszem az asszonyé is a Telenornál + kicsit parázom, hogy a 4ig vásárlásával mi lesz a jövője a Diginek.
Ezekért gondolkodom esetlegesen új előfizetésekben, mindenesben.
Jó lenne egy füst alatt elintézni a következőket:
2x mobil előfizetés + internet + Tv + (esetleg vezetékes telefon)Köszönöm.
-
Ghandi
aktív tag
Sziasztok!
Tavaly köttettem be Monorierdőn Vodafone csak netet.
Sajnos már nem emlékszem a csomag árakra, mert 3hónap ingyenes akció volt, amit be is tartottak, idén februárban fizettem először számlát. Az a problémám hogy neten rendeltem meg, ha küldtek is szerződést akkor az sajnos már törölve lett a mailekből, így em tudom visszanézni.
Ezt a szerződést hogyan lehetne újra elérni? Ugyanis valami nem stimmel a fizetett árakkal, meg nem tudom hogy határozott, vagy határozatlan időre lett kötve. Mielött nekiálnék reklamálni a szolgáltatónál, jó lenne tudni mi is van a szerződésbe -
Mano66
senior tag
Pl : Hernád, Pusztavacs.
Mondjuk érdekes lesz ha megszűnik a szolgáltatás Hernádon. Mert van olyan rész ahol a Telekom nem építette ki a optikai hálózatát a villany oszlopok magassága miatt.Nem tudták biztosítani az ellentétes oldalnak a biztonságos kábel magasságot (5m). A Démász-t ez nem érdekli.Oszlopot nem cserél. Szerencse ez engem nem érint. -
degec
senior tag
Vajon pl.. Örkény településen meddig fogják működtetni az adsl rendszert? Totál semmi infóm nincs belülről sem, ezen témáról. Gondolom van még olyan település ahol adsl van.. Vodától upctől
-
cskamacska
addikt
Kedves Ügyfelünk!
Szeretnénk újra felhívni a figyelmedet, hogy 2021. március 1-jén a Vodafone vezetékes internet szolgáltatáshoz kapcsolódó e-mail fiókok és a hozzá kapcsolódó Webmail (e-mail webtárhely) szolgáltatás megszűnik.
Ennek oka az, hogy a Vodafone Magyarország számára a UPC márkanév és a hozzá kapcsolódó márkák használati joga hamarosan lejár. A márkanevek kivezetése miatt a levelezési szolgáltatásunkkal egyidőben az általad használt (@upcmail.hu, @chello.hu, @monornet.hu vagy @upctelekom.hu végű) e-mail cím is megszűnik.
Kérünk, hogy a számodra fontos, esetleg pótolhatatlan üzenetek megóvása érdekében a jelzett határidőig gondoskodj a tárolt tartalmak lementéséről.
Amennyiben a szolgáltató által biztosított e-mail címmel regisztráltál valamely internetes vagy bármely egyéb szolgáltatásra, akkor még az e-mail szolgáltatás lekapcsolása előtt gondoskodj a megadott e-mail cím módosításáról.
Ha a fent említett, hamarosan megszűnő e-mail címeddel regisztráltál nálunk vagy ezt adtad meg kapcsolattartási címként, akkor arra kérünk, hogy frissítsd elérhetőségeidet, hogy a jövőben is tájékoztathassunk a számodra fontos információkról. Új e-mail címedet legegyszerűbben a My Vodafone felületen belépve tudod megadni nekünk.
További információért kérjük, látogasd meg oldalunkat, ahol praktikus tanácsokat találsz a szolgáltatás megszűnésével kapcsolatban.
A fenti változás a jogelőd UPC internet ÁSZF 1/g melléklet 1. E-mail postafiók szolgáltatás, 2. E-mailek központi vírusellenőrzése, 3. Kéretlen levelek (SPAM) központi szűrése, valamint az ÁSZF 1/a, 1/b, 1/c, 1/d, 1/f mellékleteket érinti. A módosítás nem minősül az ÁSZF vagy az Előfizetői Szerződés az Előfizetőre nézve hátrányos módosításának, így határozott idejű előfizetői szerződés esetén felmondási okot nem keletkeztet.
Amennyiben szolgáltatásainkkal kapcsolatban bármilyen kérdésed felmerül, kérjük, fordulj bizalommal Ügyfélszolgálatunkhoz a 1270-es telefonszámon.
Üdvözlettel,
Vodafone Magyarország Zrt. -
cskamacska
addikt
válasz
radio100jozs #13257 üzenetére
Ez alapján a komplett ADSL+analóg kábel+telefon szolgáltatásukat kilőhetnék a 29-ben, mert a 4G mobil + streaming mindenben veri a Monortel hagyatékát.
Eh, én már csak kínosan somolygok az ilyeneken.
Szerencsére már mobil is Digi lett. Beszéd összehasonlíthatatlanul olcsóbb, net nem gyors nálunk, de az a 4 megabit fórumozáshoz pont bőven elég. Ára meg, hát, idén még nincs, januártól gyakorlatilag 1000 forint lesz, Digimobil Plusz-ban 200 perc beszéd, és 15GB forgalom van.
-
Samott
addikt
válasz
radio100jozs #13257 üzenetére
Most majd fizetsz erte.
Nem a te erdekeidet nezik, hanem a sajat penztarcajukat.
-
radio100jozs
őstag
Most jött e-mailben, hogy 2021. január 31-el megszűnik a Wi-Free szolgáltatás, és azt alapból mindenkinél kikapcsolják, ezért a routerek automatikus újraindulása 1-2 perces szolgáltató kimaradást eredményez. Az indok, hogy a mobilszolgáltatás gyorsabb sebességet tud biztosítani, mint ez a korlátozott Wi-Fi szolgáltatás.
Ebben az az érdekes, hogy pl. Csévharaszton majd minden házban van ex UPC net, és Wi-Free, így teljesen jól volt eddig ez a szolgáltatás mobiltelefonon használhatóság szempontjából. -
AnonymusX
őstag
válasz
cskamacska #13255 üzenetére
Annyit tudok erről, amennyire itt a fórumban értesülök a fejleményekről. Például legutóbb Nyáregyháza, Szentmártonkáta, Káva, Pánd, Csévharaszt, Vasad települések esetén volt téma a közlemény miszerint az új hálózat élesítésével bontják a régit. Nyilván ott ahol csak a réz elérés van, nem fogják azt megszüntetni.
Na meg ugye ott a régi GVH ejnye-bejnye, ami miatt Pilis és Tápióság kivételével vállalta az akkor még UPC a fejlesztést, így lehet arra számítani, hogy az előbbi két település kivételével, mindenhol el fogják bontani a régi réz hálózatot a 29-esben, amint az újat felhúzták.
Pár napja épp a 29-es körzeten át vezetett az utam és láttam, hogy Tápióság településen kábeleznek a villanyoszlopon a Telekom optika alatt, szóval még az is lehet, hogy a Vodafone ott is fejleszt (vagy esetleg a Digi, ha jól tudom a mellette lévő településen Tápiószecsőn elérhető).
Ingyen betárcsázós netről nem tudok, nem is tudom lehetne-e boldogulni a mai internetes világban 56 kb/s sebességgel
-
cskamacska
addikt
válasz
AnonymusX #13253 üzenetére
"Voda is folyamatosan építi le a régi hálózatát a 29-esben"
Erről esetleg bővebbet?
Anno nagyon régen, ha már az ADSL-el égtek akkor is, volt pár havi számlás hírlevélben megjelenés erejéig olyan kedvezmény, hogy élő ADSL előfizetés mellé ingyen analóg modemes csatlakozást(igen az 56K betárcsázós) biztosítanak.
Ez vajon él-e még, vagy ha kivágták az analóg központokkal együtt a kukába, kb mikor szűnhetett meg?
Úgy merült fel ismét, hogy Digi a DVB-C jele mellett még mindig kijön a terminálból 30-valahány csatorna analógon is, amit a 25 éves TV (azóta elhalálozott és le lett adva
), de a 25 éves PC-s tunerek is megesznek. Ha emellé még jutna élő modemes kapcsolat is (lévén hogy Monorteles réz drót az úgy itt maradt a falban, ahogy bekötötték), arra még a Bacsis is megnyalná a száját.
-
radio100jozs
őstag
TV ügyében itt Csévharaszton pozitív csalódás ez az új optikai ex UPC ReFOG hálózat. Hibátlan tiszta kép. Bezzeg előtte több esetben megszívtam a régi koax hálózattal, folyamatosan minőségi probléma volt.
Most meg az árat is levitték, így nekünk már itthon két TV-n van CI+ médiakártyás megoldás, és a második már csak 500 Ft/hó, felezték az árát. Így kényelmes, nincs box, nincs külön kábelek, ez szerintem tökéletes. Nem is akarnék többé boxot külön. -
AnonymusX
őstag
válasz
apezka #13251 üzenetére
A T-Home az Telekom egy jó ideje, ha már az ex Monortelt, ex UPC-t is Vodafone-nak írod. Azt viszont nem írtad, hogy melyik településen tapasztaltad, de ahol a Telekom és valamelyik leánya (esetedben a Kalásznet) együtt jelen vannak, ott mindig kicsit nyakatekert a szolgáltatásuk, hogy egymás tortájába ne harapjanak, aztán ennek az ügyfél issza meg a kárát.
Kíváncsi vagyok, hogy válik be (újra) a Voda, tekintve, hogy tele volt a sajtó velük a nem éppen fényes internetszolgáltatásuk és az elérhetetlen az ügyfélszolgálatuk miatt (mindez persze a távmunkás időszakban).
Egyébként a Voda is folyamatosan építi le a régi hálózatát a 29-esben, szóval egyszer ott is eljön az idő, hogy beltéri egység nélkül nem lesz tévéadás.
-
asdf_
veterán
válasz
apezka #13251 üzenetére
A HFC-nél és így a Kalásznetnél is 160-as volt a leggyorsabb net, bazidrágán. A Telekomnál már a második csomag is 300-as, és még felette is van, ergo kell a szabad csatorna. Ez meg csak úgy megy, ha az analóg csatornákat és a DVB-C-t kinyírják és mindenkinek box kell, ugyanazt az IPTV-t tolják átbrandelve, mint a telekomosoknak. Egy koaxkábelen nem fér el ennyi cucc, kétféle tv-t szimultán adni is baromság. Hogy a kommunikációjuk valóban nulla-e (a weboldalon mindenképp) vagy csak a júzerek nem olvassák a számla alját és telibe meglepődnek, hogy egyszercsak nincs adás és újra kell hangolni, meg mostantól doboz kellene a vételhez, azt nem tudom.
-
apezka
aktív tag
Komolyan mondom, hogy nem gondoltam volna, hogy visszatérek még ehhez a csoporthoz, mielőtt még a
Monortel vagy UPC,Voda fel nem újítja a hálózatott de még is!
Történt az, hogy anno besokaltam a Monortel, UPC áraktól és váltottunk HFC-re. Ami nem sokára KalászNet lett. És ekkor valahogyan a 1000 mbit-ből ~200mbit lett. Mire ehhez hozzá szoktunk a KalászNet-et megvette a T-home.
És ekkor valami "megtört", folyamatos net és TV kimaradások. Az idei home office időszak rávilágított, hogy váltani kell így a TV maradt KalászNet(T-home), az internet viszont T-home lett. A net bekötésekor, 3/4 órán keresztül hallgattam, hogy hát ő nem is húzhatna be még egy otkiai kábelt a házba, "Miért nem egy helyről kérem a két szollgáltatást?" Harmadára már nem is próbáltam megértetni vele, hogy nem akarom újra vezetékezni koax, helyett/mellé utp-vel a házat. A net átkötés után 1 hónappal viszont tudott "újat" adni a KalászNet. Ez a digitális átállás úgy hiányzott mint a púp a hátamra. Eltűnt az EPG funkció, és mától már bizonyos csatornák csak box-al foghatóak.
Kész, vége elég volt péntektől újraMonortel,UPCVodafone 29-es körzet TV előfizetés lesz, nem lesz IPTV, box, tv műsor oda-vissza tekergetés, eltűnő csatornák és szolgáltatás kimaradás ( legalábbis remélem). Szent meggyőződésem, hogy a T-home a KalászNet ditiális átállását azért csinálta, hogy minél ügyfél barátságtalanabb legyen a szolgáltatás és inkább közvetlenül velük szerződjenek.
Így hát üdv, újra!
Így végig gondolva ezt az egész "kálváriát" fura, hogy a 29-es körzetben semelyik szolgágtató sem tud életképes szolgágtatást biztosítani. -
degec
senior tag
10.13-tól elérhető a gigabit is bizonyos 29-es helyeken..Cím alapján pontosan nézhető..Voda honlapján !
-
koháry
tag
-
koháry
tag
Valaki nem tudná megmondani, hogy a régi monornetes postafiókba valahogy be lehet még lépni? Ha igen milyen címen?
-
kabelmania27
félisten
Mai naptól Vodafone RFoG területen elő lehet fizetni 1000/40-es csomagra, üzleti előfizetéshez 1000/50-et adnak. ASZF
Vodafone topikban olvashatók a részletek. -
Samott
addikt
válasz
Mano66 #13234 üzenetére
Hernadon van telekom, nem? Kolleganom ott lakik, hozzajuk olyat huztak be. Gondolom optika, mert jo sebesseguk van.
Es tenyleg:
4 szolgáltató hernádi Internet csomagjai összehasonlítva
Orkeny detto:
-
Mano66
senior tag
Csatlakozom az előttem íróhoz.
Hernádon "is még csak adsl..baromság ez a cikk."
-
asdf_
veterán
Érdekelni engem sem érdekel, mert én meg évente nézek ennyi tévét, de gondolom számlázni ugyanannyit számláznak, mint ahol ez elérhető.
A cikkiró azért alaposan az erdőben van, mert a 29-es körzet jelentős részén nem is a UPC nyert a SZIP programban, tehát már a cikk címénél borul a valóságjelző. -
BBéci
legenda
Úgy tűnik, Vecsésen sem fejlesztettek egy centit sem, de letojom, mert bolond lennék 1000-ről 500-ra váltani.
A visszanézés meg az on demand hangyányit sem érdekel, hetente 1-2 óránál több tévéműsort nem nézek. Igazából totál feleslegesen fizetek havi 4490 forintot. Mit nézzek vissza? -
Samott
addikt
Mindenki orul? Végre lefedték a hírhedt monori körzetet
Minket nem erint, nalunk mar regota van Digi... a kisebb telepuleseken is van mar normalis net?
-
geridon81
csendes tag
Sziasztok
Berotel ről mit tudtok mondani ?
Stabil hálózat ?
Megvan az 1000 net nél a sávszélesség? -
asdf_
veterán
-
asdf_
veterán
válasz
Samott #13222 üzenetére
Nem kell toluk szarmazo telefon, eleg, ha rogzitve van a rendszerukben egy hozzad tartozo szam. Nalunk a cegnel a matavos vezetekes van, a multkor, amikor gond volt a netttel (meg UPC idokben), akkor a hibabejelentes utan mar mondta is, hogy a teruletunkon hiba van, javitjak mar, emberrel nem is beszeltem, mert le is raktam egybol.
-
TCr
veterán
Ma hívtak a Vodafonetól, hogy ha kérem, díjmentesen kicserélik a UPC Horizon boxot az ő médiadobozukra.
Elfogadtam a cserét. Jobb az új box a Horizonnál? -
Samott
addikt
Csak tv szolgaltatasunk van, nincs telefon toluk (vicces is lenne 1500 forintert). A menuben azt tettem amit mondtak: rogzitett szolgaltatas, hibabejelentes (talan 2-est kellett nyomni hozza) kert ugyfelszamot, benyomtam azt mondta ervenytelen (csesszek meg hogy ennyi ido alatt nem tudtak integralni a monortel elofizetoket) azt mondta akkor adjak iranyitoszamot, megadtam, masodikra el is fogadta. Es akkor kezdodott a varakozas. Ami vegul 45 percig tartott. Kozponti hiba volt amugy, mert a srac akivel beszelni tudtam mar mondta, hogy kaptak bejelentest es elindultak a szerelok. Nem is tartottam fel tovabb.
-
asdf_
veterán
válasz
Samott #13220 üzenetére
A UPC ha a rendszerukben rogzitett telefonszamrol -hivoszamkijelzessel- hivtad oket, akkor bemondta automatikusan a kozponti hbat. Attol, hogy vodafone lett belole, ezt nyilvan nem dobtak el, csak uj szoveget mondtak fel az IVR-be, hogy most mar a vodafone udvozol. Igy ket dolog lehet, nem kozponti hiba van, vagy pedig szamukra ismeretlen, hozzajuk tartozo elofizeteshez nem kapcsolodo szamrol hivtad oket.
Ezen kivul van meg az elsokent bemondott panaszkezeles gomb, amit jogszabaly altal eloirtan 5 percen belul elo embernek kell felvennie, nyomjad azt, es epp az a panaszod, hogy nincs tv. -
Samott
addikt
Mekkora hulladek ez a vodafone, a upc is hiresen szar volt ugyfelszolgalat kapcsan de amit ezek muvelnek egy vicc. Delutan elment a tv szolgaltatas, nem nagy ugy, hagytam hatha estere megoldjak, volt mar ilyen. De meg mindig nem megy, szoval gondoltam felhivom a hibabejelentot: 25 perce szol a zenejuk. Diginel is volt mar ilyen hiba, de ott a szokasos navigacio utan mar mondja is a hang ha kozponti hiba van valemely telepuleseken. Itt meg csak varatnak... es akkor a digi a fapados.
-
degec
senior tag
Elnézést a hangvételért, de mint a fas*om úgy megállt az optika húzása a még nem optikás 29-es körzetekben, akkora a sötétség és infóhiány erről, hogy szerintem covid oltóanyagról többet tudunk mint erről. Még nekem sem jön belülről infó, mert nem tudják. most nyomoztam rá reggel, hogy na mondom megint eltelt egy hónap hátha nátha, de a francokat...baromi durván szomorú..
-
BBéci
legenda
Akinek olyan igényei vannak, az költözzön városba, vagy akárhová, ahol számára megfelelőek a körülmények. Ez olyan, mintha elmennék valahová az erdő közepére egy tanyára, hegy tetejére, vagy lakatlan szigetre és reklamálnék mindazokért, amiket felsoroltál. Ugye nem akarod azt mondani, hogy egy pár száz fős kis faluban tömeges igény van ezekre? Marginális probléma.
-
asdf_
veterán
Igen, csak van akiknel a hasznalom az internetetbe az is beletartozik, hogy VPN szervert uzemeltet otthon, amin keresztul eleri az otthoni halozatat, szamitogepet, NAS-at, hogy van valami biztonsaig kameraja/riasztoja es azt, hogy hazaviszi homeofiszba' a ceges IP telefont es hasznalni szeretne meg ilyesmik. Azert mert neked nem hianyzik az, amirol azt se tudod micsoda, masnak engedjuk mar meg, hogy hianyozzek, es emiatt ne tekintse alternativanak a fellabu, 0/0 megabit/sec garantalt sebessegu mobilnetet egy rendes internethez kepest.
-
woodworm
veterán
válasz
Samott #13211 üzenetére
Igen, az új oldalon maradt egy (vagy több) link, ami a régi, megszűnt oldalra mutat. Most ledermedsz és vársz amíg beengednek itt, vagy használod az új linket és megpróbálsz tájékozódni?
Úgy látom nincs azonnali kötés, nem is látod a valós lehetőségeket, csak a címed kérik be és egyedi ajánlattevés van. -
asdf_
veterán
Az a mobilneten is adjuk a netet (heroinaron mellesleg) az olyan, mint mikor az RLL-es telefonokat raktak videkre, ahova nem akartak madzagot huzni. Kicsit sarga, kicsit savanyu de a mienk.
Nem mellesleg papiron 3, lenyegeben csak egy szolgaltatobol lehet valasztani. (a Telekom havi 5600-ert, a propelleresek agyonterhelt halozata 8900-ert erheto el, a Voda havi 10 490 Ft-ert kinalja ezt es naluk meg a routert is meg kell vasarolni 31 500 Ft-ert, tehat akinel nincs Telekom tereero, az rakefelt).
Hogy mi van akkor, ha a user publikus, nem natolt IP cimet akar, hovatovabb -tudom, marginalis igeny, de elofordulhat- fixet, olyanokrol ne is beszeljunk. -
asdf_
veterán
-
asdf_
veterán
Apró településeken, falvakban nem várható el, hogy ugyanolyan legyen az infrastruktúra, mint mondjuk a fővárosban.
Dehogynem, pont erre fizetett az allambacsi tizmilliardokat a SZIP program kereteben (nem mellesleg a 29-es korzet Pest megye, ott pedig az apro telepules imho nem igazan ertelmezheto, mert talan Kava kivetelevel kb. nincs izlen ott.
-
woodworm
veterán
válasz
Samott #13202 üzenetére
Érdekes, a google megtalálja.
-
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- TCL LCD és LED TV-k
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Synology routerek
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- 103 - Lenovo Legion 7 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- REFURBISHED és ÚJ - 40AS Lenovo ThinkPad USB-C dokkoló (akár 3x4K felbontás)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest