Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • eXtase

    tag

    válasz slashing #13077 üzenetére

    Szia!

    Amit linkeltél az kb 3x annyiba kerül (~10000 HUF/m) mint a Mo.-n kapható "hagyományos" RGB LED szalag (pl. amit én vásárolok annak métere ~3000HUF).
    Viszont nem beszerezhetetlen, valahol már találkoztam vele, csak nem tudom hol...
    Ezen amire neked lenne szükséged az RGB LED-eket vezérlő IC is ott van RGB LED-enként, ami ugye PWM -el vezérel (WS2801 IC vagy más), és ezek vannak kaszkádba fűzve... minden egyes IC 1bit lépcső a shift regiszterben az előzőhöz képest...
    de bla bla bla :) ...
    ennek már úgyis utánnaolvastál hogy miként működik ha ambilightot tervezgetel (jó móka, próbáltam már csak más alkalmazásban, viszont ugyanilyen látványos mint a TV háta mögött)

    Itt pl. a srácok egyessével saját maguk csinálták meg a panelt az egyes led tömbökhöz. SMD-ben lehet kapni ilyen IC-t az eBay -en is, de lehet tudnak rendelni Mo. elektro boltban is, meg kell kérdezni, mert így olcsón kijönne a project (mindössze 5 és fél euro 10 db IC) [link] (illetve van más IC is erre a célra pl. LPQDxxx).

    Nem feltétlen kell neki arduino, hisz azon is csak egy 8 bites AVR van, egy kisebb mcu is elegendő... Kérdés, hogy mi lesz a jelforrás és azt hogyan alakítod át (teszem azt pl. a kompozit jelet)? Vagy komponens jelet használnál? Esetleg szoftveresen vezérelnél?

Új hozzászólás Aktív témák