- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
cskamacska
addikt
válasz
radio100jozs #13257 üzenetére
Ez alapján a komplett ADSL+analóg kábel+telefon szolgáltatásukat kilőhetnék a 29-ben, mert a 4G mobil + streaming mindenben veri a Monortel hagyatékát.
Eh, én már csak kínosan somolygok az ilyeneken.
Szerencsére már mobil is Digi lett. Beszéd összehasonlíthatatlanul olcsóbb, net nem gyors nálunk, de az a 4 megabit fórumozáshoz pont bőven elég. Ára meg, hát, idén még nincs, januártól gyakorlatilag 1000 forint lesz, Digimobil Plusz-ban 200 perc beszéd, és 15GB forgalom van.
-
Samott
addikt
válasz
radio100jozs #13257 üzenetére
Most majd fizetsz erte.
Nem a te erdekeidet nezik, hanem a sajat penztarcajukat.
-
bigdady
nagyúr
válasz
radio100jozs #13157 üzenetére
Nem túl acélos. Engem is hívtak már hogy hosszabbíthatok hűséget plusz pár száz forintért akkorát röhögtem
-
imibogyo
veterán
válasz
radio100jozs #13157 üzenetére
A TV (IP-hez képesti minősége) miatt jó, de azért annyira nem erős ajánlat.
-
poli27
veterán
válasz
radio100jozs #13117 üzenetére
Az már 3.1 Vecsésen és tudja az 1000/200 at...
-
BBéci
legenda
válasz
radio100jozs #13117 üzenetére
A szerződésemben 1000/200 szerepel, annyiért fizetek, azért váltottam szolgáltatót.
Írtam az előzőben, hogy nem optikai. Kíváncsi vagyok, az T vagy az UPC optikája ér ide hamarabb? -
rosszcsont88
tag
válasz
radio100jozs #13083 üzenetére
wifin nem lehet 500-1000es netet kihajtani .....max 300
-
TCr
veterán
válasz
radio100jozs #13083 üzenetére
Igazad lehet, viszont sajnos nincs otthon egyéb olyan eszközöm, amivel 100 felett tudnék mérni.
-
degec
senior tag
válasz
radio100jozs #13074 üzenetére
ezt írtam a másik upc csatin tegnapelőtt hogy ... ezt halottam.. ennek mi értelme volt.. pfff..
-
wizzgeri
tag
válasz
radio100jozs #13069 üzenetére
Ahh értem. De attól elromlott volna a tv minősége?:0
-
válasz
radio100jozs #13057 üzenetére
OK, ezt nem tudtam.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
radio100jozs #13054 üzenetére
Köszi! Akkor most ez a legolcsóbb lehetőség.
-
pvt.peter
őstag
válasz
radio100jozs #13008 üzenetére
A wifi komponenses részre válaszolva:
CB -nél csatlakoztatott eszközöknél 260Mbit/s -et ír átlagban, a hálózati eszközöknél 300Mbit/s -et ír (5GHz -en vagyok).
Viszont sebességmérésnél itt is ugyanannyi az érték mint vezetékes esetben.
Valószínűleg érdemes lesz felhívnom az ügyfélszolgálatot. -
pvt.peter
őstag
válasz
radio100jozs #13009 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Megvan a baki...
Kiderült, hogy az egyik laptop hálózati kártyája nem 1Gbites, hanem csak 100Mbites... vmiért rosszul emlékeztem.
Viszont a másik laptop (Intel Core i5-2410M @ 2.30GHz, SSD, 8GB RAM) 1Gbites hálózati kártyával is "csak" 200-220Mbit/s sebességet produkált.
Belépve CB menüjébe a Hálózati diagnosztikánál nem ír semmiféle hibát sem az ellenőrzés során.
A csatlakozott eszközöknél 1000Mbit/s -et ír ki, a hálózatok tulajdonságainál pedig 1Gbit/s -et.
Többszöri különböző napszakokban történt mérés során is csak 200Mbit/s körül mozgott a sebesség :/
Elképzelhető, hogy kevés a gép hozzá, hogy kihasználja a teljes sávot (nem tartom valószínűleg)?(#13010) bigdady: jaja, Cat5e kábelt használtam.
-
kabelmania27
félisten
válasz
radio100jozs #12986 üzenetére
Volt fejlesztés, mert a digitális tv szolgáltatás videótárat leszámítva megegyezik a többi területekkel.
-
mexel
veterán
válasz
radio100jozs #12981 üzenetére
Ehhez csak olyan tv kell amibe lehet kártyát tenni. A 20 csatorna nem éppen az ami elég a 70-100 helyett általában. És ahogy mondtam csak pár hónapja van upc és még mindig nem mindenhol elérhető az optika.
Ha visszaolvasol akkor látod hogy nem ez volt a kérdés abszolút. teljesen más volt amit írtam, az a digireés a komjátira vonatkozott. -
mexel
veterán
válasz
radio100jozs #12979 üzenetére
Perszehogy van olyan box ami csak DVB-T- tudja, sőt a sima STB-k nagy része olyan. Pl ( sok Strong-om van ami csak DVB-T és csak 1 db DVB-C-s STB-m van. A Mecool K1 az tudja mindkettőt)
De a komjáti DVB-T box-al fogható csak. Ilyen egyszerűen meg lehet tudni pl.
DVB-C-n nem jön be semmi.Az elavult komjáti helyett milyen optikára gondolsz? A UPC külön box-al fogható adására ami drágább lesz több tv-re ? Ez ráadásul csak pár hónapja van, eddig nem nagyon volt más kábeles lehetőség arrafelé.
-
mexel
veterán
válasz
radio100jozs #12977 üzenetére
Nem ez volt a kérdés ( már vártam akárhányszor itt előkerül. Tudom mi a különbség a kettő között.)
De: a Komjáti EV hiába kábelen jön az adás mégis DVB-T vevővel vehetően adja. Mindegy hogy mi a neve, így fogható.
A digi viszont normálisan C-sen adja.
A lényeg a hsz-emben nem ez volt. -
válasz
radio100jozs #12965 üzenetére
Nem ugyanaz.
UPC-nél a micronode-ból kijövő koaxon jön minden szolgáltatás, az optika csak a node-ig megy, tehát végülis megmaradt az EuroDOCSIS 3 rendszer, csak közelebb hozták az optikát az előfizetőhöz, konkrétan be annak az ingatlanára. Ez végülis egy egyedi szegmentálás lett, vagyis egy olyan ED3 hálózat, ahol minden előfizetőnek saját használatú node-ja van.
Ezzel szemben DIGI-nél a koaxra csak a TV jel van kirakva, a net közvetlenül optikáról jön, a nálam lévő fentebb linkelt Huawei ONT is egy GPON terminal, tehát a WAN portjába optikai kábel megy.
-
válasz
radio100jozs #12959 üzenetére
DIGI-nél van DVB-C is, de még analóg módon is jön vagy ~60 csatorna, mindez FTTH-n, tehát csak egy optikai szál jön be a házba az utcáról. Hogy hol milyen eszközöket osztogatnak az területenként változó, van ahol "all in one" technika megy, de mostanában gyakoribb a két eszközös megoldás. Nálam is így kötötték már be ~1,5 éve, az utcáról bejövő optika bemegy egy FTTH Receiver nevű kütyübe, amiből kijön egy koax kábel, rajta a DVB-C és az analóg TV adásokkal, ez tetszőlegesen tovább osztható. Az adások 95%-a kódolatlan, így kártya vagy box csak akkor kell, ha a felnőtt csatornákat vagy az HBO csomagot szeretnéd nézni, illetve még azt hiszem a DIGI Film-hez is kell, minden más szabadon fogható. Aztán ebből a "dobozból" tovább megy egy optikai patch kábel az ONT-ba, ami adja a netet, és arra lehet kötni a telefont is. Az ONT igény esetén kérhető bridge módba, ilyenkor a PPPoE csatlakozást már saját eszközöd intézi, és az kapja a WAN IP címet is.
-
Samott
addikt
válasz
radio100jozs #12959 üzenetére
Aha, egy doboz van a digitol, optika megy bele - koax, ethernet es telefon jon ki. Nem ertem miert erolteti azt az oszver megoldast a UPC, elobb-utobb ugyis kenytelenek lesznek optikara konvertalni a halozatukat, jo lenne ebben a kornyezetben kitesztelniuk mire keszuljenek.
-
Indian74
senior tag
válasz
radio100jozs #12929 üzenetére
Bocs kis falú Tápióság
-
rosszcsont88
tag
válasz
radio100jozs #12924 üzenetére
üveg kábel csak egy közvetítő eszköz az internetnél és tvnél egyaránt
internet
Layer 3 switch-FTTH(OLT-ONT)-LANTV
coax-FTTH(OLT) -FTTH mini node -coaxIP alapú a tv közvetítés,nem coax, ott szolgáltatok átalakítják
meg kéne osztani a terhelést , ne egy helyen legyen ,hanem minden háztartásban legyen egy kis fogyasztású normál szerver vagy Layer 3 switch ,és lehetne csinálni csillagpontos hálózatot , mindenki mindenkivel kezet fog
-
bigdady
nagyúr
válasz
radio100jozs #12924 üzenetére
Köszi. A visszanézhetőség miatt mindenképpen box lenne upcnél is.
Egyelőre telekomnál nem tudom hogy az ont hogy kapcsolódik a box hoz, csak hálózati kábellel? Ott nincs koax is mint upc-nél hanem csak UTP? -
BBéci
legenda
válasz
radio100jozs #12911 üzenetére
A Digi megoldotta.
(#12913) bigdady
A T azért más, mert IPTV-t ad. -
bigdady
nagyúr
válasz
radio100jozs #12911 üzenetére
Szóval a modern technológia ami váltja a rézhálózatot korlátos tv miatt? Digi Telekom miért tudja adni a magas feltöltést?
-
bigdady
nagyúr
válasz
radio100jozs #12898 üzenetére
Kösz.
Miért, nem mindenhol ugyanarra a hálózatra fejlesztenek várostól függetlenül? -
bigdady
nagyúr
válasz
radio100jozs #12896 üzenetére
Újhartyán de mindegy a város. Kérdés olyat is hivnak-e akinél csak tv van. Vagy azt nem érinti a rézhalózat?
-
bigdady
nagyúr
válasz
radio100jozs #12888 üzenetére
Valami ilyesmi lesz kösz a tippet
-
Indian74
senior tag
válasz
radio100jozs #12842 üzenetére
Bocs így igaz telekom,és kösz a válaszod.
Na így szerettem volna leírni.
Ja de remélem nem HFT network fogja árulni a szolgáltatását mert akkor az egy nagy kalap...na az,drága és kevés pl a net (mihez képest) -
Christian79
tag
válasz
radio100jozs #12839 üzenetére
Szia! Már helyreállt, központi probléma volt, ami Gyált és Alsónémedit érintette! Tegnap este 9-től ma délelőttig volt szolgáltatáskiesés. Egyáltalán nem jött "fény" az optikán.
-
TCr
veterán
válasz
radio100jozs #12829 üzenetére
Remek. Köszi!
-
HaD3sZ
csendes tag
válasz
radio100jozs #12765 üzenetére
Köszi a választ, ezt kb én is így gondolom. Csak nem tudok túljutni azon, hogy ahol elkezdték a fejleszt, felmérik az igényt és nem biztosítanak nekem sem netet sem tv -t, mert már eladni ADSL -t nem lehet (de közben a honlapon nem tudom rendelni..) És a főnöküket sem hajlandóak adni.
Kicsit elkeserítő a helyzet. -
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs #12765 üzenetére
Még egy dolog, hogy az ÁSZF https://www.upc.hu/pdf/aszf/csatornakiosztas_20180716.pdf
3. oldalán Nyáregyháza továbbra is szerepel a "Szolgáltatási terület hagyományos koaxiális kábelhálózaton:" Így annak mennie kell továbbra is. Az analóg KTV más dolog, ott Nyáregyházára tényleg nem lehet már rendelni, ez a PDF. 11. oldalán szerepel is. -
Gorbesz
tag
válasz
radio100jozs #12702 üzenetére
Egy ilyen transzformacio sok idobe telik mind a versenyhivatali engedelyeztetes reszerol, mind pedig a ceges folyamatok reszerol. De az ugyfel nyer. Tripleplay szolgaltatobol 4P lesz. Internet,dtv, mobil, vezetekes telefon. Akinek mind egy szolgaltatonal van az jelentos kedvezmenyt er el. 4 UPC orszagot vesz meg a voda, ez nem kicsi ugyfelbazis. A telco bizniszben nincs megallas. Szo sincs arrol hogy azert adjak el az orszagokat mert veszteseges. Evek ota pozitiv a penzugyi jelentes. A liberty mashol akar beruhazni. Barmilyen fura is, europa kicsi pl. Azsiahoz kepest
-
Mano66
senior tag
válasz
radio100jozs #12702 üzenetére
Szívás.Ezért nem építi tovább az optikai hálózatát az UPC?Lehet már ezért kérték a határidő eltolást,hogy ne nekik keljen pénzt bele fektetniük.Hernád megint szív.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
radio100jozs #12655 üzenetére
Köszi! Pedig mondtam a UPC ügyfélszolgálatnak, hogy 2 TV-vel lesz használva, az egyik idáig mediacarddal ment, a másik régi analóg TV. Akkor venni kell egy DVB-C TV-t, mediaboxot nagyon utálom.
-
degec
senior tag
válasz
radio100jozs #12619 üzenetére
dabason..és munkálkodnak tovább a 29 es körzetben is a népek..ezt épp tegnap fejtette ki a beruházási csoport értelmes iskolázott dolgozója (nem irónia). aki nem győzi a kiépítéseket bekötéseket végezni.Sőt már Ők nem is végeznek kábelhúzást se hogy időt spóroljanak, ők csak kiépítenek.. most épp bugyin...Haladnak az upc-sek kiépítés + bekötéssel csak hát nyilván kevesen vannak. UPC offline ügyfélszolgálat dabason elmegyek előtte napi 4-5 ször mindig tömve...kezdenek bekötögetődni a népek.
-
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs #12580 üzenetére
Ma megjött az sms, hogy Csévharasztra nem tudják a műszaki akadály miatt az igényt teljesíteni.
Persze, hogy nem tudják, mert tudott, hogy nincs is vezetékes hálózata a Telekomnak a faluban. Az meg egy másik kérdés, hogy egy ilyen cégnél, a megrendelést még településre sem tudják szinkronizálni, hogy hol lehet, hol nem, erre még az UPC és a Digi is képes.
-
rosszcsont88
tag
válasz
radio100jozs #12580 üzenetére
réz telefon tuti van VDSL .országosan már fejlesztik
max 50-100mb/stud csak a vonal -
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs #12430 üzenetére
+ Gyálon az UPC részesedése 10-20%, így üzletileg nulla esélye van a kiépítésnek, miközben Pilisen még 75-85% UPC részaránya is azt mondta az UPC, hogy pénzügyileg veszteséges a kiépítése az új hálózatnak.
Az elkövetkező időben 2019-ig az UPC itt építi ki az új hálózatát:
Az UPC Bénye, Csévharaszt, Gomba, Káva, Pánd, Péteri, Vasad, Inárcs, Kakucs, Pusztavacs, Tatárszentgyörgy, Újhartyán, Újlengyel, Ócsán fog részben pályázati forrásból szélessávú hálózatokat
fejleszteni.Ez az UPC vállalás:
A UPC a hálózatfejlesztés földrajzi hatóköre tekintetében vállalta annak biztosítását,
hogy a hálózatfejlesztés végrehajtásra kerül Csévharaszt, Hernád, Káva, Monorierdő, Nyáregyháza, Örkény, Pánd, Pusztavacs, Táborfalva, Tatárszentgyörgy, Újlengyel és Vasad településeken, 2017. december 31. és 2019. június 30. közötti határidőben.Másra illúzió várni az UPC-től, hogy valaha kiépíti az új hálózatát a 29-es körzetben már.
-
upcnyet
újonc
válasz
radio100jozs #12421 üzenetére
nincs sajnos, csak upc.
-
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs #12415 üzenetére
A dologban az az érdekes, hogy a HFC bevonul olyan településekre is, ahol a Telekom van kiépítve Nagykáta és környékén, akkor ez, hogyan is van? Eleve nem értem, hogy ahol már van optika, ott miért is írtak ki pályázati pénzből fejlesztést, mert így lesz oylan település, ahol van 2 szolgáltató optikával saját forrásból, és lesz most már egy 3. szolgáltató is támogatási formából, miközben más településeken meg egyetlen egy optikai szolgáltató lesz. Ez nem a verseny újabb jövőbeni torzulását okozza?
-
kefearman
tag
válasz
radio100jozs #12382 üzenetére
De a kertben voltam pakolasztam és gondoltam hallgatom de nem mert szakadozott
-
Shingen
addikt
válasz
radio100jozs #12386 üzenetére
Mérted úgy is, hogy a modem kábellel közvetlen összekötve a PC-vel
Nekem alapból úgy van, de lapin is mértem wifin és azon is az a sebesség volt....
-
kissdl
csendes tag
válasz
radio100jozs #12367 üzenetére
Készen van, erőátvitel bekötve, felkapcsolva, sugárzók beállítva...
-
kissdl
csendes tag
válasz
radio100jozs #12303 üzenetére
Helló!
Mikor kapcsolják föl a Telekomos mobiltornyot?
-
tototos
addikt
válasz
radio100jozs #12360 üzenetére
Bugyi honnan van? Mi még semmi infót nem kaptunk.
-
degec
senior tag
válasz
radio100jozs #12358 üzenetére
Dabasi hírek: 11.23 -tól az ügyfélszolgálatot
SZEMÉLYESENfelkeresve (nem telefon 1221, nem gagyi fészbuk, nem email, nem fax, nem viber, nem snapcsat, nem irc, nem msn ..mivan még..) lehet szerződni Dabas Dabas városrész BIZONYOS utcáira..UPC előfizut optikára.
Nem tudom felsorolni az összes utcát, de kizárólag személyesen az ügyfélszolgon tudnak felvilágosítást adni mivel naponta változik..és ennyike. !
Dabas városrész ezen ütemből kieső utcái csak jövőre, és Gyón városrész továbbra is csak 2018 március ! -
degec
senior tag
válasz
radio100jozs #12353 üzenetére
-
degec
senior tag
válasz
radio100jozs #12351 üzenetére
rézérpárra nem lehet szerződni, ahol már legalább épül az optika, sőt kapaszkodj meg, áttelepíteni - áthelyezni sem lehet az adsl-t, hálózaton belül.. ezt tapasztaljuk..egyik ismerős emiatt van bajban., várhat 1 hónapot még mire lesz nála optika.addig mobilnet..
Szóval nem fogják lekapcsolni akkor sem bármennyire is jól informált vagy..ezt nekem ketten is megerősítették az upc-n belülről..szal.. -
degec
senior tag
válasz
radio100jozs #12338 üzenetére
van ám olyan is hogy még ők se tudják (upc se metalcom zrt se), és én ezt el is hiszem..még a terv sincs meg ilyen helyekre..beszélve többször is a tervezőkkel..pölö.. ezért is írtam 18 vége..
-
degec
senior tag
válasz
radio100jozs #12333 üzenetére
Holnap 4 után lesz infóm erről az egész mit mikor hol lekapcsolásról és egyéb infókról...fogok írni..Ilyen nagyon nagyon nagy fejtágítás lesz és amint vége van fognak hívni és írok kérdezek mindent mikor hol mi merre mit. upc fronton. Nem fogom tudni végigkérdezni az összes falut ami még nincsbekötve vagy bekötés alatt van de igyekszem mindent..
-
degec
senior tag
válasz
radio100jozs #12317 üzenetére
26 szor írtam le.. hogy 18 végéig minden meglesz..sajnos ennél részletesebb minőségibb választ nem lehet adni kisebb településekre (se), táborfalva, örkény...stb mert még ők sem tudják még hova mennek....hol folytatják, milyen ütemezésben,aktuális helyeken mennyit csúsznak..időjárás mibe szól bele..stb.önkormányzat mivel szívózik..
-
zsloti
senior tag
válasz
radio100jozs #12303 üzenetére
Mobilnet? Szerinted az megoldás internetezésre?
Zs -
BBéci
legenda
válasz
radio100jozs #12297 üzenetére
Ahol egyáltalán nincsenek oszlopok, ott mit fognak tenni? Ilyen Vecsésen a Katica és a Kispatak lakópark.
-
degec
senior tag
válasz
radio100jozs #12296 üzenetére
Semmi logikát nem kell keresni abban hogy milyen településekre miért mikor hogyan mennek. körbeírtam hatszor..
SAJNOS... -
degec
senior tag
válasz
radio100jozs #12288 üzenetére
pedig dabas szeptember vége után pedig dabas október vége következett.
Itt vagyunk október végén és dabas városrész tizedének a hatod részén kötik a témát befelé holott átadott hálózat van. Ma lesz infóm végre mi várható.. ez se jelent semmit mi hova van feldobálva átadva. Nem értem a hátteret még mindig holott rengeteg kivitelezővel, tervezővel upc-s belső emberrel beszéltem már. Egyszer megértem miért kell még mindig tökölni...megírom ígérem
Valószínű hogy lesz erre is infóm, jövő hét végén a generálkivitelezők tervezési vezetőjétől..
Bekötést végző szakik rendelkezésre állnak nincsenek túl sokan de elegendőek..
Amikor a telekom elkezdte a kábelek húzását, szétplakátozta a településeket. jövünk ""paraszt"" jövünk.Csilloóbittel.Ehhez képest senki nem tud semmit az upcnél, lamentálás várás, tökölés..stb..bosszantó tényleg.. -
degec
senior tag
válasz
radio100jozs #12230 üzenetére
a kivitelezőt hívd fel, upc nem fogja neked megmondani, mert upc-n belül nem jucc el odáig hogy megtudd (ha csak apu anyu nem ott dolgozik). generálkivitelezőt fel lehet hívni nekem is onnan van minden infóm nem titkos. intézd. ! sos be ! nekem csak dabas a fontos..nem azért mert önző vagyok, hanem mert erre van időm követni. megadtam minden infót hónapokkal ezelőtt.. mindenki tudja magának intézni a dologot. metalcom zrt-t kell felhívnod és előadni magadat.hogy ne kelljen visszatekerned a fórumba sem. üdv upc-t 3 szor hivtam fel üzletit is mind a hárman mást mondtak, mert nem tudják szóval tök feleslegesen kínlódsz azzal.
fészbuk email dettó ugyanez igaz. hajrá !
szűrreális hogy az upc ne mtudja hogy hova megy.. de én mivel már igen jól belelátok a működésükbe, kajak nem csodálkozom ezen, és az alvállalkozókkal is igen jól elvagyok..tényleg ezen semmi meglepő nincs.kifejtettem hogy ki irányítja ezt upc szinten ,Vele is online-ba vagyok de mindent nem írhatok le ide, mert megb*nak érte
ki tudod nyomozgatni magadnak. és elsőkézből kapsz infót, nem a hüje upc ügyfélszolgtól fészen emailben telefonon.elküldöd privátba számodat felhívlak segítek mindent nem tudok leírni de talán telóba
ha ennyire kell
-
asdf_
veterán
válasz
radio100jozs #12222 üzenetére
Még mintha az rémlene, higy pályázati feltétel volt, hogy kötelező nagykeresen továbbadni a kihúzott üveget...
-
poli27
veterán
válasz
radio100jozs #12195 üzenetére
Automatikusan nem oda veszik fel az igényt sztem ennyi....
-
imibogyo
veterán
válasz
radio100jozs #12189 üzenetére
Örkényen már van T. Én már több, mint egy hónapja azt használom.
-
válasz
radio100jozs #12187 üzenetére
Írjál Intruder2k5-nek ez ügyben.
-
degec
senior tag
válasz
radio100jozs #12178 üzenetére
Dabason csak sáriba !! lehet szerződni és kötni.. máshol még nem !! Gyón és Dabas ami lényegében a település 80%-a még nem lehet csak október 5 és november 5 től..
-
degec
senior tag
válasz
radio100jozs #12141 üzenetére
dabas sári országrész..
-
degec
senior tag
válasz
radio100jozs #12094 üzenetére
fentebb írtam hogy nem egész dabas csak sári része..nagy különbség !
egész dabas október 5 től lesz, ezt tegnap megerősítették az összes upc kapcsolatom révén, ügyfélszolg, kivitelezők, központi makik stb.
sajna.. nem egyszerre..
-
Photrik ^^
tag
válasz
radio100jozs #12093 üzenetére
Mert a T az IPTV-ben (EntertainTV) látja a jövőt.
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
radio100jozs #12091 üzenetére
Nincs igazad a TV-t illetően. Lásd D/G/ megoldását. Optika van a legtöbb helyen, ONT-vel, S az ONT-ből jön a koax a tévékhez. S még a CI-modul is megoldott. Bár ők nem sok mindent kódolnak, csak az HBO-kat és a felnőtt csatornákat.
-
-Philip-
tag
válasz
radio100jozs #12065 üzenetére
Abonyban VAN olyan szolgáltató (PR-Telecom), aki lenyilatkozta, hogy valamennyi háztartásban elérhető a legalább 30Mbps sávszélességű internet.
Ezt Te magad is ellenőrizheted:
Más kérdés, hogy aki egyszer szerződött velük az rövid úton átmenekült inkább az ADSL Telekomhoz mert az legalább megbízható. Voltam PR-es és katasztrófával egyenlő, gyakorlatilag átlagosan hetente pár órára nem volt internet szolgáltatásom, amikor volt akkor is brutális sávszél ingadozásokkal.
SZIP nyertes távközlési cégnél dolgozok, hidd el első kézből tudom, hogy hol mi történik
Honnan vetted, hogy megszűnik az ADSL 2019-ben? Ez egyszerűen nem igaz, hiszen nem kötelezhetnek egy szolgáltatót (Pl. Abony - Telekom), hogy szüntesse meg a szolgáltatását csak azért mert van egy másik szolgáltató modernebb hálózattal...
Annyiban még pontosítanék, hogy azért bőven lesz olyan külterületi helyrajzi számú ingatlan ahol továbbra sem lesz 30Mbps sávszélességű internet mert egészen egyszerűen nem rentábilis megépíteni a hálózatot.
-
chester99
aktív tag
válasz
radio100jozs #12034 üzenetére
Üdv.
Ceglédi járás
— Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zártkörűen Működő Részvénytársaság (nyertes)Ez most mit takar, a Vodafone is jelen lesz a vezetékes internet piacon? Abonyi lakosként nagyon várom a fejlesztést, mert eléggé lemaradt itt a környező településekhez képest.
-
paleee
csendes tag
válasz
radio100jozs #12038 üzenetére
Félsiker, hogy legalább egy szolgáltató lesz, aki végre nem ADSL-t szolgáltat. Más kérdés, hogy ez a UPC marad, szóval van egy olyan érzésem, hogy árazásban a 29-es körzet megmarad olyannak, mint korábban...
-
degec
senior tag
válasz
radio100jozs #12038 üzenetére
+1
Köszi szépen a fentebbi linket.. !!!
-
asdf_
veterán
válasz
11. Nagykátai járás
— HFC-NETWORK Kivitelező és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (nyertes)Hmmm, ez erdekes lesz. 13 telepules...Ennek egy reszen mar van konkurencia uveggel, egy resze eleve HFC-s, de koax-szal, meg van, ahol semmi sincs, csak UPC.
-
nyisa
csendes tag
válasz
Tudnál forrást linkelni kérlek?
Lehet tudni hogy mikor kezdik?Vasadról van valami hír?
-
v!ct0y
veterán
válasz
radio100jozs #12016 üzenetére
És akinek eddig 120as volt az megmarad?
Nem ide akartam de maradhat is. -
lajosdani2
csendes tag
válasz
radio100jozs #11992 üzenetére
Természetesen új oszlopokról nem esett szó. Szerintem anyagilag sem érné meg nekik újakat állíttatni emiatt. Sajnos van Hernádon elég oszlop, hogy tudjanak válogatni belőle.
Igazad van, a földkábeles megoldás sokkal esztétikusabb és manapság már alapvető kéne, hogy legyen.
-
imibogyo
veterán
válasz
radio100jozs #11982 üzenetére
Végülis megtartották nem?
-
asdf_
veterán
válasz
radio100jozs #11976 üzenetére
Mert egy evtized nem volt elegendo, hogy a 29-es korzetet beleillesszek a UPC rendszerebe ugy, hogy a 29-es korzetesek tokegyformak legyenek (a rendszerben) a tobbi UPC ugyfellel. Masra legalabbis nem tudok gondolni.
-
btz
addikt
válasz
radio100jozs #11954 üzenetére
Ha tudtok valamit erről a Közép Magyarországi pályázati eredményekről, akkor légyszi ossza majd meg valaki.
Előre is kösz! -
Wanderlust
tag
válasz
radio100jozs #11945 üzenetére
Ismerősi körben akik váltottak kb. 75%-a állandóan szív (szakadozik a net, a médiabox meg vagy működik vagy nem). A maradék 25% pedig a beszerelés óta boldog, nulla probléma. Szóval érdekes. De max. váltok én is aztán egyszer csak jó lesz
-
pinnacle
nagyúr
válasz
radio100jozs #11884 üzenetére
Ezt magadtól kérdezted? Monoron nincs internet előfizetésem. Saját router sem kell a Technicolor, Ubee mellé, gondolom van olyan, mint a TP-Link 741ND.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
radio100jozs #11852 üzenetére
Köszi itt is!
-
degec
senior tag
válasz
radio100jozs #11795 üzenetére
dabason most épül két hónap és kész, sőt jövő hónapban már kötik be a gerinc mellet lakókat upc-s optikára.. olvass vissza.
-
degec
senior tag
válasz
radio100jozs #11763 üzenetére
gyönyörű
hétfőn nyomozásba kezdek..kiderítem ki viszi az építést melyik alválalkozó(k) van is nyomom, és megkérdezem ugyan WTF:? anno a T-nél is siman ki lehetett deríteni, és meg is mondták hogy hova fognak menni, és úgy is lett. nem akkora ku*va nagy titok ez csak köt*g upc ezt az infót IS visszatartja.. szakadjak meg akkor is kiderítem..
-
paleee
csendes tag
válasz
radio100jozs #11751 üzenetére
Ez a UPC hihetetlen, beígértek szeptemberig egy csomó települést, még a tv-ben is nagy mellénnyel mondta a fószer, hogy itt a vízcsapon is lassan internet fog folyni, erre állnak, mint Katiban a f***...
-
poli27
veterán
válasz
radio100jozs #11751 üzenetére
sztem lehet rájöttek, hogy nincs értelme annak amit csinálnak
-
törölt tag
válasz
radio100jozs #11717 üzenetére
Komoly, nem is gondoltam volna.
-
Nagy Zsolt 2
csendes tag
válasz
radio100jozs #11666 üzenetére
idén lesz Gyálon egyik Gyáli lakó megkérdezte a ügyfél-szolgálatot
-
Indian74
senior tag
válasz
radio100jozs #11668 üzenetére
Bocsi csak érdeklődtem,akkor Pest megyei települések közül.
És elnézés ha tolakodó lennénk.
Nos még hűségidom köt,de se digi se t-home nincs a közelünkben,mindkét szolgáltatónál érdeklődtem,így marad a jó kis ADSL UPC. -
Indian74
senior tag
válasz
radio100jozs #11666 üzenetére
Jaj de jóóóó,akkor a mi kis falunk az utolsó körbe esnek bele.
Tápió és környéke pl szecsö,ság,bicske az biztosan legutolsónak maradnak. -
zsloti
senior tag
válasz
radio100jozs #11655 üzenetére
Több olyant ismerek akinek már él a szolgáltatás(köztük a szomszédom is)
Szerintem szakaszosan építik ki-adják át-kötik be
Zs -
Losicica
csendes tag
válasz
radio100jozs #11646 üzenetére
Jaja bejövő telefon is ugyanott van, ahol a bejövő koax pár centire, és az utána osztódik, szóval akár úgy is mehet, ott azt az ágat rácuppantani a routerre.
Most jutott eszembe, úgyis hónapok óta szenvedek a TV-vel ki fogom hívni lehet a szerelőt mérjen rá (a boxon látszik, hogy rossz a jel), és akkor egyúttal megkérdezem mizuLehet ez lenne a legegyszerűbb
-
Losicica
csendes tag
válasz
radio100jozs #11644 üzenetére
az megvan, hogy honnan jön, a kis házban a dobozból bejön a koax, és ott van egy toldó, amivel 10 centivel később ki is megy vissza, és megy át a nagy házba, gondolom, ha ott rácuppantanák, az jó is lenne akkor. Ez a szobában van, így van 220.
Az, hogy az egy bejövő koaxból hogy lesz 3, azt sose tudom meg a falban, de a akkor elvileg ha itt megkapja, akkor megy mindenfele a nagy házban. Ahol most kijönnek a koaxok az nekem jó.
Egyedüli kérdés, hogy akkor ahol átalakul a bejövőnél, oda kerülne a router meg a telefon is csak? Mert az viszont ugye nem jóDe ha bármelyik beeső koax végem használható, az király lenne.
Telekomot nem is tudtam, hogy jön
Na meg az UTP kontra TV-t nem értem, oda csak kell koax
(nekem minden TV-m régebbi típus, nincsenek annyit használva, hogy 3-at lecseréljek újra-szépre)
Nekem teljesen mindegy lenne amúgy ki adja, csak megbízható legyen a net, mert melóhoz használom (eddig ezzel nem volt gond), a 120M-es csomag már bőven elég akár, kevesebb is. Régebben BP-en laktam, ami érdekelt a fél internetet letöltöttem ezer éve, igazából jelenleg a mostani 12M is elég.
Vannak esetleg tapasztalatok, ajánlatok? Vagy mivel pályáztatás, így lehet nem is jön, csak az egyik? Ezek szerint még várhatok sokat mindenképp, pedig már örültem (a TV rettenet, mindig akad, műsorújság be se jön a boxon, mert lefagy, ahol meg analóg van rádugva olyan hangyaháború van, hogycsakna) -
degec
senior tag
válasz
radio100jozs #11614 üzenetére
nehezen tudom elképzelni mivel nekem is 18 van még..
és évv ége mire ideér az optika, meg nem szüntetik csak már nem vesznek fel rá új előfizut..
-
BBéci
legenda
válasz
radio100jozs #11571 üzenetére
Ja, szóval konverter, magyarul átalakító. Konvertel-ről még nem hallottam.
-
BBéci
legenda
válasz
radio100jozs #11568 üzenetére
"optika-koax konvertel"
Az meg milyen állatfajta?
-
zojjektum
senior tag
válasz
radio100jozs #11568 üzenetére
Köszi. Persze csomagban. Egyértelmű a váltás, de a upct még nem élesítették és akárkivel beszélek mindig más-más időpontot mondanak. Csak az érdekelt volna, hogy nálunk nennyire stabil a t.
-
Nooeca
senior tag
válasz
radio100jozs #11561 üzenetére
Nem azert de a sorozataimat weben nézve rossz minisegben is minimum 2 gb forgalom / nap es ez a minimum. Van amikor lesz ez 10 is.
-
BBéci
legenda
válasz
radio100jozs #11554 üzenetére
Nem azt írtam, hogy nálam jelentkezik akkora adatforgalom. Csak a kedvenceimet szerzem be 25-35 GB-os remuxban, ez a filmek 15 %-a, nagyfelbontású zenéket haveroktól kapom. Így csak 300 GB az átlagom.
De aki csak remuxot, BD50-et néz, vannak olyanok bőséggel, azoknál simán összejöhet a havi 5-600 GB. -
törölt tag
válasz
radio100jozs #11549 üzenetére
Alig megy a gép mostanában, már nem is játszok. Gyorsan csak a torrent forgalmát néztem meg.
Van valami program amivel le tudok mérni egy hónapot? Vagy routeren kell valamit beállítani?
Filmeket meg sorozatokat nézek, azt is csak hétvégén és akkor sincs időm nonstop. 2-3 lecsúszik és ennyi. A 12 megás netemmel sokkal többet töltöttem.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged