-
PROHARDVER!
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
Janó 44
tag
Egyébként szinte teljesen rendszertelenül húzzák be a házakhoz az optikát, ahogy elnéztem. Úgyhogy nem a kereslet a kicsi a T -re itt se (annak ellenére se, hogy korábban azt hittem), hanem valószínűleg név sorrend szerint húzzák be a házakhoz, nem pedig aszerint, hogy ki melyik utcában lakik.
-
poli27
veterán
válasz
zsolesz7503 #10196 üzenetére
jha de 2x kell kimenni a címre 2x időtegyeztetni stb stb, tehát az oda és visszaút alatt megvan a légkábel befeszítése, ergó nincs értelme....
-
szatam9a
újonc
válasz
zsolesz7503 #10190 üzenetére
Szia, Pilisen már előszerelik az optikát, Nekem pont az előbb huzták be.
-
zsolesz7503
tag
Sziasztok Pilisről van bármi friss hír?
-
Nooeca
senior tag
-
sbe561
tag
Üdv!
Dabason 10Mbit/s-os optikám van. A Telekom oldalán, csak 30-ig enged felfele váltani, mert a többi sebességre azt írják, hogy az a címemen nem érhető el...
Beléptem a szomszéd címével a Telekom oldalára mint ha új előfizetést szeretnék kötni és itt elérhető az 50 és a 120Mbit/s-os net is!!!
Elképzelhető, hogy ez a hűségidőm miatt lenne? -
Samott
addikt
Melyik utca ez Monoron?
-
-
Nooeca
senior tag
válasz
Samott #10179 üzenetére
Mostanában egy rakat törvény változott, és konkrétan mindent úgy csináltak, hogy a szolgáltatók bármikor bármilyen oszlopok használhassanak, lerakhassanak és hálózatot létesíthessenek. Akár önkényesen is.
Pl. ha UPC saját oszlopokat helyez le városszerte, akkor mondjuk a Digi önkényesen is rátelepülhet.
-
poli27
veterán
válasz
Samott #10170 üzenetére
Csak jelzem a jelenleg hatályos törvények értelmében, az önkormányzatnak nincs beleszólása a dologba, az más kérdés, hogy a szolgáltatók ha nem engedné az önkormányzat nem csinálják meg..... Ez például nálunk volt, csak én feljelentettem őket a kormányhivatalnál, ugyanis nem akarták engedni a légkábelezést egy helyi rendeletre hivatkozva, földbe meg senki nem csinálja meg!
-
Nooeca
senior tag
válasz
Samott #10170 üzenetére
Megengedte az Önkormányzat, méghozzá a Monori, már lent is vannak az oszlopok egy része. Hányszor kell ezt még leírni.
"ahol foldkabel van ott nem fognak engedelyt kapni " - Földkábel volt ott
"Egyszeruen az onkormanyzat nem engedheti meg" - MegengedteMenj el Monorra, nézz körbe magad, ha nem hiszed el, még rá is van írva hogy Hírközlés.
-
bigdady
nagyúr
Én az út mindkét oldalán oszlopos helyen lakok családi kertes házban szmogtól repülőgépektől odébb vidéki kisvárosban és elégedett vagyok semmi szín alatt nem akarok változtatni ezen én sem
(pláne optikával)
(Most ki kellett néznem tényleg az út mindkét oldalán van-e oszlop mert az uolyan nem létkérdés mint nálad a net)Szerk: engem nem zavar a légkábel. Amúgy ez most Vecsés ahol kiengedik a kerozint?
-
BBéci
legenda
válasz
Janó 44 #10172 üzenetére
Nem létkérdés a 18/1-nél gyorsabb internet, viszont a lakókörnyezet harmóniája, az esztétikum jelentősen befolyásolja az életminőséget. Amióta élek, laktam pár helyen, sehol sem voltak a közelben oszlopok és kábeldzsungel. Semmi szín alatt nem kívánok ezen változtatni.
Faluba való, nem városba, lakóparkba. -
bigdady
nagyúr
-
BBéci
legenda
válasz
Nooeca #10160 üzenetére
Arra is válaszolhatnál, miként menne be a kábel a házakba? Szétbombázzák a tetőket? Átfurkálják a falakat?
A meglévő elosztó és egyéb, a fene tudja milyen célú, UPC tulajdonú szekrényekbe is a föld alatt mennek a kábelek. Egy 20 négyzetméteres területen van belőlük 4 db, gyakran látom ott dolgozni a szerelőket, néhányukkal beszélgettem, amikor arra jártam.
-
Nooeca
senior tag
-
BBéci
legenda
válasz
Nooeca #10157 üzenetére
Nem kell földkábelezni, mert már megtették 13-14 éve, csak a meglévő, kiépített csatornába kell egy másik kábelt behúzni. Ezt fogják tenni, ugyanis nekem is vannak belső információim.
Nem hagyják ki, mert jelenleg is úgy - föld alatt - érkezik a jel több száz családi házba. -
Össze ne vesszetek ha kérhetem!
-
Nooeca
senior tag
Semennyiszer, mert elbeszélünk egymás mellett:
Te mit állítasz: Jó a földkábelezés.
Én mit állítok: A UPC nem fog földkábelezni.Most nekem leírhatsz 2 regényt 3 verset 18 ódát a földkábelezés előnyeiről, de a UPC vagy oszlopoz, vagy kihagy.
Tovább szép napot neked! Szerintem egyszerűen leírtam hogy érthető legyen.
-
BBéci
legenda
válasz
Nooeca #10154 üzenetére
Hányszor kell még leírnom, hogy megértsd?
"Nálunk UPC és Telekom is földkábellel szolgáltat. Nincs egy szál oszlop (kivéve persze a közvilágítást) sem, ameddig a szem ellát és ez szerintem így kulturáltabb, szebb, kellemesebb látvány. Amikor pár kilométerrel odébb meglátom az oszlop- és kábelerdőt, csak szörnyülködöm."
Tehát nincs oszlop, nincs légkábel! Minden vezeték a föld alatt fut.
[link], [link].
A Google Street View-val megnézheted. -
BBéci
legenda
válasz
Nooeca #10152 üzenetére
Monoron UPC olyan részeken állít oszlopokat, ahol a föld (úttest) alatt, beton csatornában futnak az ADSL-hez telefonhoz használatos kábelei? Több száz ház tetőszerkezetét fogják átalakítani, falakat fúrni, hogy légkábel fogadására alkalmassá tegyék? Nehezen hihető.
Pár órás munkával be tudják húzni az optikai kábelt a meglévő mellé, vagy annak a helyére egy egész utcában. -
-
BBéci
legenda
válasz
Nooeca #10146 üzenetére
Úgy gondolom, a meglévő földkábel mellé másikat behúzni nem nagy kunszt, sokkal egyszerűbb és ésszerűbb, mint oszlopokkal elcsúfítani a környezetet. A UPC madzagjai már parcellázást követően a földbe kerültek, tisztességesen megépített csatornába.
A T emberei, alvállalkozói 8 éve végigásták az egész lakóparkot, lefektettek valami 5 centi átmérőjű kábelt, aminek minden ingatlan előtt van egy kiállása. -
Nooeca
senior tag
Hát igen, de Monoron megbízható források szerint már építik az oszlopokat az olyan területekre, ahol föld alatt fut a kábel. Méghozzá azért mert már megkezdődtek a beszerzések az ADSL hálózat kiváltására.
Gondolom mondanom sem kell, hogy költséghatékonyabb oszlopokon vezetni a kábelt mint föld alatt. Illetve a Démász oszlopait valamiért nem akarják használni.
+ még az is fontos információ, hogy pl. Újlengyelben az Önkormányzat eleve jóvá se hagyja az oszloptelepítést, ezért sem kapott a Berotel ott zöldutat. Szóval a UPC-nek sem lesz olyan könnyű megoldani a körzetet, ha tényleg több helyen fejleszteni akar és nem csak Monoron.
-
BBéci
legenda
válasz
Nooeca #10144 üzenetére
Nálunk UPC és Telekom is földkábellel szolgáltat. Nincs egy szál oszlop (kivéve persze a közvilágítást) sem, ameddig a szem ellát és ez szerintem így kulturáltabb, szebb, kellemesebb látvány. Amikor pár kilométerrel odébb meglátom az oszlop- és kábelerdőt, csak szörnyülködöm.
-
Nooeca
senior tag
válasz
peter1998 #10143 üzenetére
Most nézem, ez március 24-e, szóval én nem venném készpénznek.
Mármint a dátumot, akkor még Örkényre is azt mondták II. negyedév (ápr, máj, jun) sehol sincs azon a településen. Hernád/Táborfalvára is azt mondták II. negyedév vége, ott sem történt semmi.
Egyébként ez a két oszloposdi nem annyira ronda! A UPC is alkalmazza több városban több helyen, ahol pl. földben nem futhat kábel. Illetve ha UPC fejleszt, ők sem fogják démászos oszlopon, vagy föld alatt futtatni a kábeleiket.
-
peter1998
tag
Sziasztok! Újlengyelről megtudtam azt hogy a polgármester megkereste a telekomot hogy mikor várható a fejlesztés.Azt a választ kapta hogy szeptember végén. De a berotel is szeretne fejleszteni ők saját oszlopokat szeretnének felállítani.A képviselő testület támogatja az optikai hálózat fejlesztését de újabb oszlopsor nélkül. [link]
-
Nooeca
senior tag
Azt tudja esetleg valaki, hogyha engem a UPC most van kereken lassan hogy 2,5 éve nem hívott fel, akkor engem semmiképpen sem köt a hűség? Csak ez az új "rámutató magatartásos" dolog része érdekel, mert ha jól tudom ott változtak az ÁSZF szabályai.
-
Janó 44
tag
válasz
gipsztigris #10140 üzenetére
Szerintem nem kevesen jártak így, mert nem lehetett előre tudni, hogy mikor lesz itt T. Napra, sőt hónapra pontosan még most se lehet tudni. Engem például májusban teljesen meglepett a hír, hogy elkezdték húzni az optikát, hiszen tudtuk ugyan, hogy jönni fognak ide, de azt nem, hogy pontosan mikor. + mikor például a bátyó aláírt még 2 évet a UPC -nél, akkoriban még hírből se hallottunk fénykábelről ezzel a helységgel kapcsolatban.
-
gipsztigris
addikt
válasz
zsolesz7503 #10138 üzenetére
Én tavaly karácsonykor untam meg a gyalázatos kábeltévé minőséget és vettem egy tányéros Digi-t. Most meg szaggatom a hajamat, mert két évet aláírtam a Diginél.
Jó lett volna egy komplett csomagot előfizetni a T-nél, de így marad az Internet+Telefon mert így olcsóbb. (A telefont szerintem be sem fogom üzemelni)
-
Janó 44
tag
Nem tudom, hogy ide írtam -e anno, vagy a T -s topicba, de max ismétlem magamat. 5 év munkámat tette lehetővé a Telekom féle Internet és telefon Pesten a IX. kerületben, és kb. 1-2 olyan alkalom volt összesen, hogy valamely szolgáltatásuk nem ment. Ennyit szerintem simán ki lehet bírni. És lehet, hogy akkoriban ott nem is optika volt még, hanem DSL. Úgyhogy a hálózat minőségétől nem kell tartani.
-
zsolesz7503
tag
válasz
gipsztigris #10137 üzenetére
Gondolod hogy most mikor nemsoká itt a T valaki is szerződést köt annyiért avval a trágya szolgáltatóval? Ha igen az emeletes marha az biztos én vagy 10 éve szakítottam velük azóta Digi van tányéros verzióban az se tökéletes de a Képüsztől sokkal klasszisokkal jobb. Egyetlen probléma az időjárás mert ha szar az idő akkor kép és hang nyista akkor adásszünet jön. De már csak 1-1.5 hónap és végleg szakítok a Digi-vel a UPC-vel meg márciusban. Remélem a T-vel elégedett leszek mert 2 évig oda leszek kötve hozzájuk. Legjobb a Digi lenne de szerintem az soha sem fog erre eljönni (Pilis).
-
gipsztigris
addikt
Szerk. Erre lett volna válasz, csak nem jó gombot nyomtam.
(#10126) prmcskSziasztok!
Én már számolom a perceket, hogy mikor tudok végleg szakítani ezzel a nyomorult Képüsz internettel!
7 ezer forintért ennyit kapok. Ez CSAK az internet díja. Ha kellene telefon az plusz pénz, ha kell kábeltévé (amúgy nézhetetlen minőségű) az plusz majdnem 4ezer havonta.
....ha kapok!De leginkább az a jellemző, hogy a sebesség olyan mint a hátramenés! Mostanában azt csinálja, hogy csak annyira lassul le, hogy épp ne váltson át 4G-re a telefonom, de gyakorlatilag egyetlen oldal betöltése percekig tart. Mint a régi betárcsázós világban.
Többször tettem már panaszt (kb. egy fél éve húzódik ez az ügy) és mindig arra kértek, hogy legyek türelemmel, mert keresik a hiba okát. Mert azon a környéken ahol én lakom (vasútállomástól Nyáregyháza felé eső rész) ott van állítólag valami optikai kábel gond, de nem találják a hibát.
FÉL ÉVE?
Egyszóval sz@r az egész! Akit csak tehetek én lebeszélek erről a méregdárga semmitérő szolgáltatásról! -
-
zsolesz7503
tag
válasz
Gubek-Einste #10133 üzenetére
Ez így van de legalább jött most teljesen mindegy miért. Amúgy meg a lényeg az hogy már nincs messze 1-2 hónap nem oszt szoroz.
-
válasz
zsolesz7503 #10132 üzenetére
Nesze semmi, fogd meg jól típusú levél.
-
Nooeca
senior tag
válasz
prmcsk #10128 üzenetére
Hát ha neked megéri, akkor maradj náluk. Ez mindenkinél változó mi jó, mi nem. Igényfüggő a kérdés.
Én nem Pilisi vagyok, de nekem mindenképp 50 Mbit/sec az alsó és felső határ, és TV+Telefonnal együtt nem vagyok hajlandó 8000-nál többet fizetni. (Nagy TV). Szerencsére eredetileg 10.500 lenne ez a csomag, viszont 2500Ft-ot elenged a feliratkozásosdi.
A te történetedben a következőket kell figyelembe venni:
- Kell-e TV és/vagy telefon.
- Ha igen tudják-e ők biztosítani. (nem ismerem a szolgáltatót)
- Ha tudják, akkor olcsóbb-e úgy együtt "akciósan" mint a Telekom "akciósan" (ne a webshopos árakkal kalkulálj, hiszen feliratkozva a T is elenged 2-3 ezer forintot).Az sem mindegy hogyha olcsóbban jössz ki a jelenleginél, mennyi lesz a sebesség a Telekomhoz képest. (pl. sokan maradtak UPC-sek rengeteg kedvezményért, de ott ugye szó sincs 50 Mbitről, be kellett érniük 12 Mbps-el.
-
prmcsk
addikt
Van egy pilisi érdekeltségem. Felhívott ez ügyben a képüsz kft. (helyi kábel tv és net szolgáltató) megbízottja, hogy ugyanazért a pénzért dupla sebességet ad és rövid időn belül. Minden, ezzel kapcsolatos részletért a helyszínen fogok tájékozódni (Rákóczi úti központ), mert az a biztos.
Nincs szerintem sebességkorlátjuk, megvalósítható, mert a rendszerük alkalmas rá.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Akkor a szerencsés elsők között vagy.
És milyen a szolgáltatás? Melyik utcában laksz?
Eddig csak telefonon hívtuk az ügyfélszolgálatot, sürgőssé lett téve a bekötés, de kőbányán leszek a hétvégén és a jövőhét elején, itt is van digi, be fogok menni majd itt.Szerintem meg nem kikötni nem kellett volna, hanem az ígéreteket kellene betartani, vagy az üzletkötőnek tájékoztatnia erről a hibás hálózatról, ami végett nem mennek a bekötések. legalábbis ezt mondta egy digis szervizes, aki jóformán házról házra járt javítani, akinél már be volt kötve a digi.
Nagy fekete ponttal indít eddig a digi nálam...
Mellesleg minél később köttetjük ki a upc-t, annál nagyobb lesz a kötbér. Ezért is volt mihamarabbi a kiköttetés. csak őket sem értem, hogy ha júli 31-től akartuk a kikötést, akkor a telefon kivételével miért maradt meg a net és a tv aug 31-ig. és miért nőtt a net sebessége???
Utálom az összes szolgáltatót... -
Janó 44
tag
válasz
Nooeca #10122 üzenetére
Szerencsére nekünk nem volt hiányunk villanyoszlopból (akinek meg van, az intézkedjen maga), viszont behúzták házon belülre is a kábelt, csak ma vettük észre, hogy épületen belül is ott az optika (én nem voltam itthon, mikor még a kábelt húzták, így nem láthattam, hogy mit csináltak, és mit nem).
-
Nooeca
senior tag
válasz
Janó 44 #10121 üzenetére
Önkormányzat bármikor helyezhet le oszlopokat, legalább a közmunkásoknak is hasznos tevékenységet adna. Épp eszű Önkormányzat ezt tudja, és él is vele.
Ha valamelyik Településen nincs oszlop, ott nem az áramszolgáltató, nem is a közszolgáltató, hanem a településfenntartás a hibás. Tessék náluk panaszkodni.
Elég érdekes egyébként, mert elvileg áramszolgáltató + UPC saját oszlopok, nem hogy egy, hanem mindenhol 2 oszlopnak kéne lennie, kivéve, ha a UPC a földben futtatja a kábelt.
-
Janó 44
tag
A mi utcánkban rajtunk kívül kb. 1 UPC -ügyfél váltott T -re, úgyhogy nem túl nagy a tolongás, nyilván azért, mert nem elég olcsók a kisebb csomagok. -A Digi nagyobbat tudott volna kaszálni az adott árkategóriában, de az meg gondolom már annyira úszik a hitelekben, hogy nem sietteti a hálózat kiépítését. Ráadásuél a Digi1000 miatt mindenképp kéne nekik oszlopokat is lerakniuk, hiszen ahhoz nyilván nagyon feszes kábelekre is van szükség, és ráadásul vannak itt olyan utcák is (a központban is), ahol még villanyoszlopok sincsenek.
-
gjoe
addikt
válasz
Fr@nkieWilde #10115 üzenetére
Én
Júni 22.-én rendeltem, szerintem elsőnek, ehhez képest július 23.-án sikerült bekötniük.
Bár voltak közben,de az oszlopon hibás volt a kötés ezért a hálózatosok javították, majd újra jöttek.
Megjött az első számla amin van mínusz 14 x 33,33 ft kötbér.Menj be maglódra (auchan) ügyfélszolgálatra panaszkodni. Pár nap és be leszel kötve.
-
chester99
aktív tag
Sziasztok!
Abonyról nincs valakinek infója mikor jönnek új hálózatot építeni, igaz nem 29-es körzet, de nincs messze.
Állítólag a tervben benne van, de a lista nem hozza. -
asdf_
veterán
Amíg nem megy az új, nem szabad lemondani. Telefont pláne nem, az úgyis megszűnik magától, amikor áthordozod a számot az új szolgáltatóhoz. Én meg most gyorsan lemondanám a lemondást, hogy legalább a net megmaradjon.
-
zsolesz7503
tag
Tegnap bekötötték a madzagot és anyunak a szerelő szeptember vége október elejét mondta bekötésnek. Segáz legalább a madzag bent innen már nem sok idő rácsatlakozni padlásról lehozni. Ja igen előttem szólónak üzenem én se mondtam volna le addig míg nincs bent a másik. Nekem ilyen gond nincs tavaszig él a szerződés kötbéres lenne leköttetni előbb elleszek addig 2 net kapcsolattal is.
Igaz a UPC-t már 1 percre sem fogom igénybe venni amint itt a T. Remélem hogy sima lesz a bekötés nem lesznek problémák.
-
válasz
Fr@nkieWilde #10115 üzenetére
Csak akkor lett volna szabad felmondani a UPC-t ha már be van kötve a másik.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Van itt tápiószecsői?
Júli 11-én megkötöttük a szerződést a digivel. 2 hetet szoktak ígérni, mondta az üzletkötő, de most inkább 1 hónapot is mond a nyári szabik és a két új település végett.
Azóta nem történt semmi, a telefont már kikapcsolta a upc, a net és a tv pedig aug. 31-ig él...
Ugyanis szerződésünk volt még, és mivel úgy gondoltuk, hogy egy hónap múlva digi lesz, így inkább bontottuk a szerződést. De júli 31 dátummal, ahhoz képest csak a teledont vették el, és a netet meg a tv-t hagyták aug. 31-ig. Bolondok ezek?Ráadásul a net eddig 8,2/0,8 volt 39-40-es pinggel.
Most ezt mértem, és nem értem miért...
-
zsolesz7503
tag
Nos a kábel legalább itt van a fejem felett ez is valami. Remélem tényleg októberben kötögetnek bár szeptemberben leszek szabin de sebaj jó lesz az akkor is mikor lesz csak legyen.
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #10111 üzenetére
Persze hogy nem lesz net, mert a kábelezés után ott már alig lesz ember, mennek tovább... így is levállt egy csapat Szentlőrinckátára, már ott építenek.
Ha fent lesz az optika dobozoláshoz kevesebben maradnak, hiszen úgyis NMHH engedélyre várnak. (legalábbis nekem belsős infóként mondták, hogy az optika felrakásához kell sok ember, utána kivonják a hadsereget).
-
zsolesz7503
tag
Sziasztok!
Ma találkoztam és beszéltem avval a csókával aki dobozol a vasbolt előtt (szemben a polgármesteri hivatallal) és ő mondta nekem hogy októbernél előbb biztos nem lesz net.
Szóval most már türelem kérdése azt mondta a csóka hogy még a kábelezés sincs készen teljesen. No majd lesz mikor lesz.
-
Janó 44
tag
Ma kaptunk hívást a mobiltelefonunkra a T -nek dolgozó vállalkozó cégtől, és azt beszéltem meg velük, hogy holnap délelőttre érkezzenek behúzni a kábelt a házig.
Ő azt mondta, hogy szeptemberben fogják üzembe helyezni a hálózatot.
-
bigdady
nagyúr
Berotel jul eleje óta cseszik jönni bekötni...
-
Janó 44
tag
válasz
Nooeca #10103 üzenetére
Akkor jól elbaltáztam a LINK -t, mind1. Az volt az első hsz ebben a topicban, amelyben valaki jelezte, hogy valaki más írta Facebook -n, hogy látott T -s szerelőt kábelt hozni Pilisre, és az május 26. volt. Az durván 8/3 hónap. De mondjuk hiába számolgattam, mert most jut eszembe, hogy akkor még csak egy brigád volt itt, aztán meg megjelent egy második is később az északi részen, úgyhogy nem annyira pontos a számolás eredménye, mint elsőre hittem. De hagy lepődjünk meg korábban!
-
Nooeca
senior tag
-
Janó 44
tag
válasz
Nooeca #10098 üzenetére
Próbálok számolni ez alapján: [link]. Ez azt jelenti, hogy pont 8/3 -ad hónapja kábeleznek, és a becslésem szerint olyan 25-35% -a hiányzik még a városkának. Ha jól számoltam a középértékkel, akkor még 58 nap van a kábelezésből, és remélem, hogy jól, meg azt is, hogy ezt tényleg fogják tartani.
-
Nooeca
senior tag
válasz
DozerDavid #10099 üzenetére
Hát miután még kész vannak legalább 10 munkanap az NMHH.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen notebookot vegyek?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Futás, futópályák
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- One mobilszolgáltatások
- Xbox Series X|S
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest