Új hozzászólás Aktív témák
-
eXtase
tag
válasz
slashing
üzenetére
Szia!
Amit linkeltél az kb 3x annyiba kerül (~10000 HUF/m) mint a Mo.-n kapható "hagyományos" RGB LED szalag (pl. amit én vásárolok annak métere ~3000HUF).
Viszont nem beszerezhetetlen, valahol már találkoztam vele, csak nem tudom hol...
Ezen amire neked lenne szükséged az RGB LED-eket vezérlő IC is ott van RGB LED-enként, ami ugye PWM -el vezérel (WS2801 IC vagy más), és ezek vannak kaszkádba fűzve... minden egyes IC 1bit lépcső a shift regiszterben az előzőhöz képest...
de bla bla bla
...
ennek már úgyis utánnaolvastál hogy miként működik ha ambilightot tervezgetel (jó móka, próbáltam már csak más alkalmazásban, viszont ugyanilyen látványos mint a TV háta mögött)Itt pl. a srácok egyessével saját maguk csinálták meg a panelt az egyes led tömbökhöz. SMD-ben lehet kapni ilyen IC-t az eBay -en is, de lehet tudnak rendelni Mo. elektro boltban is, meg kell kérdezni, mert így olcsón kijönne a project (mindössze 5 és fél euro 10 db IC) [link] (illetve van más IC is erre a célra pl. LPQDxxx).
Nem feltétlen kell neki arduino, hisz azon is csak egy 8 bites AVR van, egy kisebb mcu is elegendő... Kérdés, hogy mi lesz a jelforrás és azt hogyan alakítod át (teszem azt pl. a kompozit jelet)? Vagy komponens jelet használnál? Esetleg szoftveresen vezérelnél?
Új hozzászólás Aktív témák
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Yettel topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Battlefield 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vége egy korszaknak: PlayStatonre is jön a Halo: Campaign Evolved
- Xbox tulajok OFF topicja
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 32GR93U-B 32 144Hz IPS UHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

...