-
PROHARDVER!
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
radio100jozs
őstag
Még nincs hír, nem tudom, hogy azért-e, mert Bp-en egyes részeket újra pályáztattak, és lehet egybe várják be. NA meg még érdekesebb, hogy ki lesz a nyerő, azaz Telekom vagy UPC, vagy egy harmadik cég, mert most futtatják az állai MVM Net szolgáltatót is, több körzetet nyert meg.
-
zsolesz7503
tag
Cat 5e igen ezt írja a router:
Firmware Version:
3.15.7 Build 130923 Rel.55891n
Hardware Version:
WR1042ND v1 00000000SSD is van a gépemben és 8GB memória a telekom által adott router 800-900-at látott cat5e kábellel. Viszont a telekomos router bedöglött szerintem mert rendszeresen szakadt a net volt hogy 100x is szóval ezt vettem helyette valahogy a tp link eddig bevált.
-
-
World-Soft
senior tag
Elnézést, de vonaton írtam telefontól 4%-os töltöttségi szinten. Az elküldés után ki is kapcsolt.
- Monoron vagyok a kb. 2 éve kiépített optikai hálózaton 120MBps-en
- Régi nyilvántartási rendszerben vagyok
- Eddig az volt, hogy abban nincs benne az 1000-es csomag (2 lakossági, 2 üzleti, és technika szerint)
- Mai infó, hogy mégis benne van és a gyorsító nincs csak benne (igen mikor rákérdeztem nekem is azt mondta róla amit te írtál).
- Elvileg a telefonhíváskor szerződést is kötöttünk, és majd küldenek mondemet azt mondta
---------------------------
- Ha jól értem, akkor téves, hogy kapok másik modemet?
Az ONT-m EchoLife HG8245H. Mivel GB-es a lan kimenete, meg 100Mb/s feletti a szolgáltatás most is, ezért volt nekem gyanús a modemcsere. De nem tudom ez mit tud pontosan, mert nem találtam.
- A te infód szerint a mai ügyfélszolisnak nem kellett volna az 1000Mbps-es netes rögzítenie. Tehát még kaphatok hívást, hogy SORRY?
- Ha mégis lesz új ONT, akkor a régit vissza kell juttatni? Az újat futár hozná.
- Ha szerencsém van, egy ilyen váltás kb mennyi időt szokott igénybe venni? Van esély, hogy a hétvégén már menjen ha nem lesz mondjuk ONT csere?Előre is köszi minden infót.
Zoli -
-
lakospeti
csendes tag
-
berbatov2
senior tag
Dehogynem hűségbe voltam csak legutóbb 2016 novemberében írtam alá újra 2 évet, mert úgy csökkent 9100-ról 7600-ra. Most pedig a fórumtárs beírása alapján ránéztem és újra 2 év aláírással lett még kedvezőbb.
Szerintem automatikusan nem csökkent volna a havidíjam.
Vagy ez a kedvező ár csak nekem újdonság? -
-
-
-
BBéci
legenda
Kiforgatod a szavaimat.
A TV nem játékszer, hanem televízió, ami veszi, fogja az antennán vagy kábelen érkező adásokat. Amikor külső eszköz képét jeleníti meg, akkor már monitorként funkcionál.
Teljesen érdektelen, hogy mit lehet kihozni az IPTV-ből, amikor ezt a T nem teszi meg, hanem vacak képminőség jön ki a dobozaikból.
Teljesen érdektelen az is, milyen a kábeles vagy IPTV box minősége, semmilyen esetben nem vagyok hajlandó elfogadni, mert van a tévémben tuner, nem is akármilyen színvonalú. És a tuneren kívül semmi mást nem kellene beépíteni.
Feleslegesen rugózol a témán, akinek jó a szeme, az látja, hogy a UPC kábelesnek jobb a képminősége, mint a T IPTV-nek. Ez nem mindenkit érdekel, de az más kérdés, legyen az ő bajuk.
Ez a véleményem, nem kell vele egyetérteni. -
BBéci
legenda
Játékkonzolt hasonlítasz set top boxhoz? Még viccnek is rossz.
Speciel örülök annak, hogy két és fél éve megszabadultam a UPC beltéritől és soha többé nem szeretnék semmiféle hasonló eszközt látni, pláne használni.
Tapasztalatom szerint, ami ennek a fórumnak számtalan hozzászólásában foglaltakkal megegyezik, a jelenlegi IPTV képminősége messze elmarad a UPC kábelesétől. Ingyen sem kellene. -
-
Nooeca
senior tag
Pont ezért vagyok úgy, hogy inkább fizetek egy túlárazott optikáért (lásd telekom), mintsem egy jobb esetleg fejlesztett UPC-ért. Botrány és förtelem ami a UPC terén folyik, több részről is:
- Nem fejlesztenek.
- Ha nincs lehetőséged váltani, kedvezményeket sem igazán osztogatnak.
- Akadályozzák a más szolgáltató hálózatkiépítéseit.
- Bizonyos programok szintén csak "konkurencia" esetén érhetőek el, lásd UPC élményprogram alias 29-es körzet, megemelt sávszélesség, azonos áron.De ha jön konkurencia máris átmennek kiskutyusba. Nem is tudom hogy a fentiek közül melyik is a nagyobb bunkóság, az hogy nem fejlesztenek vagy hogy akadályozzák a konkurenciát. Semmi szükség nem lett volna "konkurenciára" ha időben lépnek.
A másik meg az, hogy beszélnek fűt-fát. A hálózatkiépítésre megvolt és meg is van a pénz, szimplán a gyülléseken ami 2013 óta kezdődött úgy igazán, mindig úgy voltak vele röviden:
- Kéne valamit tenni a 29-esben, mit szóltok?!
- Hát az még ráér.
- Ja jólvan.2014 végén vagy 2015 elején meg így volt:
- Kezd gond lenni a 29-esben.
- Hát még nem akkora a baj.
- Ja jólvan akkor.2013 előtt meg persze fel sem merült a fejlesztés gondolata konkurencia hiányában. Vagyis ha tényleg "nem akarnak fejleszteni" - nincs semmi gond, csak legalább hagynák, hogy a konkurencia gond nélkül beözönhessen a körzetbe, mert a kettő együtt gyomorforgató.
-
-
asdf_
veterán
Igen, csak a meghibasodott eszkozok szama, meg a hirtelen le kene dobni par szazat az uj ugyfelekhez, ott van egy szambeli kulonbseg. Es amig a Digi forgotokeje ilyen bamulatosan hatalmas hosszu-hosszu evek ota, addig ez van. Ha epp van penz, akkor van cucc, amikor meg nincs, akkor meg nincs.
-
-
-
Attaca
csendes tag
A NAS download station esetében fixen be van állítva a program által a 16881 TCP és a 6881 UDP port is. Sajnos ott nem ismerek tesztelési lehetőséget a portra (routeren azért megnyitottam az eszköznek, bár korábban nem kellett), de mivel éjszaka óta van minimális upload ezért szerintem nem valószínű port probléma, mert akkor egyáltalán nem menne, nem?
-
Nooeca
senior tag
Ezzel már érdemes lenne terjeszkedniük mert egy publikus IP (IPv6) és ilyen árazás megelőzi a T kínálatát már. Csatornakiosztások miatt mindenképpen.
De a sávszélesség emelésének oka valószínűleg a T megjelenésének közlése Inárcson... Így viszont felesleges munkát végez ott a HFC mert hogy egyrészt már a lakosság egy része bekötötte a Berotelt, másrészt így megint egy jó páran befogják kötni a Berotelt...
Támogatom hogy legyen jelen Inárcson is a Telekom, de így a prioritáslistán nem kellene ennyire előre rakni.
-
Mintha más szolgáltatóknál nem lennének bármilyen problémák...
Anno a RubiCom-nál, majd később UPC-nél is csúszott mindig a sebességemelés, nálunk sosem lett meg az elsőre ígért időpontra. De ott van a Telekom online ügyfélszolgálat, mint a totális csőd jó példája. Ezek után lehet persze élcelődni a Berotel-en is, de szerintem akik tizen-éve szívnak a 29-esben az ADSL-el, azoknak már tök mindegy, hogy ma vagy jövő héten lesz 200 a 100-ból, legfeljebb Te bosszankodsz rajta.
-
-
BBéci
legenda
Ez tény.
Egyébként nem kellene személyenként egy, de ahol 3-4-5 ember hardcore felhasználó, ott agyrém még a 18/1,5-ös ADSL is, abból kettő a minimum. Havi 4300 forint plusz kiadás talán senkit nem ver a földhöz. Szerintem.
Könnyen beszélek, mert mi ketten vagyunk, feleségem nem szokott itthon netezni. 1999-óta van saját internet hozzáférésem, soha nem osztoztam senkivel. Amikor az elején még betárcsázós, percdíjas volt, simán fizettem havi 20000 forintot, megért annyit a szórakozásom. Más cigire többet költ. -
bigdady
nagyúr
Mondjuk most megnéztem es soloban 0 ft telefon melle huseg nelkul 6000 ft az emelt 20-as net berotelnel. Ennyiért 18-at boven megkapom most is upc-tol ugyfelmegtartoban ugy hogy nem natolt a net...
Csak a feltoltes a kulonbseg ami kulonosebben nem erdekel, seed tokmind1 mennyivel megy...
Fix ip mennyibe kerul pluszban amugy? -
szundika82
tag
Sztem meg nem voltak tisztában a dolgokkal vagy lehúzásra ment
amint a Telekom a fülükbe jutott 2-3 hét alatt meg növelték a sebességet és 6 új csatorna is bekerült a listába.Ha majd a Telekom is emelni fog (kitudja mikor)akkor arra mit fognak reagálni?
Azt viszont nem tudom,hogy kértek e nagyobb sávszélt mert 1GB/s van nekik össz vissz...
-
-
blacika
tag
A telekomnál hűség nélkül a 120-as csomag önmagában 11200 Ft havonta, ez telefon mellé 8960 Ft, de nincs ingyenes telefon, hanem 2240 a legolcsóbb ezért a csomaghoz minimum 11200 Ft-ért jutsz hozzá.
A berotelnél ez a csomag 12540 Ft havonta, de itt 0 Ft-os telefonnal együtt 10040 Ft havonta.
Szóval az elérhető legkisebb ár a berotelnél alacsonyabb mint a telekomnál. -
zsolesz7503
tag
Akkor nem olvastad amit írtam nálam sem igazán volt probléma a nettel az elmúlt kb. 10 évben. Szakadás is jó ha évente 2-3 akad. Nekem a sebessége az ami nem tetszik 30-40 Mbit elég lenne ha lenne fel meg 10 akkor meg sem fordulna a fejemben hogy váltsak. De hát kikényszerítik a váltást lehet nekik is teli a tökük a 29-es körzettel.
-
radio100jozs
őstag
Ezt pedig én is meg tudom erősíteni, hogy amióta 12 éve behúzták az első ADSL-t hozzánk, azóta a stabilitás, és a csomagban írt sebesség tekintetében soha sem volt gondom a Monortellel, meg az UPC-vel. Nekem 0-24-ben hozza a 8 Megát most is letöltésben, és a 10 évben is ha ritkán van esetleg egy-egy rövid kimaradás, a szolgáltatásban, csak hát az ár, meg a sebességgel van inkább nekem is a gond.
-
Constantin79
csendes tag
Üdv!
Igen igen, elnézést kérek tőled, minden kedves olvasótól, erre nagyon oda kell figyelni a hozzászólásoknál, szóval mégegyszer elnézést a kavarodásért.
Amúgy el nem tudtam képzelni miről beszél mindenki amikor tesóméknál (1 utcába lakunk) szuperul működik a dolog.... De szögezzük le: Telekom Optikai hálózat. itt Alsónémedin csak UPC-s ADSL volt évekig, én hülye meg kb 1,5 éve át mentem a Btel-hez ami aztán 2015.02 hó körül csődbbe ment. Őnáluk viszont jó 18Mbites ADSL-em volt amíg az UPC hivatkozott a vezetékek elavultságára mondván "ők nem tudnak csak max 10Mbites ADSL-t biztosítani" (sőőt akkor még a max csak 8 volt) ere a Btelnél 18Mbites ADSL-em volt azért az is nagyon jó ahhoz képest stabilan jött a letöltés 2,4MB/s sebességgel. (feltöltésem kb 2-3Mbit volt). És amikor csődbe ment kénytelen voltam 1 évb hűséggel visszamenni a UPC-hez, ami majd most 2016.03.05.-én jár le. Már nagyon várom az átállást! Minden tiszteletem a Telekom-é!
-
Constantin79
csendes tag
Hali. Hát akkor ezt kissé nem igazán értem, hiszen most is nyitva van az a bizonyos port amit a kliensben látható. Végülis teljesen mind1 én tökéletesen meg elékszek 5-10Mbites feltöltéssel is. Ez majd kiderül, de biztos jóval gyorsabb lesz az Optikai hálózat mind a mostani ADSL, és nekem ez a lényeg.
-
Constantin79
csendes tag
Háát igen. . .
Tudni kell hogy hol kell keresni bizonyos beállításokat. . .
Nekem most az ADSL-hez egy ASUS RX3042-es routerem van amit kb már 1000ft-ért is kínálnak a vaterán. . .
Ezen meg tudok nyitni portot, akkor azona fullos nagy teljesítményű HAUWEI-n is amit a Telekom biztosít a felhasználó Ügyfelek számára, ami egyben tudja a Wi-Fi-t és 4db LAN portja is van semmi egyéb nem is kell.
Volt egy T-Plink 8 portosom. Na azt nagyon gyorsan el is passzoltam mert annál nem lehett ezt beállítani. -
-
-
-
Jó, hát ez egy olyan dolog, hogy nem tudjuk kivel beszélt, sőt azt sem tudjuk pontosan, hogy zajlott a beszélgetés, csak valaki kiragadott valamit, egy állítólagos beszélgetésből, és azzal parádézik FB-n. De egyébként ez is tök részletkérdés, mert mint tudjuk a telefonos diszpécser, helpdesk, callcenter, vagy akárhogy hívjuk őket, néha mondanak akkor baromságokat, mint ide Lacháza, és nem csak a Berotelre igaz, hanem ugyanúgy Telekom-ra, Invitel-re, UPC-re, és minden más ISP-re is. Ezen kár rugóznia akármilyen FB csoport adminjának.
-
Nooeca
senior tag
azt mondta az admin hogy...
Ezzel már csak az a probléma barátom, hogy sokszor még a cég is hazudik, vagy pedig szimplán az ügyfélszolgálatos tudatlan, és az hogy XY beszélt a tudatlan ügyfélszolgálatossal majd leírta egy csoportban amit te szintén továbbadsz az kb. egy olyan hatásos infó mint amit Intruder az előbb vázolt fel.
Mire az 5. ember továbbadja ezt amit írsz, már egész máshogy fog hangzani a sztori
-
-
-
asdf_
veterán
Igen, akartam irni utana, hogy most kotottek be, varjunk par napot, a puding probaja az eves, majd kiderul, hogy lesz-e a problemaja belole. Ha a cimboraja nem tud ftp-zni a gepere, ha o nem tud ranezni a biztonsagi kamerajara, ha nem tud letolteni az otthoni nas-rol, nem tudja tavolrol bekapcsolni az okosotthonos futest, stb. az ugyis kiderul elobb-utobb...
-
Constantin79
csendes tag
Hali..
Úúú, ezt komolyan mondod?? Királysááág! Nagyon állat. az biztos hogy Optikai kábel! Ez szuper! Hát itt szenvedek, nejem nem tud a gyereknek mesét nézni a másik gépen ha nekem épp jön le egy film ezen az elavult ADSL-en.
Jóó, meg stabil meg minden, de már elavult és nézzünk csak egy youtube olfdlat ahol már talán 1-1 feltöltött videó eléri a 2K-s felbontást is.
Arról ne is beszéljünk ha egy családban van 2 PC, okostelefonok, Laptopok, stb, így összességében eléggé be lehet foglalni igazán a sávszélességet!
Én ahogy ezt megtudtam ez év áprilisába, ugyanis akkor kezdték szerelni a kábeleket a meglévő villanyoszlopokra, nagyon behódoltam a Telekomnak!!Nagyot, óriásit nőttek a szemeben!
épp most néztem a vezetékes telefon szolgáltatásukat is és még a havi 3200ft körüli összegbe 2év hűséggel (ha jól értelmeztem) benne van hogy 5000perc erejéig még mobilt is lehet hívni mindhárom mobilszolgáltató irányba!
Nagyon komoly! Királyság! Egyszeűen nem találok szavakat! -
kabelmania27
félisten
Akkor történelemóra
Ezt a körzetet 94ben vette át a UPC jogelődje a Matávtól, a települések többségén csak a közületeknél volt vonal, átvételt követően kiépült a telefon és koaxhálózat.
Sőt a települések nagy részén csatorna, gáz sem volt pl Gyálon nem volt vezetékes víz az utcában, de azóta az említett települések megváltoztak, folyamatosan nő a lakosságszám, óvodát kell bővíteni, több busz jár.
A 29-es körzet egy speciális terület mert a szolgáltató párhuzamosan rendelkezik egy telefonos és egy koaxhálózattal, utóbbi nem képes a visszirányra, annyi fejlesztés történt hogy 2004-től mindenhol elérhető az ADSL, van ahol a max csomagot is kitudják adni. -
kabelmania27
félisten
Kb 2008nyárig csak UPC ADSL-re lehetett előfizetni, aztán a Telekom a nagyobb településeken (először Gyál, Ecser,Vecsés, Gyömrő, Üllő, Mende) kiépítette a koaxhálózatot, aztán a Digi is kiépült pár nagyobb településen, most pedig a Telekom építi az optikát.
Vannak olyan települések amelyek már el is készültek. -
World-Soft
senior tag
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest