- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- Computex 2025: VGA-dömping az Acernél
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi haladó szinten
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
SN2O
aktív tag
válasz
#96302336 #4047 üzenetére
Nem folyamatos használatra szánom, mindössze havonta csak 1-2 alkalommal használnám majd(Kicsit átalakítom a gépet és ahhoz nagyon jól passzolna ha ezt is meg tudnám oldani valahogyan!
Vezeték nélküli csengő van itthol kettő darab is! Esetleg azt tudod, hogyan lehet egy ilyet átalakítani? -
törölt tag
Ennél egyszerűbb?
Csak megveszed, és működik.
Olcsóbb valóban, ha Te építed, de az már nem az egyszerű kategória. Bár nem bonyolult, viszont egy ilyen egyszerű impulzust vevő készülék mindenféle zavarra érzékeny. És szerintem nem túl jó érzés, ha elmegy egy gagyibb gyújtással rendelkező autó a ház elött, és kikapcsol/bekapcsol a gép. A gyári holmik legalább zavarvédettek.
De pl. olcsóbb megoldás egy vezeték nélküli csengőáramkör kismértékü módosítása, de az szintén nem a zavarvédelemről híres.
Én infrás megoldásokat keresnék.
egy példa az adó-vevő áramkörre:[link]
[Szerkesztve] -
SN2O
aktív tag
válasz
#96302336 #4044 üzenetére
Hát ezeknek a többsége olyan tudású ami abszolút, de felesleges és valószínüleg emiatt kerül egy adó+veveő 5+5, azaz 10000ft-ba
Ugyanakkor az is biztos, hogy nem ez a legegyszerűbb megoldás!
Arért THX az ötletet, csak nemigazán tudom használni
Másvalaki tudna valami egyszerűbb megoldást? -
törölt tag
Micsoda? A lötty egy nagy tisztaságú olaj, amivel feltöltötte az akváriumot. Az olaj szigetelő.
A távvezérlős kérdés full egyszerű. kell egy vevő, amin van egy relé kimenet, és egy hozzávaló adó. A relé kimenet impulzusos legyen. a kimenetét, (alapban nyitott) csak simán rá kell kötni a power gombra. Persze kell neki külön állandó fesz. ellátás. Ha tudsz 5 voltos vevőpanelt szerezni, akkor a táp 5V stdby pontjáról is táplálható.
Az már más kérdés, hogy egy vevő kb 10.000, egy adó kb 2000 forint.
[Szerkesztve] -
szente
addikt
hali
van itt egy dolog ami nem vili:[link]
megmagyarázza valaki?
köszi -
SN2O
aktív tag
Szisztok
Nem tudja valaki, hogy lehet a legegyszerűbben megoldani azt hogy a gépet egy kis távirányítóval be lehessen kapcsolni(Pl autóriszató kapcsolójával)? -
Harti
senior tag
Sziasztok!
Vettem a múlt héten egy LCD TV-t!
Tökéletesen működött, majd vasárnap elköltöztünk és azóta nagyon vibrál a képe!
A TV topicban földhurok-ra gyanakodtak, de mivel a TV kizárólag monitorként üzemel ezért ezt végül kizártuk mert nincs bedugva az antennakábel!
Az előző lakásban is ezt a VGA kábelt használtam, nem lehet rossz!
Esetleg más elektronikai hiba miatt előfordulhat ez a vibrálás?
Mivel próbálkozzak még?
Válaszokat előre is köszönöm! -
didyman
őstag
válasz
Grigorisz #4031 üzenetére
IRFZ44N, IRFZ48N inkább helyette., Lomex árul ilyeneket. lesz előttük egy TL494 is, ha minden igaz és pár NPN, esetleg PNP kicsi tranzisztor (BC182/212 jó helyettük). Ezeket mind cseréld ki. A FET-ek (a tokozásuk nem kerámia egyébként) többnyire miattuk halnak el, valószínűleg néhány tized ohm-os source köri ellenállásuk is elégett. A Z-t azért emeltem ki, mert logikai szinttel vezérelt típusokról van szó, a kapcsolás látatlansága miatt javaslom, hogy csak ilyen kerüljön a helyükre és az összeset cseréld ki, tökmindegy, mit mutat a műszer, valamint úgy kérd a FET-eket, hogy egy sorozatból legyenek, egymás után következzenek!
-
rauschie
senior tag
jóestét!
a procimon jelenleg egy 6centis ventillátor pörög, cserébe viszont ötezret percnként, hangját el lehet képzelni.
namost van nekem otthon egy 8 centis adda ventim, amivel csak az a baj hogy a procihűtő ventije egy 3tűs csatlakozóval van az alaplapra kötve, ezenpedig 2tűs van. Meglehet valahogy oldani h ezt tudjam bekötni a másik helyére? -
And
veterán
válasz
Grigorisz #4027 üzenetére
Az a TRF nem inkább IRF? Mert az egy létező IR-gyártmányú N-MOSFET ([link]), és szinte biztosan lehet hozzá helyettesítést találni. Ha viszont ez a végfokozat alkatrésze volt, akkor lehet, hogy a másik (amelyiken nem látszódik a jelzés) nem ugyanilyen típus volt, hanem a komplementer párja, p-csatornás kivitelben.
-
Grigorisz
aktív tag
UP Kérdésemre senki?
-
fasyrt
őstag
Üdvözletem az Uraknak (és az esetleges Hölgyeknek is)!
Adott egy Logitech Momo kormány és pedál kombó, amiben elromlott a fékpedál. Probléma az, hogy a fék folyamatosan 50%-os jelet ad. Nem az enyém a szerkezet, ahogy a cimbora elmagyarázta ez jött le.Garancia lejárt már. Ha egy pesti szakihoz elvinnénk, megnézné, elképzelhető hogy javítható lenne?
-
Grigorisz
aktív tag
Halika.
Egy erősen elektronikai de nem számítógéppel összefüggő kérdésem lenne.
Van egy MNC autós erőlködőm. Ebben van két darab IC~FET? TRF744N jelzéssel. 3 láb kerámia tokozás.
Az egyik rommá égve a másik csak annyira, hogy még a feliratot sikerült leolvasnom róla.
Égen földön kerestem ilyet de sehol nem találtam. Valaki kicsit vágja miként kutassak utána, hogy mi lehet a helyettesítő alkatrésze? (az is jó, ha valakinek van elfekvőben két darab)
[Szerkesztve] -
Rive
veterán
Nem tudom hogy megy ez alsóbb kategóriákban, de egy normális lapnál beállítható, kikapcsolhatók a riasztások, leállítás, stb...
Normális lap mellett is szívtak már effélével nem éppen nullszériás arcok. Megveszi az ember a tuti lapot, tutihalk ventivel, aztán cumi.
Mi van ha nincs is rádugva venti, akkor nem fog menni az alaplap?
Indítod, leáll. És újra. És a harmadiknál a fejed fogod, hogy mi a franc van már, a negyediknél elkezdesz pánikolni... -
Rive
veterán
Sem a ventinek, sem a vezérlőnek nincs rá szüksége a működéshez, csak extra szolgáltatás...
Az alaplapnak viszont néha kell ez a szál, és ha nincs meg - vagy túl lassú fordulatot jelez (akár egy spéci lassú ventinél), akkor bizony egy kényesebb lap meg se mozdul - vagy kellemetlen pillanatokban fogja magát, és leáll... -
A négytűs infót köszi.
A háromtűs dolgot viszont én tudom... Nyugodtan bekötheted (persze a megfelelő helyre) a két madzagot a 3 helyre, nekem is volt ilyen ventim. A harmadik (sárga), ami ebben az esetben kimarad, az a fordulatszám visszajelzésére szolgál. Sem a ventinek, sem a vezérlőnek nincs rá szüksége a működéshez, csak extra szolgáltatás... -
Pero
senior tag
nekem 4 tűs a csati és a AC Freezer 64 Pronak a ventije meg 3 tűs, és nálam gond nélkül megy a fordulatszám szabályzás, meg minden, a 4. tű meg ott ál magában.
nekem az volna a kérdésem, hogy ha van egy olyan ventim amit csak tápra lehet kötni (2 drót, piros, fekete) akkor abból lehet alaplpi 3tűs-et csinálni, vagy nem?
illetve az a bizonyos 3. sárga mire szolgál,
a lényeg h kaptam a házhoz 2db 12es ledes ventit, amiket szeretnék alaplapra kötni mert ott letudom venni a fordulatszámát, és akkor nem kéne potméter, se semmi. -
Rive
veterán
Aluprofilokat, lemezeket hol érdemes Pesten?
-
SN2O
aktív tag
Én arra céloztam a leírásommal(csak nem mertem egyenesen kijelenteni), hogy a 3tűs venti valószínüleg teljesen normálisan fog működni a lapon, csak az alaplapba épített ventiszabályozás nem fog működni!(Valószínüleg max fordulaton fog menni a ventillátor és kész!)
Erre gondoltál? -
SN2O
aktív tag
Nem hiszem, hogy sokat segítek vele, de azért leírom.
Nekem is 4tűs veni van a gépemben aminek a fordulatszámát az alaplap szabályozza(a proci hőmérsékletéhez igazítva). Így alap esetben 1500 körül forog a venti, de ha a negyedik(kék) vezetéket kihúzom akkor max fordulaton pörög a venti és egyáltalán nem szabályozza az alaplap!
A rögzítőpöcök pedig mindegyik alaplapon úgy van ahogy a tieden is! -
Üdv, skacok.
Vannak ezek az új 4 tűs prociventik. De a lapomon úgy van kiképezve a négytűs aljzat, hogy a rögzítő pöcök a régifajta 3-nak a közepén ül...
Bedugni be lehet a régi 3 eres ventiket, az rendben. Kérdésem, hogy szabályozni is lehet a hagyományos módon egy 4 tűs alaplappal egy 3 eres ventit?
És mit csinál a negyedik madzag? -
Mr-Pamacs
senior tag
Hi
Mondjatok már progikat amivel a ventik sebességét lehet állítani. SpeedFan-on kívül. -
SN2O
aktív tag
Sziasztok
Hangfalrácsot vagy ahhoz hasonlót keresnék, de fogalmam sincs, hogy hol lehet venni!
Lapos, minimum 40x20cm-es darabb kellene, de nem baj ha nagyobb van!(Esetleg még az is belefér ha két darabból jön ki csak)
Esetleg tudja valaki, hogy hol lehet venni vagy van valakinek eladó?
Visznylag sürgős lenne! -
100kg
tag
válasz
.::cHeKkk::. #2 üzenetére
nem is ide akartam írni de má nemtom törölni a szöveget teljesen bocsi ezé ide íírok 1 SEMMIT!
[Szerkesztve] -
Terapeuta
őstag
Sziasztok! Lehet egyáltalán nem jó helyen járok. Szal békésen Strongholdozok, menteném a játékot, mentés közben a gép egyszerűen újraindul. Ezt megcsinálta jópárszor, majd gondoltam valami bug, tölteném le a patchot, Downloadra rákatt, gép ugyanúgy újraindul. Mi lehet a gond? Nod32 van a rendszeren, semmikor ezelőtt ilyet nem csinált.
Köszönettel: Tp. -
Grigorisz
aktív tag
Srácok srácok.... Én tisztában vagyok azzal amit (nem) tudok....nem vok e.műszerész így max. az eddig megtörtént dolgaim alapján vagyok ''okos''. (ránézek, el van égve, kicserélem, vagy jó vagy nem, esetek 90%-ban jó lesz a cucc) ha nem volt teljesen egyértelmű a viccelődési szándékom akkor sorry
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Viccrovat
- Építő/felújító topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Diablo IV
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, karcmentes, 100% akku
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest