Új hozzászólás Aktív témák
-
eXtase
tag
válasz
slashing
üzenetére
Értem, tehát félig szoftveres lenne a vezérlés. Én ehhez hasonlóan gondolkoztam, annyi különbséggel, hogy PIC helyett AVR. Így az egész mentesül a PC segítségétől. Igazából tökéletes az amit linkeltél, de ha állandóra kell akkor a video jelet érdemes külön feldolgozni.
Nincs mit

Utánna kérdeztem egy helyi boltban, elvileg nem lehetetlen a DRGB beszerzése itt sem. -
eXtase
tag
válasz
slashing
üzenetére
Szia!
Amit linkeltél az kb 3x annyiba kerül (~10000 HUF/m) mint a Mo.-n kapható "hagyományos" RGB LED szalag (pl. amit én vásárolok annak métere ~3000HUF).
Viszont nem beszerezhetetlen, valahol már találkoztam vele, csak nem tudom hol...
Ezen amire neked lenne szükséged az RGB LED-eket vezérlő IC is ott van RGB LED-enként, ami ugye PWM -el vezérel (WS2801 IC vagy más), és ezek vannak kaszkádba fűzve... minden egyes IC 1bit lépcső a shift regiszterben az előzőhöz képest...
de bla bla bla
...
ennek már úgyis utánnaolvastál hogy miként működik ha ambilightot tervezgetel (jó móka, próbáltam már csak más alkalmazásban, viszont ugyanilyen látványos mint a TV háta mögött)Itt pl. a srácok egyessével saját maguk csinálták meg a panelt az egyes led tömbökhöz. SMD-ben lehet kapni ilyen IC-t az eBay -en is, de lehet tudnak rendelni Mo. elektro boltban is, meg kell kérdezni, mert így olcsón kijönne a project (mindössze 5 és fél euro 10 db IC) [link] (illetve van más IC is erre a célra pl. LPQDxxx).
Nem feltétlen kell neki arduino, hisz azon is csak egy 8 bites AVR van, egy kisebb mcu is elegendő... Kérdés, hogy mi lesz a jelforrás és azt hogyan alakítod át (teszem azt pl. a kompozit jelet)? Vagy komponens jelet használnál? Esetleg szoftveresen vezérelnél?
-
Lompos48
nagyúr
-
Lompos48
nagyúr
válasz
slashing
üzenetére
Boltot nem tudok. De valószínűleg nem fogsz olyat találni. Mivel általában 12V-ról táplálhatók ezek a szalagok, a leggazdaságosabb a LEDek hármanként csoportosítva szerelni, így minden csoporthoz egyetlen ellenállás kell és az "elpazarolt" teljesítmény is minimálisra csökkenthető. A színválaszték is elég szűkös meg aztán kinek a kívánsága szerint válogatnák azokat sorba. Ilyen kialakítás - gondolom - egyéni szereléssel oldható meg, de a szalagra szerelés már nem könnyű házilag, márcsak anyaghiány miatt sem.
Amit linkeltél, ahhoz már több elektronika kell és nem egy hobbiszintű konstrukció. -
andrade
senior tag
válasz
slashing
üzenetére
A tápok termisztoros fordulatszabályzója a melegedésre növeli a fordulatszámot nem kell ott semmiféle visszajelzés a negatív koefficiensű (NTC) alkatrésznek melegedésre csökken az ellenállása és nyítja a tranzisztorokat ami a tápfesz emelkedését eredményezi, úgy hogy közelít a 12V felé.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
slashing
üzenetére
Ne gondold, hogy halasztgatva eljön az a pillanat, amikor többet nem kell forrasztani.

Ha nem is a mostani problémád kapcsán, de helyedben nekifognék titokban gyakorolni. Hamar megtanulható. Aztán egyszerre csak rádöbbennél mi mindenre jó, ha az embernek van egy pákája és ... használni is tudja.
-
Wind-Storm
őstag
-
Wind-Storm
őstag
válasz
slashing
üzenetére
Teljesen valószínűtlen, hogy lenne benne érzékelő.
Én a te helyedben hozzá sem nyúlnék, nem véletlenül tettek bele olyan légszállítású ventit ami benne van.Ezt a molexes dolgot meg nem tudom hogy gondoltad ha forrasztva van a venti, ez esetben felejtős, hogy rádugnád ott bármire is.
Erre valami jó házi megoldást tudtok azton kívül hogy 5-10e forintos blankolót vegyek.
Fogsz egy nyomorult forrasztópákát és körbeolvasztod rajta a szigetelést, majd lehúzod.
(#12671) Ł-IceRocK-Ł
Leszeded a hátuljáról a matricát, ezután leszeded a tengely végén lévő műanyag gyűrűt amitől aztán kijön az egész lapátkerék a csapágytengellyel együtt, ezután láthatóvá válik a nyák, a tekercsek stb. Aztán sok sikert...
Na megelőztek...
-
nzozz
aktív tag
válasz
slashing
üzenetére
Üdv!
Nem valószínű, hogy van benne "venti felügyelet", inkább az alkatrészek hőmérsékletét figyeli a táp. De egyszerű, ha kiszereled a ventit és kiderül. De szerintem nyugodtan kicserélheted a ventilátort (feltéve hogy nincs már rá garancia, mert a táp megbontása garanciavesztéssel jár).
Ha nem akarsz blankoló fogót venni, akkor egész egyszerűen meg kell tanulni késsel/szikével kábelt csupaszítani...Ł-IceRocK-Ł: leszeded a matricát, alatt lesz egy kis dugó, azt kihúzod (fogó/csavarhúzó), az alatt lesz a venti tengelye egy seeger gyűrűvel, azt a gyűrűt óvatosan leveszed a tengelyről (szintén csavarhúzó/fogó) akkor szerintem szétjön a venti.
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z690 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3090 OC 24GB be quiet Pure Base 500 850W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP Probook 450 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő