- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
Új hozzászólás Aktív témák
-
shtml
őstag
Nehogy azt hidd, hogy én szakértője vagyok a témának, én is eljátszadoztam a SPICE-szal egy kis ideig - de ezt írtam is, szóval nem akarom megjátszani a nagyokost, amikor nem vagyok az.
De hát miért ne használjam ki az alkalmat egy kis tanulásra, ha már egyszer felmerült a kérdés?
Az induktivitás csak az egyik paraméter, ezen túl jó sok apró részletre kell ügyelni és lehet kitérni.
Ez így van, ezért sem lehet egyértelmű választ adni az eredeti kérdésre.
Hamar rá lehet döbbenni, hogy 'nagyáramú' DC-konverter alkalmazásokhoz nem lehet túl kicsi fizikai méretekkel rendelkező tekercset használni, noha a legfőbb(nek hitt) paramétere, vagyis az induktivitása egy sokkal kisebb példánynak is megfelelő lenne
Bizony, a nagyáramú konverterben már csak azért nem lehet a tekercs fizikai mérete túl kicsi, mert a konverternek kisebb áramoknál is működnie kell, ott pedig nagyobb induktivitásra van szükség. Nagyobb terhelés esetén viszont nagyobb lesz a tekercsen átfolyó áram, ami nagyobb induktivitás esetén a kisebb méretű magot gyorsan telítésbe viszi.
De természetesen igazad van a többi dologban is, nagyon figyelembe kell venni, hogy nem ideális áramköri elemekkel dolgozunk.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Energiaital topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bittorrent topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest